Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lesunka píše:
Ano, přesně tak..mě by stačilo 5..10 minut, abych to chtěla
Tak to mi nepřipadá jako nějaký přehnaný požadavek, kór když to má být 1-2× do měsíce. ![]()
Na mě to působí dojmem, že mu celkově už na tom vztahu moc nezáleží. Jenže na to, aby to ukončil, nemá koule, a pravděpodobně doufá, že až Ti začne ve vztahu být hodně nepohodlně, vzejde impulz k rozchodu od Tebe. Můžeme se jen domnívat, proč to tak má; důvod ví jen on. Myslím si, že je to patrně kombinace vícero strachů (ze samoty, ze ztráty alespoň nějakého pevného bodu v životě, z toho, že bude v očích okolí ten špatný…).
@Hecate píše:
Tak to mi nepřipadá jako nějaký přehnaný požadavek, kór když to má být 1-2× do měsíce.Na mě to působí dojmem, že mu celkově už na tom vztahu moc nezáleží. Jenže na to, aby to ukončil, nemá koule, a pravděpodobně doufá, že až Ti začne ve vztahu být hodně nepohodlně, vzejde impulz k rozchodu od Tebe. Můžeme se jen domnívat, proč to tak má; důvod ví jen on. Myslím si, že je to patrně kombinace vícero strachů (ze samoty, ze ztráty alespoň nějakého pevného bodu v životě, z toho, že bude v očích okolí ten špatný…).
To zní velmi logicky a promyšleně
![]()
@Lesunka píše:
Většinou je to tak, že začnu večer žadonit o sex, někdy to vyjde a pak je to ok a všichni spokojení, ale když ne, tak si chci o tom povídat, jak z toho ven. Nebo začnu brečet, pak se se mnou o tom baví, že je třeba unavený tak proto nechce, nebo že se na to zaměříme a budeme spolu spát přes den, kdy ještě má energii. Pak třeba přejdu na otázky společné budoucnosti a to on že už je unavený a vyřešíme to jindy a jde spát. Když to řešíme přes den, tak mi na to řekne, že je to pořád dokola a děti teď nechce ani svatbu.asi tak
jak se muže stat, ze žena zadoni o sex, jak to probíhá?…neprijde ti to hrozne? Trochu hrdosti?
Nechápu, s manželem jsme24 let, je mu je 45 let a sex
by chtél každý den.
Pokud bych byla muž a žena si u mě vynucovala sex a ještě k tomu pláčem, tak by mě to spíš odpudilo, myslím, že plačící žena zadonici sex je velmi asexulani.
Ty nemáš hrdost? Jak si to potom můžeš užít, jak se můžeš cítit chtena a žádoucí, pokud skemras jak pes? Promiň, ale tohle je špatně.
@vrba11 píše:
Nechápu, s manželem jsme24 let, je mu je 45 let a sex
by chtél každý den.
To jste šťastná žena ![]()
@Madeleine…atd píše:
Pokud bych byla muž a žena si u mě vynucovala sex a ještě k tomu pláčem, tak by mě to spíš odpudilo, myslím, že plačící žena zadonici sex je velmi asexulani.
Ty nemáš hrdost? Jak si to potom můžeš užít, jak se můžeš cítit chtena a žádoucí, pokud skemras jak pes? Promiň, ale tohle je špatně.
Ten pláč je následek odmítnutí, ne způsob vynucování
@Lesunka No, ať už je to prostředek nebo následek, asi je to ve finále jedno. Moc to na sexappealu nepřidá. Jakkoli chápu, že být v sexu odmítaná, rozhodně nevede ke štěstí a pocitu, že jsem žádoucí a milovaná, a dovedu si představit, že bych si nad tím taky pobrečela. Na rovinu, já bych to v té podobě, kterou popisuješ, dlouhodobě nedávala, a to ani teď ve věku, kdy už jsou vztahy hodně o kompromisech.
A bohužel to zase signalizuje, že je partnerovi jedno, že se trápíš (předpokládám, že jsi mu vysvětlila, že ten pláč není prostředek nátlaku, ale důsledek odmítnutí). Nebo řekl k tomu něco?
Příspěvek upraven 07.04.21 v 09:59
@Lesunka píše:
Ten pláč je následek odmítnutí, ne způsob vynucování
Kdyby mu na tobe zalezelo, tak te odmitat nebude a nebudes muset takhle brecet. Normalni chlap by se takhle nechoval, je to az trapny. Neponizuj se a vykasli se na nej. On na tebe uz davno kasle, je treba si to priznat. Nebo chces takhle stravit dalsich 30 let jen z pohodlnosti a ze je to financne vyhodne? Vzdyt se jen trapis, to neni zadny hezky romanticky vztah. Kde je uz na zacatku malo sexu, tak pokud nejsou oba asexualove nebo nemaji snizene libido, tak to znaci, ze tam proste ta fyzicka pritazlivost neni. A takhle se neda spokojene zit dalsich xx let, kdyz vidis, ze jsi mu lhostejna. S nim nezazijes n8kdy pocit, ze jsi zadana, ze te chce a i ten sex bude blby, vsak to sama pises. Tyto typy to v sexu ani neumi, protoze je zena nepritahuje a ani na ni v sexu nemysli.
@Hecate píše:
@Lesunka No, ať už je to prostředek nebo následek, asi je to ve finále jedno. Moc to na sexappealu nepřidá. Jakkoli chápu, že být v sexu odmítaná, rozhodně nevede ke štěstí a pocitu, že jsem žádoucí a milovaná, a dovedu si představit, že bych si nad tím taky pobrečela. Na rovinu, já bych to v té podobě, kterou popisuješ, dlouhodobě nedávala, a to ani teď ve věku, kdy už jsou vztahy hodně o kompromisech.A bohužel to zase signalizuje, že je partnerovi jedno, že se trápíš (předpokládám, že jsi mu vysvětlila, že ten pláč není prostředek nátlaku, ale důsledek odmítnutí). Nebo řekl k tomu něco?
Příspěvek upraven 07.04.21 v 09:59
Normalni partner by ji nenechal brecet a resil to. On bude ovsem pohodlny nejspis nejen v sexu, vse bude nechavat nejak byt, nic neresit apod. Jsem zdesena, kolik mladych chlapu se dnes chova tak blbe.
@Lesunka Dobře, ale psala jsi, že si sex vynucujes. To ti opravdu není trapne?
Myslím, že to na tvého muze musí působit strašně zoufale, což jen posiluje jeho negat postoj k této věci.
@Madeleine…atd píše:
@Lesunka Dobře, ale psala jsi, že si sex vynucujes. To ti opravdu není trapne?Myslím, že to na tvého muze musí působit strašně zoufale, což jen posiluje jeho negat postoj k této věci.
Na druhou stranu mit sex 1 az 2 x za mesic k zoufalstvi u vetsiny lidi vede. On sex proste nechce, jen se ruzne vymlouva a mozna si mysli, ze ji ma i tak jistou, tak o zmenu neusiluje. Malokdo by tohle vydrzel.
@Josefuna Chápu, řešení je na místě, nicméně řešením určitě není si něco, natož sex!, vynucovat. Cokoliv je na sílu, je špatně. Mně by bylo trapne jen při pomyšlení, že se mnou partner spí jen z lítosti. Připadá mi, že zakladatelka nemá hrdost či sebeuctu.
@Madeleine…atd píše:
@Josefuna Chápu, řešení je na místě, nicméně řešením určitě není si něco, natož sex!, vynucovat. Cokoliv je na sílu, je špatně. Mně by bylo trapne jen při pomyšlení, že se mnou partner spí jen z lítosti. Připadá mi, že zakladatelka nemá hrdost či sebeuctu.
souhlas…mne by zajímalo, jak to žadoněni o sex probíhá
@Madeleine…atd píše:
Ja bych se taky nevnucovala a nejspis bych nebyla s nekym, komu jsem jedno.