Prosím o váš názor na pomoc v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6836
28.6.16 20:03
@anonymouss píše:
@Tunrida @Tereza1986
Ona odpověděla, str. 6, jde o morálku! :mrgreen:

Ty kráso 8o :lol: To je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
28.6.16 20:06
@hanele 3 píše:
podala jsem vysvetleni, na vic uz se neptam a dekuji za odpovedi, je mi uz jasne, jak by nase zadost byla asi vnamana a o to mi slo, toto zjistit. uprimne pisi, ze ja bych to vnimala hodne jinak a na pomoci od toho, kdo mi 5 let poskytl bezur. půjčku na dalších 5 let netrvala. mam to holt jinak.

Chápu že to má každý jinak ale tím že jsi mu tu bezúročnou půjčku poskytla jsi mu pomohla protože tvá finanční situace to dovolovala, je tedy nefér si po pěti letech jen tak přijít a říct hele já chci zaplatit úroky, pět let jsi to měl takhle a tak to změníme. To je prostě nefér a docel by mě zajímalo co tě k tomu vede, jak tě tohle vůbec napadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.6.16 20:30
@arinecka píše:
Teda ty máš fakt dost, máte nějakou dohodu ( smlouvu) tak co to pořád meleš o nějakých úrocích? To se fakt nestydíš? Pořád dokola to stejné. To je marný :zed:
Za co bych se
@arinecka píše:
Teda ty máš fakt dost, máte nějakou dohodu ( smlouvu) tak co to pořád meleš o nějakých úrocích? To se fakt nestydíš? Pořád dokola to stejné. To je marný :zed:

Za co bych se měla stydět? Že jsem svému bratrovi pomohla, když potřeboval a že uvažuji o tom, ho požádat, abychom se dohodli, že dál už mu pomáhat nebudeme? Na tom přeci není nic ke stydění. Kdybych na začátku odmítla, tak bych se stydět nemusela a když jsem pomohla a neodhadla, že po 5 letech nám už pomoc vyhovovat nebude a zvažuji ho požádat, aby pomoc byla ukonečená, tak se mám stydět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.6.16 20:33
@arinecka píše:

A za co bych se měla stydět? Kdybych mu před lety pomoc odmítla, tak bych se stydět nemusela. Ale když jsem mu před lety pomohla když potřeboval a neodhadla, že po 5 letech mojí rodině pomoc už nemusí vyhovovat a zvažuji ho požádat, abychom pomoc ukončili, tak se mám stydět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.6.16 20:33
@arinecka píše:

A za co bych se měla stydět? Kdybych mu před lety pomoc odmítla, tak bych se stydět nemusela. Ale když jsem mu před lety pomohla když potřeboval a neodhadla, že po 5 letech mojí rodině pomoc už nemusí vyhovovat a zvažuji ho požádat, abychom pomoc ukončili, tak se mám stydět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.6.16 20:38
@arinecka píše:
Chápu že to má každý jinak ale tím že jsi mu tu bezúročnou půjčku poskytla jsi mu pomohla protože tvá finanční situace to dovolovala, je tedy nefér si po pěti letech jen tak přijít a říct hele já chci zaplatit úroky, pět let jsi to měl takhle a tak to změníme. To je prostě nefér a docel by mě zajímalo co tě k tomu vede, jak tě tohle vůbec napadlo?

Co je na tom nefér? On mě požádal, zda bych mu nepomohla a já ho zvažuji požádat, zda můžeme tu pomoc z mojí strany ukončit. Co je na takové žádosti neférové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
28.6.16 20:40
@hanele 3 píše:
Za co bych se měla stydět? Že jsem svému bratrovi pomohla, když potřeboval a že uvažuji o tom, ho požádat, abychom se dohodli, že dál už mu pomáhat nebudeme? Na tom přeci není nic ke stydění. Kdybych na začátku odmítla, tak bych se stydět nemusela a když jsem pomohla a neodhadla, že po 5 letech nám už pomoc vyhovovat nebude a zvažuji ho požádat, aby pomoc byla ukonečená, tak se mám stydět?

Za to že máte dohodu ( smlouvu ) na 10 let a ty si po pěti vzpomeneš že už pomáhat nechceš, to ti přijde v pořádku? Už jste mu pomohli před pěti lety, teď už mu nepomáháte, on závazek plní ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
28.6.16 20:52
@hanele 3 píše:

Ty jsi fakt pošahaná, máte na to smlouvu, takže žádná pomoc ukončená nebude. :zed:
Nejlepší je, že nejprve po něm chceš malé úroky a pak z tebe vypadne 50 tisíc, spíš na něm chceš jen rejžovat.
Navíc pokud to chápu dobře, tak jste mu dali 500 000 a on vám to nyní 10 let splácí.

• Citovat
  • Upravit
36009
28.6.16 20:53
@hanele 3 píše:
Co je na tom nefér? On mě požádal, zda bych mu nepomohla a já ho zvažuji požádat, zda můžeme tu pomoc z mojí strany ukončit. Co je na takové žádosti neférové?

Tak když mu už nechces pomáhat, tak bys to s nějakým důvodem měla chtít doplatit celé bezúročné. A ne mu najednou dát úroky. Tady vůbec nejde o vaší finanční situaci, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.6.16 21:35

@hanele 3
Zakladatelko, sleduju tvou diskuzi a nechapu, ze mas vubec chut tu diskutovat s osobami, ktere si dovoli ti psat, ze meles, jsi posahana atd. Vazne je pro tebe jejich mineni o veci tak smerodatne? Podstatne je, jak se domluvis s bratrem. Sednete si spolu a zkuste se domluvit na pripadne zmene podminek, aby to odpovidalo soucasnemu stavu. Nutit ho nemuzes, ale me kdyby nekdo z rodiny pujcil, a pak potreboval vracet jinak, vic, tak bych se snazila vyhovet, tedy pokud me to financne nepolozilo. Jste rodina a meli byste se snazit najit podminky, vyhovujici aktualne vsem. Jinak zmena obsahu zavazku je normalni vec, nic nefer ci nemoralniho, jak se te tu nekteri snazi presvedcit. Akorat se na te zmene musi obe strany domluvit.Spis mi nemoralni pripada nesnazit se v pozici tveho bratra vyjit vstric (tedy pokud je fakt za vodou a treba vyssi splatka ho neprivede pod hranici zivotniho minima).
Proto za me…res to s bratrem, nikoliv s anonymnim davem na netu, ktery o situaci ve vasi rodine vi pramalo a do vasi situace si promita sve postoje a domnenky. Vcetne me ;-) Preju hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
28.6.16 21:40
@lavanilka píše:
@hanele 3
Zakladatelko, sleduju tvou diskuzi a nechapu, ze mas vubec chut tu diskutovat s osobami, ktere si dovoli ti psat, ze meles, jsi posahana atd. Vazne je pro tebe jejich mineni o veci tak smerodatne? Podstatne je, jak se domluvis s bratrem. Sednete si spolu a zkuste se domluvit na pripadne zmene podminek, aby to odpovidalo soucasnemu stavu. Nutit ho nemuzes, ale me kdyby nekdo z rodiny pujcil, a pak potreboval vracet jinak, vic, tak bych se snazila vyhovet, tedy pokud me to financne nepolozilo. Jste rodina a meli byste se snazit najit podminky, vyhovujici aktualne vsem. Jinak zmena obsahu zavazku je normalni vec, nic nefer ci nemoralniho, jak se te tu nekteri snazi presvedcit. Akorat se na te zmene musi obe strany domluvit.Spis mi nemoralni pripada nesnazit se v pozici tveho bratra vyjit vstric (tedy pokud je fakt za vodou a treba vyssi splatka ho neprivede pod hranici zivotniho minima).
Proto za me…res to s bratrem, nikoliv s anonymnim davem na netu, ktery o situaci ve vasi rodine vi pramalo a do vasi situace si promita sve postoje a domnenky. Vcetne me ;-) Preju hezky vecer.

spasitelka :mrgreen: :mrgreen: pokud jsi tak dobře četla, tak skoro všechny radily domluvit se na vyšších splátkách, to ale nechce, chce ho sedřít z kůže tím, že mu naúčtuje úroky, které on zaplatí až po splacení dluhu, takže ji to nepomůže teď, takže si jen vymýšlí záminky

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
28.6.16 21:41
@lavanilka píše:
@hanele 3
Proto za me…res to s bratrem, nikoliv s anonymnim davem na netu, ktery o situaci ve vasi rodine vi pramalo a do vasi situace si promita sve postoje a domnenky. Vcetne me ;-) Preju hezky vecer.

spasitelka :mrgreen: :mrgreen: pokud jsi tak dobře četla, tak skoro všechny radily domluvit se na vyšších splátkách, to ale nechce, chce ho sedřít z kůže tím, že mu naúčtuje úroky, které on zaplatí až po splacení dluhu, takže ji to nepomůže teď, takže si jen vymýšlí záminky

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
28.6.16 21:42

To snad není možné jak je to tady zasekané :zed:

• Citovat
  • Upravit
34390
28.6.16 21:47
@hanele 3 píše:

@hanele 3

Vzdyt jo, za pet let budes mit zaplaceno a tim tva pomoc konci. Neferove je to ze pujcis bezurocne a najednou si vzpomenes ze by se nejaky ten urok hodil. Ale to nema smysl resit, chces proste prachy tak si hrajes na nechapajici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
28.6.16 22:34

@lavanilka jestli jsi cetla celou diskusi tak navrhu tam bylo dost, jenze tady nejde o spatnou financni situaci zakladatelky ale o to ze po peti letech prisla na to ze by mohl bratr platit uroky, kdyby to bylo tak ze se dostanou do situace ze fakt nemaji a domluvila by s brachou treba mimoradne vyssi splatku tk nereknu ani slovo ale takhle? Fakt by ti to prislo v poradku dostat od nekoho z rodiny bezurocnou pujcku na deset let, pet let radne splacet a pak by poskytovatel pujcky prisel a rekl ze uz ti pomahat nechce tak zaplatis uroky? Neverim. Tohle se proste nedela at si kazdy rika co chce kdo chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová