Přítel bere drogy, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
727
6.9.19 09:54
@MP Krista píše:
Kdo je váš psychiatr?

a co konkrétně se ti na tom příspěvku zdá, jako problém pro psychiatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
6.9.19 10:11

Drogy nezačneš brát pro drogy, ale jako berličku pro svůj reálný svět, který nezvládáš.
Pokud začínající feťáci ztratí své zázemí, svou rodinu, pak do toho propadají úplně, protože už ten svět opravdu není snesitelný.
Záleží na tobě, jestli mu chceš pomoci. Ukázat mu, že svět není strašný, že třeba může jít dělat méně stresující práci, že s ním nejsi kvůli penězům… ale zároveň že se musí jít léčit. Že s ním chceš trávit život, ale jenom s ním. Ta závislost musí odejít.
Když do léčení půjde, tak si vytvořte systém odměn. Týden bez = nějaký výlet, nějaká zábava, která se vám bude oběma líbit. Sport uvolňuje dost hormonů štěstí a mělo by mu to pomoct vnímat svět lépe.

• pokud dělá noční, tak hned vyměnit za jinou práci. Nedostatek spánku narušuje paměť a my si pak pamatujeme ten den daleko černěji. Vede jednoznačně k depresi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
6.9.19 12:54
@Michal1986 píše:
a co konkrétně se ti na tom příspěvku zdá, jako problém pro psychiatra?
Řešení společných problémů??? Společné je dítě ne drogy. Je to jeho problém a ona by měla zdrhat, jak nejrychleji to umí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
6.9.19 12:59
@MP Krista píše: Řešení společných problémů??? Společné je dítě ne drogy. Je to jeho problém a ona by měla zdrhat, jak nejrychleji to umí.

Já to třeba beru tak, že když má žena nějaký problém nebo trápení, tak je to i můj problém. Tedy je náš společný. Ty to máš evidentně jinak a asi jsi tak spokojená, což je jen a jen na tobě, ale stejně v tom nevidím případ pro psychiatra. To by znamenalo, že když jednomu na druhém záleží, tak je to psychiatrická diagnóza :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
6.9.19 13:40
@MP Krista píše: Řešení společných problémů??? Společné je dítě ne drogy. Je to jeho problém a ona by měla zdrhat, jak nejrychleji to umí.

Zdrhat by měl váš partner. Pardon.

• Citovat
  • Upravit
2785
6.9.19 14:08

Opatrně pokud se bude jednat o pervitin tak radikálně řešit léčba okamžitě, případně utéct.
To že se stane průser je jen otázkou času. Samo o sobě je to hnus, ale začlo se to dost řezat další chemií a způsobuje to hrozné stihomamy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
6.9.19 18:46
@Michal1986 píše:
Já to třeba beru tak, že když má žena nějaký problém nebo trápení, tak je to i můj problém. Tedy je náš společný. Ty to máš evidentně jinak a asi jsi tak spokojená, což je jen a jen na tobě, ale stejně v tom nevidím případ pro psychiatra. To by znamenalo, že když jednomu na druhém záleží, tak je to psychiatrická diagnóza :think:

Nikdy nikdo nikoho „nevytahnul“ ze závislosti. Navíc sorry, ale máma musí především myslet na sebe a na dítě. Dospělý závislý člověk se buď jde léčit a pak se MOŽNÁ uvidí nebo holt zajde na drogy nebo alkohol. Smůla. Ale on to zjevně řešit nechce. Kdyby byla zakladatelka moje dcera, udělám všechno pro to, aby se dostala z jeho dosahu a vlivu. A pomohla bych jí a dítěti začít nový život. A bylo by mi fakt jedno, co bude s ním, protože primárně bych koukala zachránit mámu a dítě. Závislost je jeho volba a jeho boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
6.9.19 18:52
@Psylocke píše:
Zdrhat by měl váš partner. Pardon.

A víte, ze už jsme spolu léta a velmi spokojeni? A tolerantní jsme vůči sobě navzájem poměrně hodně a vzhledem k věku jsme si už mnohdy prokázali i podporu. Ovšem chlap s malým dítětem, který fetuje, si holt bude muset pomoci fakt sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
8.9.19 14:02

Na to je univerzální ráda. Když teda nechcete rovnou utéct. Přijmout člověka, ale radikálně odmítnout jeho závislost (překáží vám v životě a tak je celkem jedno, na čem je závislý - rodinu může zdevastovat alkohol jako pervitin jako tráva…). V praxi mu tedy dat na výběr: rozchod nebo léčení. A být připravena na obojí.

Ze závislosti se vyléčí jen ten, kdo chce. Hrozba ztráty rodiny někdy motivuje… Jindy ani to nestačí. Za každou závislostí stojí neschopnost poprat se sám se životem a za tou zase deprese, úzkosti, traumata… Z toho nikoho podomácku nevytáhnete, žádná láska ho sama o sobě nespasí, aniž by na tom sám makal.

• Citovat
  • Upravit
182
8.9.19 17:07
@MP Krista píše:
Nikdy nikdo nikoho „nevytahnul“ ze závislosti. Navíc sorry, ale máma musí především myslet na sebe a na dítě. Dospělý závislý člověk se buď jde léčit a pak se MOŽNÁ uvidí nebo holt zajde na drogy nebo alkohol. Smůla. Ale on to zjevně řešit nechce. Kdyby byla zakladatelka moje dcera, udělám všechno pro to, aby se dostala z jeho dosahu a vlivu. A pomohla bych jí a dítěti začít nový život. A bylo by mi fakt jedno, co bude s ním, protože primárně bych koukala zachránit mámu a dítě. Závislost je jeho volba a jeho boj.

To není pravda. Zajděte si za plot do Bohnic a uvidíte, že to celkem dobře jde ;)

A kdyby Vaše dítě začalo brát drogy, tak jej taky tak rychle hodíte přes palubu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
8.9.19 19:06
@semto1 píše:
To není pravda. Zajděte si za plot do Bohnic a uvidíte, že to celkem dobře jde ;)A kdyby Vaše dítě začalo brát drogy, tak jej taky tak rychle hodíte přes palubu?

Můj partner není moje dítě. Je zodpovědný sám za sebe a pomoci a podpory se mu dostane v nemoci, úrazu, stresu. Fetování je jeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
8.9.19 19:54
@MP Krista píše:
Můj partner není moje dítě. Je zodpovědný sám za sebe a pomoci a podpory se mu dostane v nemoci, úrazu, stresu. Fetování je jeho volba.

Správně! Závislost je NEMOC. Takže asi nectíte to, co říkáte.

• Citovat
  • Upravit
1502
8.9.19 20:02
@Psylocke píše:
Správně! Závislost je NEMOC. Takže asi nectíte to, co říkáte.
. Závislost nepovažuji za nemoc, je to jen selhání, slabost, absence disciplíny, zodpovědnosti, zneužívání lékařské pece atd. A s takovým partnerem chcete něco dělat?👀
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 17:50
@Chytrak píše:
Joo, myslis to co bylo ted na tom Smichove jak matka zabila to 8lete a jeste se predtim pokusila o sebevrazdu, ne? :(
No zakladatelka si vubec neuvedomuje, co je clovek pod vlivem pervitinu udelat a jak ohrozuje jen z pohodlnosti sve dite. Hruza! :zed:

Ne ne, byla to ta maminka, co v Přerově pár dní před tím zabila 3 letou holčičku. Neznala jsem je osobně, ale z doslechu od známých - měla ji prý moc ráda, starala se hezky, jenže pak tomu propadla a toho rána pod vlivem drogy v maličké zřejmě viděla satana :( A to je přesně to, co zakladatelce radím - uteč, protože co když to s drogou jednoho dne přežene i tenhle partner a taky ve vašem dítěti uvidí něco, co mu droga nakuká. Teď už totiž vidím, že i ten kdo miluje může ublížit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 10:03
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebuju se vypsat.
pritel uz pres dva roky fetuje, ne v kuse, ale vzdy uleti kdyz se objevi problemy. ja uz nevim jak dal… ted byl dlouho v pohode, bylo nam moc fajn, chodili jsme s rocnim synem kazdy den ven, koukali spolu vecer na filmy, vecereli spolu. a dnes? poslala jsem ho pro pleny a on uz se domu nevratil. mobil je vyply, a ja zas na nej cekam jak trubka. jsem z toho nestastna. on je super chlap, pomaha mi se vsim, kdyz ho pozadam, zajde se synem ven abych si odpocinula, proste fakt pomuze a postara se. ale tohle me tak neskutecne stve, ja uz nevim co dal… zkousela jsem si s nim o tom popovidat, vzdy je chvili klid a pak zas znovu. kdyz je zfetovany nedela nic zleho, ze by ublizoval me nebo synovi, je normalni ale proste se mi to uz hnusi a nedavam to. vim ze mi spousta z vas napise ze ho mam opustit, ale ja nechci. syn ho uplne zboznuje, me je s nim fajn i kdyz uz nejsme tak zamilovani jako pred 7 lety… sama bych to ani financne nezvladla, neumim si to tak predstavit… navic se ted chceme odstehovat spolu pryc, zacit odznova..

Ahoj… už si nevím rady a jdu se poradit nebo spíš vyplakat sem.
Po přečtení Tvého příběhu vidím z části sebe.
Byla jsem skoro pět let se synem sama, najednou se objevil muž, kterého miluji nejen já, ale i můj syn.. jenže… Můj chlap je o sedm let mladší, jeho rodina stojí úplně za hovno, nikdy mu nedali do života ani základní návyky, vše jsem ho naučila a stále se zdokonaluje, vždy ho ve všem nechali plavat, nikdy mu nepodali pomocnou ruku, když ho vyhodili ze školy místo pomoci ho matka vyhodila z domu. Skončil na ulici a tenkrát začal fetovat. Není to smažka které vidime po Praze, říkám tomu občasný uživatel.. občas si dá. Vím, jsem blázen, ale tenkrát před dvěma lety jsem do toho šla. Chápala jsem, že je mladý a nechtěla ho brzdit. Opravdu to bylo jen občas, třeba jednou dvakrát měsíčně. Loni v září jsem otěhotněla.. bohužel..o miminko jsme přišli v 17 týdnu z důvodu vývojové vady (myslím, že to bylo kvůli jeho fetu). Poté jsme o tom mluvili a přítel slíbil, že už opravdu nee že nikdy si už nedá…
Dnes jsem uklízela a vypadla na mě malá žlutá krabička, po bližším ohledání jsem našla nějaké měkké papírky (neznám to, nikdy jsem drogy nebrala ani se s nimi nesetkala) najednou, nevím proč mě napadlo se podívat do jeho taštičky (nikdy jsem to neudělala, až dnes a není mi z toho ok) a našla jsem papírky od dezinfekce, kterou jsem si před 14 dny přivezla z nemocnice (píchala jsem si fraxiparin) a použité jehly.. vůbec nevím, jak reagovat až se vrátí z práce, jestli ho vyhodit nebo si o tom jen promluvit? Tak zoufale moc ho miluji a je nám s ním moc fajn…jen… slíbil že už nikdy… :,( :,( Co teď…
Vzhledem k povaze tématu prosím anonym, děkuji :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí