Poradna duly
Jana Čurdová
Holky je pravda, že to vyšetření v porodnici (jak se chodí od 36tt) může být docela bolestivý ? Že potom můžete krvácet ? Resp. není to jak normálně na gyndě, ale strkaj do vás prst čípkem ?!
eeeee
JančaK : Také držím palce ať Vám to bydlení vyjde, bylo by to super !!!
Holky holky, takový zprávy.
Leni, nevěš hlavu s tím tatínkem. Snad se karcinom nepotvrdí, maximálně jen ta prostata, ale to je prostě nemoc která chodí s věkem a dá se s tím žít. Jenom jsou chlapi ješitní, vždyť je znáš.
A s tou tvojí holčičkou, že je menší taky není trága. Já si na posledním UTZ všimla, že už v těchto týdnech těhotenství může být velikostní a váhová tolerance až 22 dní. To znamená, že je sice menší, ale v toleranci normy, tak je doktor v klidu a ty buď taky. No, a mimina se prej ráda vyvíjejí nerovnoměrně ( ne přesně podle tabulek), tak třeba teď ve finále bude tloustnout víc. Stejně je běžná porodní váha 2,5 kg-4,5 kg a to je tolerance jak prase.
Petrusko, no a co, tak jsi snědla tiramizu. Si eště s tím dělej starosti. Hlavně, že bylo dobrý, ne?
Byt, kamarád je jak tatar. Odstěhoval se do němec a teď si tam odtáhne i manželku (si vzal rusku kvůli občanství a zamilovali se, ale ta jeho ženská neumí česky ani slovo a to už tu žije rok, takže on musí přijet s toho Berlína ukázat nám byt, bo to ona nezvládne). No snad to klapne, ale on to chce nejmíň na rok. A my tak dlouho nee. No uvidíme.
Holky, mě se tak blbě spí. Večer normálně usnu a ve tři jdu na záchod a pak až do šesti čumákuju do stropu, pak usnu, ale Míša v půl sedmý vstává do práce a je po spánku. Se picnu, fakt.
Jo, předevčírem jsem koupila v Tescu brindáčky, krásný, jednobarevný, bavlněný a bylo jich 5 kusů a u pokladny jsem zjistila, že jsou jen za 30kč. Dobrá cena, ne?
Ahojinky holky měla sjem problém při filipkovi jak jsem kojila,měla sjem porpaskané bradavky trpěla jsem jak kůn kámoška mi ted poslala odkaz at si kupim toto ze s tim byla spokojena ma uz taky druhe dite neznáte to??
http://www.chiccoshop.cz/Catalog.aspx?…
Luci zajímavé, zajímalo by mne , zda to tak dobře účinkuje…ale ta cena ![]()
loli: me to bylo vysvetleno tak ze krvacet po vysetreni v tech poslednich tydnech muzes ale to jen diky prokrveni sliznice…krz cipek ti nikdo nikam nic strkat nebude dokavad nebudes rodit
a taky samozrejme zalezi jak je doktor sikovnej s citlivej..treba po steru z cipku krvacim bezne i netehu.
jina napr. me do spitalu nikdo nepredava…ja zustavam v peci sve dr. az do porodu. takze pece stale stejna .. moje dr. ma aji monitor..takze ani na ten nebudu chodit do porodnice.
jani: se spanim sem na tom ted uplne stejne..na zachod ted chodim casto a pak taky nespim…spala bych rano..a to vstava martin..pak maji hlad zvirouni…pak prijede postak…a mam utrum..a odpoledne neusnu! takze ted spim tak kolem sesti hodin ale zatim zvladam.
No prý je to dobré,,bradvky měla v poho tak nevím no,,jedna vydrží skoro celý den dá se říct,tak taky nevím co dělat,,člověk pořád plánuje vše by udělal proto aby mohl kojit a pak nic,,mno uvidíme,,mikit já taky asi budu chodit až do porodu k mé dr,se jí zeptám,ale dělá mi už ted monitor taky myslím že jo,,jinak moje kamarádka byla 32 týden a už byla otevřená na 1cm,,tak jsem zvědavá co mi řekne v pondělí,,kubík asi etě není ani hlavou dolů,,bo mě kope na stranách,,na wc jdu jednou za noc,,tak nevím no,,a jak se máte hm??copak děláte na obídek,,jak jste ne to se sněhem,,všechny zdravím holky,,
ja ted teda chodim na zachod aspon trikrat za noc neli vickrat
ja si dam na obidek jako vzdy kybl ovoce…varim az vecer
a to mame jeste od vcera rizoto
jooo a petrus…to pomelo..to nejsou dva druhy…to zeleny proste neni zraly a je hnusny…jenze vetsinou prodavaji prave ty!! sehnat zraly pomelo je nadlidskej ukon…ale taky mi moc chutna ![]()
LUci u nás sněží , je už krásně bílo, malá už vyvádí, že jdeme stavit sněhuláka
A sníh se drží, žádná břečka. No potěž, půlka října. A já nevlezu do zimní bundy. Máme+1°C. Dobrá kosa na plátěnou bundičku
![]()
Mikit a Loli mě vyšetřuje moje gyn.mudra pouze pohmatem, tzn. prstem a zaraží ho v posledních několika vyšetřeních bůhvíkde
a příjemný to není , někdy i bolestivý, dá se to však vydržet… zatím u toho nekrvácím..... A jinak ona ani jinou možnost nemá, když nevlastní UTZ. A KTG ( CTG- ozvy) mi bude natáčet ona, tento přístroj má.
A spaní už mám taky takový všelijaký , jak říká Mikitka, spím 6-7hodin… pokud jsu spát večer o 22hodině tak jsem ve 4 ráno vzhůru - jako včera a čumákuju a nemůžu usnout, proto chodím tak okolo dvanácté v noci a ráno mne budí 6,30 Tina. A přes den jsem nikdy nebyla zvyklá spát, tak mne to ani nenapadne, i když ten relax po obědě, jako že hodím nožky na stůl ( obrazně řečeno ) a chvilku se dívám na telku nebo jsem U PC (když Tina přes poledne/odpoledne spí )
A dnes na obídek jsme měli telecí na žampionech s kolínkama, na telecí jsme vyjímečně narazily v řeznictví, kde pracuje manžova známá a říkala, že je fakt čerstvý, tak jsme ho brali , ať si Tina vychutná dobrotu…
Mikit já jsem u nás ještě pomelo snad ani neviděla…ale za ochutnání by to stálo… takže zelený nebrat, jo?
petrush: jo zeleny nebrat…jen jsem zjistila ze o tom psala leninka a neeee ty…tak pardon ze v tom delam zas hokej ..neivm proc sem si zapamatovala tebe…holt mozkovy bunky byly predany neda se nic delat ![]()
jezis..tak to mam radost ze me dr vysetruje tak jak vysetruje…ja o tom ani poradne nevim…utz dela pres bricho…a dovnitr vzdycky jen sahne na cipek jestli je tvrdej..to je tak na dve vteriny…a je to.
dneska jsem koupila pro mimco krasnej vlnenej fusak (drazsi nez kocar
) a je tu pekna kosa…ale snehu se tu jen tak nedockame ![]()
Ahoj holky,
Loli , ono spíš záleží jakej dr. tě vyšetřuje, já jsem ani po vyšetření v porodnici nekrvácela i když to bylo důkladnější a trochu bolestivý než oproti běžné kontrole. Moje dr. teď většinou taky jen sáhne a pak dělá UTZ.
Jani , já spím prachmizerně, minulý týden jsem měla noci typu: ve 3 na záchod do 6 jsem nemohla usnout a v 7 mě budil už syn, je to o to horší, že se mu přes den musím věnovat a když neusne po obědě, tak to nemám ani kdy dohnat. Manžel je teď navíc pracovně pryč, tak jsem ke konci týdne trochu psychicky už kolabovala a nechala se odvést k rodičům, abych si orazila. Tento víkend plánuju poslat ke tchýni jen malýho a odpočívat.
Leni , to je mi moc líto takový stresy, ale i když je to těžký, zkus řešit věci až nastanou a nezaobírat se tím, co by kdyby…zkušenost s takovými zprávámi ti taky moc nepomůže, to zvládat líp, moje mamka takhle byla už s podezřením na rakovinu kůže-nakonec naštěstí „jen“ zapouzdřený nádor, odoperovaný bez jakkékoliv chemoterapie a dobrý, minulý rok zase šla na koloskopii s krvácením z konečníku-nález negativní. Takže vím jaký nervy prožíváš, snad to tatínkovi dobře dopadne. Budu držet palce.
Mikit v poho…
za to se nestřílí… spíš vypadám jako exot, že nevím co je pomelo a navíc jsem to jaktěživa nejedla a ani neviděla. Ale i takový jsou mezi námi ( vámi)
![]()
tak papa všichni
Holky ja uz nemela UZ od 19TT - dneska byla zase kontorla ale jen poslouchaji srdicko a pak merej vysku bricha. Rikaj ze Mimco se zda spokojeny tak vic resit nebudu. A odtedka uz mam kontroly 2× tydne, co vy?
S tim spanim vas naprosto chapu mam to uplne stejne, poslednich par noci jsem zvladla prospat a to je uplne neco jinyho! Mozna je to normalni stadium a pak se to u:,–(i?
Lucialinko to neznamena ze Bobek neni hlavou dolu, jak mi bylo receno prej nase mimco je uz hlavou dolu ale porad citim kopani na strane, no prej vystrkuje zadek na nas na jedny strane a kope na strane druhy.
Mikitaa mam to stejny, zustavam u svyho Dr az do porodu, a on pak i Mimco privede na svet nebot ho z nemocnice budou volat
Petrush to je skvely ze uz mate klid po tom vysetreni, ze ale fakt musej doktori vzdycky predem plasit vid.
Janci , drzim palce at to vyjde s tim vasim bytem. Nekdy si rikam ze je v techhle veceh lepsi nespolihat na znamy, je to takovy mene zavazujici a hlavne mas pak prava ketry se nedej okecat.
Vsechny ostatni zdravim!!