Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@ludmilaadamkova píše:
Holky moc díky za tipy na všechno mrknu![]()
Taky se byly projít na Vyšehradě, prý nádhera.
@Anna766 píše:
Na Vyšehradě je hezky, je tam i krásné dřevěné hřiště/pevnost pro děti ![]()
@topazio píše:
Na WC bych nekojila nikde.
A pak se tu smějete ženský, co má strach se utřít ručníkem od chemikálií a pak kojit. V zemědělským muzeu jsem tuhle utíkala před babou, dát klukovi cucnout z lahve s brčkem právě na záchod, ne teda k míse, ale v ty chodbě s umyvadlem. Čeho že jsem se to přesně dopustila?
@aiwwa píše:
Tak u hlavního nádraží nezaparkuješ, tam je modrá zóna.
Je velké sběrné parkoviště vedle toho Rozhlasu a Muzea nahoře, parkování 40 korun hodina. Ideální jít dolů vedlejší ulici nebo si zahnout a vzít to přes Václavák. Parkovala jsem tam při návštěvě Hamleys.
@ludmilaadamkova píše:
Holky když už je tady téma. Malé budou tři roky na pozdzim. V létě bych si s ní chtěla udělat 3 denní výlet do Prahy.V Praze jsem sice 2 roky žila ale jako mladá holka po škole jen chodila do práce zaplavat si do fitka do barů.
Kam zajít s malou? Zoo není priorita úplně máme tu Dvůr Králové a jsme tam hodně často znám akorát tu Zoo a krtkův svět.
Mám ráda víc věcí najednou. Takže Hamleys se zrcadlovým bludištěm (mají tam jako jediný bavlněné rukavice) a motýlim světem, kolotočem, dojdete k Orloji. Pak je dobrý výstaviště - podmořský svět a (zas si nevzpomenu
) nějaký to Merhoulovo panorama, tramvají na Letnou a tam je Zemědělské muzeum (návštěva na 2 hodiny, interaktivní), případně hřiště dětská na Letné třeba s odrážedlem…
@Bubla Bůčková píše:
Je velké sběrné parkoviště vedle toho Rozhlasu a Muzea nahoře, parkování 40 korun hodina. Ideální jít dolů vedlejší ulici nebo si zahnout a vzít to přes Václavák. Parkovala jsem tam při návštěvě Hamleys.
nojo, ale tam bývá plno
@aiwwa píše:
nojo, ale tam bývá plno
Tak já to využila asi čtyřikrát, řekla bych odpoledne ve všední den a vždycky volno ve vyšším patře ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Tak já to využila asi čtyřikrát, řekla bych odpoledne ve všední den a vždycky volno ve vyšším patře
no, tak my asi měli pokaždé smůlu. Ale bylo to ráno, tak možná proto.
@aiwwa píše:
no, tak my asi měli pokaždé smůlu. Ale bylo to ráno, tak možná proto.
To jsem ani náhradní řešení neměla, tak štěstí. I když jo… Zaparkovat na arkády a metrem ![]()
@ludmilaadamkova
My máme rádi Toulcův dvůr, tam je teda minizoo, ale je to takové rodinné. Plus je tam restaurace. Myslím, že by se jí líbilo v parku Guttovka, je tam hřiště, restaurace, vodní svět.
Lidi jezdili a jezdi delat najezdy na obchody v DE, tak proc ne v Praglu.
A Primark je ted neco noveho, tak holt laka. Predpokladam, ze tam pojede poprve a naposled. WC nekde najde, v klidu nakoji, vypije kafe u tetky a pojedou domu. Chlap bude nadavat celou cestu, jak to bylo hrozne a zbytecne, doma lokne 5 piv a druhy den uz si nikdo ani nevzpomene, ze nekde byli, jen na emiminu bude diskuze zit dal ![]()
Jinak doporucuju omrknout zbozi na jejich webu, treba vas prejde chut nekam jezdit.
@Anna766 píše:
Jaký… prý! ![]()
Tři hřiště - jedno nahoře u zdi opatství, druhé dole u Gorlice. To třetí je plac nahoře u jižních hradeb.
Gorlici a kasematy lze navštívit, je v ní depozitář plastik. A aby byl stručný průvodce omlpletní: V parku čtyři sousoší postav ze Starých pověstí českých, původně umístěné na Palackého mostě, poškozené při Valentinském náletu, rekonstruované a přemístěné po rozšíření mostu.
(Tajné!) Volně přístupná je také plastika Sv. Václava. Je to originál, který stál na známém místě před myslbekovou plastikou, později stál před Jindřišskou věží a skončil tady, v parčíku nad severními hradbami Vyšehradu.
V parku před opatstvím najdete tři přeražené sloupy opředené pověstí o čertu. ![]()
A samozřejmě hřbitov, který je knihou významných osobností… Smetana, Dvořák, Čapek, Burian, Mácha, Masopust, Matuška, Svojsík… no strašně moc. Vtipný je třeba Káji Saudka.
Každý Čech by měl pochopitelně vědět, kde je hrob nositele Nobelovy ceny - můj oblíbený profesor Heyrovský (Seifert je pochován v Kralupech n. Vltavou). ![]()
A pár kroků odsud leží třeba Kaplický… ![]()
@zrnko Tak jsme prijeli, fronta jak kraaaava az nevim kam😄 Tak jsme se prosli, dali kafe u tety a jeli domuuu😄
@M_Vladim píše:
Jaký… prý!
Tři hřiště - jedno nahoře u zdi opatství, druhé dole u Gorlice. To třetí je plac nahoře u jižních hradeb.
Gorlici a kasematy lze navštívit, je v ní depozitář plastik. A aby byl stručný průvodce omlpletní: V parku čtyři sousoší postav ze Starých pověstí českých, původně umístěné na Palackého mostě, poškozené při Valentinském náletu, rekonstruované a přemístěné po rozšíření mostu.
(Tajné!) Volně přístupná je také plastika Sv. Václava. Je to originál, který stál na známém místě před myslbekovou plastikou, později stál před Jindřišskou věží a skončil tady, v parčíku nad severními hradbami Vyšehradu.
V parku před opatstvím najdete tři přeražené sloupy opředené pověstí o čertu.
A samozřejmě hřbitov, který je knihou významných osobností… Smetana, Dvořák, Čapek, Burian, Mácha, Masopust, Matuška, Svojsík… no strašně moc. Vtipný je třeba Káji Saudka.
Každý Čech by měl pochopitelně vědět, kde je hrob nositele Nobelovy ceny - můj oblíbený profesor Heyrovský (Seifert je pochován v Kralupech n. Vltavou).
A pár kroků odsud leží třeba Kaplický…
Já ti to věřím hombre, ale já tam s nimi nebyla, jen jsem potom dostala fotky na pokochání.