Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
v budoucnu chci kdyžtak zkusit 3.IUI a pak už ne, ona ta úspěšnost je malá a nervy velký
Ikul - taky mě napadlo, co říká goldenka, že kdybys začla s utroušem nebo dufastonem kolem 20 dne (stačí ho brát 6 nebo 8 dní), tak bys neměla tak dlouhý cyklus. Ale chápu, že čekáš až bude ovu, že? stejně by mě zajímalo, jestli dufaston (nebo utrouš) brání ovulaci, nebo ne. Mě dr. tvrdil, že nebrání, ale většinou holky píšou, že když ho nasadí dřív, tak k ovu nedojde…
holkyx alekdyž má ikul ovu pozdepotřebuje pak pro mimi aspon 12 dní na zahnízdení
goldy..no a vidíš me ani iui nepomáhá a to sem byla plodná hezke vejce a prd s toho a to mám profouklý i vejcovod a pruchodný…jinak uspešnost u nás je 12 procent a je jen o 2 procentalepší než pohlavní styk..cožmoc není..hlavne ti ani nekontrolují zda k ovu vubec dojde..jen naordinují pregnyl a pak naplánují insemku stím že nesmíš 3 dny souložit..a co když ovu probehne před pregnylem a bez styku.....ale jasný každá to iui musí skusit.....třeba se zrovna povede…alejá tomu neveřím už..
Holky já taky čekám..a čekala sem na ovu.Proto sem ten duphaston nenasazovala-mám ho doma.Pro strýčka příhodu.A taky ten cyklus podle toho vypadá-dlouhý.
Denčo já četla diskuzi v car apolinář..kde ten emryolog píše,že duphaston nebo utrogestan,může ovu bloknout a proto doporučuje nasazovat zásadně po ovu.Taky tam ale stálo,že každý lékař má na to jiný názor. ![]()
To já bych ho musela už nasadit -jen kvůli vyvolání.Ale nechci,protože mě čeká hormonální profil,tak to chci nechat na přirozenosti. ![]()
Jen doufám,že pokud ovu byla tak snad mrcha o víkendu dojde.. ![]()
Petro - možná že to právě proto vyjde, že už v to nevěříš… a chystáš se na ivf…
Myslela jsem to tak, že pokud by ovu přišla během duphastonu, tak bych ho nebrala jen 6 nebo 8 dní, ale těch 10.. nevím, to je těžké, každá jsme jiná, já možná až moc čaruji s těmi léky..
přesně tak, každý dr. to vidí jinak…
Kamcoo - to fakt raději počkej, jestli máš jít na horm. profil…
Denčo jo ták..no tak on se obvykle nasazuje na 10 dní..aspon teda co vím já..
a pak vysadit.Aby se zvedl progesteron..
Denčo čekám na mrchu jak na smilování..Pak HP a od 5 až 9 dc clostil.
Jsem napnutá..pokud ovu byla někdy začátkem května tak podle mé lutealní fáze bych to o víkendu mohla dostat.Kéž by..
Kamco to chápu že čekáš na mrchu jak na smilování, já jsem teď taky tak byla a právě proto jsem si nasadila na 5 dní dufaston, abych to dostala. Sice to byl trochu risk, byla jsem 14 dní po agolutinu, ale vyšlo to. Mrcha naštěstí přišla a pořádná a já jsem už dávno neměla takovou radost z ní
uvidíš, třeba taky dojde sama…
Denčo já než šla na laparku tak sem ho nasadila na 9 dní aby mrcha přišla,protože sem nervák.A stresuju se dost-z velkých akcí.A můžu ti říct,ještě že sem ho nasadila.Měla sem to totiž jen tak tak..12. jsem šla na laparku a 2.4 sem to dostala,a cyklus se mi táhnul.Že sem to měla i dlouho.A ještě v neděli před nástupem sem špinila. ![]()
Nebýt toho,že mě čeká horm profil-tak už sem ho nasadila někdy na 30 dc.
Ale nechtěla sem to nějak ovlivnovat.. ![]()
pokud by ikul brala 3-7dc clostil tak ovulka je mezi 12.-14. dnem, šla by za doktorem píchne jí pregnyl a do 36 hod. je ovulace, za 2 dny může nasadit duphaston a je to. cyklus zkrácen, žádná velká věda podle mě, ale musí mít ten clostil, ten to řídí. jinak můj mudr. říká, že duphaston nebo utrogestan ovulaci zarazí, tak nevím, ale rozumí tomu, dělá i v CARu
Teda holky, vy jste se ale rozjeli, jindy jen aby se neřeklo a dneska to tu vyloženě žije
. Jinak pokud se bere jen clostík a nic jiného, tak při něm se BT má měřit, je to psané i v letáku a teplotu neovlivňuje, tu ovlivňujou ty ostatní léky jako je utrouš.
Petruško, nebuď pesimista, vím, že je to těžké, však máme podobné trápení, u nás chlap taky smutní,ale jednou se nám to určitě povede a ty aspoň víš, že můžeš otěhotnět, ale u nás je zatím vše O.K a přesto se ani po roce a půl nepovedlo a nikdo neví proč. Máš to teď sice težší, protože si závislá na té levé straně, ale folík tam byl, mrcha ještě není, tak proč to vzdávat? Že nemáš žádné problémy, ty jsi měla vždy při těhu ještě před příchodem ms nějaké příznaky? NEVZDÁVEJ TO!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Ikul, na tvém místě bych už skusila nasadit ten clostík a uvidíš, jestli ti to upraví a kdyby ne, tak bych trvala na utrouši nebo duphíku k tomu clostíku, tím by si ty cykly měla dostat pod kontrolu, když je to dr jedno, tak to musíš vzít ty do vlastních rukou a vytrhnout ho z letargie, je tu pro tebe a ne ty pro něj a nebo si najdi někoho jiného i za tu cenu, že budeš muset dojíždět. S těmito cykly můžeš čekat do soudného dne a to určitě nechceš!
Denčo, ty jsi po agolutinu ms nedostala? A šla jsi znova na gyndu nebo jsi si rovnou nasadila prášky?
Goldy, zdrávím
, taky jsem čekala, kdy se ukážeš ![]()
Kamcaa, pokud chceš jít na HP, tak bych určitě nenasadila léky, ale došla si na gyndu a poradila se s dr, ten agolutin, když ti píchnou, tak třeba pak umí spočítat jak dalece to ovlivní, ale určitě bych to nejdříve konzultovala než si to nasadit a pak to mít zkreslené a tudíž úplně k ničemu.****
Denčo já jsem už ten Utroš zkoušela nasazovat od toho 18dc jak mi napsal tehdy doktor, ale ovu samozřejmě nebyla, dřív přišla ms než ovulka. Takže ovulaci určitě brzdí, ptala jsem se na to i dr. Řežábka z porodnice.cz.
Kamčo nedávno jsem taky nasadila Utrogestan 30dc, protože jsem marně čekala na ovulku a tak jsem chtěla, aby ten cyklus byl kratší a aspoň ms došla dřív. No a od té doby se mi ty cykly šíleně natáhly… předtím se mi střídaly 34 a 42 dní, a od toho nasazeného utrogestanu bez ovulky nebyly pod 43 dní. Teď jedu už 4 takový dlouhý cyklus, takže do Utrogestanu tak pozdě a ještě k tomu bez ovulace už nejdu. A vlastně už do něj nejdu, pokud nebude ovulace do 20dc, protože mi to pak strašně natahuje.