Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@andreabul Jo určitě, zatím kojím přes den a v noci dávám příkrm a pokusím se to tak udržet co nejdéle. Uvidíme jak dopadneme na kontrole u Dr. jestli přibývá na váze nebo hubne, pak podle toho to budeme muset upravit, ale nechci úplně přestat kojit. Přece se i u prsu pěkně zklidní a přitulí, je to moc pěkné. A o ty chvilky se nechci připravit.
Přikrmuju ze skleněné kádinky, prý není dobré používat klasické lahvičky, když chci kojit…
@terkom83 já jsem ze začátku dokrmovala stříkačkou a pak jsem si koupila z medely láhev pro kojené děti. Není to klasická savička. Ta připomíná prs a teče to jen když tahá. Kolik si potáhne, tolik má. I díky tomu mi zůstala u prsu dodnes. I když kojím už asi dvakrát denně a v noci odstříkávám. Jinak už dávám ovoce a zeleninu a když má hlad tak UM.
@terkom83 Natálka má 5 měsíců. Strašně to letí. Pořád ji mám před očima, když jsem ji viděla hned po porodu ![]()
@andreabul jo to máš pravdu, čas ukrutně letí ![]()
Moje Natálka už má 9 let ![]()
Ty jsi z Havířova z Bludovic, tak to budeš někde poblíž Zaguří, že??
@terkom83 jo, do té restaurace to mám tak 10 minut pěšky. Ty jsi taky odsud nebo to tu jen znas?
@andreabul Do Havířova jezdíme tak 1× týdně. Manžel se tam narodil a má tam rodiče. Já tam mám gynekologa…Na Zaguří si zajdeme občas na jídlo-moc dobře tam vaří ![]()
@terkom83 já jezdím ke gynekologovi až do Hlučína. Zatím se mi nechce měnit
Tak to tady znáš
Na záguří je dobře. ![]()
Ahoj holky, tak jsem se chtěla podělit s někým s mojí dnešní první návštěvěou Gyncentra v Ostravě u pana Dr. Lachčina… no abych se přiznala byla jsem docela v šoku z jeho přístupu, a jsem docela znechucena. Nechci třebas někoho strašit ale už tam s přítelem ani nevkročíme. Tak tedy… objednaná jsem byla na 2hod. přišli jsme i s přítelem radši dříve tak asi o půl 2 už. na řadu jsme přišli až ve 3hod, takže docela jsme z toho byli oba unavení už. Pak si mě vyzvedl v čekárně doktor Lachčin a šli jsme do ordinace. Už v čekárně jsem vyplňovala nějaký dotazník, a pak se mě dr. vyptal na dalších věcí, po 5 min, jeho vyptávání mi sndělil jen tak od boku, prostě mi vpálil jednoduše do obličeje, že u mě jsou nějaké další testy u něj asi zbytečné a že to nevidí jinak než na darované vajíčku… ja ná jen čučím s otevřenou pusou a ptám zda je to všechno co mi řekne, a že opravdu není jiná možnost? Přišel mi to jako docela hrozný přístup, jelikož pro ženu je tohle docela dost citlivé téma a měl by ji na tuhle variantu trošku připravit. Jako čekala jsem jiný přístup… takový trošku přátelštější… Co mi vykládala známa jak tam byla s manželem tak k nim se chovali uplně jinak, pěkně si povídali s ní i s jejím maželem, řekl jim doktor co všechno se bude dít, jaký je poustup atd…
A když se vrátím k moji dnešní zkušensoti, po větě kdy mi doktor oznámil že u mě je jen šance na darované vajíčko tak mě doslova z ordinace vyhodil…!!! Řekl mi že bohužel na mě nemá více času, že má objednanou další paceintu, tak já tam sedím jak trotl v šoku, slzy v očích a on mi řekne že na mě nemá čas??? tož kde jme jako, jak si může dovolit takový přístup ke své pacientce, po tom co ji řekne takovou zprávu bez testů a vyšetření??? Fakt jsem zklaamaná, chceme zkusit asi Opavu nebo Olomouc…
@Bambussska Je to smutné, takový přístup v takové choulostivé věci. Jsem z Opavy, ale tady bohužel žádný CAR není.
Tak jsme teda objednaní do Polanky do Fertimedu. a už přístup sestřičky v telefonu byl o 100% jiný než v Ostravě. tak jsem zvědavá jak dopadneme. ![]()
@Bambussska ty jo, to fakt, takovy pristup??Ja jsem s nim spokojena, jen teda mi prijde, ze spise me chce hnat na umele, at maji z toho penize nez aby mi daval nejake prasky na podporu, objednat se chci taky do Polanky, budu rada, kdyz mi das kontakt..kamaradka mi davala, ale ja si ho nenapsala
tak mooc dekuji jinak ted jsem zacla jist kys. listovou samostatne, pit opetkontryhelovy caj, tak snad se v tele n2co pohne ![]()
@darushka kontakt na Polanku je 596 632 149 a fakt strašně příjemná sestřička, všechno mi vysvětlila, co si mám donest, že má přítel jít se mnou a už i jakým stylem to říkala, tak byla fakt příjemná. jsem až na půl 5 objednaná, tak jsem se ptala zda to není pozdě že nechci zdržovat tak pozdě… tak říkala že jak budeme potřebavat tak tak dlouho s náma budou. Lachčim mi právě taky řekl že stimulace je zbytečná, že hned mě hnal do toho dárcovstvtí a jak jsem zjistila kolik to stojí, tak mě napadlo hned že chce mít z toho více peněz… Ten čaj bych taky chtěla zkusit, kde se dá koupit? v lékarně? ![]()
0 @Bambussska jj,da
budto sypany nebo porcovany, ja mam sypany, prijde mi to lepsi.pak jeste beru gynex, ale to je o nicem..nekomu to pomize mi ne, ale doberu to..nevyhodim to, kdyz to stalo 400kc..
pak mi kamaradka doporucila femigard, tak na nem uvazuju, ale taky vyjde pekelne drahy a kura ma byt 3 mesice..jeste uvazuju, ze zkusim nosifol ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.