Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám fajn tchýni…je fakt, že ji nevídám nějak extra často (bydlíme v Praze a oni v Třeboni), ale myslím, že spolu vycházíme dobře…nikdy to samozřejmě nebude takový vztah jaký mám se svými rodiči, ale snažím se ji respektovat a udržovat s ní normální pěkný vztah (už kvůli svému manželovi)…Je pravda, že občas mi je něco proti srsti, ale vždycky se to dá nějak vyřešit…Jak to tady tak čtu, tak můžu být ráda za to co mám…jinak vůbec nezávidim těm, kteří musí žít s tchýní a tchánem pod jednou střechou, myslim si, že to nikdy nedělá dobrotu, já bych třeba měla určitě hroznou ponorku, ale to bych měla i kdybych žila se svými rodiči pod jednou střechou:D
Tak já mám suprovou tchýni. Musím říci, že všechny ty vtipy od tchýních k ní nesedí. Ráda si k ní jdu popovídat a probereme spolu úplně všechno. Jsme jako kamarádky. Lepší tchýni jsem si nemohla přát ![]()
jak tak tady čtu,tak si myslím,že některé snachy jsou neskutečně hlopoučké
,zapomínají,že jednou taky budou tchýně a zase na ně budou jejich snachy nadávat a házet špínu jaké jsou.Inu milé dámy,jak se říká:všeho do času a na vás taky jednou dojde.Tato doba je strašně rychlá,čas utíká neskutečně rychle a ani se nenadějete a budete na těch místech kde jsou dnešní tchýně.Ony taky byli mladé a taky měli malé děti a taky s nima prožívaly všecho co vy ted a taky měli obavy z toho jaké budou mít jednou tchýně. ..kde jsem to jen četla?…co jste ted vy,byli jsme i my,co jsme ted my,budete i vy. Je v tom veliká pravda.
Třeba moje tchýně je bezva ženská. Je hodná, chytrá a takový optimista(někdy až moc)Mám prostě štěstí, protože dcera je vzhledem celá tchýně
Říkám si spíš, jestli já nejsem hrozná snacha.
Ananta píše:
Tak za mě, protože se se.ou do čeho nemají a dávají nevyžádané rady o které se jich nikdo neprosil, utloukají dobrem a chtějí se vidět každý týden.Nenávistí bych to nenazvala, ale leze mi to neskutečně na nervy. A vůbec ženské, které když odchovají děti a neumí si najít vlastní smysl života mi lezou krkem.
tak to je naprosto přesné!!!
Vztah tchýně x snacha mi dost připomíná vztah mazák x bažant na vojně. Je prudily a buzerovaly naše babky (a že v té době to teda muselo být jiné kafe, než dnes, v době plné vymožeností) tak ony holt občas/častěji/neustále cvičně pruděj nás. Někdy je ta hra docela zábavná…
Já doufám, že nebudu žádná megera, i když…nikdy neříkej nikdy ![]()
@Lamiia píše:
Tak nad tím začínám uvažovat z druhé strany, vzhledem k tomu kolik tu je nespokojených snach.. jsou ty tchýně opravdu tak hrozné nebo je my nenávidíme už jen z principu?
no to je dobre tema, ale jinac ja sem byla vychovana ze vzdy pred starsim mit uctu..ja se vzdycky chovala slusne pomahala a vzdy udelala co po me zadala az do jednoho krasneho dne kdy se mi narodila dcerka tim to zacalo vecne otravovani tak se to nedela..a to neni dobry a takhle to prat nemuzes..ja vim ze se mozna snazila pomahat ale ona vi ze ja pochazim z velke rodiny a ja sem nejstarsi tak ze jak se postarat o novorozene vim dost i o vychove..Jak rikam mama mi dala do zivota tolik zkusenosti ze jsem opravdu nepotrebovala nejaky hloupy rady jak se co delavalo pred sto lety..a takhle je to i dnes ale ja uz na ty jeji hloupy reci nereaguji..
Protože sama moc s rodiči nevychází. A štve jí že já se synem ano. Vadí ji, že synovi uvařím čaj, že mu mu nabídnu jídlo, ale jí taky. Dokonce už se parkrát rozešli a vždycky se vrátila. V noci vlezla do mého pokoje a spustila, že se v týdnu odstěhuje a že budu mít syna jen pro sebe. Nechci ho pro sebe, už jsem se o něj starala dost dlouho /je mu 30/jí 23,chci aby si někoho našel a byl štastný. Ale ona je sprostá a nadává i synovi a on jí taky.Jo aještě, jak řekla, že od syna odchází tak si do úst nevidí. Vesele se dálroztahuje v našem domě. ![]()
Asi vím proč jí miluje/svoji matku/asi ho dobře vychovala a mělo by to tak být, bude dobrým vzorem pro své dětí. které se o něho také jednou postarají. Vy snachy jste trapné svojí žárlivostí a je to asi tím, že vám rodiče dali málo lásky. V životě bych nežárlila na svého manžela a na jeho pěkný vztah s matkou. V dnešní době je už málo rodičů, kteří se dobře starají o své děti. Jak je jím 18 vykopnou je z domu a starejte se. A ty si léčí svoje komplexy na tchýni.. ![]()
Nečetla jsem předchozí komentáře, ale reaguju a můžu říct za sebe, že z principu to rozhodně není. Se svojí bývalou tchýní jsem vycházela skvělě, dokonce mě víc mrzelo, když jsme se s EX rozešli, že ztratim jí než jeho, ale moje nynější tchýně? Holky to je katastrofa!!! Naprosto objektivně, kdybych měla vyprávět celý příběh tak jsem tu do rána. Přítel je úžasný, ale sám jí má plný zuby, ještě snad víc než já. Od začátku dělá jen naschvály, je sama, nemá žádné koníčky a přítelkyni má jen jednu, která je ještě horší než ona, takže jejím objektem šikany jsme se stali my dva
směju se, protože už mi to přijde směšné. A můžu vám říct, že ze začátku na psychiku to pro mě bylo hodně těžký, dokonce jsem přemýšlela i o psychologovi, teď jsem nějak ztratila sílu jí už řešit, to bude asi taky tim, že se za měsíc od ní budem stěhovat. A důvod stěhování? No my jsme se stejně chtěli stěhovat, ale ona nás předběhla, našla si frajera a chce si ho tam nastěhovat a už svého syna nepotřebuje. Takže když to řeknu takhle, slušně nás vyhodila
přitom ještě před půl rokem kdy jsme tuto možnost zmínili, že chceme jít pryč, tak přišli hysterický scény, že ne, že je sama atd… no telenovela holky
…
@laranka píše:
jak tak tady čtu,tak si myslím,že některé snachy jsou neskutečně hlopoučké,zapomínají,že jednou taky budou tchýně a zase na ně budou jejich snachy nadávat a házet špínu jaké jsou.Inu milé dámy,jak se říká:všeho do času a na vás taky jednou dojde.Tato doba je strašně rychlá,čas utíká neskutečně rychle a ani se nenadějete a budete na těch místech kde jsou dnešní tchýně.Ony taky byli mladé a taky měli malé děti a taky s nima prožívaly všecho co vy ted a taky měli obavy z toho jaké budou mít jednou tchýně. ..kde jsem to jen četla?…co jste ted vy,byli jsme i my,co jsme ted my,budete i vy. Je v tom veliká pravda.
Mně moje skorotchýně řekla, že nikdy nebudu tak dobrá jako bývalá jednorázovka mého přítele, která mu dva roky zatajovala dítě a poté přišla, s tím, že chce alimenty, protože neporodím jako první a pokud někdy budu mít její vnouče, může to být holka, kterou stejně nebudou brát jako prvorozeného syna od ní a nebudou ji mít tak rádi. Dáma žije ze soc. dávek a alimentů dětí, které má každé s jiným, ale j áse jí rovnat nemůžu a prý bych jí měla ustoupit, protože ona má větší nárok na mého přítele, s kterým jsme čtyři roky a oni spolu týden spávali, neboť má jeho dítě a já ne.
Takže proč my ubohoučké a hloupoučké snachy vlastně nenávidíme ty své svaté zkušené tchýně? ![]()
Ahoj, musím reagovat na tuto diskuzi. Mám nejlepší tchýni na světě, mám ji radši než moji vlastní matku.
Příspěvek upraven 16.04.12 v 08:56