Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pudloslava píše:
jinak bych se teda skoro vsadila a skoda ze to nepujde nikdy dokazat, ze ty z vas, ktere tady nadavaji na hrube starce, budou presne za par dekad nadavat na bezohledne mladochy. to je povahovy rys, profesionalni obet - ja jsem ta slusna, ale ostatni se ke me chovaji hrube.
S tím musim souhlasit.To už prostě v člověku je.
Závist neprovdaných a bezdětných také znám.
Prostě si myslim že mladý by měli mít uctu ke starším.Pokud už senioři trpí demencí tak to se nedá brát jako prudilství.Je to jen vývoj který nás čeká všechny.
Osobně musím souhlasit se zakladatelkou- najdou se bohužel, ale nemyslím si, že jde jenom o skupinu … důchodci.. ,ale prostě o pár lidí co potkáte během života.
Nedávno mně vyloženě namíchla babka v autobuse, jak komentovala malé děti a maminky s kočárkama, jak se roztahují, jak jsou důležité a přitom seděla na druhém konci autobusu a nikdo po ní nic nechtěl - například s něčím pomoct atd. Pomlouvačné babky, které stojí za záclonkou a co nevidí neřeknou a když řeknou tak je to jízlivost a nebo nějaký drb co kde jaká měla na sobě, ským se kde muchlovala a pod. Což jsem slyšela na vlastní uši jak se spolu dvě báby baví.
Ale na druhou stranu jsou staří lidi velmi hodní, například moje babička je pro mně nejblíž z celé rodiny a má 83. Malý ji má hodně rád, jezdíme k ní, hraje si s ním, nikdy jsem ji neslyšela pomlouvat, nadávat na ostatní.Další příklad toho, kdy jsem jela autobusem s nemocným malým s kočárkem a nikdo se nenabídl jenom jedna stará pani, což mi bylo blbé, ale tak se nabízela, že jsem jeji pomoc přijmula, jinak bus plný jiných mladých lidí ![]()
Spíš záleží na charakteru člověka a ne na tom jestli mu je 20 nebo 80.
Jsem vychovaná v úctě ke stáří, většinou se snažím starým lidem pomáhat - v krámě, v dopr. prostředku apod., ale na situace, kdy člověk náhodou narazí na nepříjemného nebo nenávistného seniora, mám jedno trefné staré řecké přísloví:
„Osel zestárne zase v osla“
Charlot píše:Pudloslava píše:
jinak bych se teda skoro vsadila a skoda ze to nepujde nikdy dokazat, ze ty z vas, ktere tady nadavaji na hrube starce, budou presne za par dekad nadavat na bezohledne mladochy. to je povahovy rys, profesionalni obet - ja jsem ta slusna, ale ostatni se ke me chovaji hrube.S tím musim souhlasit.To už prostě v člověku je.
Prostě si myslim že mladý by měli mít uctu ke starším.Pokud už senioři trpí demencí tak to se nedá brát jako prudilství.Je to jen vývoj který nás čeká všechny.
Závist neprovdaných a bezdětných také znám.
Jenom potom nechápu, když starý nemá „povinnost“ chovat se slušně vůči druhým, proč má právo volit, řídit- byť skoro nic nevidí a pajdá na nohu? Je to docela nerovnováha..
ja teda nejsem vychovavana asi nijak, nejak me nechali rust jak drivi v lese, tak jsem si tak nejak vytvorila uctu ke vsem lidem stejnou. Nevim, proc mit vice ucty k nekomu jen proto, ze je stary, tehotny a pod. Samozrejme ti lide vyzaduji specialni ohledy. Ale v ramci vsech mezilidskych vztahu uznavam slovni komunikaci -tedy chci-li neco, pozadam, podekuji. Pokud mi to neco nekdo nabidle bez pozadani, podekuji dvojnasob.
A takhle se citim bajecne a nemam vzteka na okoli, protoze vlastne nic necekam.
(samozrejme kdyby me tehotnou nekdo stouchal vozejkem do bricha, rozlitilo by me to tez. nebyt stouchana vozejkem do bricha totiz nepovazuji za privilegium tehotnych, ale za normalni standard)
kopa00 píše:
Něco o profesorce z gymnázia![]()
http://chlumsky.blog.idnes.cz/…ispevku.html
stotožňuji se s většinou názorů v diskuzi pod článkem. ten pán evidentně nesnáší kritiku
burgundy píše:Takykopa00 píše:
Něco o profesorce z gymnázia![]()
http://chlumsky.blog.idnes.cz/…ispevku.htmlstotožňuji se s většinou názorů v diskuzi pod článkem. ten pán evidentně nesnáší kritiku