Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.24 08:09
@inkakřivák píše: Více

Neber to negativně. Je to pouze jeden z mnoha pohledu na věc.
A ono někdy stačí otevřít třeba instáč nebo tiktok. Mnohdy to není jen o tom, že si na to mladý vydělá sám.

• Citovat
  • Upravit
80475
29.7.24 08:11
@Anonymní píše: Více

Neberu to negativně. Jen mi to přišlo srandovní, že by někdo měl děti jen Kvůli majetku. To je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
29.7.24 08:12

@inkakřivák A já mám zase neprenosnou zkušenost přímo z těch LDN a sociálních lůžek. Pracovala jsem tam a starala se o nemohoucí. Nikdy v životě bych to svým dětem neudělala. Nikdy bych nechtěla aby mě museli přebalovat, polohovat, vstávat kvůli mě několikrát za noc, krmit mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
29.7.24 08:14

S těmi ležáky občas ano, občas ne, nemůžeš ale říct, že je to tak vždy/častěji a vykřikovat že děti jsou špatné, že si o tom rozhodneš sama. No, často nerozhodneš. A nejde o striktní rozdělení, jde o to, že se všichni starají o všechny a společně! Je to jejich rodina, a né že počítají porody aby zjistili, kdo se má o koho starat :roll:
Dvoučlenná domácnost dvou dospělých, samoživitel a batole asi v 70 nejsi bych řekla, tak nepřekrucuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
29.7.24 08:15

Já tohle z mého pohledu choré a nesoudné uvažování nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 08:19

Podle mě jde o míru všeho. Jeden extrém je zde popsaná situace, kdy prarodiče odmítnou pohlídat v nouzi, což nechápu, hlídala jsem dítě tři dny i kamarádce, když se stěhovali. Druhým extrémem (alespoň pro mne) je mít doma vnoučata třeba tři víkendy v měsíci.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
29.7.24 08:20
@DaM2 píše: Více

V tomto směru vždycky říkám, ještě tam nejsem, tak nevím. Teď si můžu myslet cokoli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.24 08:24
@Keyllah píše: Více

Nebudu to mít stejně, když ona využila babiček i sousedky a já tu možnost nemám. :think:
Já se umím postarat, starám se už 5 let. Přítel posílá Alíky. Mě jde pouze o princip. Nechápu co za tím hledáš? :think:

• Citovat
  • Upravit
150066
29.7.24 08:25

My jsme i tu babičku dochovali v rodině. Hlavně tedy nejvíc pro to udělala teta, mamina sestra s manželem, ti ji měli doma až do konce skoro. My tam jezdili za babičkou, nakoupili co bylo třeba, ale největší hlubokosklon patří tetě a strejdovi.
Mě by přišlo hodně smutný aby po tom co vychovala tolik děti a postarala se o tolik vnoučat skončila někde v důchoďáku mezi cizími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 08:26

Dobře a nemáš tedy možnost dát dítě hlídat jinam? Třeba to děláš, já nevím, nebo jsem si v diskusi nevšimla.

• Citovat
  • Upravit
12885
29.7.24 08:26

Můj názor je v tomhle roky konzistentní, babičky nemají povinnost hlídat, zároveň ale nemají právo uzurpovat si roli „třetího rodiče“ a zasahovat do výchovy (ať už přímo, nebo neustálým vyrypováním a komentováním úplně všeho).

Naprosto chápu babičky, co si chtějí konečně taky užít svůj život a odpočinout. Na druhou stranu pokud chce babička žít individualistickým způsobem života (což naprosto chápu, taky jsem ten typ), nemůže pak zase čekat, že mladým nadiktuje „18. září mám zrovna volný víkend, dovezete vnoučata, a jo a potřebuju abyste se mi podívali na počítač a dovezli nákup. Jo a jídlo malému přivezte, já nemám čas udělat oběd“.

Prostě nejde mít svůj koláč sníst, a zároveň ho mít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.24 08:28

Skoro každý „normální“ se dívá na majetek druhého.
Ty nechceš aby se tvé děti jednou měli lépe než ty? Co uděláš za terno s alkoholikem, který ani nepracuje?

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
29.7.24 08:29

@Anna766 tchyně takhle opečovala doma manžela až do konce. S pomocí mého muže, švagr se na to vybodnul, pomoc jsem nabízela i já, ale zřejmě stud nedovolil. Bylo to náročné období, ale v podstatě se v tom dala najít i spousta klidu a přirozeného plynutí věcí.

• Citovat
  • Upravit
12885
29.7.24 08:33
@hopsahejsa píše: Více

Ne, není žádná povinnost „oplácet vlastní výchovu“, protože děti se rodičů na svět neprosí a to naopak oni jim dluží zajištění a řádnou výchovu.

V čerstvé dospělosti dítěte (což není 18 let, ale až je schopno se samo uživit) je „čistý stůl“ a navazující vztahy a výpomoc a vůbec dynamika rodiny (zda velký klan co si vzájemně pomáhá a do všeho kecá, nebo spíš individuální jednotky udržují přátelské vztahy) je pak prací všech, a všichni jsou za ní stejně zodpovědní.

Jistě, zákon dává oporu žalovat o výživné vlastní děti, nebo taky prarodiče vnoučat (tj vlastních dětí), ale asi se shodneme, že to je spíš exces, než nějaký etalon správnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
29.7.24 08:33

A můžeš mi říct, když si šla k lékaři, proč nepohlídal děti otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová