Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vážená a milá Zakladatelko,
Je fajn, že se něco děje, je fajn, že přítel někam dochází. A už máte doklady?
Pro další bych měl následující:
Držím palce.
katalyzator píše:
Zakladatelko, hezkou sobotu.
Je docela v pořádku, že jste se rozhodla podat svému muži pomocnou ruku. Vidím, že hodně myslíte na něj (chcete mu pomoct), hodně myslíte na dítě (nechcete mu narušovat vztah k otci). V ostatních příspěvcích čtu často obavu o to, abyste myslela taky na sebe.
Dříve, nežli napíšu, co dál, zarazil mne Váš příspěvek o tom, co Vám řík psycholožka, byť je to Vaše známá. Obávám se, že tohle nebude dělat žádnou dobrotu. Váš přítel sice neví, že se s psycholožkou znáte, ale jednou se to dozví a bude to pro něj dobrá záminka buď k pití nebo k nějakému výpadu. Je bezvadné, že jste za psycholožkou zašla, ale měla by to být návštěva oficiální a Váš muž by o ní měl mít možnost se dozvědět. Jak výše píše Wife, není to takhle úplně košer. Tatáž přispěvatelka také navrhuje změnu terapeutky - z trojice „Vy-Váš-muž-jeho terapeutka“ tuhle změnu nemůžete udělat Vy (protože Vy sama k terapeutce nechodíte), ani Váš muž (protože o téhle potřebě neví), ale jen a jen ona terapeutka, ta by měla být dostatečně soudná a kompetentní.
pritel nevi o tom ze se zname (je to kamaradova maminka) ale souhlasil s tim at s ni jsem v kontaktu, ze je rad ze to resime vsichni , ze jsem se i ja zapojila. avsak s malym miminkem je problem tam dochazet primo na ty sezeni.
nejak me to ani nenapadlo ze by to bylo nejakym zpusobem nefer vuci nemu ze me vlastne zna.
nejak opatrne mu reknu ze se zname a uvidime jestli bude chtit jinam nebo jestli mu to vadit nebude.
a co se tyka rodneho listu ke ktere variante se priklanite vy? radsi otce co se leci s alkoholem nebo zadneho?
nenechali jsme ho zapsat v tehotenstvi protoze jsme to nestihli a ted nevim jestli varianta zapsat nebo nepsat. na jednu stranu je to jeho tata a jak kluk tak tata maj k sobe urcity ,,prava,, a jejich vztah jednou cistou kolonkou nezmizi, avsak desi me to ze by se pritel ,,nevylecil,, a ja musela za par let povinne pujcovat dite neznamo kam k alkoholikovi na vikendy ![]()
Milá a vážená Zakladatelko,
právě proto jsem se ptal, jestli to je nějak ošetřeno u těch předchozích dětí (protože, pokud je na její straně vše obvyklé, tak jejich maminka asi prožívá podobné obavy). Jestli si je vzal někdy opilý nebo s nimi pil nebo tak, jestli se ty obavy někdy naplnily. Jinak prokazatelné pití parnera je jistě důvodem ke změně úpravy styku s rodiči.
Ohledně psycholožky, Vás to nemuselo napadnout, nejste profík (tedy myslím). Profíka by to nějak trknout mělo, minimálně mu to ona psycholožka měla sdělit (což třeba udělala, nevíme). Napadlo mne, že ono opatrné sdělení o Vašem užším vztahu s psycholožkou by mohla (a měla) udělat ona, psycholožka. Klidně ji o to můžete požádat, je to její práce - Vy jste pro svého muže partnerka, ne terapeutka. Nebo to s ní alespoň proberte, a nejlépe při oficiální návštěvě. (Byť ty návštěvy s miminem budou obtížné.)
Hezkou neděli. ![]()
Jestli jsem to dobře pochopila, tak vy plánujete na ty terapie chodit společně? To mi nepřijde jako dobrý nápad, když si představím, že tam taky chodím s partnerem, tak bych se nedokázala plně otevřít. Tu změnu terapeutky můžeš navrhnout i ty. Říct příteli, že je to maminka kamaráda a že by ti nebylo příjemné s ní probírat vaše problémy. Jinak přeju hodně sil a budu ráda, když budeš dávat informace, jak se to vyvíjí ![]()
Tak se zase hlasim co noveho,…
vcera opet pil. nevim kolik, kdy, kde a je me to jedno.
rekla jsem mu ze az se vrati z leceni ze se muzeme sejit, do te doby ma smulu, ze takhle zit nehodlam, at se probere a zacne neco delat. odpovedel ze se lecit pujde, ze se pristi tyden vraci sef a ze to v praci rekne aby vedeli co a jak.
tak uvidime
chci mu pomoct ale neverim tomu ze se neco zmeni ![]()
vim, ze to nevydrzi a vim, ze tady zustaneme nastalo takze zacinam resit vybaveni bytu, rekonstrukci atd. v byte bohuzel netece poradne voda, neni tam pracka, mycka, nic
takze se tady asi bude muset udelat nejaka rekonstrukce aby jsme meli normalni byt a ne skladiste ![]()
ivana-domca píše:
Tak to je mi lito. Ale bez nej Vam bude urcite lip
urcite jo, spadne z nas hroznej balvan. dekujem ![]()
dnes opet vylitej jak vaza. to uz tentokrat komentar nepotrebuje, at se uchlasta- je to jeho boj. ![]()
ted z te druhe stranky veci - jak s alimentama a vsim okolo?
je mi to blby ale sama to fakt nezvladnu. az mi spadne rodicakna ty 3tis tak jsem slusne receno v pekny riti
ma plat okolo 18tis. z toho 5tis posila svym detem. kolik mu tak muzou vymerit na naseho prcka? tusite nekdo? tak dvojku? ![]()
kazdopadne ted uz to tady vazne musim dat dohromady, musi se udelat podlahy a kuchyn, zbytek holt pocka ![]()
jinak bokem - nevite nekdo jak je to se stavebnim sporenim? mam ho od zari , tak tam bude cca 20-30tis ktery by se mi dost bodly na tu kuchyn. mate s tim nekdo zkusenost jak to je? to si tu necham udelat kuchyn a oni mi ji proplati? nebo jak to je? ![]()
To je fajn, že píšete … díky.
(A dvojka je asi bezproblémová; jdete tedy do toho otce v RL?)
Ahoj,
no nejlepší asi bude, když se zajdeš poradit někam na sociálku. Nejsem si jistá, jak je to s placením, když není otec v rodném listě, abys nakone, c neměla smůlu.
A jinak se drž, jak vidíš, tak zase jen sliboval a sliboval a skutek utek a chlastá dál.
Laaja píše:
Ahoj,
no nejlepší asi bude, když se zajdeš poradit někam na sociálku. Nejsem si jistá, jak je to s placením, když není otec v rodném listě, abys nakone, c neměla smůlu.
A jinak se drž, jak vidíš, tak zase jen sliboval a sliboval a skutek utek a chlastá dál.
co ja vim tak do pul roku se muze otec na matrice prihlasit sam a do tri let pres soud. pokud tam nebude psany do tri let tak az pak se s tim neda uz nic delat
katalyzator píše:
To je fajn, že píšete … díky.
(A dvojka je asi bezproblémová; jdete tedy do toho otce v RL?)
stale vaham - mam zapsat nebo ne ? ![]()
je ochoten platit sam od sebe, ptal se jestli chceme dva tisice nebo vic. nakonec jsme se tak nejak dohodli na tech dvou a kdyz budeme mit nejake vetsi vydaje tak nam pomuze. tak uvidime jak to bude fungovat ![]()
Ono by bylo fajn, aby to bylo Vaše rozhodnutí (protože Vy taky ponesete důsledky toho rozhodnutí) a myslím, že ho uděláte dobře. Faktem je (podle toho, co píšete), že onen muž otcem je a že se alespoň trochu snaží. Děti oba rodiče mít chtějí, viz třeba „Jak vytrhnout velrybě stoličku“. Ale jestli ho zapíšete dnes nebo za rok, to je asi v podstatě jedno. Co byste si třeba přála Vy sama, být v roli dítěte?
včera byl hokej. vic asi dodavat nemusim. pochopila jsem ze je to vazne jen ztrata casu a energie, behem dneska si seberu zbytek veci a jsem ochotna se sejit pouze pri urcovani vyzivneho soudni cestou. jsem rada za tech dalsich par super mesicu ale tohle uz mi vazne stacilo, nehodlam se celozivotne stresovat co se zase stane…
@Anonymní píše:
včera byl hokej. vic asi dodavat nemusim. pochopila jsem ze je to vazne jen ztrata casu a energie, behem dneska si seberu zbytek veci a jsem ochotna se sejit pouze pri urcovani vyzivneho soudni cestou. jsem rada za tech dalsich par super mesicu ale tohle uz mi vazne stacilo, nehodlam se celozivotne stresovat co se zase stane…