Přítelova babička

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3493
23.8.13 21:45
@Virginia píše:
Ale ona neškodí. Ona žije v domě, ve kterém celý život žila, no.Zakladatelky mi je líto, ale bohužel, je obětí velmi špatného rozhodnutí. Chtěli to nejsnazší řešení, dům k opravě, bez investice do koupě atp. Neznám nikoho, kdo neví dopředu, jak složité je soužití s jinými generacemi, proč to znovu a dokola zase činí? :nevim:
Domnívám se, že nejjednodušší bude oželet úpravy a odejít.

Přesně tak! Nicméně toto zainteresovaní lidé nikdy neučiní a budou se tím trápit celý život. Historie se opakuje.

• načítám...
3429
23.8.13 21:47
@Apaji píše:
K bábi se chovat slušně, cizí nezvané čumily pálkovat. Já tady na vesnici skoro nikoho neznám, s nikým se nestýkám (přítelkyně mám mimo bydliště), jestli mě pomlouvají, je mi jedno - na nikom cizím mi tady na vesnici nezáleží. A máme svatý pokoj. S některýma se od vidění zdravím, v obchodě mě znají prodavačky, se dvěma sousedy vycházíme dobře, se dvěma špatně (ale zdravíme se). Nepotřebuju si tady dělat nové umělé přátelé. Zavřu se a je mi jedno, co se děje venku. Dobré kamarádky mám mimo tuhle vesnici, znala jsem se s nima dříve než jsem se tu nastěhovala. Tady mi nikdo nesedí, jsou mi buřt, neznám ani ostatní rodiče spolužáků mé dcery (jen pár od vidění na tř. schůzkách) a takhle v klidu žiju už skoro 10 roků. Jde to.
:palec: Mám to podobně
  • načítám...
102087
23.8.13 21:48
@Virginia píše:
Neznám nikoho, kdo neví dopředu, jak složité je soužití s jinými generacemi, proč to znovu a dokola zase činí? :nevim:
Domnívám se, že nejjednodušší bude oželet úpravy a odejít.

Protože si všichni myslí, že oni budou mít soužití naprosto ukázkové… a pak tvrdě narazí. Ono totiž chybama se člověk učí, ale málokdo se umí poučit cizíma.
Je tedy fakt, že já zažila (jako dítě) soužití 3 generací v bytě, takže jednak vím co to obnáší a jednak mám jasno, že už nikdy.

• načítám...
700
23.8.13 21:49
@K-Black píše:
ono je to těžký, třeba už babce tolik neslouží rozum :nevim: hele teď říkáš co by jsi a jak by jsi udělala, ano je to tozumné ale nevíš jaká budeš.

hmmm tohle uz jsem tady slyšela 100×…i stary clovek, který je sobestacny ma rozum…ne vse je o stari…stejne tak to je i u mladych lidi

• načítám...
K-Black
23.8.13 21:50

@Virginia už chápu :lol:

@Cuarentena já vím no, jenže jak to označovat :think: :nevim: :mrgreen:

• Upravit
3429
23.8.13 21:51
@Ema.a píše:
SNAŽILA JSEM SE O TO ALE BABIČKA TO PROSTĚ NECHCE, ODMÍTÁ POMOC JAKO JE JEHO VENČENÍ, KOUPÁNÍ O PELÍŠKU SLYŠET NECHCE…UŽ JSEM TO TU ZMINOVALA ALE ASI TO NENI MOC VIDĚT.

Nečtu všecchny příspěvky, víceméně jenom reakce na mě. Tak nezbývá než to vydržet nebo se vzdát investovaných peněz a jít pryč. Ohledně cizích návštěv jsem už psala, co bych udělala. A nepiš, prosím, kapitálkama, působí to, že na mě řveš a to se mi nelíbí ;)

• načítám...
K-Black
23.8.13 21:53
@kaseny88 píše:
hmmm tohle uz jsem tady slyšela 100×…i stary clovek, který je sobestacny ma rozum…ne vse je o stari…stejne tak to je i u mladych lidi

je to těžký, ale rozhodně se lépe přizpůsobí mladý člověk než babka který je třeba 80 a z toho si 60 let jede nějakým stylem. já mám domácnost 20 let a jsou věci který prostě dělám a nikdy je nebudu dělat jinak, prostě je to můj zvyk, moje domácnost. A ani nevím proč bych se měla předělávat? :nevim:

• Upravit
15977
23.8.13 21:53
@Kyarra píše:
@Elilen Nekoukat na peníze - mladí s dítětem na cestě? 8o Ono se to takhle lehce řekne, ale prakticky :nevim:

Máme hodně podobnou zkušenost, takže tahle rada není vařená z vody. ;)
Odkoupili a předělali jsme si podkroví v domě, kde bydlí o 40 let starší tchyně. Stálo nás to milion a půl bez vybavení. Chtěla jsem jí být nablízku, až bude stará (to už je teď) a nemohoucí. Ale jak je známo, dvougenerační bydlení nedělá dobrotu. Že já kráva si nečetla tyto diskuze! :zed: No co, po čtvrt roce jsem nedokázala snášet několikadenní otravné návštěvy bez trochy úcty a respektu a tak jsem začala hledat byt. Příští týden proběhne koupě. :dance: Budeme měsíčně o 12 tisic lehčí, po dobu desti let, ale pro ten klid a soukromí se to vyplatí. A malé dítě (příští rok snad další na cestě) taky mám, takže fakt vím, co píšu.

Zakladatelce tedy z mé zkušenosti radím, ať se vybodne na peníze a jdou pryč. Mít mimino a nervy v kýblu nepřeju nikomu. A až se vám prcek narodí, bude hůř, to mi věř.

• načítám...
12
23.8.13 21:54
@Z.jev píše:
Nečtu všecchny příspěvky, víceméně jenom reakce na mě. Tak nezbývá než to vydržet nebo se vzdát investovaných peněz a jít pryč. Ohledně cizích návštěv jsem už psala, co bych udělala. A nepiš, prosím, kapitálkama, působí to, že na mě řveš a to se mi nelíbí ;)

proč bych na tebe řvala, jen překlep.

• načítám...
K-Black
23.8.13 21:54
@Z.jev píše:
Nečtu všecchny příspěvky, víceméně jenom reakce na mě. Tak nezbývá než to vydržet nebo se vzdát investovaných peněz a jít pryč. Ohledně cizích návštěv jsem už psala, co bych udělala. A nepiš, prosím, kapitálkama, působí to, že na mě řveš a to se mi nelíbí ;)

nejsi trošku zahleděná do sebe? :think:

• Upravit
92
23.8.13 21:55

Po dnešku jsem chytřejší. Až budu stará, rozhodně za svého života nepřepíšu dům na potomky a už vůbec nebudu zvát žádné z případných vnoučat, aby šlo ke mně bydlet.

• načítám...
13714
23.8.13 21:57
@kaseny88 píše:
hmmm tohle uz jsem tady slyšela 100×…i stary clovek, který je sobestacny ma rozum…ne vse je o stari…stejne tak to je i u mladych lidi

Ono je to právě kus od kusu a člověk od člověka. Se stářím přichází kromě úbytku fyzických sil i k úbytku rozumových schopností - a to člověk vůbec nemusí být postižen žádnou formou demence. Prostě sil ve všech směrech ubývá, bohužel. A tak se i z milé babičky může stát stará protivná zákeřná bába, prostě vůle už neslouží a vystoupí na povrch skutečné pocity - bezmoc, závislost, zoufalství atp.
Ne, není to jen o stáří, ale stáří přijde a nic s tím neuděláš.

• načítám...
12
23.8.13 21:58

Dobrá,
všem děkuji za rady, za názory. Víte byla bych tu celej den kdybych měla každému vysvětlovat proč to nejde tak jak říká a podobně..
Dočkala jsem se i urážek. Už nestojím o další reakce o žádné..dá se to celé smazat?

• načítám...
8071
23.8.13 21:58
@Elilen píše:
Máme hodně podobnou zkušenost, takže tahle rada není vařená z vody. ;)
Odkoupili a předělali jsme si podkroví v domě, kde bydlí o 40 let starší tchyně. Stálo nás to milion a půl bez vybavení. Chtěla jsem jí být nablízku, až bude stará (to už je teď) a nemohoucí. Ale jak je známo, dvougenerační bydlení nedělá dobrotu. Že já kráva si nečetla tyto diskuze! :zed: No co, po čtvrt roce jsem nedokázala snášet několikadenní otravné návštěvy bez trochy úcty a respektu a tak jsem začala hledat byt. Příští týden proběhne koupě. :dance: Budeme měsíčně o 12 tisic lehčí, po dobu desti let, ale pro ten klid a soukromí se to vyplatí. A malé dítě (příští rok snad další na cestě) taky mám, takže fakt vím, co píšu.Zakladatelce tedy z mé zkušenosti radím, ať se vybodne na peníze a jdou pryč. Mít mimino a nervy v kýblu nepřeju nikomu. A až se vám prcek narodí, bude hůř, to mi věř.

Ty několikadenní otravné návštěvy - to byly jako návštěvy ke tchyni, které lezly k vám?

• načítám...
Kyarra
23.8.13 21:59

@Elilen Chápu, pokud je to fakt tak nesnesitelné…ale já si třeba nedovedu představit, že po investici 1,5 mil. začínám někde znovu…ale já to nezažila, ty jo, takže fakt těžko říct. Já jsem ráda, že my jsme do toho nešli, i když jsme mohli, a teď jsme si koupili baráček (raději daleko od všech 8) ), rekonstruujeme podle svého…raději hypotéka na celý život než soužití s jinou generací ;)
Tak ať vám to teď s bydlením vyjde! :palec:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová