Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No, to je pěkné, ale problém je, že na byt v lokalitě, kde žijeme, prostě nemáme a asi ani mít nebudeme…a přítel jinam nechce, to by tam raději zůstal v nájmu… i proto asi ti rodiče ten byt koupili, už se nechtěli dívat, kolik peněz každoročně přítel zaplatí jen na pronájmu..
Fajn, tak byt prodejte, rodičům poděkujte a vraťte se do nájmu. Nebo ty hejbni zadkem a začni makat. Náklady za 100m2 byt v OV nebudou víc, než řekněme 8000, takže vám z přítele platu zbývá víc než 30 000 a ještě máš řeči, se nemáte sestře na hotel. To je fakt k ![]()
@Alepoudaki píše:
Mne prijde, ze tahle diskuze je provokacni. Ty odpovidas na otazky stylem jen co se ti hodi.
Vlastne vy za nic nemuzete. To bylo rozhodnuti rodicu. Vy chcete dovolene, masaze, restaurace a bydleni v centru. Tak se rodice starejte.
Mně jen zajímalo, jak se by ostatní tvářili na to, že musíte každý rok na pár víkendů uvolnit byt pro rodinu od přítele… a jsem za ostatní úhly pohledů ráda… a nyní jen doufám, že podobný nápad jako přítelova sestra nebudou mít i jeho rodiče, babičky, tety a další členové jejich rodiny..
@Anonymní píše:
Mně jen zajímalo, jak se by ostatní tvářili na to, že musíte každý rok na pár víkendů uvolnit byt pro rodinu od přítele… a jsem za ostatní úhly pohledů ráda… a nyní jen doufám, že podobný nápad jako přítelova sestra nebudou mít i jeho rodiče, babičky, tety a další členové jejich rodiny..
Sklapli by a citili by se trapne!
@jezz1e píše:
Fajn, tak byt prodejte, rodičům poděkujte a vraťte se do nájmu. Nebo ty hejbni zadkem a začni makat. Náklady za 100m2 byt v OV nebudou víc, než řekněme 8000, takže vám z přítele platu zbývá víc než 30 000 a ještě máš řeči, se nemáte sestře na hotel. To je fakt k
Jo, teď bychom ten hotel ještě zaplatit mohli, ale nevidíme do budoucna, co bude… chceme to miminko, taky šetříme na auto, měli bychom mít nějakou rezervu a měsíční výdaje v Praze jsou taky někde jinde než třeba na venkově… prostě nechceme o víkendu sedět doma a čučet na tv…
Tvemu priteli nevadi, ze si vzal jen tak 12 mega od rodicu a segra almuznu?
@Anonymní píše:
Děkuji za názor
Tak víš co? Ať přítel navrhne, že se zdá veškerého zbylého dědictví po rodičích ve prospech sestry, tedy že ji pripadne dum, chata a zbývající peníze a vám zůstane pražský byt. To by mohlo sestru zklidnit. Jen jsem zvědavá, jestli byste to vy dva byli ochotni zkousnout. Ale vy vlastně nejdete po penězích, tak proč ne, že jo. Mám pocit, že ti vůbec nedochází, co je na téhle situaci špatně, a že sestra má plné právo cítit se dotčená. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.19 v 15:00
@Alepoudaki píše:
Tvemu priteli nevadi, ze si vzal jen tak 12 mega od rodicu a segra almuznu?
ne, myslím, že on tohle neřeší… ví, že se má jeho sestra moc dobře a nepotřebuje další peníze
Přítel je de.bi.lek, když chce bydlet jen tam, kde na to vůbec nemá.
Za další, být je napsaný na syna, dcera těch rodičů tam ale nemá žádný nárok.
Osobně bych ji tam nepouštěla. Největší chybu udělali rodicove. Ti udělali rozdíl mezi dětmi
Ze je jejich syn vychcan, to teda je.
@Anonymní píše:
Děkuji za názor
ty jsi totálně mimo nebo troll proč děkuješ za názor sama sobě???
@LucyLiu píše:
Tak víš co? Ať přítel navrhne, že se zdá veškerého zbylého dědictví po rodičích ve prostě sestry, tedy že ji pripadne dum, chata a zbývající peníze a vám zůstane pražský byt. To by mohlo sestru zklidnit. Jen jsem zvědavá, jestli byste to vy dva byli ochotni zkousnout. Ale vy vlastně nejdete po penězích, tak proč ne, že jo. Mám pocit, že ti vůbec nedochází, co je na téhle situaci špatně, a že sestra má plné právo cítit se dotčená.
Myslím, že takhle nějak to zamýšlí i jejich rodiče, že sestře pak prostě připadne více, aby měli s mým přítelem zhruba stejně… že to chtějí určitě rozdělit spravedlivě a přítel to tak bere a nemá s tím problém… ale jeho sestře vadí, že on už může s bytem disponovat nyní, a ona má čekat třeba 20-30 let, a že za tu dobu už jí to třeba k ničemu nebude..a že to už potom stejně ani nepůjde spočítat, co má jakou hodnotu po tolika letech
@Anonymní píše:
V prvé řadě bych nedopustila, abych dostala výrazně víc než sourozenec a pokud ano, řešila bych to vyplacením náhrady sestře (co si třeba vzít půjčku ve výši hypotéky sestry a doplatit jí aspoň její bydlení, když je přece na Moravě ta levné?) Taky jsme od rodiny dostali nemovitosti a další nás čekají v rámci dědictví a už teď se dost podrobně řeší, kdo co dostane a za jakou případnou náhradu ostatním tak, aby se nikdo necítil poškozen a zbytečně se tím nezničily vztahy.
@Anonymní píše:
Zas tak dlouho nevydělávám… studovala jsem 2 VŠ - ta první byl krok mimo, tak jsem šla raději po 2 letech na jinou, tak mi to sebralo celkem 8 let, navíc jsem narozená na podzim, tak jsem šla do školy o rok později..a taky jsem cestovala a během toho si občas něco přivydělala a zase to padlo na cesty… no a přítel dal své úspory na tu daň + rekonstrukci…
a taky žijeme prostě jinak než jeho sestra, zajdeme si pravidelně někam na večeři, masáž, občas dovolená, pěkné šaty… a v práci jsem nikdy zase tak moc nevydělávala, byť pracuji v Praze
Takže výmluvy, nic jiného jsem nečekala
Pokud na to nemáte, tak se uskromněte jako přítelova sestra a budete mít dům, auta, byty k pronájmu i firmu, ale nééé, to bychom pro to museli něco udělat a my chceme luxusní večeře, byt na adrese, na kterou nemáme a pečený holuby do huby. Pevně doufám, že jsi troll ![]()
@ka2ka píše:špatně jsem klikla, mělo to být na jiný příspěvek… je tady toho hodně, že ani nestíhám na všechno reagovat, omlouvám se…ale každopádně všem za jejich názory moc děkuji
ty jsi totálně mimo nebo troll proč děkuješ za názor sama sobě???