Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj hoĺky, koukám, že to máme s manžely podobně, já to mám ještě s tím rozdílem, že on je soukromník a takže dělá i o víkendech. Když někam jedem, tak si v klidu můžu k času odjezdu přičíst hodinu, jen když někam fakt potřebuju, tak přijde včas, to mu musím přiznat.
4aute holky, jdu se rozloučit, neb budeme až do čtvrtka bez netu. Se stěhujeme. Tak pa pa.
Zdenuli, tak to je podobne. Kdyz jsem nebyla tehotna a meli tu tchyni, nikam me nevzal, sotva odjela a ja navic otehotnela a je mi furt soufl, je to furt nejaka akce. Ted bude asi jedna nebo dve pred vanocema, tak to uz jsem na nej nachystana. Vis, Zdenuli, kdyby mu aspon zvysili plat, kdyz ma vic prace, ale od te doby co povysil, ma penez min. Protoze uz nepracuje na smeny..no to taky nasere…pardon. Takze je clovek furt doma sam a jeste se nerozsoupne
jako driv. Ja se desim, az zacnu chodit na monitor do nemocnice, kdosi tady rikal, ze v Brne-Bohunicich se ceka i 3 hodiny pro objednane, u Milousu to bylo podobne. Tak kam pak s malym…kamoska se mi prihlasila, ze se na ni muzu spolehnout, protoze ji obcas pohlidam malyho, ale je mi to blbe nekomu nechat dite taaak dlouho. Ale na manzu rozhodne spolehat nebudu, protoze Zdenuli, on mi posledni dobou dela uplne to same, ze vsude chodi pozde, pokud vubec. Zajimavy, ze si vybral zrovna tohle obdobi, kdy se vsude belham a vsechno mi trva 2× tak dlouho. No tak jsem se vykecala.....
Janci, hodne stesti a at se vam dobre bydli ![]()
Batat , tak to jsi mě „potěšila“, že v tom nejsem sama. Taky takový manža nebyl, až poslední rok zvlčel, dřív byl na něj spoleh. To si ale chlapci vybrali období, co?
Ty brďo, u Vás se tak dlouho čeká na ozvy??? To je na palici. V Olomouci FN to tak naštěstí nebylo, tak doufám, že ve Šternberku nebo Prostějově to bude podobně bezproblémové. Spoléhám na to, že Ani bude dopo ve školce, až začnu chodit na ozvy.
Jo a s penězma taky mrčíme, tady v D utratíme cca stejné peníze za jídlo, a to lepší kvality, věci pro mimi jsou tu zhruba stejně drahé, jinak věci z drogerie ještě levnější než u nás. Plat tu má manža lepší než v Česku, takže nás taky čeká po návratu odvykací kúra.
Ale co, hlavně zdraví! Anula začala dnes teplotovat, tak snad se do odjezdu spraví. Měli jsme se o víkendu podívat konečně na černošskou holčičku, jsem Vám kdysi psala, jak se narodila chudinka už v 6. měsíci a měla necelého půl kila. Konečně jsou doma, ale jak je Ani nachcípaná, tak to ruším. Tak je už neuvidíme. To mě mrzí, ale co naděláme.
Janči tak konečně se užívej klidu a příprav na Kačenku.
Zdenuli, o te drogerce v D vim sve. DM je tam o dost levnejsi nez tady, byli jsme tam, kdyz mel Sidiki 4 mesice u manzovi sestrenky a moc si to chvalila. Ale i treba C&A bylo levnejsi. Dostali jsme tenkrat tolik veci, ze jsme to malem neodvezli. V porovnani s tim, co jsme privezli my, jsem se stydela. A to mela sestrenka v te dobe uz 3 deti. Bohuzel vetsina tech krasnych oblecku byla vylozene na kluky, tak jsem jich cast prodala na mimibazaru. Ted by me hrablo, kdyby se narodil kluk ![]()
Batat, přesně jak píšeš. Ještě když si srovnáme německé a české platy, tak je to ještě větší nepoměr. Taky Tchibo je tady levnější než u nás. V CA ted nakupuju o sto šest, ještě tu mám oblíbený Erstings Family, tam prodávají značku Toppolino. To je ještě levnější a kvalita super. Hihi, já jak myslela ze začátku, že to bude kluk, tak mám nakoupeno pár kousků vyloženě klučičího oblečení. Ale do porodu nic neprodávám, raději vyčkám. Takže mám vlastně obě varianty ![]()
Zdenulina : No, ta sleva na Babysense je cca tech 400. Zalezi jakou cenu se ti podari najit ne e-shopech.
Holky, tak jsme vcera byli na tom predporodnim kurzu. Boze, tam bylo plno tech horlivejch chlapu (ne zenskejch), kteri si psali poznamky !!! V te teoreticke casti jsem se dozvedela asi jen 10% novych veci (trebaze kdyz kontrakce nema cca minutu, nema cenu jezdit do porodnice. I kdyby byla po 5 minutach), ale jak ta porodni asistentka rekla, je to spise kurz pro chlapy, aby vedeli jak nam muzou pomoct.
V prakticke casti byla nacvicovani poloh na 1. dobu a porodnich poloh. Mam v tom peknej bordel
Ty ulevovaci polohy jakztakz jdou, ale nedokazu si predstavit, ze bych se mela treba plnou vahou zavesit na meho drobneho manzilka
(ma asi o 10kg min nez ja
). Porodni polohy … no je drina se do nich naaranzovat normalne, natoz pak asi s krecema ![]()
Tak jsem zvedava, jak to dopadne
Tim bych se aji chtela zeptat holek, ktere uz rodily…v jake poloze jste byly ? Klasika na zadech nebo nejake ty lehy na boku apod. ?
Jooooo… a od 36tt nam doporucila, ze bysme mely lehce posilovat bricho, ze se to pak sakra hodi + plus teda to hluboke dychani do podbrisku (ehm…neni to zadna sranda nebo aspon me se to tam moc nedarilo). Takze nechci bejt trapna a super akcni, ale 36tt se nam uz nekterym blizi, takze k maliniku este pridat cviceni
![]()
loli: a jaky cviky doporucujou…ja prave co jsem kde cetla tak vsude vylozene zakazovali posilovat brisni svaly…tak su z toho jelen teda..a co si mam predstavit pod pojmem dychani do podbrisku? to me napada leda ze by mohl martin z druhe strany ![]()
jinak ja mam teda chlapa uz 14 dni doma…ma vyhreznuty plotynky a kazdej rok v tuhle dobu ho to chytne…a co ja bych dala za to aby uz chodil do prace do vecera jako vzdycky…my vlastne v normalnim stavu se vidame jen o vikendech…pac on chodi do prace a pak ma hokej do jedenacti do vecera (tak chodi dom v jednu)…ja zas trenuju kone a litam kolem ostatniho…ale me to teda bajecne vyhovuje…tesime se a planujeme vikendy spolu a ty si uzivame (kola, hory, vylety)..ale mozna s deckem uz to bude taky jinak…no uvidime..byla bych rada kdyby to slo nejak vsechno zkloubit aby moc zmen nebylo ![]()
jinak uzivejte zbytek krasny slunecny nedele..ja jedu pro obili a repu na zimu ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
holky který myslíte????
Luci, já mám Emitex, jsem max. spokojená, ten druhý neznám. Ale vypadá taky dobře. Užila jsem jak krátkou, tak dlouhou verzi.
Luci, kamoska mela taky tu prvni a mala ji v ni dlouho vydrzela. Mela ji v lednu a dalsi rok se ji tam mala pekne vesla az do brezna. Takze bych asi volila tu, po zkusenosti. A druha se mi zase vic libi ![]()
lucialinka : já bych šla do toho Emitexu, všichni si ho děsně chválí. Zdá se, že je to kvalitní výrobce.
Pro upřesnění: ten fusak nemám, mám jen zimní zavinovačku do autosedačky a je moc fajn.
mikitaa : Na posílení břicha na tom kurzu PA doporučovala klek na všech čtyřech a snažit se udržet mírně zatažený břicho..víš, aby ti neklesly bedra (neprohýbali se). V této poloze vydržet 10 minut.
Jo, já myslím, že se nesmí posilovat jen některé břišní svaly…nesmí se (pokud vím) přímé břišní, ale můžou se třeba ty šikmý.
No a hlavně to dýchání do břicha…zkusit si prý třeba tak dýchat 2-3 minuty, pak relax (aby se člověk uměl úplně uvolnit) a zase třeba 2-3 minut funět ![]()
Nejhorší je, že v tom mám pěknej bordel…někde říkaj, že během kontrakce má být psí (mělké) dýchaní a někde, že zas hluboký do břicha. Nevíte někdo jak to je ?
Kurz splnil účel, jsem zmatená jako lesní včela ![]()
Ahoj holky,
tak já chodím cvičit průběžně, respektive spíš nahodile, když zrovna jsem v kondici a ne nachcípaná, což je poslední dobou dost často.
Dýchání upřímně jsem v tom fofru vůbec neřešila, PA sice něco hemzala, jak mám dýchat, ale já jsem si stejně v tom laufu myslela svý a říkala si, že si budu dýchat, jak si budu chtít. Takže to fakt moc nenacvičuju, nechám to přirozenému vývoji. Ale věřím, že pokud někdo rodí dlouho, tak správné dýchání může člověka občerstvit a taky ulevit.
Roxy, kdyz nekdo rodi dlouho, je pak rad, ze se vubec nadechne…ja jsem byla vyrizena a moc mi to nepomahalo…mozna jsem to delala blbe…ale u posledniho porodu bylo tak nejak vsechno blbe. Ale holky, vy jste lepsi, ja jsem takova trubicka ![]()