Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Píšeš o rozvodu “jak šla jsem koupit pět rohlíků” a řeči v rodině tě udivují?
Nechápu tvůj přístup. Nějak nevím, co je na to nepochopitelné.
Když je to u tebe v hlavě v cajku, tak řeči o tvém vztahu hoď za hlavu a neřeš, že tě někdo řeší.
Vsak pohoda, ne?
@Trojlístek promiň vůbec o tom nic nevíš, já se opravdu ptala na něco jiného
Pro pochopení situace je detail důležitý.
Třeba takový detail, že ex-švagr už je najednou „přítel“, což naznačuje hlubší vztah. Ale původně jsi o něm psala spíš v kontextu vztahu mileneckého.
Ale taky to „přítel“ naznačuje, že vztah je delší ![]()
Otázka na tělo. Jak dlouho to spolu skutečně táhnete tj. třeba i v platonické rovině, jak dlouho je „dávno“ co je on rozvedený.
Když do této rovnice dosadíme ten správný počet měsíců, může naštvání vlastní rodiny vypadat jako velmi oprávněné. ![]()
@Josef_t táhneme to spolu kratší dobu než můj manžel to táhne s jeho vyvolenou…
Se to nějak zvrtlo zase, co, ta diskuze… I když je to pro tebe nepříjemné, nejlepší co můžeš udělat je dělat, že tě to nezajímá. Čím míň na to budeš reagovat, tím dřív to ostatní přestane bavit řešit.
Dotáhnout rozvod a do té doby se domluvit s rodinou, aby mu případně řekli, že přece přijel za dětmi a ne drbat. Jestliže on to táhne s jinou, jakým právem řeší vás? Každý takový hovor bych přesměrovala na něj a jeho „přítelkyni“, ono by ho mohlo přestat bavit vytahovat tebe a tvého „přítele“.
Na tu nepochopitelnost se musíš podívat našima očima. Psala jsi, že jste v rozvodovém řízení, pak že „prý požádal o rozvod…pokud nepožádal on, udělám to já“. Tak jak jsme si to měli přebrat? Až teď píšeš, že žádal a nic se neděje. To vlastně v rozvodovém řízení ještě nejste, ne? Nevíš, co podnikl on, jestli vůbec něco, a ty čekáš, až se tvůj právník vrátí z dovolené
Ono je to v podstatě fuk, s tvým problémem to nesouvisí. Jen se ti snažím vysvětlit, proč je to nepochopitelné.
Z toho tvrzení lze ovšem odvodit, že to není „čerstvá“ záležitost.
Proč tě tedy reakce tvé rodiny trápí až teď, už měli dost času se s tím srovnat.
Nebo je to tak, že o tom, že to spolu táhnete nebylo okolí informováno tj. ex-švagr byl ještě nedávno utajovaný milenec?
@jita22 píše: Více
Nemyslím, že se zvrtla. Dosazuji se informace, které mohou leccos vysvětlit.
Jen na ženskou nevěru může být někde nahlíženo jinak než na tu chlapskou a to neříkám, že je to tak v pořádku.
To nemáš pravdu. Porad se držím faktu a ty je teprv začínáš dosazovat.
Ohradit se v diskusi umis, tak se takhle ohrad i na rodinu.
Jinak si myslím, že obojí mají co zaslouží a jw mi opravdu lito děti.
Oko za oko, zub za zub.
Otec je nevěrný., tak matka taky.
@Trojlístek píše: Více
Mám pocit, že jsme to pochopily každá jinak. Otec si našel milenku a opustil rodinu. Formálně jsou ještě v manželství, ale otec s rodinou nežije už několik měsíců asi? A tak si matka taky našla přítele. Za mě sice poněkud brzy, ale nic za co by měla být pranýřována. Sblížily je společně životní problémy, našli u sebe podporu a pochopení. Já na tom nevidím nic špatného. Ale možná jsem to jen špatně pochopila, sleduji víc diskuzí, a nechce se mi to dohledávat.
@Trojlístek píše: Více
Má sedět doma a brečet? Manželství spěje k formálnímu konci a je jedno, jestli o rozvod už zažádáno bylo a v jaké konkrétní fázi to je.
To, že budoucí bývalý manžel chodí do rodiny na drby, je sice nepříjemné, ale nemáš šanci s tím něco udělat. Tak to zkrátka zkus ignorovat. Jak ses dozvěděla, že tam takhle chodí a co tam řeší?
Dobře napsala jsem v rozvodové řízení… Na druhou stranu já vlastně nevím kde jsem…
Manžel údajně zažádal o rozvod minulý týden, nemluvíme téměř spolu, jen ohledně dětí. Jestli opravdu zažádal já nevím. Tohle je slovickareni a myslím, že ne úplně jedno jestli započalo řízení nebo započte za pár týdnů.
A neřeším nevěru za nevěru, copak tohle někdo dělá naschvál, aby se pomstil? Jestli ano, já rozhodně ne.
@Trojlístek ohradit se umím i v rodině, ale opět se odbočuje od tématu, já jsem se ptala co dělat, když manžel leze za moji rodinou. Já za tou jeho také nelezu a promluva moc nepomáhá. Nemyslím si, že je potřebovat diskutovat víc, to se zachvilku můžeme dostat na téma proč vznikla nevěra, ale to neřeší tu mou prvotní otázku
@Nevšední… Od mých dětí. Údajně šel za nimi, ale s nimi nemluvil, mluvil s mou rodinou
A řeší mě primárně a pomlouvá