Prostě umírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
13.9.11 00:28

Kdysi jsem se potkal se zajímavým a přitom nenápadným člověkem. Pracoval v jedné fabrice u mašiny - a přitom to byl mistr nějakého východního filozofického směru, nevím přesně. Já jsem měl zrovna dost mínusové období - díky pomluvě jednoho „kolegy“ jsem přišel o dost dobrou práci a tohle jsem bral jen jako náhražku. Tak jsem s ním dal řeč o té situaci - a on povídá:„Každý člověk, kterého v životě potkáš, tě má cosi naučit…“ A to by, zakladatelko, mohlo být východiskem i pro tvou sestřenici. To, že jí takto odejde milovaný a velmi blízký člověk (přitom bezbranný) by ji mělo posunout někam dál.
Ptal jsem se ho: „Jak poznám, co mě ten člověk měl naučit?“ A on říká: „To je ta nejtěžší věc na světě. Na tu neexistuje žádný návod.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
13.9.11 08:23
Jura007 píše:
Kdysi jsem se potkal se zajímavým a přitom nenápadným člověkem. Pracoval v jedné fabrice u mašiny - a přitom to byl mistr nějakého východního filozofického směru, nevím přesně. Já jsem měl zrovna dost mínusové období - díky pomluvě jednoho „kolegy“ jsem přišel o dost dobrou práci a tohle jsem bral jen jako náhražku. Tak jsem s ním dal řeč o té situaci - a on povídá:„Každý člověk, kterého v životě potkáš, tě má cosi naučit…“ A to by, zakladatelko, mohlo být východiskem i pro tvou sestřenici. To, že jí takto odejde milovaný a velmi blízký člověk (přitom bezbranný) by ji mělo posunout někam dál.
Ptal jsem se ho: „Jak poznám, co mě ten člověk měl naučit?“ A on říká: „To je ta nejtěžší věc na světě. Na tu neexistuje žádný návod.“

Tomuhle taky věřím… a vždycky, když mě potká něco ošklivého, tak po čase přijdu na to, že to bylo k něčemu dobré… (něco jsem se naučila, dospěla jsem, poznala jsem, kdo je opravdový přítel, získala jsem zkušenost k nezaplacení, změnila myšlení jiným směrem atd atd…) Je fakt, že ale v tomto případě se to zdá být nemožné… Vždyť je to tak krutééé… :cry: :cry: :cry: Ale věřím, že po dlouhém čase maminka přijde na to, co ji to nejen vzalo :cry: , ale hlavně dalo… :andel: :hug: Nicméně, znovu napíši, že z celého srdíčka přeji, aby se v tomto případě stal zázrak!!!! :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
13.9.11 08:48

v sobotu se dovime vic tak vam napisi jak to pokracuje :cry:

• Citovat
  • Upravit
607
13.9.11 09:00

Pane bože, řvu jak želva.Jediný co se mi honí hlavou je-PROČ? Proč musí umírat takový malinký človíček? Je to nepředstavitelné,strašné. Snad jen zázrak-prý se občas dějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
13.9.11 09:06
ha-ne-le píše:
Mám 5ti měsíčního syna a nedovedu…nedovedu si předtavit, že bych měla čekat až umře… To nejde!!! Život je tak moc nespravedlivej. Proč ty dětičky??? Sakra proč… Kdyby Bůh existoval, tohle by nikdy nedopustil… NIKDY!!!!! :cry: :cry:

Přeju hodně sil, hlavně to nevzdávat…
Nemám co říct..

Hned jak se maličkej probudí, dám mu asi tisíc pusinek. Je mi líto, že to nemůže udělat každá maminka!!!! :cry: :cry:
já když si to včera večer četla,tak jak se moje maličká v noci vzbudila na papání,už jsem jí do rána nedala z ruk,měla jsem jí u sebe v posteli po zbytek noci a pořád jsem jí hladila :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
13.9.11 09:09
harpyje píše:
Niki - s maminkou chlapečka soucítím,m usí cítít nejen bolet ale i ohromnou bezmoc. Vím, že Bůh jim bude v té bolesti oporou.ha-ne-le - ty jsi trubka, to mám fakt nejradši, když člověk v Boha nevěří, ale jak se stane něco zlého hned vyrukuje s tím, že to je ten důvod proč Bůh není. Vzpomeneš si na něj také někdy, když se tanou krásné, nevysvětlitelné, nepravděpodobné věci?

jenže bůh dělá dobré věci lidem,kteří to nepotřebují a těm bezbranným dušičkám nepomůže,těm by měl pomáhat nejvíce,takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.9.11 09:16
Jura007 píše:

Jenže Juro,když ti umírá nebo umře dítě, tak tě žádný takovýhle filosofický myšlenky neutěšej. Prostě ne ne ne.
Já si vůbec neumím představit, co bych v takové situaci dělala, to je totiž nepředstavitelný a kdo to nezažil, tak to stejně nikdy úplně nepochopí(a čím míň lidí tu hrůzu zažije, tím líp.
Samozřejmě umřou babičky, jednou přijdeš o rodiče, možná i přežiješ nějakého sourozence, ale tohle - to je úplně jiná kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
13.9.11 10:10

Teda… Pořád na toho malého myslím… :cry: Ještě mě napadlo, zkus kamarádce koupit knížku „Moc Podvědomí“ od E. Murphyho. Jsou tam návody, jak přemýšlet v různých životních situacích a patří tam i kapitola, když je někdo vážně nemocný… Musím říct, že mi ta kniha v některých situacích moc pomohla… Pravda je, že chlapeček je velmi vážně nemocný… :cry: Ale i zázraky se dějí a za zkoušku nic nedáš a určitě tím nic nezkazíš… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natanya
13.9.11 10:59

Je to strašně těžké. Nikdo si neumí představit, jaké to je, když to sám nezažije.
A jak už bylo řečeno, hlavně at s rodiči komunikuje jejich nejbližší okolí. To je ted dost důležité.
Ten maličký to zvládne, neuvědomuje si,je tak maličký brouček.A když má u sebe rodiče, je nejštastnější miminko na světě…at je k němu bůh milostivý.....

Ale hlavně se snažte Niky pomoci rodičům, protože se ztrátou dítěte se nedá nikdy srovnat, jen se s tím musí naučit žít…a to každý neumí zvládnout…

Vím, o čem píšu.
Přeju mnoho sil a velké velké pochopení okolí.

• Citovat
  • Upravit
natanya
13.9.11 11:03

Samozřejmě ze srdce přeju, aby byla nějaká naděje pro to miminko… Vy ted nemůžete myslet na nejhorší.

Moc jsme se diskuzí unesla a asi to neměla tak napsat. Omlouvám se.

Vy ještě maté naději, medicína je dnes na vysoké úrovni a toho léčitele bych také zkusila. Myslím, že v takovém případě rodiče vyzkouší úplně všechno.

Držte se, přeju hodně sil všem.

• Citovat
  • Upravit
1939
13.9.11 11:12

To je hrozné,smutné, brečím u toho a nevím, co bych dělala…asi bych si přála umřít taky, neviděla bych východisko jak žít dál, pokud by to bylo moje jediné dítě. Asi jsme ale silnější bytosti, ale nedovedu si představit tu bolest a starání se o umírající dítě přímo před očima…
Přeji tvé rodině mnoho sil a štěstí, aby se našlo ještě nějaké řešení, nechce se mi tomu ani věřit, že je to bez řešení… Držte se :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
13.9.11 11:14

až z toho mám slzy v očích..posílám hodně sil, je mi upřímě líto prcka i mámy… :hug:

• Citovat
  • Upravit
542
13.9.11 13:14

Pane Bože,prosím ať se stane zázrak a neumře… proč přišlo na svět??? když musí odejít, tak brzo??
Tohle nechápu, proč? MOdlím se o zázrak a přeji hodeně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
13.9.11 13:21

to je mi tak líto, že to slovy vyjádřit nejde. Takový brouček bezbranný, to je strašný, hrozný. Je mi to moc líto! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
13.9.11 13:42

to je hrozný :-( :-( uplně mi to vhnalo slzy do očí…je mi to moc líto. nevim co na to říct, prostě je to hrozný :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí