Problémy se sexem s přítelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12746
6.4.21 10:56

Nevím no, ale myslím si, že po sedmi letech vztahu nebo kolik to je v případě zakladatelky to nemusí upadnout až takhle. To je buď o nastavení těch lidí (že na sex přirozeně příliš nejsou, ale to asi nebude tento případ, a to jednak kvůli věku dotyčného, jednak kvůli tomu, že ze začátku tahle oblast problematická nebyla), anebo o tom, že ten vztah jde do háje z nějaké jiné příčiny (ať už ta zmiňovaná přechozenost, rozdílné představy o směrování vztahu nebo i zakoukání se jinde…).

Když to vezmu v celkovém kontextu, tak stěžejní mi připadají dvě věci. Zaprvé to, že se výslovně vyjádřil, že ho sex už nebaví. To je ve své upřímnosti dost ostré sdělení, které je s dalším trváním vztahu poměrně obtížně slučitelné, pokud to ten druhý necítí stejně. Zadruhé vyhýbání se tématu svatba/děti, případně jeho odsouvání. To značí, že si zakladatel buď přeje vykročit úplně jinou cestou, anebo že by i cestou rodina a děti šel, jen holt s někým jiným.

Jak už tu padlo, napadá mě, že odmítání sexu může být způsob, jak zakladatelku přimět k tomu, aby do toho sekla ona. Ono učinit rozhodnutí se rozejít je pro spoustu lidí těžké, z různých důvodů. A tak se kolikrát jeví jako jednodušší vytvořit atmosféru nespokojenosti (chováním, které je se vztahem neslučitelné), ve které se protějšku začne špatně žít. Setkala jsem se s tím několikrát sama, byť teda ne přímo v podobě odmítání sexu. Spíš třeba v rovině odmítání jiných věcí, které pro mě v danou chvíli byly podstatné (např. jet na společnou dovolenou), pruzením, blbou náladou, zaneprázdněností, upřednostňováním společnosti jiných lidí, atd., s tím, že komunikace o tom, jak tohle vyřešit, byla odmítavá, nekonstruktivní, pasivně agresivní, atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.4.21 11:25
@Hecate píše:
Nevím no, ale myslím si, že po sedmi letech vztahu nebo kolik to je v případě zakladatelky to nemusí upadnout až takhle. To je buď o nastavení těch lidí (že na sex přirozeně příliš nejsou, ale to asi nebude tento případ, a to jednak kvůli věku dotyčného, jednak kvůli tomu, že ze začátku tahle oblast problematická nebyla), anebo o tom, že ten vztah jde do háje z nějaké jiné příčiny (ať už ta zmiňovaná přechozenost, rozdílné představy o směrování vztahu nebo i zakoukání se jinde…).

Když to vezmu v celkovém kontextu, tak stěžejní mi připadají dvě věci. Zaprvé to, že se výslovně vyjádřil, že ho sex už nebaví. To je ve své upřímnosti dost ostré sdělení, které je s dalším trváním vztahu poměrně obtížně slučitelné, pokud to ten druhý necítí stejně. Zadruhé vyhýbání se tématu svatba/děti, případně jeho odsouvání. To značí, že si zakladatel buď přeje vykročit úplně jinou cestou, anebo že by i cestou rodina a děti šel, jen holt s někým jiným.

Jak už tu padlo, napadá mě, že odmítání sexu může být způsob, jak zakladatelku přimět k tomu, aby do toho sekla ona. Ono učinit rozhodnutí se rozejít je pro spoustu lidí těžké, z různých důvodů. A tak se kolikrát jeví jako jednodušší vytvořit atmosféru nespokojenosti (chováním, které je se vztahem neslučitelné), ve které se protějšku začne špatně žít. Setkala jsem se s tím několikrát sama, byť teda ne přímo v podobě odmítání sexu. Spíš třeba v rovině odmítání jiných věcí, které pro mě v danou chvíli byly podstatné (např. jet na společnou dovolenou), pruzením, blbou náladou, zaneprázdněností, upřednostňováním společnosti jiných lidí, atd., s tím, že komunikace o tom, jak tohle vyřešit, byla odmítavá, nekonstruktivní, pasivně agresivní, atp.

Ano, je pravdou, že komunikace jak problém společné budoucnosti nebo sexu řešit trochu zaostává z jeho strany, chvilku je ochotný diskutovat a pak to utne bez nějakého výsledku konverzace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
6.4.21 12:03
@Lesunka píše:
Ano, je pravdou, že komunikace jak problém společné budoucnosti nebo sexu řešit trochu zaostává z jeho strany, chvilku je ochotný diskutovat a pak to utne bez nějakého výsledku konverzace

Zkus se zaměřit víc na sebe a svůj život, své koníčky apod.
Přijde mi, že problémy jako ty, řeší většinou ženy, které jsou nějakým způsobem závislé na partnerovi - citově, finančně apod. Nedokážou to rozseknout a na chlapovi lpí. Zkus se víc osamostatnit. Rozhodně bych si nic nevynucovala. Rozhovory v této fázi už asi nepomůžou, obávám se. Je třeba konat.

• Citovat
  • Upravit
12746
6.4.21 12:39
@Lesunka píše:

Zkus to popsat trochu podrobněji… hlavně to, jakým způsobem tu konverzaci utne a v jakém momentě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.4.21 12:51
@Hecate píše:
Zkus to popsat trochu podrobněji… hlavně to, jakým způsobem tu konverzaci utne a v jakém momentě.

Většinou je to tak, že začnu večer žadonit o sex, někdy to vyjde a pak je to ok a všichni spokojení, ale když ne, tak si chci o tom povídat, jak z toho ven. Nebo začnu brečet, pak se se mnou o tom baví, že je třeba unavený tak proto nechce, nebo že se na to zaměříme a budeme spolu spát přes den, kdy ještě má energii. Pak třeba přejdu na otázky společné budoucnosti a to on že už je unavený a vyřešíme to jindy a jde spát. Když to řešíme přes den, tak mi na to řekne, že je to pořád dokola a děti teď nechce ani svatbu.asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
6.4.21 12:59

@Lesunka Takže o svatbě a dítěti skutečně není řeči. :-( Tady se obávám, že jsi ve slepé uličce.

A když teda iniciuješ sex během dne, kdy by unavený být neměl, tak se stane co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 13:10

Nechci hodnotit zakladatelčin vztah, protože tam může být zástupný problém ta společná budoucnost. Pouze přidávám příspěvek do statistiky.
S partnerem jsem 6 let, v současnosti máme sex tak 1× měsíčně. Zlomilo se to po 2 letech, on nechce. Proběhly rozmluvy, domluvy, žadonění, svádění, neaktivita a ignorace a nic nepomohlo. Přemýšlím, co dál.

• Citovat
  • Upravit
12501
6.4.21 13:42
@Lesunka píše:
Většinou je to tak, že začnu večer žadonit o sex, někdy to vyjde a pak je to ok a všichni spokojení, ale když ne, tak si chci o tom povídat, jak z toho ven. Nebo začnu brečet, pak se se mnou o tom baví, že je třeba unavený tak proto nechce, nebo že se na to zaměříme a budeme spolu spát přes den, kdy ještě má energii. Pak třeba přejdu na otázky společné budoucnosti a to on že už je unavený a vyřešíme to jindy a jde spát. Když to řešíme přes den, tak mi na to řekne, že je to pořád dokola a děti teď nechce ani svatbu.asi tak

Ze mas na to nervy, ponizovat se a zadonit o sex chlapa, ktery je porad unaveny. Proc se mu vubec vnucujes. Vzdyt ti jasne rekl, ze nechce sex, svatbu ani deti, tak co porad zkousis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.4.21 14:06
@Hecate píše:
@Lesunka Takže o svatbě a dítěti skutečně není řeči. :-( Tady se obávám, že jsi ve slepé uličce.A když teda iniciuješ sex během dne, kdy by unavený být neměl, tak se stane co?

Třeba včera to bylo v pohodě a šel do toho. Jindy jsme se po ránu hned pohádali, protože chtěl jít rovnou na to, žádná předehra, nic. Ale většinou to přes den vychází, pokud je na to čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.4.21 14:08
@Josefuna píše:
Ze mas na to nervy, ponizovat se a zadonit o sex chlapa, ktery je porad unaveny. Proc se mu vubec vnucujes. Vzdyt ti jasne rekl, ze nechce sex, svatbu ani deti, tak co porad zkousis?

Zkouším kde až můžu zajit, ale podvědomě cítím, že buď se něco opravdu z jeho strany změní nebo už to tak dál psychicky nevydržím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
6.4.21 14:21
@Lesunka píše:
Třeba včera to bylo v pohodě a šel do toho. Jindy jsme se po ránu hned pohádali, protože chtěl jít rovnou na to, žádná předehra, nic. Ale většinou to přes den vychází, pokud je na to čas

A ještě pro pořádek… předehru si představuješ jak? Jak dlouhou?
Souslovím „jít rovnou na to“ jsi myslela zásun?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.4.21 14:24
@Hecate píše:
A ještě pro pořádek… předehru si představuješ jak? Jak dlouhou?
Souslovím „jít rovnou na to“ jsi myslela zásun?

Ano, přesně tak..mě by stačilo 5..10 minut, abych to chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
6.4.21 14:25
@Lesunka píše:
Třeba včera to bylo v pohodě a šel do toho. Jindy jsme se po ránu hned pohádali, protože chtěl jít rovnou na to, žádná předehra, nic. Ale většinou to přes den vychází, pokud je na to čas

Sex mate 1 az 2 x za mesic, pises v uvodnim prispevku, ted zase pises, ze vetsinou vam to pres den vychazi. Nerozumim tomu. A asi nejste kompatibilni, kdyz mate sex malo a jeste se hadate, jak ma ten sex vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.4.21 14:28
@Josefuna píše:
Sex mate 1 az 2 x za mesic, pises v uvodnim prispevku, ted zase pises, ze vetsinou vam to pres den vychazi. Nerozumim tomu. A asi nejste kompatibilni, kdyz mate sex malo a jeste se hadate, jak ma ten sex vypadat.

Většinou to přes den vychází 1-2× za měsíc :D abych byla přesná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
6.4.21 14:32
@Lesunka píše:
Většinou to přes den vychází 1-2× za měsíc :D abych byla přesná

Aha a u toho se jeste teda pohadate. Ono ten sex nejde moc vylepsit, aby se obema libil a vice se naladit na potreby druheho, kdyz jste spolu tak malo. To je temer nemozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí