Přítel alkoholik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.2.12 12:52
Anonymní píše:
dagmariana píše:
Laaja…naprosto s tebou souhlasím.
Tuto diskuzi budu už jen číst a nebudu přispívat,myslím,že je to zbytečné a ZAKLADATELKA se stejně rozhodne podle svého a naše rady nebude poslouchat.Její rozhodnutí myslím zní…VRÁTÍM SE :( :( :( :(

ja se ale nikam nevracim?
asi jsem to blbe napsala ale je to mysleno ze i kdyby jsme se jednou vratili nebo nevratili tak stejne mi prijde fer mu pomoct. kdyz jsme spolu byli na zacatku tak pomohl on me, tak mi prijde takovy divny ,,tys moje problemy vyresil ale ted kdyz je mas ty tak se na tebe vykaslu,,

o ,,nas,, uz nejde, to uz je jedno, ale spis jde o tri deti ktery by jeho pristupem ztratily tatu, musi se lecit uz kvuli nim,.. ma prasky, chodi se vykecat k psychologovi a kdyz to nezabere tak se bude lecit primo nekde na protialkoholnim na trimesicni lecbe, coz by sice bylo reseni ale pokud je schopny to zvladnout jen s praskama tak by to urcite bylo lepsi, uz kvuli jeho detem

• Citovat
  • Upravit
8678
9.2.12 13:08

bohužel ani léčba nemusí být řešení, není mnoho takových, kteří se po léčbě stanou doživotně abstinujícími alkoholiky. Mů otec byl na léčbě třikrát, po návratu to vždy vydržel asi 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
9.2.12 13:30

Jednu dobu jsem pracovala na protialkoholním a co jsem tak četla ty jejich anamnézy, tak většina pacientů měla opakované pobyty. Skoro nikdo z nich nevydržel znovu nepít. Vyléčený alkoholik nesmí už NIKDY pít, jinak do toho znovu spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.12 13:38
marti81 píše:
bohužel ani léčba nemusí být řešení, není mnoho takových, kteří se po léčbě stanou doživotně abstinujícími alkoholiky. Mů otec byl na léčbě třikrát, po návratu to vždy vydržel asi 14 dní…

tak on mel treba obdobi kdy 14dni-3tydny vubec nepil, kdyz jsme se poznavali tak taky nepil nijak casto, tak doufam ze to jeste nekdy v tak hroznem stavu kdy by s tim neslo nic delat, prece jen je to zalezitost par mesicu to jeho piti, ne let.

• Citovat
  • Upravit
nevsik
9.2.12 13:46

promin,mě přijde že si pořád hledáš omluvy a výmluvy jak to není tak strašný :nevim: jestli tě nekoplo to že ti chtěl zabít psa,dítě nechat v mrazu jít nahé a ty nemáš ani blbý pas k tomu aby jsi se sebrala a v životě toho chlapa už neviděla… každý kdo ti něco napíše (radu) tak hned máš protiargument jak „chvilku nepil,dřív tolik nepil,pomohl ti,je to slušnost…“ je dopr*ele práce slušnost ohrožovat na životě vlastní dítě????????????? partnerku????????? Ty jsi POVINNA zajistit svému dítěti slušnej a hodnotnej život, ne pomáhat chlápkovi co mu to je jedno a klidně si vezme synův overal protože ho platil!!!! Otevři oči holka…

• Citovat
  • Upravit
1513
9.2.12 14:34

No pomocnou ruku podávat ze slušnosti je pitomost. Ty mu nemůžeš pomoci. Ty můžeš pomoct jenom sama sobě a to je na tobě. Jestli se budeš chtít vrátit a bude ti připadat normální, že se opije a budeš ho omlouvat, je to tvoje volba. Třeba se poučiš, třeba ne. Jsou případy žen, které bydlely s akoholiky omlouvaly je občas musely do nemocnice s nějakou tou zlomeninou z pádu ze schodů… Jestli je toto pro tebe přijatelná realita tak budiž, ale snaž se myslet na dítě, to se samo ještě rozhodnout nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.2.12 14:40

Zaregistrovala jsem se kvůli této diskuzi a to kvůli tomu, abych se podělila o nějaké zkušenosti se životem s alkoholikem. Ne jako partnerka ale jako dcera. Je mi 28, otec byl celý život alkoholik. Jsem jedináček, mamka měla kolem osmi tisíc čistého, takže by finančně neutáhla nás uživit (přitom měla starý dům po rodičích, který mohla prodat). Teď když jsou oba v důchodu, já mám prostředky, jak jí pomoct, stále nechce, prý co by bez ní dělal. Nikdy se neléčil, nemá prý problém. Jednou za čas vydrží třeba měsíc, dva, tři nepít, ale když se k tomu vrátí, je to vždy o něco horší. A ted si představ, že v tomhle vyrůstá tvé dítě! Myslíš, že si to nebude pamatovat? Já mám takové vzpomínky z velmi raného dětství, konec školky, začátek školy! A teď už jsem utratila desetitisíce za terapie. Málokdo, si totiž uvědomuje, že existuje něco jako SPOLUZAVISLOST. FAkt netuším, kolik šancí mu ještě chceš dávat? Nech ho padnout na dno, on z tebe cítí, že váháš, že ho plánuješ vzít zpět ať už se vymlouváš na děti nebo cokoliv jiného! Pokud najdeš čas, podívej se na tenhle krátký dokument, snad ti trochu otevře oči. http://www.ceskatelevize.cz/…u-v-debaklu/ Pokud s tím chlapem ted zůstaneš jednou bude trpět i tvoje dítě, věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti. A ještě jedna věc, to že vydrží nepít 14 dní je k smíchu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.12 16:16
Wife píše:
Zaregistrovala jsem se kvůli této diskuzi a to kvůli tomu, abych se podělila o nějaké zkušenosti se životem s alkoholikem. Ne jako partnerka ale jako dcera. Je mi 28, otec byl celý život alkoholik. Jsem jedináček, mamka měla kolem osmi tisíc čistého, takže by finančně neutáhla nás uživit (přitom měla starý dům po rodičích, který mohla prodat). Teď když jsou oba v důchodu, já mám prostředky, jak jí pomoct, stále nechce, prý co by bez ní dělal. Nikdy se neléčil, nemá prý problém. Jednou za čas vydrží třeba měsíc, dva, tři nepít, ale když se k tomu vrátí, je to vždy o něco horší. A ted si představ, že v tomhle vyrůstá tvé dítě! Myslíš, že si to nebude pamatovat? Já mám takové vzpomínky z velmi raného dětství, konec školky, začátek školy! A teď už jsem utratila desetitisíce za terapie. Málokdo, si totiž uvědomuje, že existuje něco jako SPOLUZAVISLOST. FAkt netuším, kolik šancí mu ještě chceš dávat? Nech ho padnout na dno, on z tebe cítí, že váháš, že ho plánuješ vzít zpět ať už se vymlouváš na děti nebo cokoliv jiného! Pokud najdeš čas, podívej se na tenhle krátký dokument, snad ti trochu otevře oči. http://www.ceskatelevize.cz/…u-v-debaklu/ Pokud s tím chlapem ted zůstaneš jednou bude trpět i tvoje dítě, věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti. A ještě jedna věc, to že vydrží nepít 14 dní je k smíchu!

chapu jak to myslis ale tenhle extrem uz je moc,.. ten ,,muj,, chlap treba 14 dni nepije vubec, pak si da k veceri pivo a pak zase treba tejden nema nic. to neni o tom ze by chlastal do bezvedomi ale spis ze pije casto. (z meho pohledu abstinenta)
ja teda vidim rozdil mezi tim kdyz si chlap da obden dve piva k veceri a neco jinyho kdyz lemta celou noc v hospode, takovej extrem jsme meli behem 3 let tak 2krat??

tam jde o to ze kdyz se zleje tak je hnusnej, ale nerikam ze je nalitej porad :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jenika
9.2.12 16:26

Jestli ti nevadí, že tě oslovuje ku..vo, prošustroval dost peněz, je totálně nezodpovědnej,hraje automaty a ještě maličkost - pije, no tak s ním zůstaň - píšeš, že nic katastrofálního neudělal. Mě by stačila jen desetina toho a už bych ho nechtěla v životě vidět.

• Citovat
  • Upravit
5077
9.2.12 16:44

Zakladatelko,
stále ho omlouváš a omlouváš. Jak by sis představovala tu svoji pomoc? Co bys tak pro něj mohla udělat?
To, že třeba i tři týdny nepije je nic. To, že se opije jako prase jednou za pár týdnů a chová se jako hovado, je agresivní, chlastá od rána, hraje automaty, ohružeje tebe a dítě, to je v pořádku? Nechápu tohle uvažování. Jakmile pije v nevhodnou dobu, nevhodné množství, je to alkoholik. Pokud neví, kdy má dost, tak má problém s alkoholem. A jestli je ještě k tomu agresivní, tak by neměl pít vůbec. Nedávno bylo ve zprávách, kdy partner alkoholik zabil svoji o mnoho let mladší ženu, chceš taky tak dopadnout? Třeba se vzpamatuješ, až se něco stane tvému dítěti, protože tvůj partner ho bude hlídat ožralý a nedá na něj pozor. ALe to už může být pozdě. A mám kamarádku, její otec chlastal a ona je ráda, že se konečně uchlastal. Večer chodila kolem něj na ulici, kde ležel totálně ožralý a v bezvědomí a ostaní se ji smáli, takový život chceš pro svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.2.12 21:17

Teď ti to nepřijde tak časté, ale je velká pravděpodobnost, že se bude zvyšovat jak časová frekvence, tak i agresivita. Už jen to, že propil peníze na podlahy a bral si půjčky, schovával lahve v době, kdy takzvaně neměl pít značí obrovský problém. Mně osobně nejvíc vždy ničila ta nejistota, kdy se zase něco semele, kdy bude nadávat, než to samotné pití a nadávání. A to napětí dítě vycítí hodně brzy. Přirovnala bych k příběhu o žábě a vařící vodě. Když ji vhodíš do vařící vody (ten můj příspěvek výše) tak vyskočí, ale když ji vodu budeš zahřívat pomalu, tak se uvaří. Ten příspěvek výše se ti zdál jako extrém, ale voda pod tebou se už pomalu zahřívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.2.12 21:48

myslet hlavou

No hlavně že s ním máš dítě,moc fajn nápad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.12 07:18
888 píše:

kdyz jsme se poznavali tak pil ja nevim, za tejden jedno pivo k obedu? to mi fakt neprislo jako nic divneho :roll:

takze jsem mela elat co? dat dite pryc, nekam k adopci jen proto ze tatinek zacal pit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
tenezmik
10.2.12 08:21
Wife píše:
Teď ti to nepřijde tak časté, ale je velká pravděpodobnost, že se bude zvyšovat jak časová frekvence, tak i agresivita. Už jen to, že propil peníze na podlahy a bral si půjčky, schovával lahve v době, kdy takzvaně neměl pít značí obrovský problém. Mně osobně nejvíc vždy ničila ta nejistota, kdy se zase něco semele, kdy bude nadávat, než to samotné pití a nadávání. A to napětí dítě vycítí hodně brzy. Přirovnala bych k příběhu o žábě a vařící vodě. Když ji vhodíš do vařící vody (ten můj příspěvek výše) tak vyskočí, ale když ji vodu budeš zahřívat pomalu, tak se uvaří. Ten příspěvek výše se ti zdál jako extrém, ale voda pod tebou se už pomalu zahřívá.

Ahoj Wife,přesně vím o čem mluvíš,moje dětství bylo podobné a za sebe můžu říct,že už opravdu od školky dítě vnímá tyhle negativní situace. Nejhorší na všem byly stresy a očekávání toho,jestli zase bude pít a jak to pak dopadne-zbije tě,tvoji matku nebo bude jenom řvát a rozbíjet věci…Mamka ho pořád omlouvala a že se to nějak vyřeší.Vyřešilo-upil se k smrti když jsem odmaturovala.Nastala sice úleva ale to normální dětství už ti nikdo nevrátí.Hodně to ovlivnilo moji psychiku,ale měla jsem štěstí a našla skvělého manžela. Už je to sice dlouho a mám 3 děti,ale vzpomínky občas vyplujou na povrch a myslím,že zůstanou až do smrti.

• Citovat
  • Upravit
tenezmik
10.2.12 08:33
Anonymní píše:
888 píše:

kdyz jsme se poznavali tak pil ja nevim, za tejden jedno pivo k obedu? to mi fakt neprislo jako nic divneho :roll:

takze jsem mela elat co? dat dite pryc, nekam k adopci jen proto ze tatinek zacal pit? :nevim:

Ahoj,pozorně jsem četla všechny příspěvky a za sebe a ze své zkušenosti člověka,žijícího s otcem alkoholikem ti říkám-dobře že jsi utekla a už nikdy se nevracej ani o tom neuvažuj. Tihle lidé se nemění,málokterý má po poctivém léčení vůli se už nikdy alkoholu a jiných závislostí nedotknout. Mysli na svoje dítě,a nevystavuj ho stresu a strachu. Až začne vnímat,tak by stejně ke svému otci zaujalo negativní postoj.Věř,vím co říkám a všechny ostatní děvčata tady taky.Je to tvůj život,tvoje rozhodnutí a my ti tady můžeme maximálně napsat svůj názor.K rozhodnutí musíš dospět sama. Ale sleduj více televizi,příběhů podobných tvému tam pár neskončilo moc dobře,protože ty holky tam dělaly to co ty-omlouvaly partnera a věřily jeho pláči a slibům.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky