Poradna duly
Jana Čurdová
Mikit ,já chodím na aroma masáže cca 1 x za měsíc, speciálně pro těhotné a je to super relax.
Jani , s váhou si fakt nadělej stresy, já jsem přibrala taky zatím jen 3 kila, sice netrpím nechutenstvím, ale jsem po pár soustech hned plná už mám asi nějak zmáčklej žaludek.
Mám konečně za sebou zubaře, poslední kontrola co mi chyběla, praktickýho a EKG jsem teda honila minulý týden, asi jsem poslední co? V prvním těhotenství jsem byla nějaká vzornější, teď mám furt na všechno času dost.
Roxi, to se musí na EKG? Já mám německou těhu knížku a tam ani žádnýho zubaře a obvodáka nechcou. Ještě že tak. Ale z prvního těhu si to pamatuju, ale EKG??
Holky, to spaní Vám závidím. Já jsem s tím v prvním těhu neměla problém, ted jsem po celým dnu s Ani mnohem víc unavená, ale chrápat mi jde blbě.
Nejlíp se mi chrápe po 7 ráno, když manža odejde, ale Ani za chvíli vstává. Tak jsem ráno jak praštěná. Všeeccchno mi trvá, jak jsem tak nevyspalá, že mě to štve.
Já ted vybírám lehačku, pro Ani jsme to nepotřebovali, ale možná to ted pro druhé koupím.
Janči , váhu neřeš. Jedna moje příbuzná přibrala za celé těhu 4 kg. A mimi mělo skoro 3 kg.
Holky ja jsem teda vostuda. Zitra me doktor na kontrole zase sprdne, ze jsem jeste nebyla u zubare…Snad to behem tohotomesice dozenu. A u prakticke jsem taky jeste nebyla, takze Roxy nejsi posledni!!!!!
AHOJ
![]()
Holky tak hlásím, že i ložnice je hotová… Teď už jen drobné úpravy a snad budu spokojená…dohodli jsme se, že letos už předsíň dělat nebudeme.
BAtato to mne mrzí, jak dovedou být lidé hrozní a toho pána bych já nejraději nakopala do prdele a opravdu jsem to musela říct takto na plno, protože řvát na těhotnou a obtěžovat …to mi rozum nebere.
Holky já jsem úplně marná přes celý den, ale čilá začínám být večer a jsem schopná do 23 až 0 hod. být vzhůru, žehlím, háčkuju atd. a pak se ráno nemůžu vykopat z postele. Zaručeně ale nemůžu ráno spinkat , protože mne budí Tinka.
Magdi jinak buď v klidu, já mám těch 13kg nahoře, jenže už je mne fakt kus. Tuhle jsem šla kolem výkladní skříně a nejdřív šel pupík
(teda abych byla přesnější … obr pupek
), ale to k těhu patří… no a pak šla ta obrrr prdel
. To bude boj po porodu. ![]()
A zítra valím konečně na ultrazvuk, takže snad budu vědět, váhu miminka a délku.
CAncerko… stejně tak jako Magdička mne ten tvůj výrok ohledně puzzle a Verunky opravdu pobavil a opravdu nahlas rozesmál
Jsi pobavila.
A ještě jsem chtěla napsat, že jsem z toho všeho kolem mateřské rodičáku atd. tak vedle a mimo , a úplně se v tom ztrácím.
Tak papa a doufám, že už se polepším a budu plkat pravidelně jako vy ostatní. ![]()
Ahoj holky,
Vyjste se tu teda rozjely…-) já Vás vůbec nestíhám…tak jsem Vás dočetla od strany 123…-)
Co se týče kočárků-ani mi nemluvte…ten náš máme doma od 7.8., ale paní nám zapomněla dát nákupní-tak jsem jí psala a snad zítra ho přiveze…-( Uvidíme…A taky jsem slyšela, že ať si vyberete cokoliv, stejně to vyrabí v číně nebo v Polsku.....takže je to asi jedno…hlavně se modlit aby vydržel…
Magdička: To je super, že to není cukrovka!!!Gratuluju-)))) a tiše závidím hihihihi…
Mikitaa: Děkuju za návod „arnika", nic o tom nevím, tak se mi to docela hodí-)))Jinak mě bude předávat dr do porodnice po 36. Týdnu a k pediatrovi by ses měla zaregistrovat cca měsíc před porodem.alespoň takhle mi to bylo řečeno…A na masáž jít můžeš-ale na tu těhu…-)
Cancerka: Hihihi…docela jsi mě rozesmála-sexovat při porodu…mám takový pocit, že to bude to poslední na co bych myslela.....-))))
Batata: No to mi prosím Tě řekni, že Tě chytají křeče zrovna do šlapek…to je teda zvláštní…-( Zrovna dnes jsem četla, že ty křeče mají ty, které přes den moc běhají…no tak u mě se to teda vysvětluje-ale u mě jsou to lýtka…Jsi mě fakt překvapila, že Tě takhle trápí chodidla.....to je hrozný…Hihihihi…a hláška o paměti je taky dobrá-to budu používat!-)))
Petrushko: Ptala ses mě jestli hřeším v té těhu cukrovce-tak prosím Tě hřeším…Přiznávám dobrovolně a bez mučení, že jsem nejdřív hledala na všech obalech sacharidy i cukry a poté co jsem zjistila, že je to vlastně všude i v bílém jogurtu, tak na to kašlu…Nejím dortíky, nepiju sladké pití jen těhu čaj-i když taky si sem tam dám džusík nebo lehkou colu, kde píšou že je bez cukru…Já jdu na kontrolu do DIA ve čtvrtek,tak jsem zvědavá co bude…Ale co se týče váhy tak asi nic-4.9. v poradně jsem měla 71,2kg a teď 2.10. v poradně 71,9kg-takže nic neříkali…Dokonce jsem doktorce řekla, že ta těhotenská cukrovka je jedna velká blbost-v mém případě samozřejmě /s mou hraniční hodnotou/, protože když jsem volala kontrolní hodnoty do DIA poradny a měla jsem něco vyššího,tak mi sestra řekla, že je to proto, že jsem se málo hýbala…-( Tak co to je za blbost…V tom případě, kdybych přitom testu tehdy neseděla jak buchta dvě hodiny v čekarně na druhý odběr a prošla bych se po krámech, tak nebudu mít hraniční hodnoty, ale normu…Tak na mě tak doktorka divně koukala a pak mi na to řekla, že se to ale má měřit v klidu…takže na to kašlu…Jde jen o to,aby malá byla v pořádku, což zjistím na velkém UZ ve čtvrtek-jestli nám nějak moc nevyrostla, ale dle váhy a velikosti bříška tam myslím nějak velký nárůst nebude…Naopak mě sprdli, v poradně že mám v moči ketolátky či co, že mi jede tělo na rezervy a že mám víc jíst…Tak aby mě ve finále ještě nesprdli v porodnici na UZ že málo jím a že je Sofča malá…to by byl teda gól…To bych je asi s tou cukrovou poslala někam…
Lucialinka: Já bych si z té váhy moc nedělala, určitě to bude v pohodě-přesně jak píšeš-kamrádka Ti přibrala 6kg a mimi mělo 3,5kg…Já taky nepřibrala moc-necelých 8kg, takže mi zhubly ruce, nohy a vyvalil se jen břuch…-)
Roxa: Smekám klobouk a skláním se ke kotníkům-k zubaři…obdivuju…já tam nepůjdu, protože bych mu tam porodila, tak ať mě třeba zastřelej za to, že nepůjdu k zubaři…-)
Holky a o mateřské a rodičovské mi ani nemluvte-dnes to mám za sebou…/vzhledem k tomu, že jsem teď dokončila zprávařské povolání tak je to opravdu tak, že sníží mateřskou a rodičák nechají-s tím nesouhlasili poslanci,ale mateřskou už nestihli zachránit/TAKŽE:Dnes jsem šla na sociálku co teda semnou-jako svobodná umělkyně jsem vedena jako OSVČ, tudíž platím jak debil zdravotní, sociální a v květnu jsem začala platit i nemocenskou, bez které OSVČ nemají nárok na mateřskou po dobu oněch 28 týdnů…Tak jsem tam přišla a ouha…Vzhledem k tomu, že nám v červenci zahaproval účet a z nějaké podivného důvodu neodešly žádné trvalé příkazy ani na sociálku ani na nemocenskou, prostě nikam…tak byť jsem to po tom zjištění hned doplatila, automaticky mi nemocenské zaniklo k 31.5.-což jsem netušila…Platby tam samozřejmě měsíčně odcházely dál…Takže mi dnes řekli, že mi je celou dobu převáděli na sociálku a od 31.5. tedy nemám nemocenské pojištění…Beztak bych prý nesplnila lhůtu 280dní, takže bych stejně neměla nárok na mateřskou a nemám nárok ani na nemocenskou…Samozřejmě už nevěděla co dál mám dělat, tak mě poslala na úřad Prahy 2, kde mi prý dají ten rodičovský příspěvek-no paní o tom evidentně ví kulový…Přijdu na úřad, na vrátnici se ptám kde můžu žádat o rodičák a vrátný mi řekne, že už přes rok to sídlí úplně někde v říti…Tak dojdu do té řiti, kde mi milý pán asi 200kg naprosto nezúčastněným hlasem oznámí, že od nich nemám taky nárok na nic, že si mám vyplnit formuláře a přijít po porodu až s rodným listem mimi a že mi pak možná něco dají…Když jsem se teda ptala, jestli se teda mám jít přihlásit na pracák, že od 30.9. nepracuju, ukončila jsem činnost OSVČ tak nevěděli…tak jsem celé to martirium zakončila na pracáku, kde mi bylo řečeno, že mě stejně nemohou vzít, protože se na pracák mohou hlásit pouze lidi, co jsou práce schopné, což já už asi těžko budu, že.....!!!! Takže super odmlko-zjistila jsem akorát tak, že jsem platila státu k ničemu, bance zahapruje systém a já mám po mateřské a min. 2-3 měsíce nedostanu ani korunu a že se mám jít teda klouzat.....-) To j bezva ne? Takže o úřadech a úřednících zase dlouho nechci slyšet…a to jdu ve středu řešit ještě VZP.....hrůůůůůůůůůůůza mě jímá už teď…
No zakončila jsem to tedy nevesele, nicméně důležité je, že nám je dobře, že máme zdrává miminka a víc není třeba řešit!-)
Posílám pusíka na bříška a opatrujte se!-)
Leninko , to jsi si to teda dnes na úřadech užila
A s nevalným koncem. To je tak, na poctivého se jde s bičem a na nefachčenka nic neplatí, ti v tom umí chodit a nechápu, jak mají na ty různý sociální dávky nárok. Já od května taky nemám žádné money, jen doufám, že paní úřednice ze sociálky to nepopletla a mám opravdu na mateřskou nárok. Jak mi tvrdila. Já už bych se nedivila ničemu.
Jinak se zdravotní pojištovnou jsme si ted s manželem užívali několik měsíců. Problém byl v tom, že potíže dělala jenom naše česká, nikoliv německá. Tady Nemčouři vůbec nechápali, v čem je problém. Když jsem se totiž před rokem ptala s manžou na pojištovně,jak to máme udělat, když rok budeme v cizině, tak nám řekli, že musíme mít formuláře a,b,c,d… vše jsme měli a pak nám podávali špatné info. Takže jsme např.žili podle paní úřednice z české pojištovny v domnění, že naše dcera má nárok na plnou zdravotní péči i u nás. Ale ono ne, podle našich zákonů má nárok jen na nezbytně nutnou péči. To Němci vůbec nedokážou pochopit, když je prý pojištěnec EU. Takže když jsem blbec absolvovala s ní povinnou 3letou prohlídku u naší dětské Dr., protože v němčině bych komunikaci těžko zvládala, tak nám za 2 měsíce volala dětská dr.že jí to naše pojištovna nechce proplatit(přitom by si to měla česká poj. nechat pak vyúčtovat u německé). Prostě asi práce pro ně navíc, takže to dělat nebudou. No děs, takže nám v české poj. řekli, že potřebujeme další formuláře z německé poj. Ty nám ale tady nedali, protože nechápou na co. S manžou jsme se jen uklidňovali, že zaplať Pán Bůh, že jsme zdraví a že šlo jen o povinnou 3letou prohlídku. Naše dětská dr. si pak u německé pojistovny naúčtovala drze i slavné kapitace, na které nemá nárok, no ale asi si říkala, proč to nezkusit, když je to normální odrbávat, odrbávat. Tak jsme se taky pěkně naprdli. Že u nás holt s poctivostí člověk dojde leda tak do pr…
Navíc jsme se po měsících dozvěděli, že i mě to pojištění v české poj. úplně domrvili, že je to jinak, než nám říkali a že to mám jinak, než dcerka a manžel, no škoda mluvit. Tak se jen tady u gynekoložky vždycky modlím, at je to pojištění v pořádku. Fakt hrůza u nás něco vyřizovat.
Jo a víte, kolik si u nás účtuje dětský Dr. za prohlídku ve 3 letech? To je max.!! 10 minut práce? 760 Kč. Dobrý ne?
Zdenuli: To je teda neskutečnej mazec…Ty to máš vůbec složitý /tedy Vy holky co žijete v cizině/-takovýhle trable…Mě to taky nejde na rozum, jednou jsme všichni pojištěnci v EU tak proč je všechno takovej problém? Nechápu…750kč za 10min, je taky slušný-), ale už mě to moc nepřekvapuje, protože člověk se dennodenně setkává s věcma, které nedokáže pochopit, ale nic s nima neudělá…My teď pořád někde něco vyřizujeme, pořád na někoho řveme, pořád se s někým dohadujeme a přesto víme, že to k ničemu nevede… Blbej příklad za všechny: Jezdíme k našim do Východních Čech…V Hradci Králové, v páteční špičce na okruhu kolona jako prase, že tam opravují silnici…stáli jsme hodinu asi 2km…úsek o délce cca 200m, jeden pruh neprůjezdný, nikdo nikde nepracuje a my /+tisíce dalších/ ztratili hodinu sezením v autě a tůrováním…Když tam manžel zavolal a seřval je proč lidem komplikují život, tak když nikdo nepracuje a ta silnicie je evidentně už opravená, můžou jí tedy ve špičce otevřít ne? Pán byl poněkud v šoku a nezmohl se na slovo… A tak je to se vším. Nevím jestli to tak vidíte i Vy, ale já mám pocit, že se denně potkávám s blbcema, že to snad ani není možný.....
JO a to jsem ještě zapomněla-ono bychom se možná podivili, kdybychom chtěli vidět svou zdravotní kartu od všech svých lékařů, co vše ročně proděláme za nemoci, které dostanou lékaři zaplacené.....Já se o to raději nezajímám-my těhule musíme být přeci v klidu-)))))
Leninko, obdivuji manžela, že si stěžoval. Ale je to dobře! Možná kdybychom si nenechali tak sr.. na hlavu, že by to pak šlapalo jinak. Silnice i doktoři i ostatní věci. My tady nechápem, že silničáři tu fakt makají! v noci, o svátcích, víkendech, v dešti,… A pak je ta kvalitnější silnice vyjde levněji jak u nás ta horší. No škoda slov, hlavně že jsme všichni zdraví
Dobrou!
jejda vy jste se nak rozjely vubec nestiham ![]()
mikita opet jsi me pobavila, jsem na tom stejne, vecne prezrana ale chut k jidlu mi to teda nesnizi
jinac zada to je masakr, ze zacatku tehu se mi stalo dva tri dny jsem mela neco skripnuteho a chcipala jsem v bolestech az jsem v noci chtela jet na pohotovost ale bylo mi lito budit abalit julinku. nakoec jsem si vzala panadol a pomal to preslo. ted mam zas problemy s krizem a bedra, to je fakt mazec ale to je i z toho jak furt taham julcu.. a do toho posledni dobou citim i pod lopatkama ale to je v pohode to jsou jen namozee svaly. ty bedra me boli jakoby v kostech.
asi zacnu pomalu taky neco chystat kolibku nebo tak
zdenu tady zubare a obvodaka taky vubec neresi.
jdu neco delat hlavne uz zas julca rve ze chcek pcitaci ach jo kdy uz ji t prejde.. ![]()
Dobré ránko holky,,,jujky vy ale nocujete,,to já už jsem dávno mrtvá
..x leninko,,jojo už to neřeším,,myslím tu váhu nějak to dopadne
ale jsme na to stejně ruky mám ja k tyčka prdel mám taky menší,,nohy taky nemám tlusté ale bříško teda obr
…jinak to je teda humus proč tě banka neupozornila nebo něco je to fakt sprosté a všechno to odneseš ty,,fakt mazec,,,uřády hlavně že tam jsou od toho aby poradili a ví prd,,tak kam máme teda sakra jít????zdenuli mno vy to taky nemáte lehké,,za co si učtuje tolůik peněz sakryš?potvory jsou to,,oni si berou hříšné peníze a nám by nedali nic,,ani pomoci se nikde nenajdeme,,,
,,jinak k zubaři taky odmítám jít gord ted v těhu,,ještě by mě začal bolet tím jak by mě prohilžela,,,jinka magdi malý měl taky takové období že chtěl pořád k počítači ale pochopil že to má mami a tati a filípek má hračky a pohádky,, ![]()
JančaK píše:
Holky, holky, mi dáváte s tím jídlem. Já kdybych mohla, tak žiju jen na vodě a sem tam nějakým ovoci či zelenince. Mam tak silný nechutenství až mě to mrzí, ale vůbec nemůžu jíst, mám to samý co ze začátku těhu, když vidím jídlo na talíři, tak mi naskočí husí kůže. Tak alespoň jím poctivě vytamínky. Už od srpna se držím na +6kg. Bojím se, že budu mít hubený miminko. Jsem na sebe za to naštvaná, ale víc překonat se už nedokážu.
JančaK : Jani, neboj, nebudeš..nebo to aspoň na tom moc nezáleží. Já jsem +4kg a dle včera mi doktor na gyndě řekl, že podle měření na velkým UTZ bude mít malej 3,7-4,0 kg…ehm, já jsem se narodila 2,7kg
Takže ty mimča si vezmou, co potřebujou kdekoliv a není to tak moc o tom jestli se cpeš nebo ne ![]()
mikitaa píše:
ja chcuuuuuuu taky trochu nechutenstvijakoze ja mam taky pocit ze su prezrana ale rozhodne to neni duvod prestat zrat ))) jak sem v tom spitalu tri kila shodila tak myslim ze se ted pri vazeni budu zase divit ..zitra du na KO tak dam vedet…zatim si blazene uzivam poslednich +10kg
jooo taky vas holky tak strasne boli zada? ja mam asi neco skripnuty pod lopatkou…po noci vzdycky dobry ale vecer uz se kroutim jak zizala a nemuzu ani usnout…ale rano spim do pul jedenacte…taky jak ruzenka…to sem vzivote nespala tak dlouho.
jo jinak jsem zistila ze firmy co vyrabi homeopatika davaji lekarnam brozurky ktere by vam meli poskytnout zdarma na pozadani…ta co je pro nas ted zajimava je homeo a materstvi nebo tak nejak
Jj, záda mám taky v hájí…vpravu pod lopatkou až dopředu pod žebro. A když si prohmatám ty žebra (spodní), tak je to pěkně bolestivý. Asi se to nějak roztahuje či povoluje. Nedá se rozcvičit ani na balonu. Nu což, sou holky co jue to bolí půlku těhotenství. Těch pár týdnů už dožijem ![]()