Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@quinny pomohla, jenze nakonec jsem mela absces, prso mi rezali, spalili a ja uz kojit nemohla. Jsem mela „stesti“ na doktory :-/ takze nakonec byl maly kojeny jen mesic. Chtela jsem hrozne moc, jenze nekdy holt clovek nic nenadela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
no vystihla jsi to přesně:-)) pipku nemám problém ale mluvit jo, zvlášť o kozách, já už s ní kojení jednou kdysi probírala a byla fajn, měla rozumné názory ale teď nevím jak začít, jsem případ
prosimtě, kdy rodíš? ti ten dopis sepíšu
nebo zavolám doktorce
![]()
- Citovat
- Upravit
@klarisk No já uplně souhlasím. Teda osobně už druhé mimi nechci, tak nějak jsme se i s přítelem shodli, že ne, ale člověk nikdy neví. Ale kdyby se to stalo a já měla ještě jedno, to samé..Nekojím! A ať to ani nikdo nezkouší mě přesvědčit. Ne a ne. Já si radši jednou za noc vstanu a udělám to UM. Mám klid, malý spí a já se netrápím bolavýma prsama od odsávačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je snad první diskuze kde se dá vyjádřit názor na nekojení a nikdo nemoralizuje - již jsem občas na tohle téma psala a vždy to byl boj jako pejskaři/nepejskaři. Jen je zajímavé jak byla položena otázka zakladatelky, že se v čr málo kojí- ono to takhle vypadá že je to pravda ale nesmí se to přiznat. Tady je to totiž tabu to veřejně říci. Jsem ráda že sem napsaly všechny to, co tady napsáno je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk Ještě je na miminu jedna, taky dost dobrá
mysim, že ji snad zkládala Marťulka Sloník
Jmenuje se tuším Nemám ráda kojení. Tam se taky vyřádíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji!!!!
Chci všem poděkovat za reakce!
Od první do poslední! Moc mi pomohly!!
Možná se zdá, že se nemohu dopátrat odpovědí, ale věřte mi, že jsem dostala přesně to, co jsem potřebovala.. ![]()
Opravdu jsem to nemyslela urážlivě. Skutečně jsem chtěla dát prostor pro vyjádření svých pocitů a nazvání věcí pravými jmény.
Mrzí mě, pokud se nekojící maminky setkaly s odsouzením. Na druhou stranu mě mrzí nepěkná slova na úkor kojících.
Holky, jsme na jedná lodi. Vžechny jsme maminami a chceme pro naše děti to nejlepší, tak proč se urážet a ponižovat, ať zastáváme názor jakýkoli.
Děkuji za omluvu k první reakci na hyperaktivitu mé dcery.
Ostatním bych chtěla ozřejmit pár faktů (neberte to zle, jen vysvětluji)..
Hyper znamená zvýšená, aktivitu překládat nemusím.
Hyperaktivní dítě je dítě se zvýšenou aktivitou. Nejedná se o žádnou diagnózu, i když to tak mnohé maminky nazývají. To, co jste tu řešily, byla LMD (lehká mozková dysfunkce). Může se projevovat i hyperaktivitou, ale je to především věcí pozornosti.
O své dceři jsem nikdy neřekla, že zlobí. Navíc jsem přesvědčené, že dítě do tří let věku neví, co je zlobení. Jen prozkoumává svět a žádá nás o stanovení hranic. Živá je, každý, kdo nás zná, to ví. Ve 25tt mi udělala modřinu přes břicho a vydrželo jí to. Je hyperaktivní = opravdu hodně živá. Ale nezlobí.
Co se výchovy týče, preferuji střední cestu a demokratický způsob výchovy, který nepřikazuje, ale netoleruje. Dovoluje diskuse a nestaví rodiče do role bezchybného Boha.
Ještě jednou děkuji, především za skutečné články a žádám, nesoutěžte spolu. Není dobré a špatné. Co je důležité, je spokojené dítě.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:![]()
.Jako posledni drobecek dokonce 14 dni nepotreboval UM a krasne pribiral.
TVL pět kilo?? mazec, to šel rovnou do školy?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niqitka píše:
TVL pět kilo?? mazec, to šel rovnou do školy?![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spinisek já děkuji za diskuzi, přiznám že mi uteklo jak tu píšeš o hyperaktivitě dcerky, myslela jsem že to sem tzv. někdo hodil. Psala ji že žiješ v zahraničí a tam se na chování dětí nekouká tak jako tady, ale je pravdou že i jedna psycholožka říkala že je problém když dítě zlobí tak to rodiče často nechtějí slyšet, chtějí slyšet že je hyperaktivní. Měj se fajn a přeji ať ti vše kolem dětiček vyjde tak, jak si sama přeješ! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heřmanka88 tak tam jsem psala ale přišlo mi že tam jsou ty boje tak to raději již nesleduji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk no jdu 17. 12. ale možná to nechám na leden, zatím je čas. uvidím, hry na kojení nechci zkoušet, dělá se mi zle jen z představy že mě zase budou v porodce trápit sestry a malou mi zase vyhladoví tak jak první holku jen aby mě rozkojili. ještě živě si pamatuju jak mi rvaly prsa až jsem měla modřiny, hrozná kojosekta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heřmanka88 píše:
@klarisk Ještě je na miminu jedna, taky dost dobrámysim, že ji snad zkládala Marťulka Sloník
Jmenuje se tuším Nemám ráda kojení. Tam se taky vyřádíš
nene tu jsem nezakládala já, ale jsem tam taky členka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
@klarisk no jdu 17. 12. ale možná to nechám na leden, zatím je čas. uvidím, hry na kojení nechci zkoušet, dělá se mi zle jen z představy že mě zase budou v porodce trápit sestry a malou mi zase vyhladoví tak jak první holku jen aby mě rozkojili. ještě živě si pamatuju jak mi rvaly prsa až jsem měla modřiny, hrozná kojosekta
tak hele teta - koukej to rozseknout teď ať máš klid na vánoce! Žádný odkládání nebo se budeš zbytečně stresovat. Nebo @K-Black a já to snad vyřídíme za tebe
No a kdyby náhodou něco tak neboj, ten prášek ti nenarvou pokud nebudeš chtít. PS zjisti si příbalové info na súkl - já kdysi na hyperprolaktemii brala i parlodel jenže ten se snad na zástavu bere více dní než jednorázová dávka - a při vícedenním užívání je to sviňstvo, já to tehdy ani jedno nedobrala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit