Prosím o váš názor na pomoc v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2880
28.6.16 10:18

Prosimte, meli jste nadprůměrné příjmy a ted neumíte slevit ze svých standartu nebo co? Pokud vám chybi penize ted, tezko vám k něčemu bude, ze v roce 2021 diky útokům „od ted“ nahrabete par tisícovek navic. Menit smlouvu, ktera byla nejak dohodnuta, je prasarna. Mozna to jednostranné jde, v rodine je dost veci o ústní dohodě, ale je to proste hnus. Nemusis se ohánět, ze jste byli ti hodni-kdyz jste meli penize a mohli si to dovolit, tak to nebyla žádná oběť. Zato ted kalkulujete jako Lakomec od Moliera. A to odmítnutí pomoci ze strany bratra si dokážu taky představit. Jste neco chtěli, on nemel cas/nemohl kvůli praci napr a hned je z toho nevdek, přitom jste mu půjčili penize, tak by mel pokaždé sloužit jak ke potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
28.6.16 10:19
@blabla123 píše:
Možná chápu o co jde, paní je na mateřské, a její muž změnil práci, tak už nemají tolik peněz jako předtím. On je teda rozdíl, pokud mají příjem o 5 000 menší, či ne.

Pokud ma nekdo nadprůměrné příjmy x let, mel by mit i nadprůměrnou rezervu.Ne jak lidi, co jdou od výplaty k výplatě a neusetri nic. Tohle bude spis mamon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
28.6.16 10:22
@Rakosnicek1983 píše:
Pokud ma nekdo nadprůměrné příjmy x let, mel by mit i nadprůměrnou rezervu.Ne jak lidi, co jdou od výplaty k výplatě a neusetri nic. Tohle bude spis mamon.

To je taky fakt, mám snad nějakou rezervu, kdyby se něco stalo :( :zed:

• Citovat
  • Upravit
41
28.6.16 10:22
@Hanka1 píše:
@hanele 3
nezlob se na mne, ale kdyby si bratr vzal pujcku v bance, tak ma celou dobu splaceni stejny urok, ktery mu nikdo nebude menit.

Zajimalo by mne jak byste urok pocitali a planovali?

Mmch manzel o praci neprisel ne - jen ji meni a pokud jste meli naprumerne prijmy, tak snad mate nejakou financni rezervu, prave i pro pripad, ze by o tu praci prisel…
úrok bychom počítli a plánovali o nejvýhodněji pro něj, aby nebyl škodný tj. našel by si na trhu banku a kolik by jí musel zaplatit, tolik by zaplatil nám a ještě s tím že by nám tu částku mohl dát až po letech tj. nenavýšili by se mu stávající splátky, s nimiž počítá. Nezdá se mi to nefér. A úročilo by se to až od této doby, kdy se situace u nás změnila. Mohl by si samozřejmě půjčit i kdekoli jinde a jinak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.6.16 10:24

@hanele 3 to mi pripada teda hodne sposty. na necem jste se dohodli a ted to chcete menit? tohle se podle me v rodine nedela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
28.6.16 10:26
@hanele 3 píše: úrok bychom počítli a plánovali o nejvýhodněji pro něj, aby nebyl škodný tj. našel by si na trhu banku a kolik by jí musel zaplatit, tolik by zaplatil nám a ještě s tím že by nám tu částku mohl dát až po letech tj. nenavýšili by se mu stávající splátky, s nimiž počítá. Nezdá se mi to nefér. A úročilo by se to až od této doby, kdy se situace u nás změnila. Mohl by si samozřejmě půjčit i kdekoli jinde a jinak.

Muzu se zeptat jak tento vas zamer souvisi s vasim aktualnim poklesem prijmu? Jak vam pomuze za 5 let vam bratr vyplati uroky pocitane z 5 let? Promin ale tohle je fakt uplne mimo :roll: 8o to s vasi situaci nesouvisi nijak a vam se jen omrzelo bezurocne pujcovat… mas spocitano kolik kc tech 5 let udela? Stoji vam to za to delat podraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.6.16 10:28
@blabla123 píše:
Možná chápu o co jde, paní je na mateřské, a její muž změnil práci, tak už nemají tolik peněz jako předtím. On je teda rozdíl, pokud mají příjem o 5 000 menší, či ne.

hned v uvodnim prispevku pise, ze jeji manzel mel nekolik let nadprumerne prijmy, tak podle mne nezijou z ruky do huby a maji financni rezervu. Mne to prijde jako mamon. Navic ty penize nechteji ted, ale az po splaceni, takze ted je nevytrhnou…

• Citovat
  • Upravit
7974
28.6.16 10:29

@hanele 3 Když to podáš takhle (že si může najít banku…), tak to navíc vyzní celkem jasně, jako že ho prostě chcete dotlačit k tomu, aby si šel půjčit jinam a vám to hned zaplatil. Já vůbec nechápu, když po něm chcete něco extra, proč by měl běhat jak osel a hledat, kolik vám má platit. Když už jste nenažraný, tak máte aspoň vědět, jak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.6.16 10:29

Myslím. že debata je zbytečná, zakladatelka omílá pořád to samé dokola, jak kdyby to tady ani nečetla. Nechápu na co ten dotaz tady psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.6.16 10:30
@hanele 3 píše: úrok bychom počítli a plánovali o nejvýhodněji pro něj, aby nebyl škodný tj. našel by si na trhu banku a kolik by jí musel zaplatit, tolik by zaplatil nám a ještě s tím že by nám tu částku mohl dát až po letech tj. nenavýšili by se mu stávající splátky, s nimiž počítá. Nezdá se mi to nefér. A úročilo by se to až od této doby, kdy se situace u nás změnila. Mohl by si samozřejmě půjčit i kdekoli jinde a jinak.

Nefer to je a silne pres caru. Je to hamiznost, nic jineho. Byt bratrem, tak bych si tu castku pujcila radeji v bance a vam to okamzite splatila. V te bance bude mit aspon jistotu, ze mu do budoucna nebude nikdo menit podminky, tak jak se mu to zrovna hodi.

• Citovat
  • Upravit
12743
28.6.16 10:30
@pikola píše:
Aha, jste fakt dobráci. K čemu vám to teda bude, když vám bude platit pořád stejně? Vážně to tak nutně potřebujete? Mě tohle říct segra, tak si radši celou tu částku pucim v bance a dam jj to do ruky, abych ji nemusela být dalších 5 let vděčná a čekat, co zase změní.. jako promiň. :nevim:

přesně tak, tohle mi sourozenec udělat tak si půjčím dám mu všechno a zavřu za ním dveře. Podle mě jste mu pomohli a teď se vám top rozleželo a snažíte se z toho něco vytřístkat. Zdá se mi to nevhodné udělat to vlastnímu bratrovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
28.6.16 10:31
@Hanka1 píše:
hned v uvodnim prispevku pise, ze jeji manzel mel nekolik let nadprumerne prijmy, tak podle mne nezijou z ruky do huby a maji financni rezervu. Mne to prijde jako mamon. Navic ty penize nechteji ted, ale az po splaceni, takze ted je nevytrhnou…

Njn, ale je vidět, že lidi si fin. rezervu nedělají, pak si chodí půjčovat apod.

• Citovat
  • Upravit
1350
28.6.16 10:33

Zatím jsi nezmínila reálný důvod, proč to chceš změnit. Píšeš sice, že se Vám změnila finanční situace, ale to s tím úrokem, co chceš, nemá nic společného, protože ho dostaneš až za 5 let. Tak proč mu tedy chceš napařit úrok? Co z toho budeš mít a jak Vám to teď pomůže, když ho dostanete až za pět let? Podle mě chceš jen na vlastním bratrovi vydělat. Hanba by mě lískala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
@blabla123 píše:
To je taky fakt, mám snad nějakou rezervu, kdyby se něco stalo :( :zed:

NENÍ TO MAMON. Ty úroky, které dostaneme opravdu nebudou nijak velká částka, má to spíše morální rozměr. Za ty roky po naší pomoci se bratr několikrát zachoval tak, jak bych do něj před lety nikdy neřekla (nechtěla jsem a nechci to tu ale rozebírat). S tím co vím o jeho chování teď, bychom mu před lety takto nepomohli (radši bychom pomohli někomu jinému).
Necháme tedy půjčku tak jak je, když je to vnímáno tak negativně. Za rozkol v rodině to nestojí. Zajímal mě názor ostatních, já to jako nefér nevnímala, požádat ho, ať vezme tentokrát ohled on naší situaci, 5 let už úroky ušetřil, dalších 5 let by platil to co by platil bance (s tím, že by ale nemusel o to mít vyšší jedn. splátky, ale mohl prodloužit dobu splácení, aby mu to nenarušilo jeho stávající rozpočet). úUrok by si mohl najít ten nejvýhodnější reálný na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
@hanele 3 píše:
nemůžeme cokoli, je to jen žádost, protože jsme vázání smlouvou na bezúročnou půjčku a sami to změnit nemůžeme. byla chyba do smlouvy nedat možnost výpovědi z naší strany, pro takovýto případ.

A není slušnejší bratra požádat, jestli by vám nesplácel víc nebo aby vám tu zbývající částku vrátil celou? Že se změnila vaše finanční situace, že manžel mění práci, protože už to bylo neúnosný a nemáte velký úspory? To by byla férová nabídka a ne vymýšlet takovýhle podrazy. A máte tu smlouvu sepsanou právníkem a notářsky ověřenou nebo je to jenom takovej cár papíru? My jsme si takhle půjčili peníze od babičky, ale platily jsme úroky, nízký ale platili. Částku už jsme dávno splatili a jsme za to ráda, nejsem zrovna příznivec půjček v rodině. Zvlášť teď, když jsme se s babi poněkud nepohodli a moc spolu nekomunikujeme, tak jsem ráda, že už jí nic nedlužíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová