Poradna duly
Jana Čurdová
Radko , díky za ty cviky, na balonu se občas pohoupu, tak teď už to bude smysluplnější činnost ![]()
Ahoj holky!
Radko uplně si mě vyděsila, taky chci rodit u Apolináře. Na netu píšou, že registrace je od 16tt, tak tam musim v pondělí hned naběhnout.
Prvního potomka jsem rodila taky tam, ale před sedmi roky nebyla žádná registrace potřeba. Chtěla bych nadstandartní pokoj, tak doufám, že bude nějaké to místečko volné.
KalinkoIvčo myslim, že u vás to nebude s tou registrací tak horký, tady v Praze jsou nejvíc nacpaný Apolinář a Podolí. Je to asi hlavně proto, že se specializujou na nedonošená a nemocná mimča a těžké případy sváží z ostatních nemocnic právě sem.
bramburko krásnou dovolenou.
Zatim se loučim pa Terka
Ahoj holky.
Tak se mi to zavařování včera trochu protáhlo.Do postele jsem se dostala až o půl třetí.Gabka mě vzbudila už v 6.11 hod.Ještě,že mě dětičky nechaly v posteli do půl deváté.Jinak nevím,nevím.Tak jsem aspoň trochu provozuschopná.
Streptokoka jsem měla taky.Ale až ke konci těhu.A porod byl tak rychlý,že už mi žádnou injekci nedali.Prý by to stejně nestačilo zabrat.Naštěstí byla Gabka o.k. Ale myslím si,že každá infekce v těhu škodí.Hlavně na začátku.Ale nevím,jsem laik.
U nás cvičení přes prázdniny nejede,tak proto začnu až v září.A to ještě nepravidelně.O porodu,šestinedělí i mimčech snad vím dost,tak vynechané přednášky mi nevadí.Ale potřebuju osvěžit nějaké cviky.A osobní pokec se stejně postiženýmy
taky neuškodí.Třeba si s někým padnu do noty. ![]()
Děti voloají,tak pádím za nimi.Pa pa J.
Ahoj holky,přeji hezký víkend.
Jiřko,to jsi tedy nadšenec do půl třetí zavařovat.
Už někdo cítíte nějaký pohyhyb v bříšku?Já měla pocit už ve čtvrtek a dneska zase,že už mi tam mimi pot´ukává.
Verča spinká,tak se jdu taky natáhnout.
Pa pa.
ahoj holky, tak nevim jak zkouška dopadla, ale moc na to nesázim, výsledky budou prý až v úterý. no jo. nějak to zvládnu a kdyžtak zase za rok.
jinak porodnice - do Apolináře jsem zaregistrovaná, stačilo to po genetice. mezi 16-18 tt mi řekli. stačí po telefonu.
navíc prý stejně když bude plno, nás pošlou jinam mi řikaly holky.
jo s nadstandartem je to prý taky tak, pokud mají volno, dostaneš ho, pokud ne, tak nic. dopředu se to ale nedá zamluvit.
jinak dneska jsme byli mrknou na kočár, vyptala jsem se taky na ostatní věci, co mě zajímaly a asi budu nakupovat na netu. vyjde to laciněji. např. lehátko, které mají vyzkoušené holky a má oproti jiným výhody vyjde na netu o 400,– laciněji.
akorát kočár a postýlku koupíme v krámě.
Ahoj holky.
Dneska ti moji opičáci nějak moc zlobí.Před chvilkou přestalo pršet,tak jsem s nima nemohla jít ani ven.Ještě,že za chvilku přijde manža z práce.
Vladi1
Ahoj.Už minulý týden jsem něco cítila.Ale jen když jsem v klidu.Což doma nejsem snad nikdy.Tak tento týden nic.Ale za ten minulý dám klidně ruku do ohně. Naposledy jsem dostala kopanec (a nezvykle silný),když jsem jela z dovči domů.V tom buse to bylo jako v peci.Tak jsem si raději šla sednout do stínu.Potom už nic.
Mějte se pěkně.Pa pa J.
Jiřko,já to cítila taky když jsem v klidu ležela,ale zatim jen dvakrát,ale myslim,že to bylo mimčo.
Přeji hezký večer.
Ahoj holky,
Terulko - registrace stačí jen po telefonu, na jejich stránkách mají číslo.
Kitty - neboj dobře to dopadne
Vladi a Jířo - teda pohyby, no já si počkám asi až do toho 20. týdne, protože netuším, jak to bude vypadat
Psali v knihách, že zkušené maminy už to cejtí dřív, takže jste fakt dobrý ![]()
Taky jsme včera byli v Kika nábytek, máme tam ještě poukázku loni ze svatby, tak jsme omrkávali dětský věcicky. No musím říct, že bude problém tam něco koupit, protože je tam vše o dost dražší než normálně. Postýlky 4-5 000 a to mně přijde fakt zbytečné, takže to omrknem jinde popř. nakoupíme na internetu ![]()
Tak hezkou neděli a lepší počasí
ahoj holky!
Kitty , predbezna gratulace! ono to nejak dopadne! ![]()
vsem, ktere odjizdi na dovolenou (nebo uz jsou fuc) spoustu slunicka, krasne more a prirodu a hlavne pohodu!
cviky s micem - skvele, ze jste to sem napsaly, ale musim rict, ze od te doby, co mam balon doma, se akorat vic stydim, ze moc necvicim
… takze si myslim, ze ma smysl prihlasit se na cviceni, tam me alespon donuti
![]()
co se tyce streptokoka, tak je to jeste komplikovanejsi tim, ze zadne potize nemam, ale presto ho pri kultivaci nasli. pro me to zadne ohrozeni neni, ale pokud by byl streptokok i pri porodu (a je problem se ho zbavit), tak se musi podavat ATB … a rodit nekde s ATB a infuzi uz trochu nabourava moji predstavu o porodu… miminko se nakazit muze, ale nemusi, ale predpokladam, ze si to zadny doktor netroufne prehlednout a i ja se toho rizika bojim … takze ohrozeni az do porodu zadne, pak se uvidi, ale znate to, je to neprijemny pocit a dost obav …
jinak poslusne hlasim, ze v patek vecer odjizdim na sest tydnu (jupiii)
na dovolenou, ale budu sem tam nakukovat a hlasit jak se dari … prejte mi, at je vsechno v pohode, mimiska uvidim az koncem srpna …
hezky zbytek vikendu!
alusko , neboj. ja mela minule taky pozitivniho streptokoka B a vse bylo OK. dr. mi to prelecil (dostala jsem cipky), ale rikal, ze je to skoro zbytecne, protoze stejne i kdyz to preleci musi pry vsechny tehule, co ho v tehu mely, dostavat pri porodu atb v infuzi. ja jsem naopak streptokokovi vdecna za rychly porod
. protoze mi odtekla voda bez toho, abych mela kontrakce, a to je prave nebezpecne (mimco uz pak neni pred infekci chraneno), tak mi porod paradne urychlili. na stridacku jsem dostavala infuze atb a oxytocin a i kdyz to mozna zni divne, fakt jsem za to byla rada. nestravila jsem x hodin v bolestech, mala byla od uplne prvnich stahu na svete na necelych pet hodin. fakt se toho neboj, ty infuze jsou v pohode, jen te to trochu limituje v pohybu, ale jinak to nicemu nevadi.
Ahoj holky!
Radko ja vim, že to je možné po telefonu, ale v nějaké diskusi jsem četla, že se tam takhle nějaká těhu zaregistrovala a když tam přišla, poprvé do poradny, tak o tom nikde neměli záznam. Asi to bude určitě náhoda, ale jistota je jistota.
Doufám, že až budu rodit, tak nebudou mít plno, představa, že bych musela rodit na Bulovce je hrozná. To bych si to radši namířila do Motola, i když je od nás dost daleko.
Přeju všem krásný zbytek neděle pa Terka
ahoj holky,
jdu Vás akorát krátce pozdravit
, dneska jsem byla vzorná manželka a jsem z toho nějak utahaná (jako z vyváření, praní, žehlení ......... na manželské povinnosti (ještě ?) nedošlo
), tak jdu hodit nožky nahoru
Kitty , držím pěsti, karty jsou vrženy, tak to snad dopadne …
Aluško , to bude v poho, jasně, komplikace na víc, ale hlavně že se na to přišlo a ví co s tím mají dělat
Závidím Vám ty pohyby, taky už bych chtěla mimčo cítit, ale však se dočkám! Jestli chudák mimčo prokopne tu mischelinku ![]()
Kdo jedete na dovču, tak si to krásně užijte ![]()
Pa I.