Přítel alkoholik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
10.2.12 09:01
888 píše:
No hlavně že s ním máš dítě,moc fajn nápad.

myslím že tohle si 888 mohla odpustit!Občas se chlap projeví jako zdatný manipulant - psychopat a to pak nic nepoznáte,dokud není pozdě.Jen si vzpomente na výpovědi sousedů masových vrahů: byl to takový hodný,slušný a milý soused.Vždy se s náma zastavil a povyprávěl..blablabla.
888 :nevim: a nechápu,proč máš potřebu psát tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tenezmik
10.2.12 11:33
helenkanai píše:
888 píše:
No hlavně že s ním máš dítě,moc fajn nápad.
myslím že tohle si 888 mohla odpustit!Občas se chlap projeví jako zdatný manipulant - psychopat a to pak nic nepoznáte,dokud není pozdě.Jen si vzpomente na výpovědi sousedů masových vrahů: byl to takový hodný,slušný a milý soused.Vždy se s náma zastavil a povyprávěl..blablabla.
888 :nevim: a nechápu,proč máš potřebu psát tohle.

Máš pravdu helenkanai,kolikrát ani nejbližší okolí netuší,že někdo žije s takovým člověkem. Nám taky pak říkali,že není možné aby otec byl takový,že byl na veřejnosti vždy šarmantní a příjemný. Bohužel takoví bývají nejhorší

• Citovat
  • Upravit
4441
10.2.12 12:32

Taky přidám zkušenost - ne mojí, ale kamarádky.

Dlouho jsem nic nevěděla. Až se mi jednou s pláčem svěřila,že ten její to přehání s alkoholem. Říkala - nepřišlo mi to hrozný, chodil 1× týdně do hospody. Občas na nějakou akci, kde se teda ale vždycky zlil téměř do bezvědomí. K tomu se postupně začalo přidávat pití doma. Nejdřív dvě piva obden, pak každý den. Když ne pivo,tak půl láhve vína (později celá), nebo pár panáků slivovice.
Tohle všechno mi řekla, až když se k tomu pití přidávaly jiné „chuťovky“. Nemlátil jí,ale byl zlý, urážel a jako bonus se po každé větší chlastačce (rozuměj tím víc než 5 piv) s prominutím pochcal tam, kde zrovna lehnul. :poblion:
Tohle tajila před okolím 2 roky! 8o Přestala si zvát návštěvy (protože by si třeba neměly ani kam sednout, jelikož byla zrovna sedačka po…). Chlap se choval jako by nic. když mu něco vyčetla, nakonec byla špatná ona. Dopadla tak jako ty - jednoho dne sbalila obě děti a šla s holý zadkem zpět k rodičům.
Tohle není život,ale přežívání a je mi z toho smutno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
10.2.12 14:10

...

Jak on to má upraveno s těmi předchozími dětmi, setkávánáním se s nimi a s pitím? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
10.2.12 16:29

Ahoj ani nevíš, jak ti rozumím. Odešla jsem nedávno už poněkolikáté od svého přítele alkoholika. Slovní průjmy jsem taky zažívala. Nevyhazoval mě, to ne, ale žít s takovým člověkem bylo hrozné nejen pro mě, ale i pro moje dítě. Časem jsem pochopila, že je nenapravitelný, že to s ním už nemá smysl a že musím myslet hlavně na malého. I když ho přes to všechno stále miluju, zároveň ho nesnáším za všechno a už bych se nevrátila. Šla jsem k mámě. Mám tu všechno a malý taky, ale hlavně tu máme klid. Nikdo, kdo to nezažil si nedovede představit, jaké peklo se odehrává za dveřmi bytu, do něhož uprostřed noci vleze notorický ochlasta s křikem, jako by se nic nedělo. Držím ti pěsti a radím jednoznačně, uteč, než to špatně dopadne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.12 20:35
katalyzator píše:
Jak on to má upraveno s těmi předchozími dětmi, setkávánáním se s nimi a s pitím? Díky.

kdyz je ma tak nepije, pred nimi si nedovoli ani zapalit cigaro, pred nima je proste Tata. soudne maji vidani jednou za 14 dni na vikend ale to se ted prerusilo, shodli jsme se na tom ze po porodu k nam proste nepujdou, jsou skoro porad nemocny a to jsme si u nedonosenyho miminka nemohli dovolit aby neco chytlo, takze se to na tech 6 tydnu po porodu prerusilo a tento vikend kdyz uz tam nejsme tak si je opet vzal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.12 20:36
giraffe11 píše:
Taky přidám zkušenost - ne mojí, ale kamarádky.Dlouho jsem nic nevěděla. Až se mi jednou s pláčem svěřila,že ten její to přehání s alkoholem. Říkala - nepřišlo mi to hrozný, chodil 1× týdně do hospody. Občas na nějakou akci, kde se teda ale vždycky zlil téměř do bezvědomí. K tomu se postupně začalo přidávat pití doma. Nejdřív dvě piva obden, pak každý den. Když ne pivo,tak půl láhve vína (později celá), nebo pár panáků slivovice.
Tohle všechno mi řekla, až když se k tomu pití přidávaly jiné „chuťovky“. Nemlátil jí,ale byl zlý, urážel a jako bonus se po každé větší chlastačce (rozuměj tím víc než 5 piv) s prominutím pochcal tam, kde zrovna lehnul. :poblion:
Tohle tajila před okolím 2 roky! 8o Přestala si zvát návštěvy (protože by si třeba neměly ani kam sednout, jelikož byla zrovna sedačka po…). Chlap se choval jako by nic. když mu něco vyčetla, nakonec byla špatná ona. Dopadla tak jako ty - jednoho dne sbalila obě děti a šla s holý zadkem zpět k rodičům.
Tohle není život,ale přežívání a je mi z toho smutno. :(

jo tohle uplne chapu, sousedi a vsichni si mysli jak je to super a ono to tem co tam zijou az tak super neprijde :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.12 20:38
ArankaC. píše:
Ahoj ani nevíš, jak ti rozumím. Odešla jsem nedávno už poněkolikáté od svého přítele alkoholika. Slovní průjmy jsem taky zažívala. Nevyhazoval mě, to ne, ale žít s takovým člověkem bylo hrozné nejen pro mě, ale i pro moje dítě. Časem jsem pochopila, že je nenapravitelný, že to s ním už nemá smysl a že musím myslet hlavně na malého. I když ho přes to všechno stále miluju, zároveň ho nesnáším za všechno a už bych se nevrátila. Šla jsem k mámě. Mám tu všechno a malý taky, ale hlavně tu máme klid. Nikdo, kdo to nezažil si nedovede představit, jaké peklo se odehrává za dveřmi bytu, do něhož uprostřed noci vleze notorický ochlasta s křikem, jako by se nic nedělo. Držím ti pěsti a radím jednoznačně, uteč, než to špatně dopadne.

tak to obdivuji ze si take zvladla utect, malokdo ma tu moznost. ja jsem u sveho otce, jsme tu teprve od soboty ale ten klid je k nezaplaceni. uz jen to ze nikdo netriska dverma, nepta se te stokrat na tu stejnou vec atd atd atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.12 20:53

jak se co hnulo posledni tyden?

opet podavam hlaseni, k psycholozce dochazi a jelikoz je to moje znama tak mi ve zkratce rekla co a jak vidi dal.

1)nepit - kdyz by nestacila vidina toho ze prichazi o deti tak lecba aspon 3měs. 2)urovnat si vztahy se vsema detma 3)urovnat si v hlave tu zarlivost (to ze ex podvadela neznamena ze to delam i ja) 4)vyresit si problemy v praci 5)zacit premyslet nad penezma - lemtat v herne protoze nemam penize je proste nesmysl

zatim je videt ze nepije (je to sice jen tyden ale zas je pomerne bez dozoru tak aspon castecny uspech ze radsi sedi sam doma nez aby pil nekde v herne),

deti si vzal na vikend s tim ze jim vysvetli situaci nejak setrne k jejich veku (skolak a predskolak) proste ve zkratce jak se veci maji a ze si je ted tolik brat nemuze.

v praci sel za nadrizenym s tim ze chce vyhledove skoncit ze mu prece jen sebrali dost penez na zakladu a oni se rozhodli ze ho vrati zpatky kde byl a ty penize co mu sebrali mu opet vrati (cca o 10tis. vic)

co se tyka zarlivosti tak za tu dobu co jsem pryc je to bez jediny hnusny narazky nebo neceho, sice je to tyden ale i tak, mohlo byt hur.

jinak z vlastni iniciativy se rozhodl ze ten kocarek co na malyho mame je pro me na noseni a prepravu strasne tezkej a nepraktickej takze mame slibeno ze zitra nam priveze novy- ne pod zaminkou aby nas videl, ani s tim ze si nas ,,kupuje zpatky,, ale se slovy ze nam pomuze aspon materialne/ financne kdyz po vztahovy strance to totalne po*ral. pry kdykoliv budeme potrebovat at finance nebo neco poridit tak ze nam posle bud penize nebo to rovnou koupi, i byla otazka na to kolik mesicne by nam mel posilat aby jsme meli vse co chceme. tak to vypada ze by pak nemusel byt problem kdyby se resili finance na malyho.

vim ze to neni zadnej zazrak ale zas na druhou stranu, malej ho v rodnym liste nema a tatinek nikde uveden neni, takze by se na nas klidne mohl ,,vybodnout,, a neresit ohledne financi nic, je fajn ze si uvedomuje ze ten malej za to nemuze a aspon po ty financni strance je ochotnej se starat tak aby na tom maly byl ,,stejne dobre,, jak kdyby mel rodice oba.

• Citovat
  • Upravit
4
11.2.12 08:14

Ahoj, přečetla jsem si tvé shrnutí z posledního týdne a hlavně tě chci varovat, ať si neděláš zbytečné naděje! To je na tom totiž to nejhorší, najednou máš pocit,, že by vše mohlo fungovat, že se snaží a mohlo by být lépe. Jenže je velká pravděpodobnost, že dřív nebo později bude vše ve starých kolejích. Sama si někde psala, že v období, kdy údajně neměl pít si nacházela lahve po autě, po domě. Terepie je na opravdu dlouhou dobu, já chodím už rok a první pokroky byly vidět až tak po půl roce, což je u terapií normální doba, nikdo tě nemůže „vyléčit“ během měsícem nebo dvou. Ale zarazilo mě, že to s tebou terapeutka probírá, i když je to známá. Možná proto bych uvažovala o změně, protože ona by vůbec s nikým o tom neměla mluvit. Jak on se pak může svěrit s tím, co ho nejvíc trápí, když ví, že se znáte a že je možnost, že to spolu probíráte. Hodně bych přemýšlela o její profesioanlitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
11.2.12 08:58

Ahoj,
jestli jsem to správně vypozorovala, tak tvůj přítel má problémy zvládat stresové situace a pokaždé se uchýlí k alkoholu. Takže teď se mu zdánlivě daří a snaží se, jenže přijde první problém a začne zase. Také bych byla opatrná. Léčba je dlouhodobá a týden bez pití nic neznamená, je prostě možné, že si dává větší pozor a jen upíjí. K profesionalitě terapeutky se radši nebudu vyjadřovat.
Být tebou, najdu si nějakou odbornou literaturu o alkoholismu, typech alkoholiků a průběhu pití, léčení atd. ať jsi v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.12 12:08
Wife píše:
Ahoj, přečetla jsem si tvé shrnutí z posledního týdne a hlavně tě chci varovat, ať si neděláš zbytečné naděje! To je na tom totiž to nejhorší, najednou máš pocit,, že by vše mohlo fungovat, že se snaží a mohlo by být lépe. Jenže je velká pravděpodobnost, že dřív nebo později bude vše ve starých kolejích. Sama si někde psala, že v období, kdy údajně neměl pít si nacházela lahve po autě, po domě. Terepie je na opravdu dlouhou dobu, já chodím už rok a první pokroky byly vidět až tak po půl roce, což je u terapií normální doba, nikdo tě nemůže „vyléčit“ během měsícem nebo dvou. Ale zarazilo mě, že to s tebou terapeutka probírá, i když je to známá. Možná proto bych uvažovala o změně, protože ona by vůbec s nikým o tom neměla mluvit. Jak on se pak může svěrit s tím, co ho nejvíc trápí, když ví, že se znáte a že je možnost, že to spolu probíráte. Hodně bych přemýšlela o její profesioanlitě.

on nevi ze se zname. kazdopadne to ze ona mi neco rika mi az tak neprofesionalni neprijde, nerika co vi od nej, ale co si o tom mysli, coz by mi rekla pri terapii i kdyby jsme se neznali. nerika mi zadne ,,on mi rikal,, ale rika mi to co jemu, jak s tim pitim atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.12 12:09
Laaja píše:
Ahoj,
jestli jsem to správně vypozorovala, tak tvůj přítel má problémy zvládat stresové situace a pokaždé se uchýlí k alkoholu. Takže teď se mu zdánlivě daří a snaží se, jenže přijde první problém a začne zase. Také bych byla opatrná. Léčba je dlouhodobá a týden bez pití nic neznamená, je prostě možné, že si dává větší pozor a jen upíjí. K profesionalitě terapeutky se radši nebudu vyjadřovat.
Být tebou, najdu si nějakou odbornou literaturu o alkoholismu, typech alkoholiků a průběhu pití, léčení atd. ať jsi v obraze.

jo to urcite, s tim souhlasim. no uvidime jak to bude dal, je to zalezitost mesicu, ne tdnu tak uvidime, jak to bude dal, prubezne budu hlasit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2745
11.2.12 13:03

...

Zakladatelko,
díky za odpověď ohledně dětí z předchozího vztahu. Tahle otázka mne napadla proto, že podobným způsobem by možná fungoval i jeho vztah k Vašemu společnému dítěti. Tedy pokud by byl zapsán v RL.
O RL jsem ještě nepsal, teď se to ale nabízí. Vaše dítě v budoucnu má dvě možnosti - otce v RL mít, byť alkoholika, anebo otce v RL nemít vůbec. Podle toho, co píšete, to vypadá, že jako otec fungovat jakž-takž dokáže.

Příspěvek upraven 11.02.12 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
11.2.12 13:20

...

Zakladatelko, hezkou sobotu.
Je docela v pořádku, že jste se rozhodla podat svému muži pomocnou ruku. Vidím, že hodně myslíte na něj (chcete mu pomoct), hodně myslíte na dítě (nechcete mu narušovat vztah k otci). V ostatních příspěvcích čtu často obavu o to, abyste myslela taky na sebe.
Dříve, nežli napíšu, co dál, zarazil mne Váš příspěvek o tom, co Vám říká psycholožka, byť je to Vaše známá. Obávám se, že tohle nebude dělat žádnou dobrotu. Váš přítel sice neví, že se s psycholožkou znáte, ale jednou se to dozví a bude to pro něj dobrá záminka buď k pití nebo k nějakému výpadu. Je bezvadné, že jste za psycholožkou zašla, ale měla by to být návštěva oficiální a Váš muž by o ní měl mít možnost se dozvědět. Jak výše píše Wife, není to takhle úplně košer. Tatáž přispěvatelka také navrhuje změnu terapeutky - z trojice „Vy-Váš-muž-jeho terapeutka“ ale tuhle změnu nemůžete udělat Vy (protože Vy sama k terapeutce nechodíte), ani Váš muž (protože o téhle potřebě neví), ale jen a jen ona terapeutka, ta by měla být dostatečně soudná a kompetentní.

Příspěvek upraven 11.02.12 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria