Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, píši poslední příspěvek. Zítra manža odpojuje PC a ve čtvrtek frčíme natrvalo domů. Balení dnes nějak nezvládám, strašně mě rozbolelo břicho, nejdřív nahoře a ted i dole. A záda jsou taky na prd. Tak ted už raději polehávám mezi krabicemi, pytli, horami nezabalených věcí. Manža je v hospodě na rozlučkové párty s kolegy, ale jinak balí jak fretka on. Tak jsem zvědavá, jak to budu doma vybalovat. Myslela jsem, že mi to půjde líp.
Cancerko pořád nevím, kterou porodnici zvolit. Olomouc vylučuji po vlastních blbých zkušenostech, tudíž Štrnb. nebo Prostějov. Spíš asi Prostějov, dělají tam epidurál. Jsem to konzultovala tady s porodní asistentkou, že když by se mi porod zase táhl, že by mi to mohlo pomoci. Taky chci určo tu porodní asistentku. Nevím, jestli kromě Pomadu v Ol. je ještě nějaká jiná služba porod. asistentek. Taky mi můj Dr. v Ol. slíbil, že mi příště pomůže „pojistit“ lepší služby, než jsem měla ve FN. Tak jsem zvědavá, co mi řekne a doporučí. Panenka pro Verunku zní dobře! Kde jste ji nakonec pořídili? Verunce gratulujeme k 2. narozeninkám!! Hlavně že se i tcháni ozvali. My to letos s tchánama neslavili a nejak nám to nechybělo. Ale příští rok to bude horší. Tchán je vždycky po hodině totálně na ranu. Sedí u nás jak puchýř a po hodině zavolá k odjezdu. Posledně už jsem manžovi řekla, že to s ním slavit nechci, protože to vždycky otráví. Ale zas je to blbý vůči zbytku rodiny. No uvidíme. Jo a prenatal box jsem dostala v těhu s Ani i já, chodím k Lubuškymu. I letos v létě jsem viděla, že je sestřička má. Asi opravdu záleží na dr. Je to opravdu více méně samá reklama, 1 plenka, nějaký krémík. Ale jde mi ted o ten slevový kupon na monitor dechu.
Holky, já se zblázním. Anča tu skáče v igelitové tašce jak tygr z Medvídka Pů. Je jak z praku. ![]()
Luci, já si myslím, že by ten fusak měl stačit i bez té zimní zavinky, ne? Jistá si teda nejsem, nebot nevidím ani jedno. Ale jen tak pocitově. Praxe ukáže ![]()
tak se tu zatím mějte krásně a ještě nikdo neroďte!!
![]()
lucialinko
no teda šelest na srdci..
..snad to bude ok a nebudou s tím žádné komplikace
Roxo
Rádio - no spíš by mě zajímalo za jak dlouho se třeba ozvou, protože mi připadá, že když těm lidem volají, tak si ani už nepamatují, že se tam registrovali ![]()
Nu já na mateřskou nastoupila 9.10. musela jsem si osobně zajít na OSSZ (až když tam tu žádost z práce donesli), kde mají vystavit to potvrzení a tam mi řekla paní, že první mateřská bude 25.10. a že mi to potvrzení můžou dát až pak, tak jsem je donutila ať mi to pak pošlou poštou ať tam nemusím znova lítat. A pak musím to potvrzení stihnout donést na pracák než pošlou rodičák. Jestli se nepletu rodičák posílají 9. nebo 10. v měsíci a tak to snad stihnu.
magdi: jooo myslela jsem julcu..a jezdime vsude mozne ruzne…ted jsme vlastne posledni tri roky jezdili do francie…naposeld sme byli u Grenoblu…ono je vsude kraaasne
cancerko: ja jsem na impulsovych registrovana tak neco pres rok a mozna kdybys mi to ted nepripomela tak by mi to taky nedocvaklo…uz s itm ani nepocitam ze by zavolali.
valim varit vecu…zatim
zdeni
Na obě porodnice jsem slyšela dobré zprávy, nu tak držím palce ať je výběr dobrý a máš pěkné vzpomínky.
Taky znám jen pomad jinak nevím.
Panenku jsem nakonec koupili na Žižkově náměstí vedle lékárny. Měli ji poslední a hned za mnou stála paní a chtěla jí taky. Stála 999,–
Verunka děkuje za gratulaci a hrdě tady ukazuje, že má dva roky ![]()
Cancerko tak hlavně at si Verunka panenku pěkně užije a je to šikulka! já mám ještě dobré zkušenosti z hračkárnou na Horním náměstí, za radnicí. cena se mi zdá dobrá, na to, co panenka umí.
Zdeni ju ta je taky dobrá, ale ještě raději mám tu v Riegrovce a co je úplně nej, to je v Mariánském Údolí velkoobchod Mihaj takže je to i lepší cena a velký výběr a prodavačky fakt moc ochotné a mají i své stránky
http://www.mihaj.net/…kup70464.php
Holky, byla jsem dneska na socce, ptat se, jestli mam spravne info ohledne te me materske…ze na ni nemam narok. Pani mi rekla, ze vsechno jak povidam. Tak ji rikam, ze je to nespravedlivy, ze si zase nemuzu vybrat, jakej bych chtela ten rodicak (2,3 nebo 4 roky). Zalistovala v pocitaci a rikala, ze az budeme mit RL, tak mame prijit s manzou a napiseme to na 1 den na nej a muzu si teda vybrat. Teda manza si muze vybrat. Takze budeme mit 2letou. Manza na nu v poho dosahne. To abych uz ted zacala hledat praci
Pani byla teda fakt mila, ze mi to takhle poradila. Ja jsem se na to chtela zeptat, ale v podstate jsem na to uplne zapomnela. Protoze nekdo z vas to tady zminoval, ze by to melo jit.
cancerko predevsim vsechno nejlepsi verunce!!!
uz je to velka holka! gratulujem taky k oznameni tchanum
impuls posloucham i tady pres internet a chtela jsem taky hrat, nasi hrajou furt
tk jsem jim psala email jestli jim muzu poslat cislo i ze svajcu, ale nikdo mi nikdy neodepsal ![]()
luci ufff!! jeste ze to tak dopadlo asi jsi byla vyplasena co?
jen jim to radsi u porodu rekni at je pro jistotu vsechno pod kontrolou jo?
se zavinovackou to zalezi do ceho mimi jeste obleces jesli treba do teple kombinezy tak si myslim ze z neni treba. taky zalezi kolik je stupnu a vubec okolnosti. nejlepsi mas na nej sahat jestli neni studeny nebo jestli se moc nepoti, rucicky nebo kam dosahnes jak je zanuhnany ![]()
zdenu Pua mi ani nepripominej, julca od rana do vecera vola Puuuuu Puuuuu dokud ji ho nepustim
STASTNOU CESTU!!
kufrik s dareckama tady dostavame taky, je tam toho spousta uzitecneho ale tak hodne reklam a blbin.. ale pekne darecky, potesi to.
batato to je dobre ze jsi narazila na prima pani, to se casto nestava
Magdi jsem taky rada, casto se srazim s volem ![]()
Zdenuli stastnou cestuuuuuu
Verunko hepy brzdej
![]()
batat: tak to je parada…ted jsem nedavno taky rikala ze jak se urednici omladujou ze s nima zacina byt rec ![]()
jinak jsem dneska byla na kontrole…brali mi posledni krev…ufff
a prcek je porad hlavickou nahoru…takze sem objednana jeste na 36tt s tim ze jestli nebude porad otocena (dr. teda rikala ze pochybuje..tak nevim) tak me preda do spitalu na domluveni cisare. jinac ze teda holcicku potvrdit nebo vyvratit nemuze pac tim ze neni otocena tak si na tom sedi a vime prd…takze proste se pocita s terezkou..dokonce sem koupila dvoje ruzovy dupacky ![]()
jooo a konecne mam taky nejakou vahu..takze mame 1880g podle UTZ ![]()
jo a ptala sem se na to lezeni na zadech…a bylo mi receno ze prcka tim neohrozim…ze nekterym zenskym se z toho dela mdlo jak to ucpe tu dutou zilu..ze pokud je mi ok tak klidne spat na zadech muzu.
Batat , akorát na MD dovolenou musí nejdřív na nějaký přesně určený čas nastoupit nejdřív matka, pak na rodičák může nastoupit otec.Nevím, jak je to přesně, ale myslím, že nemůže nastoupit hned po porodu. Koukní sem: http://www.mpsv.cz/cs/4
Cancerko , Verunce přeju vše nej k narozeninám
Ahojinky,,jevaj já bych taky chtěla moc moc pořát verunce,,promin já byla včera ještě nějak mimo..jo no holky měla jsem uplný strach,myslím že mě dr,,obvodní zbytečně vyhukala,,ale tak aspon mám jistotu že je to jen ta šelest,prý to má hodně lidí,,nemám si toho dělat hlavu,,ale zadýchávám se fakt hodně nevím čím to je??jak to máte vy,,já mám až hrůzu že to u porodu ani nerozdýchám když mě chytne ten můj stav,,no mě batat říkala že by musel jít na tu mateřskou na měsíc tak nevím no..ale jelikož je živnostník a neplatil se nemocenskou tak nemá nárok,,takže budu muset jít na 4..roxi,mikit,magdi,cancerko,zdenuli,jani,lolinko,batat,,a prostě všechny holky a bříška moc moc zdravím ![]()
Luci , ale mohl by tě fiktivně zaměstnat tak na měsíc, ale teď už je stejně ale pozdě, zvýšilo by ti to mateřskou.
Holky, pani mi rikala, ze staci, aby sel tatulda na rodicak na 1 den, vybral variantu a druhej den nastoupim ja. Nevim presne od kdy, ale rikala, ze mame prijit az budeme mit v ruce rodny list. Stejne se ani rodicak ani porodne bez toho nezadaji. Ja na materskou nemam narok, protoze jsem byla zamestnana na dobu urcitou a ta uplynula behem rodicaku se Sidikim. Takze me se pocita novej rodicak hnedle ode dne narozeni mimca.