Přítel alkoholik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.5.12 08:03

@Katka-1 mel se puvodne jit lecit jenze nesel. nejdrive tvrdil ze pujde a kdyz zjistil ze ma sanci tak rekl ze si to predstavuju jak hurvinek valku a ze tam urcite nepujde, ze to zvladne sam. nezvlad. ukoncil i psychologa atd, proste se na to slusne receno ,,vybod,, :roll:

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
18.5.12 08:05
@Anonymní píše:
včera byl hokej. vic asi dodavat nemusim. pochopila jsem ze je to vazne jen ztrata casu a energie, behem dneska si seberu zbytek veci a jsem ochotna se sejit pouze pri urcovani vyzivneho soudni cestou. jsem rada za tech dalsich par super mesicu ale tohle uz mi vazne stacilo, nehodlam se celozivotne stresovat co se zase stane…

Jdi do toho. Budeš samostatná a spadne Ti balvan z krku. Víš jaký je to pocit, když Ti konečně odpadne ta myšlenka na to pořád někoho zachraňovat, lepit za něj dluhy, chodit na návštěvy po psychiatriích a poslouchat doktory, kteří inteligentně vyvodili z řečí alkoholika, že jsi v podstatě viník Ty, nebo Tvoje nebo jeho rodina? Možná Ti někdo řekne, že vzdát to je zbabělé, já si naopak myslím, že je to velmi odvážné a rozumné rozhodnutí… Život je moc krátký na to, než se trápit s „volem“…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.12 08:08

@Mrkvetka uz jsem odesla dvakrat a pokazde je to za par mesicu stejny, vzdycky uzasny ale pak se vyleje a je to v tahu. nemit dite tak je mi to jedno ale bojim se strasne o malyho

• Citovat
  • Upravit
4112
18.5.12 08:08
Ptám se proto,že jsem s alkoholem měla kdysi sama problém :oops: proč?psát to tady by bylo na romám :think: Ale odchodem ho nic nespasí…Léčebna by mu možná pomohla..ale,je to složité..hodně lidí si myslí že léčbou je konec..ale není to tak docela pravda..záleží na člověku :nevim: Nená něco co by ho opravdu motivovalo?..Vím,že takový člověk v takovém stádiu je úplně někde jinde než u nějaké zodpovědnosti kolem dětí,rodinného života atd..
@Anonymní píše:
@Katka-1 mel se puvodne jit lecit jenze nesel. nejdrive tvrdil ze pujde a kdyz zjistil ze ma sanci tak rekl ze si to predstavuju jak hurvinek valku a ze tam urcite nepujde, ze to zvladne sam. nezvlad. ukoncil i psychologa atd, proste se na to slusne receno ,,vybod,, :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4112
18.5.12 08:09
Máš ho pořád hodně ráda? :think:
@Anonymní píše:
@Mrkvetka uz jsem odesla dvakrat a pokazde je to za par mesicu stejny, vzdycky uzasny ale pak se vyleje a je to v tahu. nemit dite tak je mi to jedno ale bojim se strasne o malyho
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.12 08:12

@Katka-1 jenze on se prave ani lecit nezacal, jediny co bylo tak ze jsem nachazela po byte a v aute prazdny lahve. ja to chapu ze to pro nej neni lehky ale zas mame ani ne pulrocni dite a je to pro me desnej stres se kazdej den bat co bude.. porad ho musim hlidat, kontrolovat ale bez vysledku. zkousela jsem vsechno mozny ale stejne to stoji za ho.no. ja chapu ze on za to ,,nemuze,, ale zas pro me by byla strasna uleva kdybych se mohla v klidu venovat diteti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.12 08:15

@Katka-1 mam ho rada moc, ale ja sama jsem abstinent a alkohol uplne nenavidim, je mi uplne zle kdyz vidim nekoho pripityho jelikoz uz mam z mladi jednu dost hnusnou zkusenost s panem alkoholikem. kdyz nepije je to uzasnej tata a chlap. stara se o nas nadherne, malyho miluje jenze pak se pripije a stava se z nej hovado ktery neni schopny niceho. uz nevim jak dal…

a ty kdyz to vidis z ty druhy strany, co bys delala byt mnou?

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
18.5.12 08:15
@Anonymní píše:

Můj otec je alkoholik. A klidně to přiznám veřejně a otevřeně. Má za sebou šesté léčení. Život s ním byl peklo jak pro mojí mamču, tak pro jeho bývalou přítelkyni, pro nás pro děti. Mladší bráška (říkám bráška, ale už je mu 18) si kvůli němu vytrpěl v životě hodně, při každé léčbě jsme doufali, že se zase změní. Určitě takoví nejsou všichni, @Katka-1 vážím si Tě za to, žes to zvládla, ale já bych z takového vztahu utekla hned jak to půjde. Raději hned, než za deset let plakat, že jsem zadlužená, děti se klepají v posteli, kdyže to zase tatínek přijde nametenej, Ty nešťastná z toho, že pořád pije, vyděšená, jestli někde nepáchá sebevraždu a s nálepkou na čele, mám muže ochlastu :? Promiň, jestli jsem našláplá moc, ale mluvím z vlastní zkušenosti…

• Citovat
  • Upravit
4112
18.5.12 08:16
Samozřejmě že tě chápu..a není pravda co píšeš,že on za to nemůže..MŮŽE ale my jsme raději vždy obvinili ostatní než sebe :( a láhle?..zbytečné komentovat..když jste chodili k tomu psychologovi..nenabídl mu ambulantně ANTABUS?..možná by ho to ještě zachránilo..navíc takového člověka neuhlídáš :(
@Anonymní píše:
@Katka-1 jenze on se prave ani lecit nezacal, jediny co bylo tak ze jsem nachazela po byte a v aute prazdny lahve. ja to chapu ze to pro nej neni lehky ale zas mame ani ne pulrocni dite a je to pro me desnej stres se kazdej den bat co bude.. porad ho musim hlidat, kontrolovat ale bez vysledku. zkousela jsem vsechno mozny ale stejne to stoji za ho.no. ja chapu ze on za to ,,nemuze,, ale zas pro me by byla strasna uleva kdybych se mohla v klidu venovat diteti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.12 08:21

@Katka-1 antabus mel ale odmital ho brat a i kdyz si ho vzal tak stejne pil. 2 roky zpatky ho zastavili v aute, prisel mi uplne v pohode a mel 2 promile. a vubec to na nem nebylo poznat. tam je hrozny ze jemu nikdy neni spatne, vypije pres 10 piv, pak panaky a druhej den vstane do prace a je v pohode ze bys to nepoznala :zed:

• Citovat
  • Upravit
4112
18.5.12 08:21

@Mrkvetka V pohodě,nic se neděje :mrgreen: Ale slovo zvládla..no je to na celý život,tak je to na mě co vlastně chci a co ne :mrgreen: pořád se musí bojovat..Já měla dětství asi taky takové jak popisuješ ty..a vždycky jsem si říkala že moje děti nikdy nebudou mít dětství jako já :think: A?..skoro ho měli..probrala jsem se asi včas…i když s plno kravinama za sebou..Rozumím takovým lidem a vyslechnu je,byla jsem také v léčebně a tam ti cestu jen ukáží ale je sakra na tobě,co vůbec chceš..proto vím,že i kdyby tam někdo chodil 10krát..je na něm co chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.12 08:23

@Mrkvetka to je to ceho se bojim. ze se budu trapit dlouho a zbytecne kdyz to stejne nema reseni. to je jako s kourenim. muzes byt odnauceny kurak ale nekurak uz z tebe nikdy nebude.

• Citovat
  • Upravit
4112
18.5.12 08:24
Jo jo..taky jsem mívala 4% a byla jsem fit..tělo si zvykne..i když si ho vzal tak pil?..to je sebevrah?..nic mu jako neudělal?..Když jsem se na něho napila já,řízlo to semnou a fičela jsem do nemocnice..ale to sem nepatří..No,zkusila bych ještě tu léčebnu.
@Anonymní píše:
@Katka-1 antabus mel ale odmital ho brat a i kdyz si ho vzal tak stejne pil. 2 roky zpatky ho zastavili v aute, prisel mi uplne v pohode a mel 2 promile. a vubec to na nem nebylo poznat. tam je hrozny ze jemu nikdy neni spatne, vypije pres 10 piv, pak panaky a druhej den vstane do prace a je v pohode ze bys to nepoznala :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
18.5.12 08:26
@Anonymní píše:
@Mrkvetka to je to ceho se bojim. ze se budu trapit dlouho a zbytecne kdyz to stejne nema reseni. to je jako s kourenim. muzes byt odnauceny kurak ale nekurak uz z tebe nikdy nebude.

Je to vážně jen na něm a na Tobě, zda v tom chceš být, udělej to, na co se cítíš. Já bych své dítě už tomu tlaku nikdy vystavit nechtěla… Od 12ti mám pocit, že se o otce musíme starat my děti a ne on o nás, v léčbě ho dotujeme, ale jsem šťastná, že jsem s ním nemusela vyrůstat…

• Citovat
  • Upravit
4112
18.5.12 08:29
Samozřejmě máš pravdu…Takže,je to holt na tobě,jak jsi schopná mu ještě pomoci..pokud toho máš opravdu plné zuby..Tak to utni,záchrana není..ale pokud jsi schopná mu dát ale opravdu POSLEDNÍ šanci,zkuste léčebnu..dej si své ultimáta a uvidíš…když selže i to,pryč od takového člověka,protože pomoci mu není :( JÁ SAMA DOSTALA plno šancí ale probrala mě ta poslední :palec:
@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí