Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to já se vždy snažím říkat co nejvíce pravdu, ale v případech, kdy by to mohlo způsobit problémy, tak neříci úplně všechno nebo říci něco jiného. Přijde mi to trochu dětinské a trapné otevřeně lhát, když se to dá jednoduše ověřit. Ovšem ověřit, jestli jsem něco neřekl schválně nebo jsem na to zapomněl, popřípadě jsem nepochopil úplně dotaz a odpověděl na něco jiného, je prakticky nemožné.
@Kakika píše:
Ano, pozná. Ale až po čase. Průměrně je to rok až dva. Dřív jsem se snažila s jeho přítelkyněmi seznamovat, ale od doby, co kvůli jedné dokázal rozpoutat peklo v celé naší rodině tak, že jsme dva měsíce lepili dohromady to, co během týdne provedl, jsem se zařekla, že už žádné jeho slečny znát nechci. Přitom všichni už v té době věděli, jak lže a co vše je si schopen vymyslet. Ale očividně ťal do živého a všichni jsme se nechali unést. Tehdy šlo o to, že jsme jedné jeho přítelkyni naznačovali, že ne vše, co říká, je pravda. To ho rozčílilo, protože každá jeho další slečna je ta osudová a tak mu nemůžeme šlapat po štěstí. A aby přesvědčil slečnu, že to s ním jeho rodina nikdy nemyslela dobře, tak to u nás dobře rozsekl. Ona mu to baštila dalších 10 měsíců. Když ho poslala k vodě, přišel, jako by se nechumelilo a vůbec nechápal, proč ho odmítáme pozvat na kafe. Vše co se dělo samozřejmě popřel.@Dája999 Já radar nemám, hledám v lidech vždycky to dobré a nachytat bych se nechala. Ale už se nenechám oblbnout pomluvami ale řeším vše rovnou s dotyčnými. Naučilo mě to jednat přímo. Jak poznat takového člověka hned na začátku? Indicie jsou. Ale chce to nebýt až moc zamilovaná. Když někdo machruje, jak je bohatý a žije si luxusně, tak by mělo zarazit, proč tedy nemá vlastní bydlení ale žije s dalšími třemi kamarády v RD. On sice hned oponuje, že je to kvůli psovi, kterého mu kamarádi pomáhají hlídat, protože on doma moc nebývá, ale… Ze začátkuje asi problém odhalit, protože on je ochotný přijít i o práci jen aby nějakou přesvědčil, že ON je pánem svého času, že je šéf nějakého podniku. Pracoval např. jako výčepní, ale všem říkal, že tu hospodu koupil
Tak jsem vyhodnotila, že jsem bez šance ![]()
@Kakika, @káťa ty vaše příběhy jsou strašný
to se asi fakt poznat nedá, až když se začnou objevovat první odhalené lži.
Holky, díky, že jste napsaly - třeba si na to někdo vzpomene, až narazí ve svém okolí na lhaní a zbystří a zaměří se na to. Může to pomoct. ![]()
@Dája999 píše:
@káťa @botl @Kakika - to je šílený, jen to číst… Věřím, že vy už máte radary vyladěné dokonale, ale zajímalo by mě, jestli existuje něco, z čeho se to dá při setkání s takovým člověkem poznat už na začátku.
Nebo tou zkušeností je potřeba projít…
Ono to fakt poznat nejde. Protože od začátku jede jedna lež za druhou, právě že i v naprostých blbostech, netušíš, že bys měla po lhaní pátrat. Ono se to jakoby nikdy neprovalí a pokud ano, tak on se z toho zase vylže. Těžko se to popisuje.
O mně zase vykládal, jak ho doma nutím makat, že jsem věčně nespokojená a že ani neslavím jeho narozeniny.
On byl hrozně líný, takže z každé práce ho vyhodili max do dvou let a já ho prosila, ať si najde cokoliv, co ho bude bavit, hlavně ať tam vydrží. Svým rodičům ale povídal, že ho pokaždý přinutím změnit práci, protože nevím co chci a pořád ho prudím.
Narozeniny jeho se slavily vždy, i dětí, pekla jsem dorty, neslavily se jen ty moje, protože jsem neměla sílu zařizovat pořád všechno.
Když jsme žili v jeho rodné vlasti, blízko jeho rodičů, tak jsem mu dala ultimátum. Řekla jsem, že pokud ho vyhodějí z práce i tady, tak se vracíme do Čech, abych měla šanci, až mi skončí rodičák, najít si dobrou práci. Jeho z práce vykopli, takže jsme se měli stěhovat. Říkala jsem mu, že to musí sdělit rodičům a že to musí říct on, protože když jsme jeli ven, řekla jsem to svým rodičům taky já. Jeho matka se dozvěděla od cizích, že se stěhujeme, moc se naštvala, ale můj ex jí řekl, že jsem mu zakázala jí to říct. Přišla mi kvůli tomu udělat scénu.
Dlouho jsem nechápala, proč mě jeho rodiče tak nenávidějí, když na začátku to bylo fajn.
O tom, jak vyluxoval veškeré úspory a jak nám klepal na dveře exekutor a jak to bylo pro okolí zase mojí vinou se mi ani nechce psát.
@jege píše:
Tak to já se vždy snažím říkat co nejvíce pravdu, ale v případech, kdy by to mohlo způsobit problémy, tak neříci úplně všechno nebo říci něco jiného. Přijde mi to trochu dětinské a trapné otevřeně lhát, když se to dá jednoduše ověřit. Ovšem ověřit, jestli jsem něco neřekl schválně nebo jsem na to zapomněl, popřípadě jsem nepochopil úplně dotaz a odpověděl na něco jiného, je prakticky nemožné.
Takhle to má normální jedinec. Patologickým lhářům stud chybí. Jsou-li načapáni při lži, stanou se agresivními a obrátí to proti druhému. Nemají zábrany a dokážou obhajovat absolutní absurdity s vážnou tváří. Zhusta přesvědčí i sami sebe, že ta lež je vlastně pravda.
Je to fakt magorárna a jsem šťastná, že už v tom nemusím žít.
@botl to je pravda, ta neustálá nespokojenost s prací, mění ji a obviňuje z toho všechny ostatní (třeba že ho vyhodil šéf, protože se cítí ohrožen jeho kvalitami a vedení firmy začalo uvažovat, že nastoupí na místo šéfa). Jako takovou ukázku hloupé lži jen např. to, že má dluh na zdravotním. V jednu dobu rozvážel pizzu (což je také úžasná drzost, že se přihlásil na místo, kde potřeboval vlastní auto, které ale neměl a tak si půjčoval jiného příbuzného, kterému opět navykládal srdcervoucí historku o tom, jak bez auta přijde o všechno), pak tvrdil, že párkrát dovezl pizzu ředitelce VZP, se kterou se dal do řeči a ta mu ten dluh na základě sympatií ze systému smazala. Nakonec rozvozce dělat přestal, protože mu kolegové záviděli velikost spropitného, co všude dostával, oni přicházeli o zakázky, protože lidé, co si objednávali pizzu, si přáli vysloveně jeho. Skutečnost? Za nějakou dobu na něj prasklo, že rok a půl dělal rozvozce aniž by měl řidičák. O ten přišel, protože byl vybodovaný. Takže by mě zajímalo, koho všeho musel oblbnout, aby ho vzali na místo, kde podle mě chtějí výpis karty řidiče. Ono toho je tolik za ta léta, jen kdyby si to člověk pamatoval. Ta story jsou naprosto neuvěřitelná.
@Kakika v poslední větě to shrnuješ dokonale - neuvěřitelná story…
@botl -
to je na knihu…
Jinak teda vám všem - gratulace, že už jste jinde ![]()
@Dája999 píše:
@Kakika v poslední větě to shrnuješ dokonale - neuvěřitelná story…
@botl -to je na knihu…Jinak teda vám všem - gratulace, že už jste jinde
Presne tak. Obdivuju vsechny,kteri neco takoveho vydrzi a hlavne po tom,co to u cloveka prokouknou (to musi byt fakt doba ale
),to dokazi utnout.
Jen to ctu a ziram,ze takovi lide existuji…tedy ne ze byvh o tom nemela zdanu…ale to snad musi byt nejaka porucha v mozku,takhle „normalni“ clovek prece neni ani schopen jednat,premyslet…a lhat i v tak neuveritelnych prkotinach,kde to absolutne neni treba,a jeste tomu sami veri! O tom,kdyz je clovek primo usvedci/nachyta,nemluve. To musi byt hrozne unavne vedle takoveho cloveka zit,a vedet,ze mu nemuzes verit snad ani ten pozdrav…
@botl A jeho rodice o te jeho „vadě“ jako nic netusili nebo…mi to hlava nebere. Jestli takovy byl uz jako dite,tak to prece museli nejak „zachytit“. ![]()
@botl píše:
Takhle to má normální jedinec. Patologickým lhářům stud chybí. Jsou-li načapáni při lži, stanou se agresivními a obrátí to proti druhému. Nemají zábrany a dokážou obhajovat absolutní absurdity s vážnou tváří. Zhusta přesvědčí i sami sebe, že ta lež je vlastně pravda.Je to fakt magorárna a jsem šťastná, že už v tom nemusím žít.
Ano, patologičtí lháří dokáží v okamžiku lhaní přesvědčit sami sebe, že mluví pravdu, a díky tomu dokáží tu lež přezentovat důvěryhodně.
@Žirafa 69 píše:
Presne tak. Obdivuju vsechny,kteri neco takoveho vydrzi a hlavne po tom,co to u cloveka prokouknou (to musi byt fakt doba ale),to dokazi utnout.
Jen to ctu a ziram,ze takovi lide existuji…tedy ne ze byvh o tom nemela zdanu…ale to snad musi byt nejaka porucha v mozku,takhle „normalni“ clovek prece neni ani schopen jednat,premyslet…a lhat i v tak neuveritelnych prkotinach,kde to absolutne neni treba,a jeste tomu sami veri! O tom,kdyz je clovek primo usvedci/nachyta,nemluve. To musi byt hrozne unavne vedle takoveho cloveka zit,a vedet,ze mu nemuzes verit snad ani ten pozdrav…
@botl A jeho rodice o te jeho „vadě“ jako nic netusili nebo…mi to hlava nebere. Jestli takovy byl uz jako dite,tak to prece museli nejak „zachytit“.
Jsem si jistá, že to patologie je. V takové míře určitě. A únavné to je neskutečně. Ale neuvědomíš si to. Když se ale konečně takového člověka zbavíš, tak přijde neskutečná úleva
a jen potom plně pochopíš, v čem jsi vlastně žila.
Co se rodičů týká, tak si myslím, že určitě něco tušili, jen si to nechtěli připustit a radši hráli hru na to, jak já, nebo zlý osud, háže klacky pod nohy jejich geniálnímu synovi. No prostě psycho.
@Kakika píše:
@botl to je pravda, ta neustálá nespokojenost s prací, mění ji a obviňuje z toho všechny ostatní (třeba že ho vyhodil šéf, protože se cítí ohrožen jeho kvalitami a vedení firmy začalo uvažovat, že nastoupí na místo šéfa). Jako takovou ukázku hloupé lži jen např. to, že má dluh na zdravotním. V jednu dobu rozvážel pizzu (což je také úžasná drzost, že se přihlásil na místo, kde potřeboval vlastní auto, které ale neměl a tak si půjčoval jiného příbuzného, kterému opět navykládal srdcervoucí historku o tom, jak bez auta přijde o všechno), pak tvrdil, že párkrát dovezl pizzu ředitelce VZP, se kterou se dal do řeči a ta mu ten dluh na základě sympatií ze systému smazala. Nakonec rozvozce dělat přestal, protože mu kolegové záviděli velikost spropitného, co všude dostával, oni přicházeli o zakázky, protože lidé, co si objednávali pizzu, si přáli vysloveně jeho. Skutečnost? Za nějakou dobu na něj prasklo, že rok a půl dělal rozvozce aniž by měl řidičák. O ten přišel, protože byl vybodovaný. Takže by mě zajímalo, koho všeho musel oblbnout, aby ho vzali na místo, kde podle mě chtějí výpis karty řidiče. Ono toho je tolik za ta léta, jen kdyby si to člověk pamatoval. Ta story jsou naprosto neuvěřitelná.
Fakt hustý.
Nejhorší je, že to zní tak absurdně, že si okolí musí myslet, že si všechno vymýšlíš.
Taková je aspoň moje zkušenost.
Zdravím vás holky, tady zakladatelka. Delší čas sem nepsala, protože sem toho měla opravdu hodně. Takže abych to vzala od začátku toho konce? Doma to následovalo takhle.. Šla jsem za Tchyni protože mi sama říkala že mam ta ní zajít. Tak jsem ji to vše řekla. Jen se na me smutné podívala, a říkala že si nemyslela že její syn bude takový haj*z. Ze jak to budu řešit. No upřímně řekla jsem ji, že nevím zda budu schopná s jejím synem žít pod jednou střechou do doby, než si něco najdu. Mezi tím, máma mi na Moravě zařídila celé to horní patro toho domu, ale upřímně holky, odmítla jsem to. Protože vím, že vy si děti nebral.. Tak často jak říkal. A to se teprve rozjede doslova komedie. Tchyně mi slíbila, že mi pomůže si najít neco tady tak, aby si ona a tchán mohli brát vnoučata.. Tak hledá. Teď trošku obočím.. To co bylo doma je horor, be pro mě, ale pro něj.. Tchyně mi pomohla sepsat všechno přes děti domácnost ale důkladně všechno.. Tak sem mu to hodila ba stůl jen se na to podíval a říká co to je?? Tak jsem mu řekla odedneska se podle toho prosím zaříd.. Konci ti mamaservis… Pěkně pojedem podle toho.. Neřekl mi na to nic, protože počítal s variantou, že se nechám oblbnout.. Ale ja se toho řídím… Všechno na půl.. Je to ale pro me dost těžké.. Ale pořád žije v myšlence ze mu nechám děti.. Chodím se bavit.. Začala sem o sebe více pečovat, najednou mam času dost.. On je ted dost zaměstnaný detma Měl naplánované že pojede s idou na víkend.. Tak jsem pěkně sbalila dětem batohy a přichystala he když přišel a ptal se co to má znamenat řekla jsem mu, že to víš ja uz plány na víkend mám a tak si s idou budeš muset naplánovat program s dema.. Nevim jak to dopadlo, protože sem odjela.. Kdyz sem se v neděli vrátila domů, tak me čekalo veliké překvapení. Můj expritel me prosil, tda b mohl další víkend být sám, ne to nemohl to už bohužel něco mám.. Ale samozřejmě sem neměla nic.. Holky nekecám ve středu mi psala IDuška.. Ze nechápe co to předvádím že Pepanka bechci nikam pustit.. Ze si myslela ze taková nejsem.. Tak jsem ji slušně odpověděla, že si vzala mého přítele i s dětmi, že hold bude muset počítat ještě se čtyřmi.. Samozřejmě že si stěžovala a ex mi začal hrát na city.. Tak sem mu řekla no hold máš smůlu. Ha se ven nedostala od doby co mame děti, a potřebuji to dohnat.. A postavila jsem před něj plnej koš a prádlem.. Ze ja nemam čas.. Tohle he prostě takové to moje rypani jak oni ublizovali mě.. Le ve skutečnosti me to pořád dost bolí.. Špatně spím, málo jim, začali mi padat vlasti.. A menstruace taky dost blbne… Prostě je to pro me stres.. Ale nechci prostě utéct.. Bydlení si hledám.. Peníze na kauci sou, ale to bydlení he trošku problém..
tchán se s ex nebaví, tchyně je taky naštvaná ale jsou to jeho rodiče ja to chápu.. Byla sem se ptát u právnicky. Poradila mi velice dobře.. Abych pro děti měla bydlení aby odpovídalo všemu tak jak má, mohu zažádat o svěření do péče, ale je tam určitá lhůta takže tohle vse rozhledu po novém roce, nechci kazit dětem vánoce.. Které mimochodem budem slavit u tchyně pozvala nás, prostě a jednoduše je to pro mě opravdu těžké… A porad to bolí.. Protože bydlím s ním.. Ale uz ne couvnu ani náhodou..
Zakladatelko, přečti si diskusi od strany 64. A pak se zamysli ![]()
Možná se zbytečně trápíš. Kdyby sis co nejrychleji našla bydlení a s dětma odešla, měla bys klid. Svého ex můžeš trápit přes výživné, to ho taky nepotěší, že bude muset platit obrovské peníze na 4 děti každý měsíc.
Zakladatelko ani číst ty tvoje výplody nebudu. Jdi se léčit, jsi fakt narušená. Ani ti nestojí za to si tu přečíst, že už jsi byla dávno odhalená. Ale nepochybuju, že ti to tu spousta lidí zase sežere a můžeš si tu vymejšlet třeba ještě na dvacet stránek. Jsi trapná a nemocná. Asi ti chybí politování, no tak si posluž. Já už to číst nebudu. Stejně tě nezajímá, co ti kdo radí. Prej šikanovaná v dětství a přitom jsi samožerka. A srovnej si ten počet dětí. V každý diskuzi máš jinej i jiný pohlaví. Chce to ty lži ještě doladit. Ale ty okopírovaný SMS už mi zavání schyzofrenií. Vymyká se ti ta nemoc z rukou Patricie ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím vás holky, tady zakladatelka. Delší čas sem nepsala, protože sem toho měla opravdu hodně. Takže abych to vzala od začátku toho konce? Doma to následovalo takhle.. Šla jsem za Tchyni protože mi sama říkala že mam ta ní zajít. Tak jsem ji to vše řekla. Jen se na me smutné podívala, a říkala že si nemyslela že její syn bude takový haj*z. Ze jak to budu řešit. No upřímně řekla jsem ji, že nevím zda budu schopná s jejím synem žít pod jednou střechou do doby, než si něco najdu. Mezi tím, máma mi na Moravě zařídila celé to horní patro toho domu, ale upřímně holky, odmítla jsem to. Protože vím, že vy si děti nebral.. Tak často jak říkal. A to se teprve rozjede doslova komedie. Tchyně mi slíbila, že mi pomůže si najít neco tady tak, aby si ona a tchán mohli brát vnoučata.. Tak hledá. Teď trošku obočím.. To co bylo doma je horor, be pro mě, ale pro něj.. Tchyně mi pomohla sepsat všechno přes děti domácnost ale důkladně všechno.. Tak sem mu to hodila ba stůl jen se na to podíval a říká co to je?? Tak jsem mu řekla odedneska se podle toho prosím zaříd.. Konci ti mamaservis… Pěkně pojedem podle toho.. Neřekl mi na to nic, protože počítal s variantou, že se nechám oblbnout.. Ale ja se toho řídím… Všechno na půl.. Je to ale pro me dost těžké.. Ale pořád žije v myšlence ze mu nechám děti.. Chodím se bavit.. Začala sem o sebe více pečovat, najednou mam času dost.. On je ted dost zaměstnaný detma Měl naplánované že pojede s idou na víkend.. Tak jsem pěkně sbalila dětem batohy a přichystala he když přišel a ptal se co to má znamenat řekla jsem mu, že to víš ja uz plány na víkend mám a tak si s idou budeš muset naplánovat program s dema.. Nevim jak to dopadlo, protože sem odjela.. Kdyz sem se v neděli vrátila domů, tak me čekalo veliké překvapení. Můj expritel me prosil, tda b mohl další víkend být sám, ne to nemohl to už bohužel něco mám.. Ale samozřejmě sem neměla nic.. Holky nekecám ve středu mi psala IDuška.. Ze nechápe co to předvádím že Pepanka bechci nikam pustit.. Ze si myslela ze taková nejsem.. Tak jsem ji slušně odpověděla, že si vzala mého přítele i s dětmi, že hold bude muset počítat ještě se čtyřmi.. Samozřejmě že si stěžovala a ex mi začal hrát na city.. Tak sem mu řekla no hold máš smůlu. Ha se ven nedostala od doby co mame děti, a potřebuji to dohnat.. A postavila jsem před něj plnej koš a prádlem.. Ze ja nemam čas.. Tohle he prostě takové to moje rypani jak oni ublizovali mě.. Le ve skutečnosti me to pořád dost bolí.. Špatně spím, málo jim, začali mi padat vlasti.. A menstruace taky dost blbne… Prostě je to pro me stres.. Ale nechci prostě utéct.. Bydlení si hledám.. Peníze na kauci sou, ale to bydlení he trošku problém..tchán se s ex nebaví, tchyně je taky naštvaná ale jsou to jeho rodiče ja to chápu.. Byla sem se ptát u právnicky. Poradila mi velice dobře.. Abych pro děti měla bydlení aby odpovídalo všemu tak jak má, mohu zažádat o svěření do péče, ale je tam určitá lhůta takže tohle vse rozhledu po novém roce, nechci kazit dětem vánoce.. Které mimochodem budem slavit u tchyně pozvala nás, prostě a jednoduše je to pro mě opravdu těžké… A porad to bolí.. Protože bydlím s ním.. Ale uz ne couvnu ani náhodou..
No, koukám že tvoje fantazie nemá hranice teda
Už toho nech a vyhledej psychologa, tohle už je fakt moc ![]()