PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4633
6.10.09 10:33
batata píše:
Holky ja jsem teda vostuda. Zitra me doktor na kontrole zase sprdne, ze jsem jeste nebyla u zubare…Snad to behem tohotomesice dozenu. A u prakticke jsem taky jeste nebyla, takze Roxy nejsi posledni!!!!!

Batata : No, já jsem ještě nebyla ani u obvoďáka. ˇPřehlásila jsem si trvalý bydliště, takže defacto se teprve musím jít přihlásit k nějakýmu doktorovi u nás. A ten praktickej jako posílá na EKG ?
K zubařovi asi nedojdu, nemám na to :) I když si říkám, že su blbá, pak když mě to chytne, tak co budu dělat…bolavej zub a řvoucí mimčo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
6.10.09 10:41

Joooooo… od zítřka už jsem na mateřskéééééé ! Konec vycházkám na neschopence..huráááááááááá !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
6.10.09 10:52

Lolinko tak tak jak píšeš miminko si samo veme cop otřebuje,,já mám kámošku která přibrala přes třicet kilo a malý měl něco málo kolem třech kil,,takže už to neřešme,,miminka jsou v pořádku ,,dr nás prohlíží a vidí jak se jim daří :wink: ,,jinak já taky šíleně tpěla na záda a pomohla mast alpa s arnikou,,je opravdu výborná ani není drahá nějak kolem 30kč,,,a opravdu se mi ulevilo,,mě zase bolína pravé straně bříška směrem k žebrům,,když dlouho sedím,,,tak mě ta bolet až pálí jakoby,,,a nemůžu se toho zbavit,,často mě začala pálet i žáha ale vždy až večer,,tak chodím v noci na mlíko,,která mi ho už doporučila nevím ale pomáhá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
6.10.09 12:16

Holky ja teda cekam treti ditko a nikdy jsem na EKG nebyla :o

Jinac jak to vidim sama potiz. Holky, to doklepeme, ne???

Abych se teda pridala:od vcerejska odpoledne jsem mela sileny tlaky v brichu, celou noc jsem nespala a nejhorsi to bylo k ranu. Kdyz jsem si 5:32 nasla dobrou polohu na spinkani, udelalo se mi tak zle, ze jsem zase zvracela :cry: a to vodu, co jsem do sebe pracne dostavala…pak mi bylo furt zle, ale lip a lip. Ted je to celkem ok a za chvili jdu k doktorovi, tak mu to vsechno pozaluju. V noci jsem mela teda krece pres cely zada a bricho me bolelo kolem dokola. Prirovnala bych to jako by ke kontrakcim, ale spis jsem se bala o ty ledviny. Pres den nemuzu dlouho sedet, ani stat a ani lezet. Mela bych zacit prat oblecky, jinak je bude muset zehlit maanza…no udelal by to, ale ne s nadsenim jako ja :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.10.09 14:53

hojda holky…
tak jsem od doktorky…pribranych mam 13 kg..aaaale teda docela me podesili ze mrskavec jeste neni hlavickou dolu..a to ze by teda mel byt. takze se bud do priste otoci (3 tydny) nebo podle velikosti pujdu bud na cisare nebo porod prdelkou napred…jeste dodali at si z toho nedelam hlavu…no a to mi reknete jak si nemam delat hlavu kdyz mi reknou totok.

a stema doktorama…jak jste psali co vsechno prodelame ani nevime…tak s tim mam super zkusenost ja…nekdo mi kdysi napsal jen tak do karty ze mam astma (asi doktor)..zjistila sem to az kdyz sem si chtela uzavrit zivotni pojisteni a ejhle ono to neslo!!! podotykam ze sem nikdy nemela ani alergii ani nic ani se na nic nikdy nelecila (myslim ze kdybych mela astma tak o tom asi vim)…ale i tak to jako zacala pojistovna desne resit ze su smrtelne nemocna…tak sem teda sla na plicni tam mi napsali zpravu ze zdravejsiho cloveka nikdy nevideli…ale smlouvu presto nemam!!! a doktora to nezajima…ten mi rekl ze to mam jednou v karte tak to tam je…ze je dobre ze sem bez obtizi…takze i tohle vas muze potkat.

batato: moje obvodni dr. taky nema EKG takze bych ho taky nemela…takze ani nema smysl tam jit.

lolinka: k zubari taky nejdu…taky su srab :) a myslim ze i kdyby si tam ted sla ze to neznamena ze se ti nemuze udelat kaz s mimcem…to je o nahode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.10.09 15:03

jooo a jeste mi doktorka rekla ze treti trimestr zacina az ve 32 tydnu..taky nejaka haluz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
6.10.09 16:47

Mikito mno já nevím,,ale mlj malý taky ještě není hlavičkou dolů,,ale říkala že má ještě čas,,,u FIlípka sem to měla to samé otočil se mi až kolem 36 týdne,,tak nechápu proč tě tak stresuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
6.10.09 16:54

Ahojky holky, tak dneska jsem byla na UTZ na biometrii, mimčo roste krásně jako z vody :lol: :lol: …máme 1989g a termín jakž takž prý sedí. Měl by to být klučík, opět jsme se ptali , ale zase nám bylo řečeno, že to nikdy není na 100%. Takže máme už po třetí ne stoprocentního kluka:-)))).
Co mne ale dostalo při UTZ ( byla jsem v porodnici, kde bych měla rodit), doktorka mne upozornila, že mimi je také koncem pánevním a do poznámky napsala úplně…takže mne upozornila na to, že budu muset přijít na změření( váhové )- pokud se tedy ještě neotočí . Což se tedy prý ještě může, ale i nemusí. Pak přišel další šok. Pro změnu máme více zvětšenou pravou ledvinovou pánvičku( nikoli levou jako v minulosti ) a celkem dost… tak jsem z výsledkem valila ještě ke své gyn.dr. a ta mne znovu objednala na genetiku. I přestože nás z evidence už vyřadili. S tím tedy, že podle výsledku toho genetického UTZnavíc se máme domluvit, zda nerodit spíše ve větší a specializované porodnici, ne tedy u nás.
Takže při představě, že budu rodit někde , kde to vůbec neznám… blízké nemít po ruce a ve stejném městě a navíc koncem pánevním nebo případně císařem…tak už teď jsem z toho všeho mírně nervózní.
A do toho všeho těhu cukrovka, takže nemůžu na nervy nic sladkého … no já už to chci mít za sebou :roll:

Mikit, co je to za blbost , že třetí trimestr začíná ve 32tt?

Jo a ještě jsem vám chtěla říct, že mi ještě v pátek (2/10/2009) moje gyndr. tvrdila, že je miminko otočené hlavičkou dolů…( zjišťovala pohmatem- ona nemá UTZ) a dneska 6/10/2009 bylo mimi na UTZ koncem pánevním. Tak si nejsem jistá , co si o tom mám myslet. Je tu prosím vás některá, které určuje gyndař polohu ( postavení mimča) pouze pohmatem ( vnitřním vyšetřením)? A ne UTZ?

Maminy to je dneska vše … snad se do zítřka polepším a budu reagovat.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
6.10.09 19:36

Ja jsem byla dneska taky u doktora, jsem uplne zdrava, nic mi neni…uz si pripadam, ze si vsechno vymyslim…mozna jsem trochu ve stresu. Mam davat bacha na to piti, pry ma nekolik tehulek, ktere maji vyvod z ledvin a pytlicek na zadech…pane boze…jinak vsechno v poho, v moci nic, tlak super, akorat mi dal nejaky tablety na zanet. Mala je zase na 100% mala a ne malej, cca odpovida stari, mozna ma trosku mensi hlavicku, ale to je OK a delozni cipek je dooost dlouhej. No a navrch mam bud 7kg nebo 4.6kg. Zalezi podle ceho to beru. Ale oboje celkem jde, ne? Doktor me zase upozornil, ze bych mela jit na tu cukrovku, tak jsem mu rekla, ze se odmitam stresovat jeste s cukrem. Uz tak toho mam plno.

Mikit, ja teda cucim s tim astmatem…ja bych snad na nej podala nejakou stiznost nevim kam…to by me fakt vytocilo.

Petrush, drzim palecky at to v gen.ordinaci dobre dopadne. Pokud ti i tam poradi, ze si mas najit specializovanou nemocnici, tak je radeji poslechni a neboj se ani cisaru. Ja vim, asi 2 tydny je to neprijemne, al prejde to. A tech 5 dnu v nemocnici (pokud by nebyli komplikace) vydrzis. Ale spis ti preju, aby bylo vsechno ok. Chtela jsem te povzbudit, ale nevim, jestli mi to jde… :-)

Jo a mimco se muze udajne otocit do posledni chvile, i kdyz se zda, ze nema vubec zadne misto. Ja jsem mela prvniho taky KP a sel cisarem, ale neni to pravidlo. Na druhou stranu jsem rada, protoze sestrenka taky byla a tete ju vytahovali vsim moznym (kleste, zvon atd..), aby prezila a teta byla cela potrhana a sestrenka nosila do 7 let strojek na kyclech. Toto je prosim pekne ykusenost asi 40 let stara. Ted se to snad uz nedeje.

Jeeejda, to jsem to zase vyvedla, co? Takovy story …hloavne budte holky v poho…nestresujte se jako ja :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
6.10.09 19:46

Ahoj holky a mimísci,
no já mám od začátku těhu mimi vodorovně. Zdejší porodní asistentka mi říkala, že se ta poloha řeší až od 34tt. Polohu mi určuje Dr. podle UTZ.
Mikitaa , teda s tím astmatem a životkem!! Darebák ten Dr., kruciš, dyt to musí být zjistitelné, kdo ti to tam napsal a co nějaká doktorská odpovědnost? Člověk by si říkal, že ti doktoři jsou hlavy študovaný, ale spousta z nich budou pěkný potvory. Mě ta dětská Dr. strašně naštvala, že mám chut ji po návratu změnit. Ach jo. Nemám k ní ted důvěru jak před tím. Což u obvodáka člověk neřeší ale u pediatra teda jo.
Holky, s tím zubařem- já se teda zubaře nebojím, chodím těhu netěhu pravidelně co půl roku na kontroly. Měla jsem strašně dobrou Dr., když mi vrtala, automaticky mi dala injekci, takže pohodička. Jenže pak jsem se přestěhovala a natrefila jsem na idiota, který mi na kaz nepřišel, přestože jsem k němu chodila po měsíci, že mě pořád ten zub bolí a je to horší a horší. Prý když zatím neskáču bolestí do stropu, tak je to dobrý! Až mi kus zubu upadl, teda uhnil, tak se divil, jak to že prý ten kaz nebyl vidět. Tak to máte fakt někdy jedno, jestli chodíte pravidelně nebo ne. Akorát mám osobní zkušenost, že pak začne ta potvora zub bolet v tu nejméně vhodnou dobu, třeba na dovolené nebo když mi manža odjel do ciziny a já byla s Ani sama.
Petrush tak to už snad ten klučík musí být! My jsme slyšeli 3× „asi holčička“, před tím 1× chlapeček,tak mám skore 75:25. Ale suverénně nakupuju další růžovoučké oblečeníčko! :D :D Filípek by mě překvapil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
6.10.09 19:51

Petrush, taky budu muset do vzdálenější porodnice, kde to neznám. Rodina bude muset dojíždět, ale těch pár dní, to zvládnou!! Spíš mě štve to dojíždění na ty ozvy. Ale ty jsi tuším psala, že Ti to bude dělat Tvoje Dr., že? Hlavně at má mimi zajištěnu kvalitní péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
6.10.09 20:08

Ahojiky ,,jevaj petrushko mě mojed dr,,poslala na kozu jako vždy ,,vyštřila vnitřně a řekla mimi je hlavičkou dolů..říkám jo???hm..jenže mi děllaa hned utz v 30 týdnu se dělá a řekla aha tak mimi není hlavičkou dolů ale zadečkem,,,říkala má ale ještě čas na to aby se otočilo tak jelikož jsem ten problém měla při prvním tak budu věřit tomu že se otočí :wink: ,,tak se drž ledvinka dobře dopadne neboj zlatko my tu na tebe všechny myslíme,,,batato taky gratuluju ke kontrole..zdenuli nebnoj bude to holčička :wink: ale raději kupuj ted neutrální barvy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
6.10.09 20:42

Ahojda, už jsem dnes odevzdala u zaměstnavatele žádost o mateřskou, začíná mi to 9.10.
Mám vůbec tento týden nějaké lítání a úřadování, naštvala mě zdravotní pojišťovna protože se sfúzovala a proplácení je pěkně omezené oproti tomu, co bylo předtím :evil:
Pořídila jsem si ty homeopatika na AE, tak jsem zvědavá, jestli a za jak dlouho uvidím výsledky. Hodila by se mi jich víc zaráz, ale budu se držet pravidla brát jen jeden lék v jednu dobu, začala jsem tedy tím, co si myslím, že je to NEJ.
Posledních pár dní mám dost problém s bolestmi v kyčlích, doufám, že je to jen přechodné…jestli by to mělo být až do porodu tak potěž :roll:
Jakmile chvíli večer lehnu na gauč, tak pak vstát a chodit je fakt síla.
Jak jste na tom s mlezivem? Já jsem na tom tak, že když se mažu (to dělám 2×-3× denně celé tělo) na prsách, tak mi to občas i „ustříkne“.
Jsem taky čím dál nervóznější, jestli všechno do porodu stihnu nachystat, protože postel a skříň nějak uvízla na mrtvém bodě a já bych už ráda vytřídila, vyprala, vyžehlila a naskládala to mimiprádlo do skříně.
Taky jsem doufala,že bude mít Verunka víc času si na normální postel zvyknout, než mimčo přijde a sebere jí postýlku. :(
Jo a Verunka trošku pokročila, když má dobrou náladu, tak to puzzle někdy dá i správně obrázkem, pochopila, že když je na jednom kousku kravička a na druhém taky, že by to mělo jít nějak k sobě :D

Mimčo mám hlavičkou dolů, teda podle poslední kontroly UTZ, ale netuším,jestli se nemůže znova přetočit naopak. Jinak nechápu jak to doktor může poznat pohmatem. Já to poznala tak, že to najednou kopalo jinak a najednou to víc tlačilo na močák.

Batato
Díky za vyjasnění, takže si to myslím dobře, že rodičák je do věku dítěte, do je dobře.
S tím pronájmem koukám, že máš pořád nějaký problém, tož snad se to konečně už uklidní.

mikitoo
Myslíš že to prezident vrátí? Já tomu teda nevěřím a bojím se toho, že když to vrátí, že to třeba dopadne ještě hůř…
Ty masáže si myslím, že se může, ale asi už jen v sedě, leda by měli díru v léhátku na břicho :lol: Masáž bych si teda fakt dala :)
Teeeda 8O čumím jak péro z gauče…to jako fakt, kdo má astma nemá nárok na životní pojistku?????

magdicko
Teď jsem pár let cukroví nepekla, vždycky tak nějak nebylo pro koho, my toho moc nejíme a dostali jsme něco málo od sousedky a rodičů apod. a to nám stačilo. Letos asi budu muset napéct asi to vidím jen na linecké těsto s marmeládou, s čokoládou+mandlí. Nějaké ty vanilkové rohlíčky a to bude asi všechno.
Kdysi jsem měla ráda tohle, ale je to slané ne sladké:
Smícháš stejné množství tuku + hl. mouky + strouhaného sýra. Uděláš z toho těsto, vyválíš nakrájíš na kostičky, na plechu potřeš vajíčkem, posypeš solí a kmínem, nebo solí a mákem a dáš upéct. :-)

Roxo
Mně z těch kontrol chybí ta u praktického a tím pádem nemám ani EKG, ale vůbec se mi tam nechce a nepovažuju to za důležité, takže pokud mě vysloveně někdo neupozorní, že tam mám jít, tak tam nepůjdu.
Teď mě čeká znova prohlídka u zubaře, byla jsem předtím hned na začátku těhu a dr. mi říkala, že mám nárok ještě na jednu, tak to raději prubnu před porodem, než bych řešila kazy po porodu.

petrush
„obrpupek a obrprdel“ …jsi mě fakt dostala :lol:

Leninko
Tak to je fakt síla, já mám na úřadech taky vždycky pocit, že toho vím víc já než oni. Ale pokud to byla chyba banky, tak bych možná požadovala něco od nich.....nevím ale jestli je tu vůbec nějaký nárok, aspoň bych to zkusila.

Kruciš, teď jsem musela letět za malou, najednou takovej řev…si říkám co se děje, pak jsem měla pocit, že chce zvracet, ale nic z ní nešlo, jen strašně moc grkala a plivala pěnu, tak nevím jestli se jí nějak převzdušnil žaludek nebo co, teď už zas klidně spí, tak doufám,že to zas není počátek nějaké střevní virozy, to by nám tak ještě scházelo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.10.09 21:11

cancerko: horsi je ze nemas narok na pojistku i kdyz ji nemas…oni mi nabidli ze mi ji uzavrou ale bude tam milion vyjimek a jeste priplatek…tak ze se to ani nahodou nevyplatilo…

a stezovat si neni komu…doktor rekne ze podle priznaku to odpovidalo a ze jsem ted jen bez priznaku…to ze sem nikdy nedostala zadnej lek asi nikoho nezajima…takze se nemate kde dovolat…i kdyz mam od plicniho papir ze mi nic neni…leda se dostat ke svoji karte a proste od tam vydelat stranku…coz uz me teda napodlo uplne vazne !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.10.09 22:04

Jak víte, chystáme novou verzi eMimina. Již několik týdnů ji máte máte možnost testovat a psát nám, co se vám líbí a co ne. Podle Vašich připomínek jsme udělali spoustu změn a protože se blíží definitivní a ostré spuštění nové verze potřebujeme, aby se ještě před dnem D na novou verzi podívalo co nejvíc lidí - však víc hlav víc ví a může najít chybky, které nám unikly.

Prosím, podívete se na ni tady:
http://www.motivo.cz/emimino.php

Připomínky nám pište sem:
https://www.emimino.cz/modules.php?…

Moc moc děkujeme a těšíme se na vaše poznatky :)

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital