Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
helenkanai píše:
To má bohužel Dagmariana pravdu..
No bohužel,kdo tím prošel,tak ví…je to těžké a o veliké síle,ale i touze odejít a jak jsou v tom city,je zle
Já ho také milovala,ale rozum zvítězil ![]()
Anonymní píše:
ahoj tak se zase hlasim.chlap zacal chodit k psychologovi a pristi tyden ma zase dalsi ,,terapie,,.
vim ze jsem se na to asi mela uplne vykaslat ale pokud ma jeden clen z rodiny problem tak by mu ti druzi asi meli trochu pomoct a ne ho nechat samotnyho. tim ho neomlouvam ale zas na druhou stranu piti je nemoc,…
uz dvakrat tu byl za malym, jen na chvilicku ale celou dobu ho objimal a brecel nad tim jakej je idiot ze to takhle cely po…
nechápu co tím chceš říct, to se k němu chceš vrátit?
romype píše:Anonymní píše:nechápu co tím chceš říct, to se k němu chceš vrátit?
ahoj tak se zase hlasim.chlap zacal chodit k psychologovi a pristi tyden ma zase dalsi ,,terapie,,.
vim ze jsem se na to asi mela uplne vykaslat ale pokud ma jeden clen z rodiny problem tak by mu ti druzi asi meli trochu pomoct a ne ho nechat samotnyho. tim ho neomlouvam ale zas na druhou stranu piti je nemoc,…
uz dvakrat tu byl za malym, jen na chvilicku ale celou dobu ho objimal a brecel nad tim jakej je idiot ze to takhle cely po…
Myslím,že ano ![]()
ANONYMNÍ ZAKLADATELKO…cítím s tebou,opravdu.Měla by sis opravdu sednout a popřemýšlet a dojít k závěru,že bez něj bude líp.napiš sem třeba za týden,dva......déle,ale napiš,že jsi od něj…nic dobrého tě s ním nečeká,věř tomu ,že nečeká ![]()
Dobrý den, zakladatelko,
ta Vaše zarputilost a pomoc je obdivuhodná, to Vám fandím.
Jen si fakt dejte hodně bacha na to, abyste se nestala věčným „zachráncem“ a nesklouzla do věčného kolotoče „pití - sebelítost - sebekritika - záchranná akce - pití“, který je pro alkoholiky typický, stejně tak jako mocná sebekritika, která, mimochodem, představuje pro alkoholika podle dynamické psychologie tzv. vnitřní psychologický zisk a je to právě to, co je pro něj (vedle vlastního zážitku pití s kamarády) přitažlivé. Vaše pomoc by měla být přesně v takovém rozsahu, jak jste to napsala - mělo by jí být „trochu“. Odborná léčba je nutná a nezbytná (!), protože tenhle alkoholický kolotoč nejde uřídit, jde z něj jen vystoupit - přeju Vám, ať Váš muž z něj dokáže vystoupit spolu s Vámi.
O alkoholicích, zachráncích a jejich manévrech se ledascos dozvíte tady: http://www.scribd.com/…i-lide-hraji Jo, a už máte ty doklady?
Příspěvek upraven 09.02.12 v 09:10
dagmariana píše:helenkanai píše:No bohužel,kdo tím prošel,tak ví…je to těžké a o veliké síle,ale i touze odejít a jak jsou v tom city,je zle
To má bohužel Dagmariana pravdu..Já ho také milovala,ale rozum zvítězil
právě…vím .. znám..už to mám za sebou..věčné návraty atd…
ale rozum vyhrál
Je to Tva vec, jestli se k nemu vratis, ale kdyz uz, tak bych tomu jeste nechala jeste nejaky cas, aby pochopil, ze to myslis opravdu vazne. Nemam s alkoholikem zkusenosti, ale myslim si, ze kdyz na Tebe vztahl ruku jednou, tak to udela znovu
Vim, ze i fetak se da vylecit a odolat pokuseni, ale musi chtit !!! To same je to urcite i s alkoholikem.
Ahoj,
tím, že se vrátíš, ničeho nedosáhneš, do měsíce to bude tam kde to bylo. Zase chceš utíkat s dítětem v náručí a bez peněz pryč? Zase chceš zažívat strach, že vám ublíží. Nebo se pro jeho dobro necháš mlátit a budeš ho dokola omlouvat, že je nemocný? Jediné, jak mu teď můžeš pomoci, je nepomáhat a nechat ho. Sezení u psychologa mu nepomůžou se vyléčit. Musí nastoupit regulérní léčbu v PL na protialkoholním. Nevracej se, znovu si přečti co tu píšeš a nenech se zmanipulovat slzami a sypáním si popela na hlavu. Tohle dělal pořád dokola a nic z toho.
zažila jsem něco podobného, dnes už je můj ex díky bohu, je to možná tvrdé co napíšu promin, ale sama jsi tu vyslechla spousty zkušeností, navíc tě vyhodil, svlékl ti dítě donaha, pokud opravdu uvažuješ o návratu, pak je to do nebe volající hloupost, tobě by v první řadě mělo jít o bezpečí tvoje a tvého dítěte, a ne o „chudáka“ alkoholika, který si za svou nemoc jak píšeš může vlastní hloupostí, lepší žádný otec než otec alkoholik, co si z něj tvoje dítě asi tak vezme? Maximálně tak pozitivní vztah k alkoholu a ve finále bude přihlížet tomu, jak jeho otec napadá matku, no ideální prostředí pro dítě. Máš kde bydlet, to je nejdůležitější, jsou tady matky, které nemají kam jít, a peníze? Ano je to těžké, ale můžeš zažádat o nějaké příspěvky, nebo zkusit jít ve třech letech do práce, nebo zkusit práci doma, myslím, že když tady založíš diskuzi, jestli někdo o něčem neví, holky ti tady rády poradí.
nikoho neomlouvam, nikam se nevracim, jen mi prijde tak nejak slusne mu JEDNOU podat pomocnou ruku.
i kdyby jsme se k sobe nevratili tak stejne s tim pitim musi prestat aby neprisel o sve deti ktere ma s ex (kdyz je pripity tak je logicky nesmi videt ani si je brat) takze i kdyby jsme spolu skoncili tak porad je to tata od tri deti a bylo je fajn kdyby s nim aspon mohli travit cas. jejich maminka je totiz takova ,,zvlastni,, bohuzel se o ne moc nestara a chvilema to vypada ze je i bije (bud ona nebo jeji novy chlap) takze cas straveny u taty je pro ne opravdu relax o ktery by dle meho nemeli prijit.
Anonymní píše:
nikoho neomlouvam, nikam se nevracim, jen mi prijde tak nejak slusne mu JEDNOU podat pomocnou ruku.i kdyby jsme se k sobe nevratili tak stejne s tim pitim musi prestat aby neprisel o sve deti ktere ma s ex (kdyz je pripity tak je logicky nesmi videt ani si je brat) takze i kdyby jsme spolu skoncili tak porad je to tata od tri deti a bylo je fajn kdyby s nim aspon mohli travit cas. jejich maminka je totiz takova ,,zvlastni,, bohuzel se o ne moc nestara a chvilema to vypada ze je i bije (bud ona nebo jeji novy chlap) takze cas straveny u taty je pro ne opravdu relax o ktery by dle meho nemeli prijit.
Tak on už děti má,to mi uniklo a důvod rozchodu s EX asi nebyl alkohol,že??Píšeš I kDYBYCHOM se k sobě nevrátili..ty nechce odejít,tak si to alespon přiznej,tak zůstan,vrat se a jediné co ti můžu napsat TRP a můžeš si za to sama.Promin za ta slova,ale lítost není na místě,je to závažná věc !
Ty pořád doufáš, že po pár sezeních u psychologa z něj bude nový člověk, co seká dobrotu. Ale jak vidíš, tak se to nikdy nezlepšilo a vždy se k pití vrátil. Obhajuješ neobhájitelné a omlouváš neomluvitelné. Nevidíš a neslyšíš, a očividně ani nechceš. Pokud ti neotevřelo oči ani to, že jsi utíkala z domu s holým zadkem a bez peněz a dokladů, že ti vyslíkal dítě a chtěl vyhodit psa z okna, tak už nevím, co k tomu víc potřebuješ. Tomu člověku není pomoci a tobě očividně taky ne. Tak hodně štěstí.
Laaja…naprosto s tebou souhlasím.
Tuto diskuzi budu už jen číst a nebudu přispívat,myslím,že je to zbytečné a ZAKLADATELKA se stejně rozhodne podle svého a naše rady nebude poslouchat.Její rozhodnutí myslím zní…VRÁTÍM SE
![]()
dagmariana píše:
Laaja…naprosto s tebou souhlasím.
Tuto diskuzi budu už jen číst a nebudu přispívat,myslím,že je to zbytečné a ZAKLADATELKA se stejně rozhodne podle svého a naše rady nebude poslouchat.Její rozhodnutí myslím zní…VRÁTÍM SE![]()
![]()
![]()