Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj sluníčka, my jsme teprve před hoďkou vstávali
No já jsem hrdinka až posl. 2 roky ohledně zubařky
Dřív jak jsem měla smůlu na zubaře apod. tak jsem měla panickou hrůzu a nikam nechodila. Pak mě donutily mé osmičky, kdy jsem se dopovala vigantolem a brufenem, aby mě to nebolelo, ale nakonec musely všechny ven. Natrefila jsem v té době na fajn zubařku v Karviné, tak jsem přestávala mít strach a chodila pravidelně na kontroly, ale ta pak odešla na mateřskou, já se odstěhovala do OV a zase jsem byla bez zubařky. Až pak díky těhu, kdy to je povinné, jsem díky známému natrefila na super zubařku, která je opravdu mistr ve svém oboru. K ní chodím ráda a opravdu mi zachránila chrup, málem mi to vypadalo v těhu
Díky ní jsem se dověděla věcí, o kterých jsem ani netušila
Takže když spolupracuješ jak s ní i se zubní hygieničkou, kde tě naučí techniku čištění ušitou přímo na tvé zoubky, tak pak není problém
Naštěstí mi vzala k sobě i manžu a prcka. No a co se manža dozvěděl o svém chrupu, škoda mluvit. A to si myslel, jak neměl dobrou zubařku, normálně mu zničila dost zubů a nechala i nějaké úlomky apod. To šlo vidět na rentgenu, mazec. Takže se teď spravuje chrup manžela
Jinak malému se klube už posl. stolička a má všech 20 zoubků
fakt nevím, kde se mu to tam vše objevilo, můžu být ráda, že jsme přežili zoubky bez problémů ![]()
@Žanysek broučku, taky toho máš za posl. dobu nějak moc
zkus si změnit zubařku, i když vím jak je to problém. Ti dobří mají plno, já tehdy měla fakt štěstí, že mě vzala, asi jsem fakt vypadala jako největší bobek s břichem
No já jsem fakt ráda, že jsme u malého při růstu zoubků ani nevěděli. Někdy byl mrzutější, ale to je asi tak vše. Ať se prořeže, co nejrychleji babulce a taky už má dost zoubků na to, že má roček ![]()
Baru co si pamatuji tak streptokok by se mel prenaset slinama, tak holky nepusinkuj. Kamoska to mela pred x lety, a vim ze nam jeji mamka vyslovne zakazala pit s jedne petky. Byly jsme spolu furt, a nikdy jsem to od ni nechytla.
Very ja se zubama nemela nikdy problem. celou zakladku bez kazu, to jsme chodili povine na prohlidky. V 9 jsem sla uz k zubarce co k ni chodili nasi. a prvni na radu sel bracha a otevrela neprijemna sestra tak jsem si z ni delaly prdel s kamoskou, a ono to prej slo vsechno slyset do ordinace, ja tam vlezla a hned jsem mela 5 kazu. No a od te doby jsem tam radeji nebyla.sla jsem tam az v tehu, takze tech 8 let setmi na zuby koukal jen kartacek. zadnej kaz me netrapi, tak tam nemam potrebu chodit. hlavne me vyrostla osmicka tak troch krive ale neboli, a ja mam strach ze by me ji chtela vytrhnot.
No já měla více kazů asi jako dítě než teď + rovnátka ty nasazovací
ale většinou ležely na skříni, já spala nahoře poschoďovky
no ono s těma osmičkama, pokud ti roste křivě, tak musí ven, aby ti netlačila na ostatní zuby, ale taky to nemusí být hned na vytrhnutí fakt záleží jak roste ![]()
jdeme teď ven dokud jsou teploty ještě přijatelné
tak zatím pa pa a hezký den všem ![]()
@Žanysek tak dneska očekáváme napjatě fotku účesůůůůůůůůůů ![]()
@Barunka maminka píše: ............ no ja se dojukám s Jelimáne a uvidíme no co a jak ale asik ten kyslík to bude nejlepší věc ještě ti napíši ju
jinak co malej??
lízo si drží lotka je šikovnější na ručičky než Tulinka no
a s těma vlasama ja se neptala prostě to tak bude a je to hih na vlasy si mluvit nenechám
Baru jsi pro mě děsnej řízek, ten tvůj Jelimán mě bere neskutečným způsobem, pokaždý když si to někde přečtu tak se tu hebím jak kdyby mi bylo 10 ![]()
jo a víčka teda už pečlivě odšroubovávám a skladuju pro vás ![]()
@Caty píše:
Malému naštěstí srdíčko dopadlo dobře a po vysazení kompletně všeho mléčného má bříško o dost lepší, takže musím zaklepat no.
@Žanysek krásný fotečky malý s čepkama
jsi fakt šikovná, to chci umět taky..
@teredes na oživení diskuze jsi fakt nejlepší, to jsi jako 1* ![]()
ne, ale vážně - fakt máš můj obdiv jak zvládáš, jak hned píšeš rozdrtit led, na pohotovost, bych asi měla šok, přesně jak psala tuším Very - pokud je tohle po hodině tak já bych z té původní boule asi kolabovala…
a ted už je malej OK, splasklo mu to už drobet vid?
jo a zas písni, jak nenapíšeš 2 dny tak Tě už vidím v porodnici… papa
a zvládej všechno tak suepr jako doposud ![]()
Ahojte
,
Zany co mala a co zoubek, je to lepsi?
Baru Streptokok je potvora, ale na druhou stranu je docela obvykly, spousta lidi ho ma, nic jim nezpusobuje a ani o tom nevedi. Moje deti teda mely na jare spalu (angina zpusobena streptokokem), to bylo trochu blby, do male jsem nemohla dostat ATB (a kdyz jo, tak to vyzvracela), ale vylecila se nejak „sama“
a kluk s polykanim leku sice problemy nemel, ale zase se mu to vracelo.
Jo holky a nerikejte mi nikdo, ze byste koukali na dite s bouli jak zemekoule
a nic nedelaly. Ja mela kliku, ze jsem mela deti zrovna vypravene na ven (sli jsme na hriste) a na mrazaku vic ledu (mam takove ty naposteci igelitaky a prekazely mi v kredenci, tak jsem je par dni pred tim vsechny napustila a nahazela na mrazak). Tak jsem tu do toho mlatila palickou na maso jak silena
. On ten pohled na tu rostouci bouli byl celkem motivujici… A nahodou jsem se i celkem hroutila, kdyz nas prohlid prvni Dr. a cekali jsme v cekarne na druheho, tak jsem se tam normalne rozbrecela, ne ze bych si myslela, ze se deje nejaka tragedie, ale proste hormony a nervy…
A je to presne, jak rekl Dr. zadny naznak otresu mozku, fakt jen krev pod kuzi, vcera uz to mel hodne splaskle, dneska je to jen mirne otekle a modra videt jen na poradnem svetle. Hojej se ty deti rychle. Ja se vzpamatovavala jeste vcera, dneska uz dobry na vsech frontach.
V poledne jdu k midwife, ale nepredpokladam, ze bych dozvedela neco prevratneho. Od boule je u nas klid, tak snad to jeste vydrzi
![]()
Jo a z porodky bych se snad ozvala, predpokladam, ze maji wifi. Ale az nejdriv za mesic
![]()
Holky tak ja jdu jen na skk musím bli jedem na ten víkendík k naším tam na narozky bráchovi a zapíjet jeho dceru jůlinku a pak do kouta a zapít melinku hihi no to bude víkend
jinak nico sme ráda že tě bavím Jelimánem ještě je to občas ňuf a Fífa a ještě mici hihi ![]()
s tím strepkokokem snad nikoho nenakazím ale prej je to teda těma slynama tak nikoho pusinkovat nebudu a stejně už to musím mít v těle asik dlouho nejméně měsíc
tak holky e mějte krásně v pondělí večer se ozvu pusinku všem
![]()
Barunko zni to super, preju krasny vikend. Ja teda zase obdivuju, ze presto, ze jsou holky marod, tak je nedrzis doma, ale fungujete s nima uplne normalne. To je pro ne obrovske plus, to je presne, co potrebuji, maji se s vama moc dobre
. Vzdyt i vidis ty pokroky, co doma delaji.
Ja mam co delat, balit se detma normalne, natoz jeste vsechny ty veci, co s sebou potrebujete treba jen na ten vikend vy, to musi byt hukot.
Ahoj holky, tak u kadeřnice celkeme v poho. Teda byl to oříšek stáhnout červenou barvu, 2 krát to musela stahovat, a ještě to nechytlo tak jak mělo, ještě jednou se to bude muset přebarvit, aby byl požadovaný efekt. Ale jsem spokojená. Ostříhala i malou, a ta byla strašně šikovná a hodná, nechala se.
Přikládám foto malá si hrála v postýlce. už nikdy nebude jenom v plence,
Tak ja jsem zpet z kontroly, vsechno ok, mam za 14 dni nahore dve kila, takze v nasem pripade pochvala
, srdicko i poloha dobra, akorat je potvurka zatim celkem vysoko, takze k porodu se to fakt zatim nechysta, ale jedine dobre.
Zany pekny. Je videt, ze je to profi strihly, vypada to dobre. A mala
![]()
@Barunka maminka no tak Jelimán je jasně nejlepší
jinak přeju krásný víkend a doufám, že si to parádně užijete ![]()
@Žanysek máš to ostříhaný fakt pěkně, jak píše teredes - jasně profi střižené, to se poznáá ![]()
a ta první fotečka - no, kamarádce malá provedla totéž, jen s tím rozdílem, že to ještě „vylepšila“ rozmatlala jí to všude i po zdi - měla samotnou plenu když měla usnout a místo usnutí se takhle zabavila, bohužel jí tam šla kamarádka zkontrolovat hodně pozdě, takže děs - od té doby mi stačilo jen si na to vzpomenout a já to už osobně nezkoušela, přes plenku vždycky měla alespoň kratásky ![]()
@teredes Tobě to snad zase vyjde - i to přání porodit o 14 dní později.. se máš
holt víš jak na to, u mě to nezabralo…
jinak zdravím, ![]()
Ahoj sluníčka
my měli náročnější víkend, v pátek i v sobotu návštěvy, včera odešli kolem 2h
takže jsme s taťkou dnes kapečke unavení a naše sluníčko si nedalo říct a přišlo už v 8h ráno k nám do ložnice ![]()
Baru, doufám, že jste si to užili nebo ještě užíváte u vašich
a jaké je vůbec cestování ve větším autě?
doufám, že je to ve všech směrech pohodlnější ![]()
Teredes to jsou super zprávy ohledně mimiska v bříšku
Žanýsku bezva účes
já bych to ale stejně něčím oživila nebo jaká finální barva to nakonec bude? ![]()
Nicol já už toho Jelimána pochytila a sem tam takhle oslovím manžu, když mi ze srandy říká „Růžo“ ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat