Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
![]()
No, já si myslím, že je ségře nablízku, aby měl čerstvý info o svý lásce. A tobě všechno odkejvá a jakože hledá práci, jen abys byla v klidu a nestresovala. Ale ty nejsi blbá a stejně stresuješ. Máš recht
@rmot píše:
To je tak blbý a naivní příběh, že má potenciál na několikastránkovou diskusiA o to předpokládám jde
Bodejť. Takováhle témata nás vzrušujou nejvíc. Přece.
@andrasteia píše:
Jak to tak čtu, v hlavne to mas srovnané.Zbavit se veci po zesnulem za tebe nikdo neudela, mozna ti max muze pomoct. Podle myho by ti ale fakt dusevne pomohlo, kdybys videla, ze je uz akcni a jenom neslibuje. Prece jenom je jedna vec to, ze ty si rada spoustu veci zaridis sama a nejedes to emiminovske „chlap se musi snazit, pasivního lenocha bych nechtela“, druha vec je ale aby on resil svoje veci a ty ses nenechala odbyt nejakyma slibala a sladkyma recicikama.
Ono je totiz dost rizikový chodis s chlapem, co ma spoustu plánů, ale skutek utek.
Jak hluboky mentalni spojeni mezi vami je musis posoudit sama. Treba mate mezi sebou fakt neco natolik extra, ze tu praktickou stranku vztahu tolik nehrotis.
Nicmene pokud je pro tebe fakt zasadni to emoční napojeni, mel by se on snazit delat všechno pro to, abys vuci nemu mela duveru. Protoze co si budem nalhavat, v distancnim vztahu prostě člověk potřebuje mnohem vetsi ujistovani.
Ono to neni jenom o nasem mentalnim a emocnim spojeni, ale i o tom, ze me vyhovuje. Ja bych treba vedle sebe nesnesla muze, co ma pocit, ze musi vse kontrolovat a byt hlava rodiny, cholerika, muze arogantniho, muze, co ma potrebu ostatni poucovat nebo shazovat, muze, co omezuje partnerku nebo se ji snazi vychovavat.
Mne vyhovuje byt ve vztahu ta akcnejsi a podle mych dosavadnich zkusenosti bych rekla, ze tim diskvalifikuji vetsinu muzu.
Neumyte nadobi nebo vyse platu me nezajimaji, dokud je muz alespon nejak sobestacny, coz on kazdopadne je. Ma vysokoskolske vzdelani, vydelava dvojnasobek prumerneho platu ve sve zemi, takze se nebojim, ze bych jej musela dlouhodobe zivit.
To, ze muz vydela mene nez ja a zastane mene domacich praci je mi sumak. Kdyby nebylo, tak bych tim opet diskvalifikovala vetsinu muzu.
@Anonymní píše:
Ono to neni jenom o nasem mentalnim a emocnim spojeni, ale i o tom, ze me vyhovuje. Ja bych treba vedle sebe nesnesla muze, co ma pocit, ze musi vse kontrolovat a byt hlava rodiny, cholerika, muze arogantniho, muze, co ma potrebu ostatni poucovat nebo shazovat, muze, co omezuje partnerku nebo se ji snazi vychovavat.
Mne vyhovuje byt ve vztahu ta akcnejsi a podle mych dosavadnich zkusenosti bych rekla, ze tim diskvalifikuji vetsinu muzu.
Neumyte nadobi nebo vyse platu me nezajimaji, dokud je muz alespon nejak sobestacny, coz on kazdopadne je. Ma vysokoskolske vzdelani, vydelava dvojnasobek prumerneho platu ve sve zemi, takze se nebojim, ze bych jej musela dlouhodobe zivit.
To, ze muz vydela mene nez ja a zastane mene domacich praci je mi sumak. Kdyby nebylo, tak bych tim opet diskvalifikovala vetsinu muzu.
Jenže nic z toho zatím vědět nemůžeš, protože jak jsi sama napsala, nemáte mezi sebou žádné konflikty, což pramení z toho, že se vídáte pouze sporadicky v režimu dovolené, a že spolu nebydlíte. Tohle jsou právě ty věci, které se ukazují až s časem, při běžných každodenních starostech a rutině.
@Badboda píše:
Ne že omezovat ho ve vztazích s druhými lidmi. Ale říct mu, že ti vadí nějaké večerní konverzace s ženskou. A pak je na něm co s tím udělá, protože by se měl zajímat o to, jak ti s nim je. Z popisu to ale bude flegmouš, co asi nemá moc empatie a je borec jen kecama. Stejně si to budeš dělat po svém ale úplně zbytečně si zkomplikuješ život. Píšeš, že máš vysoký plat, svůj byt, dítě. Opravdu ti tento chlap stojí za takové peripetie? Abys ho nakonec neživila.
Ja si myslim, ze empaticky je. Ale tohle asi nechape, protoze on zarlivy moc neni.
On mi rekl, ze me zna a veri mi a nikdy jsem mu nedala jakykoli duvod k pochybam.
Ja s nim zadne peripetie krome zarlivosti nemam.
@Taktinevím píše:
No, já si myslím, že je ségře nablízku, aby měl čerstvý info o svý lásce. A tobě všechno odkejvá a jakože hledá práci, jen abys byla v klidu a nestresovala. Ale ty nejsi blbá a stejně stresuješ. Máš recht
Toho se prave taky bojim.
@unuděná píše:
Jenže nic z toho zatím vědět nemůžeš, protože jak jsi sama napsala, nemáte mezi sebou žádné konflikty, což pramení z toho, že se vídáte pouze sporadicky v režimu dovolené, a že spolu nebydlíte. Tohle jsou právě ty věci, které se ukazují až s časem, při běžných každodenních starostech a rutině.
Neco z toho se pozna i bez ziti spolecne.
Navic se roky zname jako kamaradi, rok jsme spolu pracovali, stykali jsme se spolecne s nasimi prateli i sami, mluvil se mnou o vztazich se zenami, ted spolu a s mym ditetem take zhruba jednou za mesic tyden stravime a fungujeme vespolecne domacnosti. To neni jako setkavani se obcas na par hodin.
@Anonymní píše:
Neco z toho se pozna i bez ziti spolecne.
Navic se roky zname jako kamaradi, rok jsme spolu pracovali, stykali jsme se spolecne s nasimi prateli i sami, mluvil se mnou o vztazich se zenami, ted spolu a s mym ditetem take zhruba jednou za mesic tyden stravime a fungujeme vespolecne domacnosti. To neni jako setkavani se obcas na par hodin.
Nesouhlasím. Ale dělej jak myslíš, je to tvůj život. Jen u toho mysli taky na své dítě, ne jen na sebe.
Rozhodla jsem se, ze mu reknu jak se citim.
Protoze vim, ze ten muj pocit nezmizi a postupem casu me to bude stvat a budu mit blbou naladu.
Jenom jeste nevim, jak to s nim komunikovat a co od toho ocekavat.
Jedna moznost je mu to oznamit s tim, ze ho nechci nijak omezovat, ale ze je mi to proste neprijemne a at se casem nedivi, ze kvuli tomu nekdy budu protivna.
Nebo si s nim o tom promluvit, snazit se jeden druheho pochopit, pripadne tu kamaradku poznat a treba se to nejak vyresi samo.
Posledni moznost je tomu nejak nastavit mantinely, ale zde je vysoke riziko, ze mi sice vyhovi, ale ja u nej budu mit minus za omezovani, zatimco ona bude jeste zajimavejsi, protoze zakazane ovoce chutna nejlepe.
Jine mozne reseni me momentalne nenapada.
@Anonymní píše:Kdy se uvidíte? Budu zvědavá, jak se to dál vyvíjí. Napíšeš sem ještě?
Protoze vim, ze ten muj pocit nezmizi a postupem casu me to bude stvat a budu mit blbou naladu.
Jedna moznost je mu to oznamit s tim, ze ho nechci nijak omezovat, ale ze je mi to proste neprijemne a at se casem nedivi, ze kvuli tomu nekdy budu protivna.
Nebo si s nim o tom promluvit, snazit se jeden druheho pochopit, pripadne tu kamaradku poznat a treba se to nejak vyresi samo.
Posledni moznost je tomu nejak nastavit mantinely, ale zde je vysoke riziko, ze mi sice vyhovi, ale ja u nej budu mit minus za omezovani, zatimco ona bude jeste zajimavejsi, protoze zakazane ovoce chutna nejlepe.
@Anonymní píše:
Budu zvědavá, jak se to dál vyvíjí, napíšeš sem ještě?
Teda když čtu ty vaše rady…s váma bych teda chtěl trávit život
Jedna by mu zakázala se vídat s kamarádkou, další by mu dávala ultimátum, další by mu nadiktovala, kdy se teda můžou vídat, další by ho zase poslala do háje, protože je cizinec…to je nářez tedy. Nenapadlo vás náhodou, že on je svobodný člověk a má taky nárok na přátele kolem sebe a trávení času podle svého? Být po mém tak tak s takovou stíhačkou buď nejsem nebo prostě bych jí některé věci neříkal a zařídil se podle svého. Upřímnost se koukám nenosí.
@Taktinevím píše:
Budu zvědavá, jak se to dál vyvíjí, napíšeš sem ještě?
Tento tyden jsem se vratila, znovu se uvidime az za mesic. Napisu.
Být tebou tak si s nim o tom promluvim. Ale myslím ze v tomhle případě není o čem. Vztahy na dálku nefunguji. Osobně mám zkušenost se vztahy na dálku a nikdy to nedělalo dobrotu. Nakonec jsme se vždy schodli na tom ze si najdeme někoho s kým se budeme víc vídat.
Přijde mi to, jakoby se přes sestru chtěl dostat zpět k ex nebo měl nějaké info o ní anebo mu sestra tu ex připomíná.
@denisa.denisa11 píše:
Přijde mi to, jakoby se přes sestru chtěl dostat zpět k ex nebo měl nějaké info o ní anebo mu sestra tu ex připomíná.
Toho se bojim nejvic.
Myslis, ze se to da nejak potvrdit nebo vyvratit?
Ale rekla bych, ze to kamaradstvi udrzuji oba, nejen on.