Přítelova dcera a moje rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3542
7.5.13 09:47

@Mauzik2
A rodiče můžou za to že si jejich dcera, dospělá holka našla chlapa s děckem??
Oni tam to dítě prostě chtít nemusí a není to vůbec sobecké…nebo jim se to MUSÍ dávat příkazem??
mě zase přijde sobecké když by zakladatelka myslela „jen“ na to dítě a né taky na své rodiče (kteří jsou taky lidi a mají své práva a potřeby),a kteří si nepřejí tam mít na noc cizí dítě…je sobecké že přání svých rodičů nerespektuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.5.13 09:48
@Mauzik2 píše:
@leene a jak to budou delat, az jejich vlastni vnouce k nich bude chtit a zrovna u nich bude na vikend i holcina.. to kluka pusti a holka zustane doma, protoze je cizi? To chudak dite teda.. tohle ja nepochopim..

Já to taky moc nechápu, ale zase na druhou stranu možná bude holčička ráda, že má tatínka sama pro sebe :hug: A pokud jí tam prarodiče nechtějí, možná lepší když tam nebude, než aby jí někdo přehlížel jak krajinu.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
7.5.13 09:51
@leene píše:
@Mauzik2
A rodiče můžou za to že si jejich dcera, dospělá holka našla chlapa s děckem??
Oni tam to dítě prostě chtít nemusí a není to vůbec sobecké…nebo jim se to MUSÍ dávat příkazem??
mě zase přijde sobecké když by zakladatelka myslela „jen“ na to dítě a né taky na své rodiče (kteří jsou taky lidi a mají své práva a potřeby),a kteří si nepřejí tam mít na noc cizí dítě…je sobecké že přání svých rodičů nerespektuje.

Já teda doufám, že si holky nevyberou zrovna rozvedeného chlapa, ale když už jo, tak určitě nebudu dělat mrtvého brouka, jako že žádné dítě neexistuje, to je dost drsný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3542
7.5.13 09:53

Ono nejde jen o tu jeho dceru…ale i kdyby rodiče nechtěli na noc vlastní vnouče…mají na to prostě právo - nehlídat na noc kdykoliv si to mladí vymyslí.
Moje babička nás taky nerada hlídala na noc, prostě na to nebyla, nebyla typ co by byl odvařený z dětiček a měla svoje zájmy, cestovali, chodili do různých spolků s dědou a my jako vnoučata jsme tam chodili jen an návštěvy s našima…prostě nás na noc nechtěli, měli svůj program a děda chtěl klid. Naši to respektovali a netlačili nás tam…my si na to zvykli a taky žijeme. Ale kdyby mě tam moje mamka cpala a babi vím že nechtěla tak to ty vztahy pošramotí daleko víc, než když se vzájemně respektujeme :nevim: Toť má zkušenost a můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
7.5.13 09:57

@rozmary
Já sama nevím jaká jednou budu babička…ale měla jsem takovou babičku a prostě tímto vím, žekaždý jsme v tomto jiní… a nemusí za tím být hne dnenávist a kdesi cosi. Někdo dokáže přijmout „cizí“ dítko a někdo to nedokáže…Ale to, že to nedokáží rodiče zakladatelky, to by prostě měli přijmout a nenutit je. tak jsou takoví no, a dalších 100 lidí by bylo jiných…ale od toho sme každý jiný a na „mladých“ je, aby taky měli nějakou úctu k rodičům a k jejich požadavkům. Můžou si o tom myslet své, ale měli by brát na vědomí že je jim to nepříjemné. Mě by hanba fackovala kdybych to udělala někdy své mamce, když bych věděla že to tak nechce, je jí to nepříjemné…ale já bych na ni kašlala a děcka jí tam dala. Jestli to tak u někoho funguje fajn, u mě to tak doufám niky nebude ať už s vlastníma nebo nevlastníma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.5.13 10:04

Samozřejmě, záleží hlavně na tom jak to chtějí prarodiče, jak si to představují. Mě tady připadá, že zas až tak to dítě nevadí těm prarodičům, jako spíš zakladatelce, že si nepřeje aby holka chodila k jejím rodičům(protože jí vadí, že všechnu pozornost neschramstne její vlastní chlapeček)Proto píše že má svoje vlastní babičky, ale fakt nevím, nečetla jsem všechno, takže se třeba pletu ;) Já jen za sebe říkám, že bych se vnoučatům nebránila, už se na ně strašně těším, ať vlastní, či nevlastní :*

• Citovat
  • Upravit
3542
7.5.13 10:09

@rozmary
Tak do podrobna jsem diskuzi taky nečetla…Reagovala jsem hlavně na to, kdyby nechtěli opravdu prarodiče…pokud je to osobní problém zakladatelky…to už je jiná věc. My ženské dokážeme žárlit na všechno…takže pak už stačí málo. Aby její rodiče pochválili za něco dítko chlapa a jejich chlapeček pochvalu za něco nedostane…ááá už je oheň na střeše. Kdoví jak to u nich je, na to tady stejně nepřijdeme :) Já osobně mám už teďka doma na noc někdy nasáčkované děti kamarádek…a náramně si to užívám :mrgreen: tak snad mi to vydrží a nebudu jednou stará nevrlá nemocná babka :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.5.13 10:31

:mrgreen: no to já taky doufám.

• Citovat
  • Upravit
603
7.5.13 10:38

Je to sice blbá situace, ale není přece povinností zakladatelky milovat dceru manžela z prvního manželství…
A berete si jí pravidelně? Jestli si jí třeba berete liché týdny, domluv se s rodinou, ať je oslava v sudý týden a máte klid. Pokud nepravidelně, udělej víkend před oslavou nějaký jiný program a doufej že se manžel chytne a radši přetrp tohle a na oslavu pak třeba nepojede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
regblack77
7.5.13 12:05

Na to musím taky reagovat..já sama jsem měla z předchozího vztahu 3 letého chlapečka, můj muž a celá jeho rodina ho od začátku brali jako vlastního a nedělali rozdíly mezi vlastním, mám ještě dceru, a nevlastním vnoučetem, za to jsem jim dodnes velmi vděčná a vážím si jich, už je to 14 let a vůbec nic se nezměnilo…myslím si, že zakladatelka by měla malinko přehodnotit situaci, co kdyby…nedej bože…byla jednou v situaci jako její muž…taky mě napadá…nejsi jedináček???

• Citovat
  • Upravit
14691
7.5.13 12:12
@Terezm píše:
Je to sice blbá situace, ale není přece povinností zakladatelky milovat dceru manžela z prvního manželství…
A berete si jí pravidelně? Jestli si jí třeba berete liché týdny, domluv se s rodinou, ať je oslava v sudý týden a máte klid. Pokud nepravidelně, udělej víkend před oslavou nějaký jiný program a doufej že se manžel chytne a radši přetrp tohle a na oslavu pak třeba nepojede :mrgreen:

Terez, umíš si představit, že by někdo takhle cituplně zacházel s tvým dítětem? Pokud by to svému muži řekla už na začátku vztahu a i tak by to toho čel, dobrý, komu nenín rady… Ale dost o tom pochybuju, že vedla takhle otevřené hovory předtím, než s ním otěhotněla.
Zrovna tak není její povinností milovat svého muže, třeba s ním může být jenom pro prachy, možností je spousta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.5.13 12:23
@julie74 píše:
Terez, umíš si představit, že by někdo takhle cituplně zacházel s tvým dítětem? Pokud by to svému muži řekla už na začátku vztahu a i tak by to toho čel, dobrý, komu nenín rady… Ale dost o tom pochybuju, že vedla takhle otevřené hovory předtím, než s ním otěhotněla.
Zrovna tak není její povinností milovat svého muže, třeba s ním může být jenom pro prachy, možností je spousta…

To by bylo něco úúúúúúúúúúplně jiného, jak ti tu holky napíšou. Protože to její dítě by s nimi bydlelo a tak by byla povinnost přijmout ho jako vlastního, zatímco tohle dítě je jenom otravná návštěva. :cert: :cert: :cert:

Prostě „dítě ženské = andílek, kterého musí nový chlap přijmout zcela, jinak konec, dítě chlapa = otravná povinnost, ke které teda budu slušná, ale víc ať nečeká“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.5.13 12:25

Chlapi jsou v tomhle naivní. Ženská se mu lísá: „to tvoje dítě je tak úžasné, miluju ho, pojď strávíme spolu dovolenou jako rodina“ a pak, když ji konečně zbouchne a spadne klec, tak dojde k prozření „teď jsme rodina ty, já a naše dítě, cože? tvoji holku na oslavu k našim? tak to fakt ne!“

Příspěvek upraven 07.05.13 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.5.13 12:27

@julie74 Je mi to jasný, že to není zrovna lehká situace, hold si ho už s nemanželským dítětem brala, tak se s tím musí nějak poprat. Ale láska k cizímu dítěti se dá asi těžko nakázat nebo přinutit, zakladatelka přiznává, že to tam zkrátka není a asi s tím moc neudělá, musí to nějak přetrpět. Zase na druhou stranu, má ji jen sem tam o víkendech, takže asi nezbývá nic jiného než se přetvařovat…Určitě nemá cenu to říkat takto na rovinu manželovi, nedopadlo by to dobře, jen by se hádali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.5.13 12:34
@Bábrdl píše:
Chlapi jsou v tomhle naivní. Ženská se mu lísá: „to tvoje dítě je tak úžasné, miluju ho, pojď strávíme spolu dovolenou jako rodina“ a pak, když ji konečně zbouchne a spadne klec, tak dojde k prozření „teď jsme rodina ty, já a naše dítě, cože? tvoji holku na oslavu k našim? tak to fakt ne!“Příspěvek upraven 07.05.13 v 12:30

Někde to tak bohužel funguje, jak já jsem ráda, že mě tyhle pocity nikdy netrápily :pankac: Může se přetvařovat jak chce, ale ta holka to stejně pocítí, že se k ní chová jinak, než k vlastnímu a až bude v pubertě tak teda nevim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky