Problém se sestrou přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34393
31.8.19 16:12

@Lara Farseer maj to fakt tezky :mrgreen: taky mame fordy, jdu se stydet do kouta :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
31.8.19 16:14
@arinecka píše:
@Lara Farseer maj to fakt tezky :mrgreen: taky mame fordy, jdu se stydet do kouta :(

A co teprv my s peugeotem, hypotekou na byt na sidlisti na okraji prahy a mimiskem na ceste? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 16:15

Koukám, že se to tady zvrhlo úplně jiným směrem… - jinak přítel chtěl pořídit Oktávku, nic extra nepotřebujeme, stejně by to bylo hlavně na víkendy, já neřídím a přítel to má do práce kousek pěšky… takže spíše něco na výlety, větší nákupy apod…ale nyní prostě na to nemáme, tak musíme ještě pošetřit

• Citovat
  • Upravit
67
31.8.19 16:17
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, bdu ráda za váš názor..
S přítelem spolu žijeme v Praze. Dříve jsem žili v pronájmu, ale letos jsme si pořídili vlastní bydlení - teda spíše přítel pořídil… Protože neměl dost vlastních protředků, tak požádal rodiče a ti mu dali peníze na byt, celkem ten byt stál 12,5 mil. a to zaplatili jeho rodiče..
Přítel pak sám zaplatil 4% daň + rekonstrukci a vybavení - to stálo zhruba 850 000. Problém nastal, když to zjistila sestra od přítele, protože ona sama dostala od rodičů příspěvek na bydlení ve výši 1 000 000 a zbytek si hradila z vlastních zdrojů + pomocí hypotéky. Ale zase ona žije na jihu Moravy, kde jsou ceny nemovitostí přece jen jinde než v Praze.. No, a jejich rodiče už nemají další peníze, aby jí něco více přidali, tak jí otec řekl, že ten byt v Praze je oficiálně jejich, a že ho na bratra napsali jen formálně, kvůli pozdějšímu dědickému řízení.. A kdyby se byt jednou prodal, tak že si s bratrem napůl rozdělí zisk z prodeje (přítel by samozřejmě dostal víc o to, co dal do rekonstrukce a za daň z nabytí nemovitosti..).
No, a teď jeho sestra přišla s tím, že by chtěla na podzim i se svou rodinu na víkend do Prahy a chtěla by využít náš byt - my občas jezdíme na víkend na chatu k přítelovým rodičům, tak by tam chtěla jet v době, kdy bude byt prázdný.. Řekla, že se nám s termínem přizpůsobí, no, a že by chtěla mít možnost využívat byt svých rodičů na 2-3 víkendy v roce + 1 týden během letních prázdnin jednou za 2 roky.. No, co budu povídat - hodně se mi to nelíbí, je to náš byt, my tady bydlíme a představa, že se mi tam jednou za čas pohybuje přítelova rodina, m inení zrovna příjemná…
No, a přítelova sestra zase říká, že nevidí důvod, proč by si měla platit hotel, když tam její rodiče pořídili byt… a že ať tedy bratr využívá byt většinu roku, ale že ona chce ty 2-3 víkendy v roce… a že nemá problém přispět na energie a vodu, kterou tam spotřebují… jak byste to řešily vy??
No, a její otec prý taky řekl, že je to rodinný byt, a když jednou její dcera půjde do Prahy studovat, tak tam může bydlet (no, ale to je až za dlouho, dcera má teprve 7 let..)..

No tak to je síla… Reakce sestry je jen pouhá vypočítavost. Nic víc. Nevím, jaké vztahy s bratrem má, ale asi moc dobré ne, když takhle reaguje a toto požaduje a reakce rodičů není o moc lepší. Hodně by se mi to nelíbilo. Buď bude byt váš nebo bude rodičů, tečka. Já bych s tím nesouhlasila. Cena za byt je teda velká pálka. Záleží, jak dobrou práci tam máte, že se vám to vaplatí. Zkusila bych si najít práci jinde, byt prodat, vypořádat se s rodiči a odstěhovat se tam, kde bych si mohla dovolit pořídit byt. Anebo Prahu, ale byt do pronájmu. Já vím, nikdo jste nemohli předpokládat, že se to takhle semele, ale určitě bych nedávala být do užívání někomu jinému, když tam nejsem. Jenže teď jak z toho ven. Asi bych přestala jezdit na víkendy k rodičům. Jedině rodiče k vám. To je jediné, co mě napadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
31.8.19 16:19
@ka2ka píše:
ty jsi totálně mimo nebo troll proč děkuješ za názor sama sobě???
že jo, taky se mi to zdálo divný :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
31.8.19 16:20
@Anonymní píše:
Koukám, že se to tady zvrhlo úplně jiným směrem… - jinak přítel chtěl pořídit Oktávku, nic extra nepotřebujeme, stejně by to bylo hlavně na víkendy, já neřídím a přítel to má do práce kousek pěšky… takže spíše něco na výlety, větší nákupy apod…ale nyní prostě na to nemáme, tak musíme ještě pošetřit

A proč musí přítel ve svém věku poslouchat rodiče? Nemáte vlastní hlavu? Co svatba, bude? Asi musí kvůli bytu šoupat nohama co, aby mu nezačali kecat i do nevěsty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 16:22
@pikola píše:
A proč musí přítel ve svém věku poslouchat rodiče? Nemáte vlastní hlavu? Co svatba, bude? Asi musí kvůli bytu šoupat nohama co, aby mu nezačali kecat i do nevěsty

To zase ne, je svéprávný, ale prostě to ojeté auto by u nich moc neprošlo, taky to moc nechápu, ale neřeším to, bylo by to stejně od přítele, já neřídím, tak ať si to vybere sám… svatbu ani jeden z nás k životu nepotřebujeme, to jsme si řekli hned na počátku vztahu

• Citovat
  • Upravit
36009
31.8.19 16:24
@Anonymní píše:
To zase ne, je svéprávný, ale prostě to ojeté auto by u nich moc neprošlo, taky to moc nechápu, ale neřeším to, bylo by to stejně od přítele, já neřídím, tak ať si to vybere sám… svatbu ani jeden z nás k životu nepotřebujeme, to jsme si řekli hned na počátku vztahu

Takže super, fakt odejdeš s igelitkou :palec: rodiče se bát nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
31.8.19 16:24

Tak zaprvé si nedovedu představit, že jednomu svému dítěti dám milion a druhému 12× tolik. To je dost nespravedlivé. Jo moje a nevlastní to už by byla jiná :mrgreen: ne jako vážně… Pokud to není žádná ožralá špindíra, ale normální ženská, která je ochotná se přizpůsobit vám, kteří tam bydlíte a ještě by si zaplatila spotřebované energie, tak bych neměla sebemenší problém jí byt 3× za rok ubytování poskytnout. Proboha jako o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
31.8.19 16:28

@_0812_
Ale hlavně sestře by stačilo, kdyby jí zaplatili hotel, ale to taky ne, protože peněz je málo :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 16:28
@pikola píše:
Takže super, fakt odejdeš s igelitkou :palec: rodiče se bát nemusí

a proč by se měli bát? Mají mě rádi a já je taky, vždy si pěkně popovídáme a rozumíme si… jen s tou sestrou jsme si prostě nějak nesedly a teď to z její strany beru jako schválnost..

• Citovat
  • Upravit
6885
31.8.19 16:31
@Anonymní píše:
a proč by se měli bát? Mají mě rádi a já je taky, vždy si pěkně popovídáme a rozumíme si… jen s tou sestrou jsme si prostě nějak nesedly a teď to z její strany beru jako schválnost..

No ja bych si s tebou taky nesedla. Nekdo cizi by zil z penez mych rodicu ja chodila do prace a ty bys byla na pracaku, ja bych vydelaval na hypoteku, kterou ty diky mym rodicum neplatis. Tomu rikam nekdo, s kym bych si sedla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
31.8.19 16:34
@vokishka píše: že jo, taky se mi to zdálo divný :mrgreen:

ty jo dvanáct mega to jsou tak šílený peníze a zakladatelka to považuje za normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
31.8.19 16:35
@Anonymní píše:

No o majetek. Protože vše co má on má díky nim a ty i když do toho něco dáš (ale ty jsi nedala a asi nedáš) nedostaneš pak nic kdyby jste se rozešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
31.8.19 16:35
@Anonymní píše:

Jako schválnost? Bratr dostane 12 mega, ona jeden…co kdyby to bylo obráceně? Vy byste jí ten hotel měli platit 5hvězdičkový a být rádi a stydět se…A nevytahuj tady, že bude málo peněz kvůli dítěti…tak šetři švagrové na hotel už teď…a pokud nejsou starý schopní říct, že jsme dali mazánkovi na byt, ale prezentují ho jako rodinný, tak buď ráda, že tam nechce bydlet spravedlivou polovinu roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová