Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Jani díky a díky za odpověď…Jde o to,že malá je dost žroutík a baští dost často, v noci obzvlášť tak jsem myslela,že dkyž to mlíko bude trošku sytější tak,že jí víc zasytí a bude krásně déle spát..chudinka pak když se budí třeba i za hodinu na další jídlo,tak po chvilce padne únavou,že by jí snad ani dělobuchy nevzbudili…proto jsem se na to ptala…
A myslíš,že i jedna odměrka navíc by vadila???Dělám jí jak je psaný těch 120ml vody a 4odměrky,tak myslíš že by to tolik vadilo?Je to čtvrtka odměrky na těch 30ml vody navíc, to tam skoro ani neni znát,ne?
Jinak tahle noc taky nic moc…Malá má bohužel rýmu,takže pořád kňourala a tak…Teďkon mi tu spinká asi půl hoďky jak je za noc vyčerpaná,což teda já taky
Newíte co by jí an to pomohlo???Teplotku nemá…
Arien, vítej v prosinčatech! Tuším, že existuje nějaký nutrilon forte, ten dávala jedna kámoška malé na noc, aby déle vydržela spát. Odměrku navíc bych raději nedávala.Aby ji z toho zase nebolelo bříško. Na rýmku doporučuji vytírat nosík Sterimarem nebo Libenarem a pokud má sople, odsávat odsávačkou na vysavač. My máme taky nemocného tatínka, Andulka kašle. Tak doufám, že to s Lucinkou přečkáme ve zdraví.
Arien, my taky máme rýmu, já odsávám též odsáváčkou na vysavač a stříkám do nosíku mořskou vodu MAR, aby se mu lépe spouštěla rýma. Jestli máš aromalampu, tak tam můžeš dát eukalyptus.
arielko ja nejsem v cr, takze neznam ani nutrilon ani sunar.. pouzivala jsem bebu normos ated pouzivam bebu AR 1 (antireflux) a ta je husta jak svine, ze jsem musela dat dvojku dudel, vypada to jak lepidlo vubec nevim jak to muze protect.. dr. mi rikal ze ji to i vic zasyti a bude jist po delsich intervalech.. k tomu doslo az ted po dvoumeini prohlidce kdy mi rek ze mam 3hodinove intervaly na jidlo prodluzovat na 4hodinove, pomoci caje a prochazek. tak cinim a funguje to prekvapive.. jestli mas fajn pediatra zeptej se ho na to. manzelova exmanzelka do me furt hustila (i u juli) at ji tam prdnu trochu cerealii (tady je bimbosan, ale to u vas asi neni) na vecer ze po tom bude lip spat, tak jsme se na to ptali dr. a rikal ze radsi ne, ze to muze byt kontroproduktivni, ze ji po tom muze bolet brisko, ze se proste nauci spat dyl sama.
Zdenulina děkuju..Pořídila jsem odsávačku an vysavač a člověk teda kouká co se do toho malého stvořeníčka vejde,ale zabírá to..dneska jsem odsávala pouze 2× a ted dlouho ne a krásně dýchá nosánkem…Tak snad bude už ok..
Jinak přeji,aby jste se nemoci vyhly!!!
roxi díky za radu..mořskou vodu nemám a ani aromalampu,ale tou odsávačkou to vypadá,že už bude snad po všem…
magdi a může se optat kde bydlíš?
jinak já se právě bojim dát jiný mléko,aby nezačala trpět zácpami..Sestra mi radí sunar,protože je výživově hodnotnější prej..ale nevim no…Zkusim se zeptat dr. co mi poradí,jdeme tam ve čvrtek,tak uvidim…S těma cereáliema teda bych taky nesouhlasila, to přeci tak malý mimčo neumí ještě strávit,ne…
Ahooj holky…
hlasim se po delsi dobe…momentalne jsem u nasich v SUmperku a je to tu super ! Pul metru snehu
Ale mame tu terenni, starej kocar, takze pohoda ![]()
Taky hlasim, ze nam Kubik zacal spat behem dne..naspi snad tak 4 hodiny za den..a v noci uz vydrzi od 8h do cca 5 nebo 6 rano. Je to bomba … snad to vydrzi.
Jediny co nefunguje je kakani…uz se nevykakal osm dnu, zacina byt nervozni…zkusili jsme trubicku, masaze…a nic. Snad to brzy prejde resp. spis prijde ![]()
Jinak vsem preji pohodovy konec vikendu a zadny problemy s mimcama ![]()
Mikitaa: my jsme byli na kyclich v Tisnove..nejaky doktor Straka..bylo to celkem rychly. Cekali jsme asi jen 15 minut, ale je to holt pro tebe asi mimo
ALe autem by se to dalo…
jee promin arianko ne ariel
jojo ty cerealie mas recht. my bydlime ve svajcu, v italske casti.
loli to spani zavidim ale my uz taky trosku zacinam mit naky ten rytmus. i kdyz do peti nevydrzi.. 8 dni je dost.. i kdyz rikaji i deset dni ale uz bych zitra urcite volala vyplasena.. toz dej vedet, to asi pak bude stat za to ![]()
my mame vsichni rymu fakt parada, dnes v noci jsme nezamhourili oka juli rvala a rvala eli v poho jen kasle.
Arienko, já nevím s tím ředěním. Bych do toho asi nešla. A my měli ten Extra nutrilon, ale neřekla bych, že spinkala dýl, jen je mastnější a zabetonoval jí bříško. Se asi zeptej pediatričky.
My byly na kyčlích před 14 dny a podle instrukcí z porodky jsem jí měla dávat tu plínku navíc a já jí to nedávala, bo se jí to nelíbilo. Tak když jsme šli k doktorovy, tak jsem jí tam tu plínu šoupla aby nenadával a on na nás : JÉ, KOUKÁM VZORNÁ MAMINA KTERÁ VZORNĚ BALILA, NO JE TO VIDĚT, KYČLIČKY JSOU JEDNA BÁSEŃ A UŽ NEMUSÍTE DÁVAT ANI TU PLÍNKU NAVÍC. Takže jsem ho takhle obelhala.
Včera jsme byli na plese, tak jsem byla krasavice a pěkně jsme si zatančili a pobavili se a příští týden jdeme ještě na jeden. Ale nevěřila bych, jak se mi po Kačence bude už za pár hodin stýskat. Je to prostě moje malinkatá láska milovaná.
ari prave doktor rikal to same, ze na to prijdou sami ze to neovlivnis, tak nez jim na noc pritizit, ja spis planuju trosku sidit cajem ale to az bude jist pres den dost..
jani: tak to je dobry
uplne stejne jak u nas…ale my to asi meli jeste horsi pac sme dostali takovou decku pres raminka…taky mi v tom nechtela spat..tak sem ji to nedavala..a kycle vzorne v poradku
me uz to rikala aji sestra (pro dospely) v porodnici ze se to vetsinou srovna samo!
loli: tisnov je daleko..to na to kaslu..to uz by mi vyslo stejne jet do tisnvova nebo cekat tady…ale dik
jinac v patek jedem na prkna..si zablbnout…tak se tesim…a v sobotu jdeme na avatar tak hura huraaaa ![]()
ari: a kdyz ti tak spatne spinka…neboli ju treba brisko?? rikaji ze deti na UM na to trpi jeste vic…
my jsme vyresili probiotikama a spinkame sest hodin v noci v kuse ![]()
magdi neomlouvej se,já pochopila,že to píšeš mě ![]()
tak to přeji,aby jste se všichni brzy uzdravili!!! Jinak já moc šidit čajem bych nemohla, moc čaj nechce a když už tak stejně jí nestačí a pak se tváří jak kdyby říkala, mámo dej sem mlíko a čaj si strč někam
Je to žroutík,takže s čajem nepochodim…A kolik ti takhle sní na jendu dávku?
Jani já taky moc tadytěm mlíkům na noc nevěřim,že by nějak pomohly…četla jsem někde na netu,že někdo míchá ten prášek ne vodou,ale vývarem z ovesných vloček,ale to je asi taky až od vyššího věku si myslim a to prej krásně zasytí,no,každopádně bez konzultace s dr nic riskovat nebudu…Jinak gratuluji k dobrým kyčlíkům, my máme od 3.týdne věku dečku,malá má mělký kyčlíky po mě,taky jsem měla jako malá dečku a na ko jdem až 1.3. ![]()
miki neřekla bych,že jí trápí bříško, to ybch řekla,že při kojení jí trápili prdíky mnohem víc..Od tý doby co papá nutrilon tak nás střílí pěknýma ranama a kaká taky velmi dobře…A ani se nijak nekroutí,že by jí něco bolelo nebo tak…Já si myslim,že to má ze mě…Když jsem byla těhu tak jsme občas s přítelem měli krize a většinou to bylo večer a já byla na tom vždycky nervově hodně zle a brečela jsem,tak si ymslim,že to má i z toho…
Dnešní noc byla už lepší…Usly jsme spolu u tv na gauči a v půl 4 se vzbudila na baštu tak jsme jí nakrmila, u tho mi v náručí po krknutí usla tak do postýlky a kolem půl 7 začala kňourat zase kvůli plnému nosíku,tak jsme si jí vzala do postele v 7 další bašta a pak jsme krásně spinkali do 9h ![]()
Ari, to se vsechno brzo spravi. Co ja se naplakala, ze mi kluci nespi a spatne pribiraji. Ted je to fajn, mala je super. Koukala jsem, ze tobe mala nejak malo pribrala, ale mozna se pletu. Je to uz lepsi? A s tou krizi s manzou, na to nemysli. I mala uz zapomnela. Hlavne se snaz byt v klidu ted, aby mala necitila nervozitu a nebyla nervozni jeste vic. Pekne klidecek a vse se srovna ![]()
mikit jak ja ti zavidim prkno!!
ari ji malo tak 110-120ml co 4 hodky a tobe?? predtim to same papala co tri hodky takze o dve jidla min
a tim ze to ma z tebe tim se netrap, myslim zeje to blbost, miminka maji k veceru uz unavene i nerviky a placou ‚jen tak‘ z podrazeni.