Přítel chce absolutní svobodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.11.24 09:03

@Premek_Orac moc hezky napsáno. Zakladatelko, ten tvůj je asi tak arogantní a sobecký, že ti to takto předložil a vůbec se nad tím snad ani nepozastaví. Ty na mě působíš, jako že bys mu to snad i tolerovala, aneb všichni chlapi jsou stejní asi. Každopádně to stejně neřeší to, že on s Tebou dítě teď nechce a ještě Ti chce zahýbat.

• Citovat
  • Upravit
12744
22.11.24 09:29
@Anonymní píše: Více

Po tomto doplnění a hlavně použití slovního spojení „testosteronový alfasamec“ bych se jako starej životem obouchanej pragmatik na to zkusila podívat trochu jinak, než většina diskutujících.

Už bych se neohlížela, co bylo v jeho předchozích vztazích, je to minulost. I kdyby byla seberůžovější a mluvila maximálně v jeho prospěch, nikdo by Ti negarantoval, že to tak bude i ve vztahu s Tebou.

V prvé řadě bych si ale zcela realisticky otevřela kukadla a přestala si Váš vztah romantizovat. Vycházím z toho, že pro to, jak jsi ho nazvala, existuje opodstatnění, čili je to chlap určitého „typu“, od kterého určité věci (třeba jako věrnost) čekat nelze. Nebo alespoň ne teď v tomto věku a v této životní situaci.

Přirovnala bych ho k takovému Ferrari. Možná se v něm ta či ona žena občas může projet, ale má na to, aby ho měla v garáži? Předpokládám, že má pro ženy a logicky i pro Tebe nějakou přitažlivost, atraktivitu, potažmo hodnotu (v něčem). Ale není to pro každou, protože to něco stojí, a ne každá „na to“ má a ne každá je ochotná „to“ vydat. Například některá pro něj nebude dost hezká/reprezentativní, jiná nebude ochotná snášet podmínky, které ve vztahu nastavil (poměrně otevřeně a bez příkras). První otázka tedy je, zda to, co ten vztah přináší Tobě, je aspoň ekvivalentní tomu, co musíš nebo bys v budoucnu musela snášet naopak ne úplně nadšeně snášet. Jakože i to Ferrari něco stojí samo o sobě, dále stojí dost jeho údržba, hodně to žere, ale zase se projedeš fakt rychle, leckdo na něm nechá zálibné až závistivé oko…

Na druhém místě bych si zcela realisticky spočítala, jaké máš možnosti na seznamovacím trhu. Jestli jsi například spokojená s tím, co se Ti nabízí (chápu, v tuto chvíli to možná ani nevíš, protože jsi ani nezkusila hledat a rozhlížet se). Každý tyto možnosti máme přirozeně jiné a taky samozřejmě kvalitních nebo ideálních chlapů není nekonečno a v životě to je tak, že (už jen matematicky) se na každou nedostane.

Takže pokud jsi schopná to takhle pragmaticky až skoro účetně pojmout a současně dospět k nějakým zeleným číslům, tak bych v tom vztahu zůstala, protože se mi jeví, že on sice tím sdělením říká zcela bez obalu, že dítě vymění jen za tu svobodu (chápu-li to teda dobře), ale zároveň se mi zdá, že tu rodinu by bourat nechtěl. Čili nechal by holky projet ve Ferrari, ale parkoval by v domácí garáži.

Příspěvek upraven 22.11.24 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
22.11.24 09:30
@Anonymní píše: Více

jj, ti „testosteronoví alfasamci“ bývají skvělí rodiče :roll: prosím tě, vždyt to dítě s matkou opustil hned po porodu, pokud ne v těhotenství :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
22.11.24 09:35

Pěkný parchant. Jste spolu pět let, čili od ženy utekl, když jejich decku bylo půl roku. Fakt materiál na otce. Zbytečně s ním ztrácíš čas. I kdybys mu dala volnost a souhlasila, že muže denně vojet půlku města, stejně by se na tebe vykašlal ve chvíli, kdy by doma začalo řvát mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.24 09:39

...

Myslím si, že s tím blbcem ztrácíš čas. A to ti píši jako chlap. Je od něj krajně sobecké, že má doma ženu skoro 35 a nedopřeje ji dítě po kterém toužíš. Překulí se pár let (velice rychle) a budeš na dítě stará! On bude v pohodě, dítě přece má, ale co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
padesátník
22.11.24 09:41
@Hecate píše: Více

Zajímavý příměr :think: Nicméně když u něj zůstanu, přijde mi cena za takto sdílené Ferrari příliš vysoká a hlavně neúměrná jeho přínosům. Ale máte pravdu, že toto si musí každý/každá vyhodnotit sám/sama.

• Citovat
  • Upravit
53190
22.11.24 09:46

@Hecate Problém je, že to Ferari je fajn, když jsi mladá a svobodná a chceš se blýsknout před kámoškami, kolegy a rodinou. Jakmile chceš rodinu, potřebuješ pořádnýho solidního kombíka, co tě nikde nenechá a narveš do něj vše, co potřebuješ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2685
22.11.24 09:50

Holka, fakt mu ty kecy nežer. „Testosteronový alfasamec“ se chudáček malý neumí ovládat, on je vlastně zvířátko. A všechny jeho bývalé přítelkyně s tím, že se kurví jinde, byly úplně v pohodě. Tak určitě. Takových žen, co tohle nadšeně tolerují, běhají po světě takové zástupy, že není divu, že zrovna on vždycky narazil na takové tolerantní povahy. A i kdyby mu to jeho ex tolerovala, tak si pamatuj, že nevíš, co tomu schválení předcházelo. Podle toho, jak jedná s tebou, je to manipulátor jako prase. A i tebe už má dobře zpracovanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12744
22.11.24 09:53
@padesátník píše: Více

Pro mě by to taky nebylo :-). Navíc já sotva poznám Ferrari od jiných typů tady těchto ku*dolapů.

@unuděná

Ano, na tom něco je. Ale pořád jsme u toho, že si nakonec každá z nás musí upřímně říct, jestli raději bude mít tu solidní jistotu (pokud se jí teda vůbec nějaká nabízí, což u zakladatelky zatím ani nelze říct, neboť „seznamovací trh“ ještě ani moc neprozkoumala), anebo zda půjde do rizik, které jsou spojené s těmi „solidními nejistotami“, v komparaci s výhodami (které každý posuzuje subjektivně jinak). Nevím také, jak silná ta touha po dítěti je. Nebyla jsem v situaci, že mi bylo 35 let a byla jsem bezdětná. Ale troufnu si říct, že pro ženu není životní karambol mít dítě, byť třeba s ne úplně tím úplně pravým mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.11.24 09:56

@Hecate Já myslím, že je přirozené, že když chci hnízdit, chci k tomu bezpečné, jisté a spolehlivé zázemí. Jsme pořád jen lidi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
22.11.24 09:59

@Hecate to si musí vyhodnotit sama. Ale dle toho, co píše mi přijde, že by jí jeho zálety zraňovaly a stejně by šli od sebe. Tam je opravdu jen vidina toho, že by na to kývla a začali se snažit o dítě (ihned, ne až za rok) a ona by měla aspoň to dítě, když už ne vztah. A mohla by doufat, že během toho snažení nechytne žádnou pohlavní nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12744
22.11.24 10:03
@unuděná píše: Více

To nepochybně, to je takový ten ideál.

Ale ruku na srdce, kdo ten ideál má nebo ho může mít?

Vycházím z toho, že zakladatelka subjektivně nemá příliš mnoho optimismu, pokud jde o hledání jiného protějšku. Nedokážu takhle od PC říct, zda je ten pesimismus na místě, nebo ne, protože opravdu každý máme jiné možnosti a taky každý máme i jiné představy o tom, co chceme. A myslím si, že je dobré si na ně realisticky odpovědět, včetně třeba i toho, že konkrétně pro mě je určitý typ chlapů (které by asi se dali velmi zjednodušeně řečeno hodit do té kategorie „solidní jistota“) nezajímavý a patrně bych s ním nebyla spokojená. Ale úplně stejně realisticky je nutné si přiznat, že pokud chci chlapa z kategorie (opět velmi zjednodušeně řečeno) „testosteronový alfasamec“, tak mě to pomyslně bude něco stát (něco tomu budu muset obětovat).

Další věc teda ještě je, a to si fakt nejsem úplně jistá z toho, jak byl původní příspěvek formulovaný, jestli skutečně je vůbec to dítě k diskuzi. Pokud je to o tom, že chce svobodu (sexuální), ale nenabízí nic protihodnotou (to dítě se zakladatelkou), tak pokud je dítě v prioritách tak vysoko, není IMHO moc co řešit (ledaže by, opět zcela pragmaticky, jiné hodnoty a výhody toho vztahu převážily to dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12744
22.11.24 10:04
@Sandra277 píše: Více

Myslím si také, že tento pragmatický model není pro každou. A ano, musí si to vyhodnotit sama, s maximální upřímností sama k sobě.

A propos, pohlavní nemoc může chytit během snažení i od jiného chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.11.24 10:06
@Hecate píše: Více

Zcela upřímně si myslím, že žen, které by byly ochotné toto dlouhodobě tolerovat, je na světě opravdu naprosté minimum. Nevím, tohle by tolerovala jen úplná zoufalka. Ona s vidinou několika let těhotenství, kojení, zapikání doma a on s povolením osouložit, co mu přijde pod ruku. To není o tom, co nabízím, to je o nějaké sebehodnotě. A tu doufejme zakladatelka má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5245
22.11.24 10:08

Musim rict, ze toho chlapa nesmirne obdivuju. Ten by mel jit do diplomatickych sluzeb. Protoze rict zenske v podstate, ze uz ho to s ni nebavi a rad by mel od ni oficialne potvrzene, ze si muze vesele sexovat i s dalsimi, protoze zas na rozchod nema koule (chapu, protoze co kdyby nic neulovil - to je i okoukana zenska lepsi nez nic), takovym stylem, ze ona ho okamzite nevyrazi, to jako klobouk dolu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí