Poradna duly
Jana Čurdová
JJ, kazde mimco je jine. Nez si clovek zvykne a zjisti, co mimco potrebuje, trva to. Mimco by sice melo jist, jak potrebuje, tak mi to rikala doktorka u prvniho, ale nakonec jsem nedelala nic jinyho nez sedela s vystrcenym prsem, protoze mi doktorka zapomnela poradit, ze muze taky brecet kvuli prdikum. Tenkrat nebyl net tak beznej a moznost poradit se mnohem tezsi nez dnes. S druhym jsem se snazila kojit pravidelne po 3 hodinach, pak mi doktor rekl, ze malej pribira malo, tak jsem kojila po 2 hodinach. Pribiral lip a ja vedela, ze nakojim a muzu jit treba ven a udelala si program, abych zase za 2 hodky potkala nekde lavicku a mohla nakojit. Nekdy malej spal, tak jsem ho nechala a nakojila az jsme treba prisli domu. Ale pokud pres den spal vic jak 4 hodiny, tak jsem ho budila. Protoze jsme meli urcitej rezim a pak by spal malo v noci, ale pokud spal v noci dyl, to jsem ho nebudila ani nahodou. Krmit jak potrebuje, ale urcitej rezim je dobrej dodrzet. Ze zacatku to bylo narocny, ale pak jsme se s manzou rehtali, ze ho budu kojit snad jeste v dospelosti…treba, ze na jeho svatbe po svatecnim obede si prijde cucnout ode me mlika
Nakonec jsem kojila rok a mesic a malej se tak nejak nenasilne odnaucil sam ![]()
Ahoj, tak jsem ještě nechcípla. Příští týden se budeme asi stěhovat, tak už se moc těším, jen asi nějaký čas budeme bez netu.
Ahojky, tak se rozjela diskuze o kojení a nekojení. Já jsem vždycky obdivovala maminy, co nekojily a musely to řešit lahvičkami ( hlavně v noci) naše Tina byla kojená , ale pokud jsem potřebovala někam odejít a manža nemohl pochopitelně kojit ( odstříkat se nic nedařilo) tak se u nás dělalo taky UM, ale jen přes den a málokdy a to už jsme dávali příkrmy…( u nás zase Tina nechtěla krom mlíka nic pít a čaj u nás vůbec nefrčel), takže pokud jsem nebyla doma bylo UM…jen Tina si na něj hrozně špatně zvykala a nechtěla se dlouho na něj naučit …vyzkoušeli jsme řádku značek a nakonec skončili u sunaru( asi to nejsladší, které znám)
JAnči vy se už stěhujete do vašeho domečku? Nebo kam? S maminou už O.K. nebo je to ten důvod proč se stěhujete?
MAgdi víš, když jsme v těch 15 měsících byly s Tinou v nemocnici , tak se sunárek ohříval výhradně v mikrovlnce…dovezli nám z mléčné kuchyně studené UM a my jsme ( maminy) si ho ohřívaly normálně v mikrovlnce a nebyl tam ani jeden lékař ani sestra, která by nám řekla, že je to nevhodné… ale je fakt, že už naší holčině bylo přes rok.
Roxo už jsem o tom uvažovala, že pořídím nějakej krém a taky jsem víc začala pít, spíš ne vodu ,ale zase jsem si začala vařit ovocnej čaj… ten je prý na tohle dobrý. No ale že by se to nějak zlepšilo? Už to budu muset vydržet do konce, jenom teda už moc botků neobuju… se mi i zvětšila tlapa, mám pocit a prstýnky jsem odložila už dříve, protože už asi koncem 5 měsíce, kdy byla ta velká vedra mi to začalo občas dělat ( otoky), tak pro jistotu šel snubák dolů… a od té doby prý nemám manžu ráda,
jak on žertem říká. ![]()
Opičko neboj , tlak jsem měla v poslední době ( několikrát za sebou v poradně ) přímo ukázkový.
A zase tu máme uplakanou neděli
, tak hlavu vzhůru , žádné chmury, ovládat těhu hormony a úsměv na rtech… a pohlaďte miminka v bříšku.
![]()
Batato je škoda, že v zimě nám ta lavička nebude nic moc platná:-))), i kdyby jsme ji nakrásně potkali. Já jsem si nemohla vynachválit, to že se Tinka narodila v dubnu, protože skutečně mít mimi na léto a nakojit ho pěkně v přírodě, nic nám nechybělo a mohli jsem běhat po venku celej den. Prostě supeeer.
Tak teď budeme mít smůlu…
Petrush, přesně!! Já mám Aničku v květnu a bylo to skvělé. Léto, parky, kafíčka v zahrádkách,…Nikdy jsem nechtěla zimní dítě a ještě na Vánoce, tak a máme to.
![]()
Jsem dneska v noci nemohla zase spát a začal se mi vybavovat porod s Ani, hlavně ty neochotné porodní asistentky a šílená doktorka, tak jsem buuulleeelááá a přemýšlela, jak to zajistit, aby byla při druhém porodu co nejmenší pravděpodobnost srážky s blbcem. Tak uvažuji, že si zajistím porodní asistentku. Uvažujete o tom některá? Neznám totiž nikoho,kdo by s tím měl osobní zkušenost.
ahoj holkyyy…tak my tu mame zatim slunicko ale uz se sunou taky mraky.
ja teda musela taky vsechny sperky sundat uz nekdy na zacatku…zacalo mi skoro vsecko jak dyby hnisat…nechapu proc…tak me zbylo par nausnic v uchu a oboci jinac slo secko pryc.
dneska se uz chystam zazimovat vsecky kvitka…uz slibujou pristi tyden peknej necas.
jinac nas papagaj me zacal bezne oslovovat „ty ptaku“ tak tu mame veselo…pac kdyz mu davam jidlo tak hlasi „pomaluuuu ty ptaku“ rano me vita „cauuuuu ptakuuuu“ a vcera sem mu pridelavala zada ke kleci a to bylo samy „nech tohoooo ty ptakuuuu“
jo a to kojeni..to ja mam teda tezky…ja si to porad neumim predstavit nejak…jakoze kojeni vubec…zezacatku sem byla presvedcena ze kojit nechcu…snad me uplne neodsoudite ale me to prislo proste vylozene nechutny (nebo uchylny…ja nevim jak to popsat)…ted teda asi hormony uz zapracovali a kdyz vidim nekde kojit nejakou mamku tak mi to prijde docela roztomily…ale porad z toho mam silenou hruzu ze prsa nebudou jaksi sexualni objekt pro chlapa ale pro mimino kery se jeste ke vsemu prisaje a bude drzet
no tak snad to ty hormony nejak zaridi asi nejsu ten spravnej materskej typ nebo co… vsechny zensky sou z kojeni u vytrzeni a ja nic ![]()
Zdenu o tom jsem tedy neuvažovala, ale nemusí to být špatné, protože se s někým poznáš, budeš v něj mít důvěru a nebude ti v každém případě úplně cizí… ani jsem zatím nikoho v okolí nezaznamenala, kdo by služeb soukromé porodní asistentnky využil… ale hodně by mne to zajímalo.
A je vidět, že se ti neklid a rozrušení z porodu ať už minulého či toho nadcházejícího dostává i do spánku a dost tedy do podvědomí. U mne zatím nic, ale vím, že to přijde i při Tince jsem v posledním měsíci těhu měla sny o porodu a o tom, že to nepoznám a budu rodit někde po cestě a tak…
![]()
Mikit já bych řekla, že ti tak trochu rozumím, protože jsem si také nedovedla představit, že budu kojit a mimi na mě bude viset , co chvíli, hlavně v těch prvních dnech života. A ta bolest bradavek ( ze začátku kojení )a zánět prsu po revizi dělohy, no prostě jsem myslela, že to vzdám. Ale pak jsem si řekla dost , nejde tu o tebe, ale o mimčo a svoje pocity stranou… prostě to chtělo vydržet a zkoušet a zkoušet… a nakonec to šlo. Pak jsem byla fakt ráda, že se nemusím prvního půlroku starat ještě o lahvičky a dudlíky a hlavně UM, které není zrovna nejlevnější. A navíc se nám fakt vyhýbali všechny nemoci ( v době, kdy byla Tina kojená).
Takže hlavu vzhůru, já myslím, že to že se nám zvětšila prsa je dost pro chlapy přitahující a tak si myslím, že sexuálním objektem pro svého partnera jistě budeš nadále. U nás to tak bylo, jen mi taky dost vadili ty řeči, že až přestanu kojit, vše se v rátí do normálu a já budu zase plochá jako předtím
![]()
A s tím hnisáním, představ si , že mi to taky dělalo, ale nedávala jsem to do souvislosti s těhu, ale že by přeci…
Jo jo, Petrus, trefila ses. Máma asi zase přestala brát léky. Spočítali jsme peníze a jdeme do podnájmu. Dnes máma dvě prohlídky a zítra taky dvě. Potřebuju si už všechno v klidu připravit a ne trnout hrůzou, že nám zase provede nějaký naschvál jako s těma obarvenýma oblečkama minulý týden. To jsem vám psala? Měla jsem už vypraný a vyžehlený a uklizený veškerý prádlo na Kačí, tak se máti rozhodla ho vyprat ještě jednou ( prej divně vonělo a nebyla tam žádná aviváž), tak mi celej ten šuplík s prádlem hodila do pračky a ,,náhodou,, se jí tam připletly i fungl nový tátovo montérky. Takže já to bílé a světlounké prádlo mám zničené a obarvené na montérkovou modř, ale hlavně, že je to naavivážovaný Lenorem. Takže asi tak. Nemám už sílu to jakkoli řešit.
Janči, ježkovi voči, a já myslela, že už jdete do svýho. Ale podnájem naprosto schvaluju!! To jde o zdraví!! Co manža? Už Tě chápe a Tvůj taťka na to říká co? Myslím, co Ti mamka vyvádí.
petrush: dik za podporu.....ja mela nekdy od 14 propichany usi odzhora az dolu a dycky bez problemu…no a hned na zacatku tehu uplne cerveny usi, bolely…pak to zaclo hnisat..no des…jeste si ze me kamoska delala prcu ze bduu tehotna…no a ono nakonec fakt joooo
no nechala jsem jen tri a dobry…a kamoska ted to stejny kdyz otehotnela…takze mimina nechcou ozdobeny maminky ![]()
jani: des…drzim palec at se povede co nejdric…no to by me miglo…mas teda svatou trpelivost
Mikit a Petrush s tim kojenim a pritazlivosti pro chlapy…me se teda zvetsily prsa asi o 2 cisla a sama jsem se sobe libila i mojemu, pak se mi zmensili, ale nevisi
tak jsem rada…jinak mam taky mrnavy. Petrush s tou lavickou, toho se taky desim, jak to budu resit. Kdyz jsem kojila, tak jsme malyho nemohli prisroubovat k lahvicce ani nahodou, tak jsem byla k malymu total prisnerovana a nemohla bez nej nikam
Takze s tim pocitam i na ted. Doufam, ze v te zime budu moct kojit aspon po 3 hodinach…jinak bych nikam nedosla.
Jinak tady bylo hnusne a slunicko uz je asi pul hodiny videt, tak uvidime, co bude ![]()
mikit nejsi jedina znam vic takovych co nekojily z techto duvodu. mysli jen na mimco ze je to to nejlepsi co mu muzes dat, ale pokud bys mela trpet tak se na to vyprdnes, no co svet se nezbori. hlavni je byt v pohode. protoze kdyz nejsi v pohode ty tak ani miiimo ne, at je to z jakychkoli duvodu. ja spis uvazuju o tom kojeni nekojeni ale z duvodu ze nam to tak neslo, nemam bradavky takze to muselo jedine s klobouckem a bylo to psycho, mela porad hlad ale neslo ji to tahat, kdyz uz natahala a kloboucek se naplnil rozervala se ze to jeste netece a jak sebou sila tak se to zas vylilo.. pak zas vyslilenim usnula, no mazeeec no uz jsem to ale psala tak se nebudu opakovat, kdyz to pujde tak fajn, kdyz ne, se nepose.em… s tim UM to fakt neni zadna traaaga, az na ty ceny, no to me stvalo…
jinak papouch je borec ![]()
zdenu taky dobry napad ja taky narazila na jednu umelkyni tak doufam ze budu mit tentokrat stesti. ale hrotit to nebudu.
janci no asi bych si rvala vlasy ty wole… nou koment… ![]()
Magdi tak to jsme na tom s tím kojením byly podobně. Taky jsem měla vpáčené bradavky, takže kojit mi šlo až doma s kloboučkama, ale teda bolest to byla šílená. Měla jsem je popraskané, ale pak se ty bradavky jaksi „vytáhly“,tak jsme klouboučky asi po 10 dnech zahodily. Ale Ani byla na sání lenoch, od narození byla zvyklá z porodnice na flašku,… ale jak říkáš, UM není žádná trága, akorát náklady jsou to teda vysoké. Ale z něčeho holt mimino vyrůst musí.
Ahojky
![]()
Jančo no nazdar, tak to je teda mazéééc. Než takovou péči , tak raději žádnou. Plně schvaluju ten podnájem a divím se, že jste to tak dlouho měli sílu vydržet. By mne ale opravdu trefilo, při představě, že máš vše fungl nové a teď absolutně zaprané, tak to bych opravdu nedávala. A také by mne upřímně zajímalo, co na to tvůj přítel a tvůj taťka?
![]()
Holky Magdi a Zdenuli já jsem měla v porodnici taky tak strašně popraskané a bolavé bradavky, že jsem šáhla po kloboučcích, ale úspěch s nimi - veškerý žádný…
NAštěstí teda nemám vpáčený bradavky…
Mikit zase jsem zapomněla pochválit papoucha, jak mu to krásně jde.
je to drsooooň ![]()