Přítel alkoholik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.1.12 09:57
kacakaca píše:
Sheelle píše:
Já bych to tak zhurta zase nebrala. Zkusila bych ho dokopat k léčbě, případně mu jinak pomoci, sám to evidentně nezvládá, ale je to proboha taky člověk…
Můžu se zeptat, jak by mu ještě měla pomoci??? Co si myslí o léčbě bylo řečeno v prvním příspěvku, progamblil 600tisíc, psychicky ji týrá, schyluje se k násilí, přes domluvy změna žádná. Má čekat, až se ožralá ruka otočí proti dítěti a pak si celý život vyčítat, že váhala? A pokud se opravdu najednou změní, to, že nebydlí spolu, neznamená, že se už nikdy neuvidí :nevim: .

tak v prvni rade on se lecit nechce ,,on to prece zvladne cele sam,, je pravda ze se mu povedlo JEDNOU treba 14 dni vubec nepit ale pro me jakozto abstinenta je 14 dni v podstate nic,.. ja se nenapila dobry 4 roky, ani kapka alkoholu takze nevim jak mu pomoct, neznam to… :roll:

• Citovat
  • Upravit
808
31.1.12 09:58

Lepší by bylo od něho s miminkem odejít a nechat ho,aby se zamyslel sám nad sebou a začal hledat pomoc u odborníků,protože ji potřebuje.Sám to rozhodně nezvládne, když to je v takovém stadiu…Sama osobně bych se s ním už bála žít za této situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 09:59
LucyDee píše:
Ahoj anonymko, s alkoholem zkušenosti nemám, ale zato o automatech bych mohla psát příběhy, naštěstí jsem s tím volem neměla děti.. Dva roky lhaní, ponižování, slz, slibování, vydírání - hroznej kolotoč, odejít z mého bytu nechtěl, když jsem řekla, že odejdu já, zamknul mě doma a šel do herny třeba na dva dny, byla jsem vyřízená a přemýšlela o všem možném jen abych se z toho nějak dostala, o tom, že jsme neměli ani na nájem jen kupu dluhů, o tom snad mluvit ani nemusím..celou tu dobu mi tvrdil, jak automaty nehraje, že jsem paranoidní, pak když jsem ho párkrát hledala v Praze po hernách a našla ho, tak opět slzy s tím, že už to neudělá, léčit se jít nechtěl, s tím, že to zvládne sám..ale tohle jsou věci, které prostě nikdo nezvládne sám, navíc už to bylo také podruhé, byl na matech závislí už 3 roky předtím, než jsem se s ním seznámila, nachvilku přestal, ale zase s tím začal..nakonec jsem utekla z mého bytu pouze s kabelkou a už se tam nevrátila, zbytek jsem řešila už přes policii.. sama jsem takhle utéct mohla, tobě by to s prckem šlo mnohem, mnohem hůř a proto ti radím, nenech ze sebe dělat jeho loutku, jemu jde jen o to, aby na to nebyl sám, protože sám dobře ví, že lítá v průseru a ty jsi vlastně ta, která ho jakž takž drží, aby se do toho neponořil úplně..ale je to všechno na tvůj a prcka úkor.. proto ti radím, utíkej co nejdřív, protože tohle lepší nebude, naopak se to bude jen a jen stupňovat.. omlouvám se, za tak dlouhej příspěvek, ale snad ti to malinko pomůže, nebo dodá trochu odvahy.. Budu ti moc držet palce, aby jsi to zvládla, vím, že to chce hodně moc síly, ale ty nebojuješ jen za sebe, bojuješ i za to malinké a to by ti mělo hodně pomoc sebrat sílu.. :*

dekuju moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
bamba

Určitě odejdi,alkohol a chorobná žárlivost je snad ta nejhorší kombinace.S něčím podobným jsem žila šest let a doufala,že se uklidní.Neuklidnil a i když od rozvodu uběhlo už 25 let,dodneška je schopný říct,že on byl bůh a já ta špatná.Takový člověk má ve své hlavě jasno a ty s tím nic neuděláš.

• Citovat
  • Upravit
5077

Ahoj,
nečetla jsem příspěvky, ale radím ti UTÍKEJ! CO tím jako myslíš, že neudělal nic špatného?? On ti vyhrožuje fyzicky, napadá tě slovně, chlastá, hraje automaty a nedělá nic špatného? Akorát ho zbytečně omlouváš. Budeš čekat, až vás zadluží a začne tě v opilosti mlátit, protože mu nedáš prachy? Sbal sebe i dítě a odejdi k rodičům, tohle přece nemáte zapotřebí. Pokud se bude léčit fajn, pokud se vyléčí a bude sekat dobrotu, uvažovala bych o návratu, dřív rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
Sheelle píše:
Já bych to tak zhurta zase nebrala. Zkusila bych ho dokopat k léčbě, případně mu jinak pomoci, sám to evidentně nezvládá, ale je to proboha taky člověk…

A ona člověk není???Protože to on nezvládá a ani se nesnaži o nějakou nápravu,tak ona a dítě má trpět???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 10:05

jinak pomoct jsem se mu snazila, loni chodil k doktorce, dala mu prasky ale pil i pres ne,.. kontrolovala sem ho aby je fakt bral ale on na to chlastal stejne, jen misto 14 piv si dal ,,jen,, 10 :roll:

letos uz nechce ani do lecebny, ani k te doktorce, pry si tam prijde blbe protoze on to prece zvladne sam,.. na novy rok tu brecel ze o nas nechce prijit ze uz se nenapije… za 14 dni se to vratilo zpatky do starejch koleji,.. rada bych mu pomohla, on sam mi rikal ze kdyz v noci odejde at mu zablokuju kartu aby neutracel a brzo se vratil jenze kdyz je nalitej tak ja se ho bojim, akorat by prisel domu a rozbil mu hubu za to ze nema prachy :roll:

• Citovat
  • Upravit
27264
31.1.12 10:05

Z vlastní zkušenosti s alkoholikem vím, že pokud se ON sám nebude chtít léčit, tak se z toho nedostane. Můžeš ho poslat na léčení, ale stejně se nevyléčí, dokud sám nebude přesvědčený, že to chce.
Máte dítě a nechtěj, aby v tom muselo vyrůstat. Není to příjemný mít rodiče alkoholika.
Odejdi máš-li kam a pokud uvidíš, že se opravdu vyléčil, tak se můžeš vrátit, ale nejde to donekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1513
31.1.12 10:17

No jestli nevyhledá pomoc, tak nevěřím, že by to sám zvládnul. Můžeš mu dát pár dní na rozmyšlenou,ale kufry měj sbalený a jak začne cokoliv, nebo odejde do hospody tak se stěhuj. Jiná cesta tady bohužel nevede. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 10:19

rodice bydli kousek (max. kilometr - 2zastavky) tak me napadlo ze bych tam pomalu zacla delat ten byt aby jsme pripadne mohli odejit kdyby neco,.. aby tam mel malej par zakladnich veci a kdyby bylo nejhur tak abych ho mohla rovnou vzit a jit,.. co myslite?

ten byt je momentalne neobyvatelny, nikdo v nem vic jak rok nebyl, neuklizi se tam a je to tam strasny, tak tam chodit pres den to uklizet aby jsme tam pripadne mohli hned jit? zacit to tam delat a az on odejde nekam na tah tak jen vzit kocar a jit, abych nemusela na posledni chvili neco balit,.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.12 10:23

premyslim ze treba od brezna bych tam sla, pripadne kdyz se zleje driv tak driv, ale jeste chvili tu pobyt abych to tam stihla udelat,.. :think:

z toho bytu je v podstate skladiste a v tom dome bydli jen tata kterej podnika a nema cas tam nic delat. tak ze bych to tam aspon trochu pripravila a nemusel tam malej byt v tom smradu ze sava atd.

• Citovat
  • Upravit
950
31.1.12 10:26

Já nevím, o čem přemýšlíš, prostě JDI. Sama píšeš, že se léčit nechce, protože to zvládne. Problém vlastně žádný nemá.
Teď má špatné svědomí, ale to ho přejde, zapomene a bude se to celé opakovat znovu. A nemusí to být jen nadávání… Jestli můžeš jít k rodičům, tak oni přece vědí, že peněz moc nemáš, nabídli ti bydlení, nenechají tě a mimi umřít hlady. Buď ráda, že máš rodiče, kteří mají zájem a starají se.

A jak tady někdo už psal, jestli tě bude chtít zpět, cestu si najde a třeba i přes léčení. Mysli na sebe a hlavně na mrně!

Držím palce :palec:, aby to všechno dopadlo pro tebe co nejlíp. Ale je to jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
31.1.12 10:28

Pokud to bude akutní a rozhodneš se odejít, tak ti rodiče pomůžou… nebo kamarádky s úklidem atd. Je to rozhodně lepší, než si nechat nadávat a bát se, že ti jednu ubalí, až se nebude kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
31.1.12 10:30

Já bych na tvém místě odešla. Je to tak bezpečnější i pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
31.1.12 10:37

ZDRHEJ !!!
Tvé dítě nepotřebuje koukat na ožralýho hulváta co ZATÍM jen nadává jeho mámě. To fakt není dobrej příklad do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí