Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Úrok jsme plánovali takový, jaký by musel zaplatit bance tj. škodný by nebyl (banku a úrok bychom nechali na něm, ať si najde nejvýhodnější reálnou nabídku na trhu). že nám úroky nemusí platit hned, ale až po splacení půjčky je jen nabídka z naší strany výhodnější pro něj, aby se mu nenavýšili pravidelné splátky.
@hanele 3 tobe vazne prijde normalni poskytknout pujcku a pak prijit s tim, ze ji chces uplne zrusit, nebo zurocit
no tak to teda chudak bracha.
Jako jednou jsi se rozhodla pomoci tak si za tim mas stat ne?
Jak by se ti libilo, kdyby to bylo naopak
neprijde ti to jako podpasovka ![]()
@hanele 3 píše: Úrok jsme plánovali takový, jaký by musel zaplatit bance tj. škodný by nebyl (banku a úrok bychom nechali na něm, ať si najde nejvýhodnější reálnou nabídku na trhu). že nám úroky nemusí platit hned, ale až po splacení půjčky je jen nabídka z naší strany výhodnější pro něj, aby se mu nenavýšili pravidelné splátky.škodný by nebyl? každá banka má jiný úrok tak jaký jste vybrali? třeba by našel ještě jiný způsob než banku takže by škodný byl, ne? tobě to fakt není blbé?
@hanele 3 píše: Úrok jsme plánovali takový, jaký by musel zaplatit bance tj. škodný by nebyl (banku a úrok bychom nechali na něm, ať si najde nejvýhodnější reálnou nabídku na trhu). že nám úroky nemusí platit hned, ale až po splacení půjčky je jen nabídka z naší strany výhodnější pro něj, aby se mu nenavýšili pravidelné splátky.
Aha, jste fakt dobráci. K čemu vám to teda bude, když vám bude platit pořád stejně? Vážně to tak nutně potřebujete? Mě tohle říct segra, tak si radši celou tu částku pucim v bance a dam jj to do ruky, abych ji nemusela být dalších 5 let vděčná a čekat, co zase změní.. jako promiň. ![]()
@Aletheia píše:
Upřímně, poskytli jste mu to dobrovolně, s tím že víte do čeho jdete. Příjde mi od vás podraz to najednou změnit protože chcete a bratra tím třeba dostat do finanční tísně.
Podraz, s tím nemohu souhlasit. On nás požádal o řadu věcí mi mu vyhověli, teď chceme požádat mi jeho, aby bezúročnou půjčku změnil nebo zrušil a nemuseli jsme ji dodržet do konce. Do fin. tísně by ho to nedostalo už jen tím systémem, který navrhujeme, platil by stále stejně, jen více o úroky, které by jinak (kdyby nebylo nás) platil bance a navrhujeme, že je nemusí platit hned, aby se mu nenavýšili průběžné splátky. Jen by se mu prodloužila doba splácení.
@pikola píše:
Aha, jste fakt dobráci. K čemu vám to teda bude, když vám bude platit pořád stejně? Vážně to tak nutně potřebujete? Mě tohle říct segra, tak si radši celou tu částku pucim v bance a dam jj to do ruky, abych ji nemusela být dalších 5 let vděčná a čekat, co zase změní.. jako promiň.
presne tak, s timhle na mne narukovat, tak si vezmu pujcku v bance a mile chamtive sestre to vratim okamzite na ruku.
ja jenom nechapu zakladatelku, k cemu ji to bude, kdyz dostane uroky po zaplaceni celeho dluhu?
Toto se v rodině nedělá, podle mě jste nemorální jen proto, že vás to napadlo.
Je to velmi přes čáru. Být rodič dítěte, který tohle udělá, tak mu velice rázně vyčistím žaludek.
Teď čtu, že by se mu jen prodloužila doba splácení. Holka ty jsi fakt nechutná.
Být tvůj bratr, tak si to půjčím v bance, dám ti to celé a po celé rodině řeknu, jak to bylo. Měla bys ostudu jako sviňa.
Příspěvek upraven 28.06.16 v 09:51
Mně by to teda bylo blbé. Ještě si umím představit, že bych za bráchou šla a poprosila ho, že bych ty peníze potřebovala zpátky dřív, ideálně ihned. Že se vám změnila fin. situace, klidně to i trochu přehnat. Ale abych mu šla vyprávět, že jsem se najednou rozhodla, že si budu hrát na banku a vybírat úroky, navíc ještě dodatečně (z čehož bude koukat, že se nejedná o stav akutní nouze, že ty peníze teď vlastně nepotřebujete), to by mě teda hanba fackovala.
@hanele 3 píše:
Nevím jakPodraz, s tím nemohu souhlasit. On nás požádal o řadu věcí mi mu vyhověli, teď chceme požádat mi jeho, aby bezúročnou půjčku změnil nebo zrušil a nemuseli jsme ji dodržet do konce. Do fin. tísně by ho to nedostalo už jen tím systémem, který navrhujeme, platil by stále stejně, jen více o úroky, které by jinak (kdyby nebylo nás) platil bance a navrhujeme, že je nemusí platit hned, aby se mu nenavýšili průběžné splátky. Jen by se mu prodloužila doba splácení.
to je hnus, doufám, že na to nepřistoupí, splatí vám to a už tě nikdy nekontaktuje, než takovou ségru tak to raději žádnou… systém který navrhujete, proboha, co jste to za lidi
Muzete cokoliv, ale je to podraz. Jednou jste se na necem dohodli a meli by jste to dodrzet. Na jeho miste bych si radsi pujcila nekde jinde a vse vam vratila hned.
@hanele 3 Promiň, ale jednou jste se nějak dohodli…
Popiš bratrovi situaci a požádej ho, jestli by nemohl splácet víc. Ale nějaké úročení, se se fakt nedělá. A když vám řekne, že víc splácet nebude, tak neuděláte nic. Dohoda je dohoda.
Já znám případ, kdy dostalo jedno dítě chalupu po babičce a druhé se jí šlechetně vzdalo. První dítě s partnerem chalupu přestavělo v RD a bydlí tam. Druhé dítě teď neopomene při každé příležitosti připomenout, že mu dala půlku „baráku“ a vyžaduje různé úsluhy.
@me2dova píše:
Mně by to teda bylo blbé. Ještě si umím představit, že bych za bráchou šla a poprosila ho, že bych ty peníze potřebovala zpátky dřív, ideálně ihned. Že se vám změnila fin. situace, klidně to i trochu přehnat. Ale abych mu šla vyprávět, že jsem se najednou rozhodla, že si budu hrát na banku a vybírat úroky, navíc ještě dodatečně (z čehož bude koukat, že se nejedná o stav akutní nouze, že ty peníze teď vlastně nepotřebujete), to by mě teda hanba fackovala.
no přesně, kdyby poprosila aby dával o tisícovku měsíčně více pokud může a tím by to měl i dříve splacené tak možná, ale nějaké úroky, nechápu
Mne teda prijde nechutny, ze vam bratr neni ochotnej pomoci, kdyz potrebujete vy. Jasny, nikde neni dano, ze za pujcku vam musim pomahat, ale rekla bych, ze je to slusnost. A mne nekdo v rodine pujcit takovou castku, tak bych mu stejne dala neco navic, protoze by mi to vazne bylo trapny. No ponauceni pro priste ![]()
Dodatek- Jinak souhlasim, pozadat o tisicovku mesicne vic.
Příspěvek upraven 28.06.16 v 09:53
@Jana525 píše:
Muzete cokoliv, ale je to podraz. Jednou jste se na necem dohodli a meli by jste to dodrzet. Na jeho miste bych si radsi pujcila nekde jinde a vse vam vratila hned.
a můžou vůbec když mají tu smlouvu? nevím jakou má taková smlouva hodnotu, aby se ještě nestalo že bratr přestane platit úplně
@Nafrněná píše: škodný by nebyl? každá banka má jiný úrok tak jaký jste vybrali? třeba by našel ještě jiný způsob než banku takže by škodný byl, ne? tobě to fakt není blbé?
nevybrali jsme žádný, nechali bychom na něm, ať si najde tu nejvýhodnější na trhu. a samozřejmě může využít i jakýkoli jiný způsob financování
Příspěvek upraven 28.06.16 v 09:51