Poradna duly
Jana Čurdová
Já s tím monitorem mám zkušenost dobrou,i manža to chce koupit. Musí být dobře položený, tzn. na něčem tvrdém a mimi se musí na něj správně položit. Je fakt, že i nám to několikrát dalo planý poplach, to je teda pak stres jako hrom, hlavně poprvé. Ale bylo to tím, že jsme Ani špatně položili. A dělá to problém v cestovních postýlkách, protože mají měkké dno.
(Mě taky straší příběh jedné mamči tady na e-miminu, jsem náhodou v jiné diskuzi narazila na její smutný metřík a pak mi kamarádka vysvětlila, co se stalo. tak i proto ten monitor chci.)
Mikytko, tak mu dej vědět až miminko bude na světě.
Ale nechci o tom kecat, je to vaše situace a jiní tomu třeba nerozuměj. Ale podle toho jak ten vstah popisuješ, tak bych to já asi udělala, tak jak píšu výš.
A co ten maliník, baby. Kdo ho bude pít se mnou?
Ahoj,
maliník si nechám asi až na ten 36 tt, abych neporodila dřív, poslední dobou se na to fakt tak cítím.
Monitor taky nekupuju, za prvé budu mít mimčo ve stejné místnosti a předtím jsem to bez něj taky přežila.
Mikit , já bych mu poslala pohled, třeba klidně fotku mimča s oznámením.
Konečně jsme poskládali Verunce tu novou postel a už na ní první noc spala. Byla nadšená, že tam může spát. Zábranu tam zatím sice nemá, ale přirazila jsem jí k tomu zatím postýlku.
Další úspěch mám, že jsem sehnala domácí konopnou mast, teď jsem ještě zvědavá jestli bude fungovat…kéž by, to by bylo super. Budu ji mít doma cca příští středu. Jsem napnutá jak struna, bojím se dalšího zklamání.
Ovšem neúspěch je opět u skříně, truhlář si za to řekl moc peněz, takže budem skládat sami, snad to zvládneme a nevznikne z toho něco jiného než skříň ![]()
Verunka dnes v plavání pořád sama od sebe skákala šipky, jsem na ni čučela jak puk ![]()
K nedělním narozeninám chceme Verunce koupit panenku s flaškou a nočníkem. Ráda bych panenku do tisícovky, máte nějaké tipy? Ještě by byl fajn bonus, pokud by vydávala nějaké zvuky.
Taky jsem chtěla koupit xylofon, ale to co prodávají je děs, ne že bych měla nějakej super sluch, ale všechno je to falešné, bych musela koupit přímo v hudebních nástrojích, jenže tam to stojí 360 kaček. Pokud máte nějaký vyzkoušený, který zní dobře, tak opět vítám tipy.
Už je čas si okopírovat těhotenskou knížku, přece jenom, pak se sejde týden s týdnem a zapomenu na to a v porodnici mi ji zabaví.
Monitor dechu mít nebudeme, ale chůvičky máme.
Lolinko
díky za připomenutí od příštího týdne začnu maliník pít, mám ho tu někde ještě z minula
)
Na masáž hráze se vyprdnu, minule to taky bylo k ničemu a nebylo mi to příjemné.
mikitoo
Hih jojo ten pocit, že dítě zkouší počasí ručičkou, to si pamatuju z minulého těhu. To je tím, že má podle mě hlavičku dole a tlačí to tam. Teď to necítím, tak mám obavy, že tu hlavičku má pořád nahoře, porfůrka jedna ne a ne se přetočit.
Tátovi bych to asi oznámila až se narodí, prostě poslat buď sms nebo poštou tu fotku, jak radí Roxa.
Zdeni
Jojo tchání o ničem neví, na velikonoce jsme se nějak nepohodli (ostatně jako při každé návštěvě u nich) nu a tak jsme k nim přestali jezdit a oni se taky nezeptají, co malá.....a jsem možná ráda, protože od té doby se nemusíme stresovat, co jí chtějí cpát do pusy a učit za našema zádama. A nemusím si dávat pozor na to, co říkám a co dělám.
cancerko: no me dr rekla ze je spatne otoceny (resp. neni)…ale nekdy mam pocit ze tlaci vic dole…nekdy mi zase prijde ze kope dole…tak ja nevim…taky podle skytavky se mi zda ze ma hlavu spis dole a nebo prdi ![]()
zdenu tady je zase trosku jina mentalita,jsme na jihu takze samy talian ale i ta nemecka ment. je tu casto. je to takovy zvlastni mix a vystihuje to presne to co pises. ja porad nevim jestli je to mnou, vekem, nebo tou jinou mentalitou.. asi vschno dohromady. ale kazdopadne to neni jak moje kamosky z ceh.. je to tezke.. mam zatim jednu ktere verim a nebojim se ze by se julca s ni nudila ale ona ma taky sve deti a kazdy den nake aktivity, takze ja ji poprosim akorat o ten porod a mozna kdyz bude nejhur tak aby mi prisla pomoct az prijedu z porodnice.. na toto obdobi ale shanim vic kamosek..
chjo mam z toho nakou depku. asi to bude tm pocasim. dneska mi uplne ruply nervy a naplacala jsem julcu pres ruku, bo me porad stipala do lica a krku az to bolelo. byla hodne unavena a nrvni. stejne jako maminka..
pak jsem to orvala samozrejme.. jinak tak jakse chovaji tvi rodice si myslim ze by meli vsichni, tak to vidim ja. mama by se taky pro me rozdala, o tatovi radsi nemluvim
jo a jeste julinciny vlasky - vis ze mas pravdu? kdyz se narodila mela je uplne cerne, teda skoro. ae nemyslim ze budou blond. spis svetle hnede, hnede. zdenu ta mamca byla z nasi diskuze, ale monitor ti nepomuze pokud mimi postihne to co postihlo ericku a pokud nejsi doktor anemas prslusne vybaveni na okamzite ozivovani nevim jake jsou sance. ale kazdopadne kdo chce at si ho poridi ja jsem pro. jen by me asi slak trefil jak by to porad houkalo.
mikit to je fajn ze je tidobre, ja mela obdobi kdy jsem taky mela pocit ze mi za chvili vystrci rucicku, je to divne.. jinak tve zrani (promin) sto bodov, mam to stejne!
a pribrala jsem vic
no a s tim otce to je prekerka, nevim presne jaka je to situace, co mu zavolat? proste rict ze bude dedeckem, ma narok to vedet, a ty aspon bues mit o starost min.
janci je veliky, 52cm, 3kg 810g a to dva tydny pred terminem ![]()
cancerko gratuluju k verunce a jejimu nadseni! konopna mast? na co? panenky nevim tady je drahota, a xylovon jsem koupila kamosce od fischerprice ale taky celkem drahy 30 franku, nevim jak u vas. (_krat 17 je mena tak to bude asi podobne)
Cancerko , tak to je Verunka v plavání šikulka. Kam chodíte? My chodily do Vodníčka, ale s Luci asi budu raději chodit do Delfínka. A měli jste nějaký fígl na Verunku, aby spinkala sama v pokojíčku? Ani totiž spí s nama v dětské postýlce od narození. Tak jsem taky zvědavá, jak to u nás bude probíhat. No a s panenkou neporadím, chodím už týden po hračkářstvích,chceme pro Ani nějakou větší, má zatím malou. Ale je to děs,vůbec se nám žádná nelíbí v obličejích, všechny vypadají jak Fantomas. Hlavně ta Chou chou, to je kalamita. Anička dostane od Ježíška větší kočárek pro panenky,to jsme tu sehnali pěkný a za dobrou cenu, ale panenku ne a ne sehnat. A ještě za dobrou cenu.
S tchánovcema to máte teda zapeklité, já u nich kypím a vřu,ale zatím se teda držím a mlčím a nechám si sr… na hlavu,ale nevím, jak dlouho to vydržím. Manža ten je zvyklý,ten se hádat taky nechce, což chápu. Jsme ted měli rok pokoj, jak jsme byli daleko,ale zase nám to začne. No nemít Ani,tak k nim už taky nechodíme,ale kvůli ní se to ještě snažíme překousnout.
S tou polohou mimi jsem taky vedle. Mimi mám hodně nízko, říkají mi to i podle polohy břicha. Ale taky mám pocit, že mi mimi musí tlačit hlavou na močák, ale leží vodorovně. Tak já tomu nějak nerozumím.
Na maliník já mám ještě čas, hlavně musí Luci přibrat, my se přestěhovat a zabydlet. Minule jsem hráz masírovala fakt poctivě a bylo mi to na h..... Ted už nic nehodlám masírovat.
Magdi, a co porodní asistentka po porodu? Tady chodí každý den prvních 14 dnů, pak ob den až do 8.týdne věku mimi. Platí to pojištovna. Nemáte tam něco podobného, že by ti pomohla aspon trochu? No nemáš to jednoduchý!! Jak já jsem štastná, když tu z Ol. přijede aspon na pár týdnů manželka manžova kolegy s mimi. To kecáme a kecáme,..
(A ta Erička, prý ten monitor zrovna tu noc nezapli…??? to mi říkala kamarádka) No možná raději nevědět. A máš pravdu, ani nevím pořádně, co v tom krizovém stavu dělat.
magdi: neomlouvej se..tomu se jinak rikat neda nez zrani ![]()
jinac diky za rady s tim otcem…asi mu to fakt nejak sdelim az se narodi…jakoze prekvapko,kdyby mel keci…on ten vztah je tezkej..nebo vlastne lehkej..zadnej neni..ale proste otec to je…nikdy se o nas moc nezajimal …mozna dohromady ani nevi kolik ma deti..ma jich hodne.
magdi: volat mu nechcu…to bych si vyslechla akorat milion kecu ze se o nej nikdo z deti nezajima kdyz je starej a nemocnej (ze on se o nikoho nestaral celej zivot to je asi fuk)..me to akorat vzdycky rozesmutni…kolikrat mu aji pucim prachy kdyz tak lamentuje a uz je nikdy nevidim…su blba ale proste je to muj biologicky otec…tak nejak se od nej nedokazu uplne odpoutat…jsou mezi nami sourozenci takovy co ho dali k soudu kvuli vyzivnemu…ale na to ja su desnej srab. aspon ze bydli na druhy strane CR…jinak by me asi kleplo.
jooooo…a koupila sem si 20dkg bryndzy a budou halusky…tyy jo ja uz ziju fakt jen tim zradlem..ale je to parada
zitra bude kacena ![]()
jooo a kupujete kolotoc nad postylku??? ja na to dneska koukala a co se mi libi je vsechno za 1500 a pak sem nasla jeste hrazdicky (ty jsou levnejsi)…tak nevim co…tak baby radte ![]()
mikitoo
S tou polohou je to fakt všelijaký, dneska mám pocit, že mě víc kope nahoře, ale pořád tam cítím i tu stejnou velkou tvrdou bouli jako předtím, tak nevím jestli je to hlavička a to kopání je ručičkama, nebo jestli je to prdelka. Tož kdo ví, to uvidím asi až příští čtvrtek na kontrole.
magdi
Tu konopnou mast chci na můj AE, všude konopnou kosmetiku chválí, já jeden výrobek kdysi zkoušela, ale byla to hrůza.....strašně se to zhoršilo.
Teď jsem si říkala, že to není možné, když to všichni chválí, tak jsem to znova studovala a zjistila jsem, že to co je v lékárné se dělá z technického konopí a navíc se to dělá z oleje ze semen. Pak tam taky přidávají kde co jako ureu nebo výtažky z měsíčku lékařského (obojí mě dráždí). Domácí mast prý zabírá mnohem lépe a nejsou tam žádné chemické pří:,–(y a dělá se z pravého konopí a to z listů a palic a vazelíny. Nu pokud ta domácí nezabere mně, tak ji schovám, je prý skvělá na popáleniny, odřeniny, bolesti kloubů apod.
Xylofon se tu v hračkářství dá koupit kolem 100-200, většina je zadělaná v plastovém obalu, takže ani nevyzkouším, jestli to je opravdu stupnice a když už se najde vyjímka, která není zaplastovaná, tak prozměnu hraje šíleně falešně ![]()
zdeni
Chodíme do Káčete od jejích 5 měsíců a jsem tam maximálně spokojená. Máme tetu Mirku, ta druhá, kterou jsme měli asi dvakrát jako náhradu, ta mi nesedí.
Vodníček mě lákal kvůli slané vodě, ale bylo tam narváno jako všude, v Káčeti se uvolnilo náhodou místo, takže jsem po něm skočila.
Delfínek mě naopak vůbec nelákal, protože přístup tam byl šílenej už jen na recepci, jsem měla pocit, že je vyloženě otravuju. Teď jsem se doslechla, že tam je prý i jeden chlap jako instruktor a že je prý dobrej.
Fígl na spaní v pokoji? nu ono to bylo tak, že postýlku má pořád ve stejném pokoji, ale já a taťka jsme se postupně odstěhovali, protože předtím nebyla ložnice ještě hotová. Dokud jsem v noci kojila, spala jsem v ložnici jen do prvního nočního kojení, pak už jsem spala u ní, se mi nechtělo lítat sem a tam. No jak se zrušilo kojení, tak už jsem spala v ložnici.
Jsem chtěla panenku, která vydává nějaké zvuky a má flaštičku, ze které pije, ale cenově jsem se chtěla vlézt do cca 1200.
Kočárek chceme kupovat taky na vánoce, to zas bude, snad se mi něco bude líbit.
S tchánovcama jsme se to taky snažili kvůli malé kousat, ale pak byla poslední kapka a oni se pak už ani nesnažili kontaktovat, tak jsme to vzdali taky…
zdenulina : ten monitor vyjde na 1950,– bez poštovnýho. Ta firma sídlí přímo v Brně, kde bydlím, takže si tam dojdu osobně. Ale poštovný asi bude cca 100,–. Na netu ten Babysense II seženeš cca od 2300,–.
Já jsem ho chtěla, že kámoška ho má (předtím měla Nanny, kterej furt falešně plašil) a jako jedinej má v balení dvě desky. No a my budeme mít dvě postýlky (v přízemí na den a v patře na noc), tak budu přenášet jen tu krabičku. Předělávat furt aji desku, to by mě hráblo a mít monitor jen v jedné je taky divný…
Jinak jsem dnes byla na kontrole, vše ok. Doktor dokonce říkal, že na ty monitory do porodnice můžu až od 38tt (ne od 36tt), tak jsem ráda. Cesta do porodnice je pro mě výlet městskou na dvě hodiny ![]()
Jinak jsem koupila 3 sáčky maliníku. No stojí to 16,–, takže i kdyby to nepomohlo, je mi to za ty prachy jedno. Takže tak od 36tt začínáááááám !
Teď když tak koukám na metříky, to asi budu rodit jako první z nás ![]()
Teď když tak koukám na metříky, to asi budu rodit jako první z nás ![]()
Cancerko , Aničce jsem jednou koupila konopnou mast v lékárně na AE a taky se jí to po tom zhoršilo. Mažu jí jedině Lipobází nebo Excipialem.Švagrová má lupénku a domácí mast z konopí jí na to krásně zabírá. Xylofon jsem kupovala vloni, koupila jsem dřevěný,měli ho v Knižním klubu, tuším cca 270 Kč.
Jeje, s tím Delfínkem. Já moc nechci do Vodníčka kvůli prostředí, jsou tam studené chodby a šatny,taky je nejdražší a přístup tet nic moc. Ale zase jsme to z domu měli pěšky 20minut.
A s těma tchánovcema- taky se obávám, že je to otázka času, kdy vzplanu. Asi už nezkousnu, že budou ignorovat 2 mé děti. Že ignorují totálně mě a dosti i manžela, to jsem si za těch 11 let zvykla. Ale ty děcka mě prostě štvou. Anička tchána ani moc nenazývá dědou. To tak vůbec necítí. Do 2 let to byl strejda, ted je to teda děda, ale nemluví o něm. Takže tam je vztah nula prd. A tchán na poslední návštěvě prohlásil, že naše mimi musí být kluk, protože prostě jeho syn přeci nemůže mít doma samý baby. Tak se bude divit!
Mikit, Kolotoč nad postýlku jsou koupila nový, pro Ani jsem měla levný plastový, hned se začal zadrhávat. A když Ani plakala, tak to na ni zabíralo. Koupila jsem ho tady za 25 e, víc jsem za to dát nechtěla, přeci jenom je to záležitost na cca 4 měsíce. Hrazdičku jsem pro Ani taky kupovala asi za 560 Kč, Canpol, posloužila dobře, už několika dětem. Ta se oplatila, byla využívaná asi od 2 měsíců do cca 1 roku.