Proč my snachy tak nenávidíme své tchýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
17.1.12 04:42

Ja mela na tchyne zatim smulu, a tak jsem rada, ze muj pritel se se svou matkou nestyka. Otazka je, co bude, az se nasee dite zepta na jeho rodice. Navic jim o nasem tehotenstvi nechce ani napsat strohou sms, coz me trochu mrzi, ale musim to respektovat

• Citovat
  • Upravit
1244
17.1.12 10:01
ncc1701 píše:
Ja mela na tchyne zatim smulu, a tak jsem rada, ze muj pritel se se svou matkou nestyka. Otazka je, co bude, az se nasee dite zepta na jeho rodice. Navic jim o nasem tehotenstvi nechce ani napsat strohou sms, coz me trochu mrzi, ale musim to respektovat

Hele, možná je to tak lepší…Já jsem měla jednu babičku super a druhou, no nedá se nazvat ani babičkou. Do svých 12-ti let jsem jí musela vykat a říkat jí paní, protože se na babičku necítila, hlídala mě jednou v životě a nikdy jsem od ní nic nedostala a tak jsem se mamky ptala, proč mě nemá ráda… Myslím si, že je lepší, když nebude mít žádnou babičku než takovouhle… Nesnáším jí doteď, je to hnusnej člověk, kterej škudlí úplně na všem, na všech a pak si jednou za rok někam letí na dovolenou…Když jí to za to stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
17.1.12 11:21

Jak čtu tu diskuzi, tak začínám přemýšlet nad tím jaká já vlastně budu tchýně :D . Jestli mě moje snacha bude nenávidět a psát tu o mě nebo jestli mě bude mít ráda. Zapřemýšlejte nad tím: Jaké tchýně budou z Vás??? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
104
17.1.12 13:08

Ahoj souhlasím Míšunou moje tchýně mě jakou přítelkyni jejího syna nesnášela a dávala to dost najevo tak sem se jí naučila taky nemít ráda pak po šesti letech sme se vzali oni na svatbě nebyli z důvodu nesnášedlivost ale jelikoš máme malého syna tak těd před měsícem sme se viděli po třech letech a bylo mě řečíno že ted už to je úplně něco jiného když jsme manželé a ajak je ráda že má že se dokážu o jejího syna postarat a tak. Ale už bohužel nebudu mít tchýni za dobrou kamarádku jak jsem si přála už jí nevěřím a držím si od ní odstup a je mi to líto taky bych chtěla z tchýní vycházet dobře ale už to co se mezináma stalo nedokážu přejít a já se budu snažit abych jednou takhle nepomlouvala mě moje snacha a mohly se spolu bavit normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 21:47

ja jsem s tchyni vychazela vzdycky celkem dobre…ale ted mi leze strasne na nervy, hlavne proto jak je uplne vysazena na sveho syna, meho manzela…a on z ni…je to strasny mamanek a ona mu neda pokoj. porad za nim chodi do prace, nosi mu obedy, on chodi na obedy k ni domu…no des…takze ji posledni dva roky cim dal vic nemusim…leze mi na nervy vsim…

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
29.2.12 10:12

f

Příspěvek upraven 16.04.12 v 08:55

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.2.12 11:19

Já se snažila o nápravu, pokazilo se to po porodu. Před Vánoci z ní vylezlo, že si „nemůže zvyknout, že je babička“. Což ji jako nikdo nenutí. Když mluví se svým synem, se mnou moc nemluví, na malou se nezeptá. Poslaly se jí fotky, ani děkuji, ani aspoň, že roste, že je šikovná.(nevim jak vám, mně většinou dají zpětnou vazbu mamka, kámošky) Přitom na každém rohu vypráví, jak se stala babičkou, fotky rozesílá celému podniku, kde maká.
Chybu jsem hledala u sebe a ptala se i partnera, jestli jsem nějak nenarušila já vztah jeho a jí, řekl mi že ne, že to tak bylo odjakživa.

Budeme se vídat, ale omezeně. Její negativní nálada, poté co opustí náš byt se tu drží až do večera. Je sebelítostivá, každý ji ubližuje (já jsem mezi hlavními ubližovately)Řešila jsem to nějakou dobu, bylo mi jí i líto, ale ne. Už není, energii věnuji na mnohem důležitějš věci, kde vidím výsledky :dance:

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
29.2.12 11:26

l

Příspěvek upraven 16.04.12 v 08:55

• Citovat
  • Upravit
2319
29.2.12 11:37
Kakika píše:
Tak zkusím to trošku rozvést (tedy důvody nenávisti)
Tchýně snachu …
  • s velkou pravděpodobností nebude snacha první žena v životě jejího syna…nějaká holka už mu hodně ublížila a ač za to snacha nemůže, může být té holce podobná
  • tchýně nepobere vkus nové partnerky (docela se divím, že mě tchýně s mým tehdejším vzhledem přijala :lol: )
  • syn střídá ženy tak často, že si tchýně myslí, že je to stejně zas jen na nějaký měsíc a tak si nebuduje se snachou vztah, čímž pohnojí budoucí soužití
  • tchýně není ochotná smířit se s tím, že si chlapec našel takové trdlo, co třeba neumí ani vařit :D
  • tchýně na partnerku žárlí..najednou není jediná žena jeho života

snacha tchýni…

• tchýně se snaží poradit, co na jejího syna platí, ale snacha to vnímá jako „blbé rady“
  • snacha automaticky předpokládá, že tchýně je skytý nepřítel, který manipuluje se svým synem, ač to ani není pravda (prostě zažitý fakt, že tchýně jsou nejlepší studené)
  • tchýně má pocit, že se partnerka nedokáže tak dobře postarat a tak často dělá kontrolní návštěvy nebo často volá
  • tchyně partnerku totálně ignoruje
Určitě těch důvodů bude víc, tohle je „odposlouchané“ ze života ostatních, protože já měla na tchýně štěstí, ale určitě přidáte víc důvodů, proč se tyto dvě ženy můžou nesnášet :mavam:

Tak to jsem se zasmála. Je to hezky napsané. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 11:53

Lamiia já tě docela chápu. Já teda nemám se svou tchýní takový hrozný vztah, jako normálně je milá a naštěstí se nám v životě nerýpe. Ale pokaždé když jí vidím omílá dokola to samé, jak už je to v práci naprosto strašné a těší se do důchodu, pořád dokola mele o svých příšerných kolegyních ze kterých osobně znám jen jednu. Vykládá o každé jaké jsou to drbny a přitom ona taky není lepší. Taky pořád vykládá o lidech o kterých nemám ani páru kde je vyhrabala, kdo to je, co to je a jakou vlastně má roli v jejím životě (a je jasné, že v mém nemají naprosto žádnou) a mně to ták nebaví poslouchat. Naštěstí od nás bydlí pár kilometrů a tak to nemám na talíři ty kecy denně, to bych na tvém místě vážně zhebla.

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
29.2.12 11:56
8o

Příspěvek upraven 16.04.12 v 08:56

• Citovat
  • Upravit
521
6.3.12 11:54

Já mám fajn tchýni…je fakt, že ji nevídám nějak extra často (bydlíme v Praze a oni v Třeboni), ale myslím, že spolu vycházíme dobře…nikdy to samozřejmě nebude takový vztah jaký mám se svými rodiči, ale snažím se ji respektovat a udržovat s ní normální pěkný vztah (už kvůli svému manželovi)…Je pravda, že občas mi je něco proti srsti, ale vždycky se to dá nějak vyřešit…Jak to tady tak čtu, tak můžu být ráda za to co mám…jinak vůbec nezávidim těm, kteří musí žít s tchýní a tchánem pod jednou střechou, myslim si, že to nikdy nedělá dobrotu, já bych třeba měla určitě hroznou ponorku, ale to bych měla i kdybych žila se svými rodiči pod jednou střechou:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.3.12 13:32

Tak já mám suprovou tchýni. Musím říci, že všechny ty vtipy od tchýních k ní nesedí. Ráda si k ní jdu popovídat a probereme spolu úplně všechno. Jsme jako kamarádky. Lepší tchýni jsem si nemohla přát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
6.3.12 15:14
8o

Příspěvek upraven 16.04.12 v 08:57

• Citovat
  • Upravit
laranka
6.3.12 16:02

jak tak tady čtu,tak si myslím,že některé snachy jsou neskutečně hlopoučké :lol: ,zapomínají,že jednou taky budou tchýně a zase na ně budou jejich snachy nadávat a házet špínu jaké jsou.Inu milé dámy,jak se říká:všeho do času a na vás taky jednou dojde.Tato doba je strašně rychlá,čas utíká neskutečně rychle a ani se nenadějete a budete na těch místech kde jsou dnešní tchýně.Ony taky byli mladé a taky měli malé děti a taky s nima prožívaly všecho co vy ted a taky měli obavy z toho jaké budou mít jednou tchýně. ..kde jsem to jen četla?…co jste ted vy,byli jsme i my,co jsme ted my,budete i vy. Je v tom veliká pravda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová