Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LuciTau určitě
taky jsme čekali dva roky a zadařilo se až z KETU
člověk musí furt věřit.
Ahojte, mela jsem silne priznaky PCO, ale jen ty vnitrni, vnejsi vubec (netrpim a netrpela jsem obezitou, aknem ani nadmernym ochlupenim). Prvni dite po stimulaci vajecniku puregonem, druhe prirozene po zastaveni laktace. Clostil mi nefungoval ani v kravskych davkach, metformin (siofor) jsem ani nezkousela, protoze nemam sklon k cukrovce ![]()
Drzim pesti vam vsem
LuciTau Je to zajímavé, ale ovu testy u mě fungujou..zpočátku jsem to nesledovala, ale mívala jsem je pozitivní asi 2-3 dny..od zesílení po mizení.. ![]()
A pak, jak jsem chodila na gyne na sledování účinku Clostíku k dr.,tak folík vyrostl většinou kolem 20mm, někdy větší i dva..tak jsme zkoušela ovu testy a vyšly mi ![]()
Tak nevím no..
No a pak mi píchl Pregnyl a po něm mi nebylo moc dobře..dostávala jsem dávky 10 000jednotek..4dny na to jsme jen zvracela..mazec..
Ahoj holky. Taky mam pco a bojuju
nepatrim mezi ty stastne
drzim vsem palce at se co nejdriv zadari!
@ducki píše:
Ahojky slecny, zakladam tuto diskuzi, aby jsme se podporili, vypovidali nebo napsali nejake rady ty co otehotneli(nejlip prirozene). Zatim se mejte hezky
Ahojky, díky za tuhle diskuzi ![]()
Mám pco, zjistil mi to gynďák před 4 roky, nasadil clostík, povedlo se hned napoprvé, ale byl to SP, pak až na 6 pokus s clostíkem jsem se dočkala Tobíka
když jsem skončila s kojením tak jsem měla ms asi 4-5 měsíců pravidelně, ale pak se zase celý cyklus začal prodlužovat, bylo mi jasné, že zase zlobí hormony
V lednu 2012 jsme se začali s manželem snažit o druhé dítě a hned ten první měsíc se zadařilo - přirozeně, bohužel to nedopadlo, bylo to mimoděložní, takže ještě k pco nemám levý vejcovod
, ale já se nevzdávám ![]()
několik měsíců od laparky jsme tomu nechali volný průběh, ale za celý půl rok nebyla ovulka ani jednou ( kolik padlo ovu testů jsem raději ani nepočítala…)
v létě jsem pak na dva cykly zase užívala clostík ale nezadařilo se ani jednou a navíc jsem vnitřně cítila, že už hormony nechci brát ( vzala jsem je celkem už 8 krát…)
Rozhodla jsem se tedy, že už to zas nechám na přírodě, že pokuď máme mít druhé dítě tak bude, když ne tak nebude no… Říkala, jsem si, jak asi budu dlouho čekat na ovulku a jestli vůbec příjde ( k dr na vyvolávačky nechodím…)
a najednou teď v lednu ( po čtyřech měsících ) přišla ovulka
bylo několik změn tak nevím jestli ovulce pomohly, ale od 19.12 jsem začala brát kapky jeřáb ptačí, pak jsem více v pohodě a od nového roku jsem začala jíst vyváženě, nepřežírat se a pít hodně vody ( mám dole už přes 4 kila
)
No byla na těhu testu už slabá čárka, ale pak přišla o dva dny dřív ms tak nevím, ale asi to byl SP…
Holky dala jsem si předsevzetí, že nejpozději v březnu najdu // na těhu testu ![]()
Všem přeji, aby se co nejrychleji zadařilo ![]()
@Novoňka a to jsi měla po pregnylu chut na sex když ti nebylo tak dobře?
![]()
@Zuzie Ahoj, ja jsem taky potrebovala nejake rady a povzbuzeni. Ja piju jen kakost nat to je na neplodnost, ale piju to chvili takze zatim nic. Zkusim nejake bylinky na ovulku, protoze hormony brat taky nechci
ale kdyz to jinak nepujde, tak mi nic jineho nezbyde, ale hlavni je, ze z toho neco bude
To víš, že nebylo dobře..ale touha po dítěti silnější.. a zvracela jsme ráno, většinou..
@Novoňka to bych asi nemohla nutit se do sexu, raději bych změnila injekci, třeba po ovitrelle by ti bylo líp..
@Novoňka píše:
To víš, že nebylo dobře..ale touha po dítěti silnější.. a zvracela jsme ráno, většinou..
ja bych to taky prezila
![]()
Ahoj holky, tak dneska jdu na gyndu říct si o něco na ovulaci. Snad se na mě nebude dívat blbě, když tam jsme skoro každý měsíc. Doufám, že se na mě nebde dívat jak na blba, že chci v 19 pomoct s otěhotněním ![]()
Ducki pokuď je to dobrý dr tak se na tebe blbě dívat nebude, bez ovulky prostě neotěhotníš a dr je tam od toho, aby ti v tomhle pomohl…A je jedno jestli ti je 19 nebo 40. No a jak si teda dopadla?
@Novoňka a ty když máš PCO tak na tebe působí ovu testy? já je mám pozitivní každý měsíc celý měsíc, jako většina zde na emiminu