Poradna duly
Jana Čurdová
batato presne jak popisujes, ja jsem si myslela jak nevyhupsnu ja drson na druhy den z postele a kdyz jsem to zkusila (4krat) pokazde jsem omdlela. mazec.. rizli me ale az v 22:21 treti den uz to slo a jak rikas hned je vsechn lepsi.
janci urcite ti na nej tlaci jako na vsechny organy, vydrzaj pijanier!
Ahoj holky
Opet po delsi dobe zdravim a jsem rada ze se vam vsem dari docela dobre a mimisci pekne rostou. Ja tedko dostala vysledky na cukrovku a dobry tak jsem si oddychla, rozhodne jsem mela v posledni dobe cukru az az tak jsem rada.
Od 19 TT jsem nemela ultrazvuk, jen mne kontroluji hmatem, naposledy rikali ze je mimco hlavou dolu ale nevim nevim mam pocit ze se jeste porad dost otaci. Casu jeste dost ze?
Vsechny vas zdravim!! ![]()
Ahoj všechny
![]()
A po dlouhé době zdravím i opičku
. To se musíš těšit na biometrii plodu jako malá, co? Že uvidíš na UTZ svoje mimi.
Holky tak nevím až teď jsem měla možnost se podívat na tu novou verzi e- mimča a celkem ta úvodní strana jde, ale co se týče diskuzí, tak se mi to zdá nic moc.
Bavíte se tu i o císařích , to jsem celkem ráda, ale opravdu si nedovedu představit rodit na císaře. Potom co jsem měla Tinu porozenou asi taky do 3 hodin a byla malinká , takže ze mne vyletěla na 2-3 zalačení( už si to moc nepamatuju, ale jen vím, že takových porodů bych mohla zažít několik.)
BAtato mne by také zajímalo, že když už šla vidět hlavička , tak to nakonec skončilo císařem…to jsi byla tak unavená, nebo proč? Jak tedy dlouho trval tvůj porod? Pokud jsi to tu už uváděla a já to nějak přehlédla jen mne odkaž… a raději na stránku než někam jinam ![]()
Cancerko tak na ty cviky kouknu, to by mne tedy zajímalo , zda to funguje.
![]()
Tak , mějte se dnes krásně a my jdeme s Tinou něco dělat. Papa
Petrush , nebo zkus, jak radí takové ty alternativní knížky, s mimčem se domluvit, že bude lepší, když půjde přirozenou cestou. ![]()
ahoj opičko!
Holky, já jsem si dala taky tu dřívější mateřskou kvůli těm penězům co mi pak zase vezmou po novém roce, takže nečekaně nastupuju už za týden a nějak to papírování nestíhám vzhledem k tomu, že musím ještě odhlásit ten rodičák na sociálce. Jak já to nesnáším ![]()
Roxo- díky za radu, ale to není špatný nápad, tak dneska začnu přemlouvat, že by byl přirozený porod a hlavičkou daleko lepší a to pro oba dva
![]()
A holky , některá jste tu psala , že přecházíte vlastně z rodičáku na rodičák( na tu 4 letou variantu )..... to stačí po porodu zajít na sociálku a tam požádat o rodičák na novorozenečka a pak dostanete rodičák na druhé dítko? Nebo jak? Nebo se mám jít zeptat na tu sociálku raději ,co a jak?
Petrush ja jsem rodila 22 hodin a napichli mi epidural, ale dali jen 2 davkz a asi 6 hod do konce mi nedali nic a do toho jsem mela v kazde ruce napichnutou kapacku. Jedna byla na podporu stahu a druha asi fyzak nebo uz nevim. Nechteli mi pridat epidural, prej uz budu brzo tlacit a furt nic a bolesti pri vyvolavanym porodu jsou priserny. U toho prvniho jsem nemela bolesti skoro zadny a malej se zacal dusit, tak proto me rizli a to byli fofry. Myslim, ze i ted podruhe to bylo na hrane, protoze doktori zacali byt nervni a zacali nejak rychle kmitat. Hlavicku videl manza a matne si vzpominam, ze i porodni asisstentka neco brblala, ale ja uz byla dost mimo. Nez se vymenily smeny, mela jsem bezva asistentku i doktorku…ale jak kapnete na pitomce, kteri s vama zachazi blbe…je to zle… i v nej nej nemocnici. Muj prdolka mel 3,7 kg.
Batatu ahaaa, tak rodit 22hod. je fakt mazec, to je fakt rozdíl prožívat bolesti 2hodiny či 22 hod. A taky být napíchlá na kapačky, no nic moc… Jen jednu věc nechápu, když se porod nechce rozjet, tak nechávají maminy tak dlouho trpět a pak to skončí u císaře, takže přesně jak to tu už několikrát bylo řečeno, si ženská prožije porodní bolesti a nakonec má ještě jizvu a bolesti po říznutí.
![]()
A hlvní je , že dětičky byli a jsou v pohodě a jsou a byli zdravé:-)))
Jo jo jo Petrush! Jsem na ne hrda a na priserny scenare se rychle zapomina, to si maminky pamatujte! Jakmile je miminko u vas a dela vam radost, klidne do toho pujdete znova a znova, at je to jak chce…a nebojte, vsechno dobre dopadne..ja jsem ten pripad…aspon do ted
![]()
petrush: prave proto sem psala ze kdyby se mimco neotocilo tak radej zvolim dobrovolne cisare…kdyz slysis ty prubehy tech porodu koncem panevnim…vetsinou dlouhy…pak jeste decku pochroumaji rucicku nebo nozicku…musis mit nastrih az za ucho…no proste to se mi nelibi…takze budu doufat ze se prcik otoci a kdyz ne tak vubec nebudu rozmyslet.
me doktorka i nabizela nejakej chvat kterym se decko v brcihu otoci (to ze se dela ve spitalu teda)…ale co sem se po tom pidila tak je to taky pekne nebezpecny ze se u toho rada sukuje pupecni snura…
jooo a holky koho boli hodne ty zada tak sem vcera mluvila s tim nasim homeo…a doporuceni znelo brat arniku uz ted…a postizena mista mazat masti traumeel (taky arnikova). ja zatim jen mazu tak uvidim. vcera me teda prestaly bolet zada ale tak me zacalo bolet zepredu pod zebrama ze sem si rikala ze bych brala zpet ty zada
to uz si asi nevyberem ted:-)
Mikit moja rec, nakonec se muze stat, ze po normalnim porodu budes vic chroma nez po tom cisaru. Jenze oni ti na pozadani cisare neudelaji, jen kdyz vidi, ze to fakt nejde…Teda asi jak kde. Ja si rikam, ze je malinky procento umrti miminek i maminek pri porodu , nez to bylo drive. Vsak oni doktori vi, co s nama, kdyz je nejhur. Samozrejme, ze ja bych taky moc rada porodila normalne.
batato: me prave prijde ze se o ty prirozeny porody ty zensky rvou jak o zivot za kazdou cenu…nekdy az jako nechapu proc kdyz je problem. jinak me dr. rekla ze pokud se neotoci tak budu mit na vyber tak s tim tak nejak pocitam…to by me nastvalo kdyby mi najedou rekli at si pockam ze se uvidi
ale teda ja porad pocitam s tim ze se otoci ![]()
No Mikit mě zase řekla dr., že pokud bude koncem pánevním, tak pak ještě záleží na váze ( samozřejmě předpokládané ) miminka a podle toho lékaři prý volí ( při větší váze ) císaře. Ale v žádném případě si tady u nás nevolí maminky. Pro císaře se rozhodnou lékaři pokud je předpokládaná váha miminka kolem 4kil. A my v rodině velký mimča nemáme , takže budu pravděpodobně přemlouvat Vojtíška ať se raději otočí. Dle rady Roxy
![]()
A na ten hmat chvat na přetočení mimča bych teda asi nešla. Jakmile to představuje nějaké riziko pro mimčo, tak to neee ![]()
Holky ty hormony teda se mnou mávají, normálně jdu s malou po venku a najednou houká a projíždí záchranka, malá nadšená, že vidí sanitku a mě se chtělo brečet, protože jsem si představila, že někoho jedou zachraňovat, no řekněte jsem normální ???
![]()
S tím císařem jsem to nemyslela tak, že bych někoho odsuzovala, že jde rodit císařem, spíš jsem chtěla říct, že pokud není důvod, je lepší normální porod, že císař není nic příjemného a snadného, jak si někdo může myslet. Teď si říkám po CS je člověk asi v nemocnici dýl že? nebo jsou maminy pouštěné taky za tři dny?
Včera jsme byly na plavání a Verunka si tam s jedním chlapečkem dávala pusinku na rozloučenou, bylo to fakt roztomilé, jak se oba objali a dali pusinu ze své vlastní vůle ![]()
JančoK
Jo myslím si,že tě jak se všechny orgány v břichu posunou nahoru, že ti to prostě nedělá dobře v trávení.
opicko
Juju myslím, že na otáčení je ještě času dost. Navíc čím menší je mimčo a větší břicho tím později se může otáčet, protože má dost prostoru. Moje sestra taky už počítala s císařem a prcek se otočil skoro na poslední chvíli.
petrush
jojo nové emimino prostě nic moc, zdá se mi to méně přehledné, možná je to o zvyku, ale já většinou zvykání na nové nemám problém
Jestli pomáhají ty cviky nevím, já je nezkoušela,jen jsem si to našla, když jsem měla mimi ještě zadečkem dolů, že bych to případně později zkusila. V diskusích většinou chválili tu polohu na čtyřech s oporou na loktech. Když jsem četla ten cvik, že se zvedne pánev a ve chvíli, kdy se mimi otočí, že se má široce dřepnout…tak jsem se musela smát, protože vůbec netuším, jak maminka pozná, že se mimi otočilo ![]()
Můj porod nebyla teda žádná rychlovka, to bych mohla Petrush a Roxe závidět. První stahy v 5 ráno a malá byla na světě v jednu ráno následujícího dne. Závěrečná fáze tlačení trvala víc jak hodinu a o pár vteřin mě minuly kleště. Ale hned po porodu jsem věděla, že půjdu do dalšího, dokonce jsem na to přikývla PA, když říkala, že se uvidíme u bratříčka. Mám ten porod jakoby v mlze, mozek v tomhle funguje fakt dobře. Zajímavý je ten pocit, když je mimčo venku, do té doby jsem byla unavená jak hrom, síly nulové a jak se narodila, najednou jsem měla pocit, že jsem úplně fit ![]()
cancerko: tady pousti za pet dni po normalni porodu i po cisari pokud nejsou problemy teda… tak i to je asi vsude jinak jak tak koukam.
mikit diky za radu na zada uz chcipam a brecim kazdy vecer. arniku mam ale porad nevim kolik a jak ji brat. mam tu 5CH.
batato a ty myslis ze jsou u vyvolavaneho porodu bolesti horsi? ja to tak mela taky a dokazu si predstavit jeste vetsi bolest
i kdyz jsem byla dost mimo na to abych vnimala to jak velka to byla bolest. no a tady ti udelaji i cisar bez duvodu kdyz chces, mazec co? hodne znamych si to normalne naplanovalo, ja nechavam vse v rukou lekaru. kdyz rika ze je to lepsi tak mu verim.
cancerko ten porod popisujes skvele, vsechno v mlze a pak najednou miminko mam v pameti uplne zretene jeste ted. jeee verunka je roztomila by mi urcite ukapla slza, hormony.. s tou precitlivelosti ja jsem zase uplne mimo kdyz vidim zranene zvire, me to normalne uplne nici jako by mi zmlatili dite
ja vim, blbe prirovnani ale proste hrozna bolest v srdci, fakt uz ty hormony v tele nechci.. meli jsme tady oblibenou kocku (od sousedu) chodila k nam od mala julinka ji miluje a ted kulha ale takovym zpusobem ze na tu pacinku ani nestoupne, no me je ji tak priserne lito! oni se totiz o ty kocky spatne staraji vi to cely barak.. no a vcera byl v televizi porad jak nekde v italii zaviraji toulave psy do takovych cel, bez svetla a vody, at tam treba chcipnou no to uz bylo na me moc.. sem o hned prepla..
jeeezis to jsem zase nekam odbocila pardon. po cisari bys mela byt v nemocnici tyden. ja budu tentokrat 5 dni, musim to nejak zvladnout, manzel si vic dovolene vzit nemuze.