Problém se sestrou přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1692
31.8.19 15:06
@Anonymní píše:
Myslím, že takhle nějak to zamýšlí i jejich rodiče, že sestře pak prostě připadne více, aby měli s mým přítelem zhruba stejně… že to chtějí určitě rozdělit spravedlivě a přítel to tak bere a nemá s tím problém… ale jeho sestře vadí, že on už může s bytem disponovat nyní, a ona má čekat třeba 20-30 let, a že za tu dobu už jí to třeba k ničemu nebude..a že to už potom stejně ani nepůjde spočítat, co má jakou hodnotu po tolika letech

No to chápu, že přítel s tím nemá problém, když na rozdíl od sestry nemusí vydělávat na hypotéku. Nejlevněji vás vyjde platit ten hotel a doufat, že vám sem sestra jednou fakt nepošle dítě, nejférovější a do budoucna nejčistší řešení by bylo sestře vyplatit adekvátní podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
31.8.19 15:08
@Alepoudaki píše:
Sklapli by a citili by se trapne!

Zrovna jsem šla psát stejnou větu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
31.8.19 15:10
@sediza a ještě je tam lhůta jen tři roky, takže asi taky nic. My to máme také v rodině a nikdo samozřejmě nic nedoplácel. Ja mam za to, ze ta lhuta na porizeni bydleni neplati viz. Ten odkaz predtim…

Naproti tomu ale, pokud jde o poskytování finanční a jiné podpory na vedení či založení domácnosti, rodiny, výkon povolání nebo zahájení podnikání a úhradu dluhů, tak takové výhody lze zohlednit-započíst i za dřívější dobu, než je doba 3 let před smrtí zůstavitele (např. vašeho rodiče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 15:15
@sediza píše:
@sediza a ještě je tam lhůta jen tři roky, takže asi taky nic. My to máme také v rodině a nikdo samozřejmě nic nedoplácel.
Ja mam za to, ze ta lhuta na porizeni bydleni neplati viz. Ten odkaz predtim… Naproti tomu ale, pokud jde o poskytování finanční a jiné podpory na vedení či založení domácnosti, rodiny, výkon povolání nebo zahájení podnikání a úhradu dluhů, tak takové výhody lze zohlednit-započíst i za dřívější dobu, než je doba 3 let před smrtí zůstavitele (např. vašeho rodiče).

Jestli pak jednou přítelova sestra zdědí vše a můj přítel nic, tak to tak bude a budeme to plně respektovat…

• Citovat
  • Upravit
1101
31.8.19 15:21
@Anonymní píše:
No, jenže my bychom na hypotéku nedosáhli… přítel má čistého kolem 38-40, já jsem na ÚP, takže si taky nemůžeme úplně vyskakovat… kdybychom šli kousek za Prahu, tak by se to asi finančně dalo, ale přítel by tam nešel, to by raději platil drahý pronájem v centru nebo kousek od něj

Ty musiš být troll! Nebo nechápu. Jsi na ÚP, tvůj byt to není, koupili ho přítelovi rodiče a ještě se rozčiluješ? Podle mě rodiče udělali chybu, protože tímto krokem se rozhádá ve finále celá rodina. Koupit jednomu dítěti byt za 12,5 mega a druhému dát 1 mega, je divný. Nemyslíš? Nedivím se sestře přítele, že to cítí jako křivku. Proč nepracuješ, abys pomohla do rozpočtu? Museli jste mít byt za tolik peněž, když jste nebyli sami schopni si ho pořídit a nezplatili byste ani hypotéku. Jestli chceš mít klid, kupte si vlastní byt za cenu, kterou jste schopni zaplatit či splácet a nebudeš muset řešit, zda ti domů někdo poleze či ne. Sestru chápu, jestli jí rodiče řekli, že mají rodinný byt, chce ho také během roku užívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
31.8.19 15:22

Nelíbilo by se mi, kdyby někdo takto jezdil ke mně domů. Ale přijde mi teda šílené kupovat dospělému zdravému synovi byt za takové peníze jen proto, že musí za každou cenu žít na Vinohradech v památkové zóně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
31.8.19 15:22
@Netopýr1 píše:
Kecáš, nevěřím ti ani slovo. Já jako rodič, i kdybych těch 12 mega měla, bych je nikdy nedarovala jen jednomu dítěti. Maximálně bych mu je půjčila a to ještě se smlouvou a rozpis splátek, aby teda nemusel platit bance úroky. A klukovi, co se sám pořádně ani nepříčinil, už vůbec ne. Nevěřím, že by nějaký rodič takhle oškubal svoje druhý dítě. A jestli jo, tak je to teda k :poblion:
Zvedni raději zadek a jdi do práce. Až tě s tím děckem za pár let pak z jeho bytu vyrazí na ulici, protože ti tam nepatří ani klika od dveří, budeš teprve koukat.

To já tomu klidně věřím. U nás prarodiče vydědili svý dětri (oba si to zasloužili, teta pro nezájem a otec za dluhy a zahálčivý životní styl) a družstevní byt přepsali na mýho bráchu, zlaté vnouče. Ještě argumentovali, že já přeci mám kde bydlet (městský byt, který se možná někdy bude prodávat. Ještě, že bráchovi to bylo blbý, takže mi řekl, že samozřejmě, až se to někdy bude řešit, tak mě vyplatí, že by si to nenechal… teď už je to bohužel bezpředmětný, bráška je několik let po smrti, byt se vrátil babičce a ta s námi na popud svého povedeného syna/mého otce, který se k ní vetřel, přerušila kontakty…

Ale babi zvláště strašně protežovala nejdřív otce na úkor tety, později mýho bráchu na můj úkor…

Jinak k diskusi, zaklaatelka má nulové sociální cítění, přítel působí jako nemakačenko a vyžírka a nedivím se sestře, že je naštvaná. Ona pilně makal, přičinila se o svůj majetek a teď je jí to předhazováno, že nepotřebuje. Přítel to evidentně rozfofroval za masáže, večeře atp a dostane 12 mega… Sestra je v právu, přítel je vyčůranej sobeček a zakladatelka také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
31.8.19 15:26
@Anonymní píše:
Jo, teď bychom ten hotel ještě zaplatit mohli, ale nevidíme do budoucna, co bude… chceme to miminko, taky šetříme na auto, měli bychom mít nějakou rezervu a měsíční výdaje v Praze jsou taky někde jinde než třeba na venkově… prostě nechceme o víkendu sedět doma a čučet na tv…

Oni vám ještě nekoupili auto? Ty jsou trapný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
31.8.19 15:27
@Anonymní píše:
No, jenže my bychom na hypotéku nedosáhli… přítel má čistého kolem 38-40, já jsem na ÚP, takže si taky nemůžeme úplně vyskakovat… kdybychom šli kousek za Prahu, tak by se to asi finančně dalo, ale přítel by tam nešel, to by raději platil drahý pronájem v centru nebo kousek od něj

Můžu se zeptat, ona v praze není práce že jste na úřadu práce? A to žijete v bytě za 12 míčů…promiňte ale teď mě to přijde trochu jako provokace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
31.8.19 15:28
@ivašot. píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.8.19 15:31

Auto bude… Syn udělá scénu a máma koupi auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 15:32
@ivašot. píše:

ne, to bychom po nich ani nechtěli… přítel chtěl koupit vlastní, ale na nové nemáme a jeho rodiče s ojetým nesouhlasí, a přítel nechce jít proti nim a pořád to poslouchat… teď nám půjčili jedno jejich auto, které moc nepoužívají, ale jen na pár měsíců, tak si musíme našetřit na vlastní a ne jen pořád využívat jejich dobroty…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.19 15:35
@35ja píše:
Můžu se zeptat, ona v praze není práce že jste na úřadu práce? A to žijete v bytě za 12 míčů…promiňte ale teď mě to přijde trochu jako provokace..

V Praze je právě hodně práce, proto jsem nezačala hledat hned, když jsem v práci končila v květnu.. kdybych hned v červnu nastoupila, tak bych ani neměla nárok na dovolenou a trávit celé léto jen v práci bych fakt nechtěla… navíc jsem byla z předešlé práce úplně vyčerpaná a potřebuji tak trochu času na oddych…takže nyní ještě odpočívám a na podzim bych už chtěla do práce zase nastoupit… nějakou rezervu mám, takže v tom problém není… jediný, kdo to řeší, je samozřejmě přítelova sestra, ale té se stejně nikdy nezavděčím…

• Citovat
  • Upravit
3990
31.8.19 15:36
@Anonymní píše:
ne, to bychom po nich ani nechtěli… přítel chtěl koupit vlastní, ale na nové nemáme a jeho rodiče s ojetým nesouhlasí, a přítel nechce jít proti nim a pořád to poslouchat… teď nám půjčili jedno jejich auto, které moc nepoužívají, ale jen na pár měsíců, tak si musíme našetřit na vlastní a ne jen pořád využívat jejich dobroty…

Promiň, ale to mě hodně pobavilo… Auto byste po nich nechtěli, nechcete zneužívat jejich dobroty, ale byteček za 12 mega je v pohodě.

Mě by na vašem místě byla hanba a už bych řešila, jak se se sestrou vyrovnat… a argumenty, že ona někdy za spoustu let něco zdědí… to ještě taky není jistý a zatímco vy s tím můžete disponovat hned, tak ona ne.

Od rodičů bylo blbý to udělat takhle, od přítele, že to přijal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
31.8.19 15:38
@Anonymní píše:
V Praze je právě hodně práce, proto jsem nezačala hledat hned, když jsem v práci končila v květnu.. kdybych hned v červnu nastoupila, tak bych ani neměla nárok na dovolenou a trávit celé léto jen v práci bych fakt nechtěla… navíc jsem byla z předešlé práce úplně vyčerpaná a potřebuji tak trochu času na oddych…takže nyní ještě odpočívám a na podzim bych už chtěla do práce zase nastoupit… nějakou rezervu mám, takže v tom problém není… jediný, kdo to řeší, je samozřejmě přítelova sestra, ale té se stejně nikdy nezavděčím…

Ty jsi psala že jsi v podstatě moc dlouho nepracovala, vydelavala jsi málo, ale byla to tak šíleně vyčerpávající práce, že si vyžaduje několik měsíců oddychu? A to je ti fakt 35 let? Já jen že mi je o 10 min a tohle uvažování mi fakt hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová