Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aglája75 píše:
Mela jsem první v 34 a druhou v 39… zitra mi je 48 a kdybych to mohla ovlivnit mela bych deti driv, ovlivnit jsem to nemohlazivot se deje jak se deje…
nemela jsem problem ani otehotnet ani v tehotenstvi, zadne problemy s kojenim, porodem…
Kdybych mela lepsi rodinu a podminky byla bych v pohode i ted… jak jsem na vse sama a spoustu starosti a stresu je to znat:(.
Jinak ma to sve vyhody… s mensimi detmi se udrzuje clovek vitalnejsi, vypada mladsi a zije zivotem mladsich…
Kvuli smlouve na dobu urcitou bych necekala, kdybych vedela, ze mam tohi spravneho partnera…
no mame to asi stejne, jen s tim rozdilem, ze ja to ovlivnit, tak bych to udelala uplne stejne, driv ani omylem. je mi stejne jako tobe, a musim zatukat, ani ty sily zatim neubyvaji, zrovna minuly vikend jsme se vratili s detma z tydenni italske lyzovacky, kde jsem byla asi na italskych svazich mezi nejstarsimi snowboardackami
a uz ted hledam, kam se v lete vydame na sjizdeni trailu na kolech, jako jsme byli vloni… kazdy to ma proste v zivote jinak, nikdo tu nevi, jak na tom je holcina zdravotne/fyzicky/, psychicky / materialne…
@markytka3 píše:
no mame to asi stejne, jen s tim rozdilem, ze ja to ovlivnit, tak bych to udelala uplne stejne, driv ani omylem. je mi stejne jako tobe, a musim zatukat, ani ty sily zatim neubyvaji, zrovna minuly vikend jsme se vratili s detma z tydenni italske lyzovacky, kde jsem byla asi na italskych svazich mezi nejstarsimi snowboardackami![]()
a uz ted hledam, kam se v lete vydame na sjizdeni trailu na kolech, jako jsme byli vloni…
Ja jsem se s detma take vratila z tydenniho lyzovani:), mluvim spis o takovem psychickem vycerpani sendvicove generace bez vidiny zlepseni spise naopak… my jsme byli v cechach a tam teda lyzovali o hodne starsi nez ja ( tipla bych jiste 60), ale s vnoucaty
ale lyze, snowboard nejezdi ani starsi dcera u nas, talze jsem moc nesledovala:) ale proste okolo sebe vidim vetsinu rodin, lde babicky a dedove funguji a ja uz se xx let staram spise o ne a pomoc nebyla nikdy…Jinak fyzicky rozdil vidim od 43 do te doby naprosto v pohode lepsi nez neldo ve 30 a vic jak 35 mi take v te dobe nikdo netipoval… Takze to fyzicke resim vice pohybem
Jinak treba chodim s detmi bruslit a tam tale vidim rodice odhadem meho veku i dedecky:).
Ale proste si myslim, ze bruslici babicka, ltere je 58 -60 je lepsi varianta pro zivot nez bruslici maminka v 50:)
Ja pujdu proti proudu…rodila jsem ve 33 a 36, je mi 40 a trochu lituji, ze jsem je nemela driv, mam pocit, ze bych mozna byvala mela vic energie…ale kdo vi
Jako nelituji, ze je mam, ale trochu me mrzi, ze jsme cekali.
Na druhou stranu, jak moje generace ma obecne dost mlade rodice v prumeru, tak v mem okruhu byla jedina matka, ktera uz mela mamu v duchodu a ochotnou hlidat ta, co mela dite az ve 40
Jenze zase…manzelovi rodice meli deti az pozdeji a tchan se ani jednoho vnoucete nedozil a tchyne si ke tak moc neuzila a od svagrove se jich ani nedozila.
Vsechnoa svoje pro a proti
I ty moje pochybnosti jsou fabulace, mozna mit ty deti driv, resila bych jine veci ![]()
@Anonymní píše:
Ano, u mě je to „jednou“
a manžel na to má názor jaký?
@stinga píše:
a manžel na to má názor jaký?
Manžel tohle nechává na mě. Prý až se na to budu cítit, tak to zkusíme.
@Anonymní píše:
Manžel tohle nechává na mě. Prý až se na to budu cítit, tak to zkusíme.
Pokud bys deti chtela, asi bych ve tvem veku nutne necekala na smlouvu na dobu neurcitou. Predpokladam, ze mas za sebou cca deset let pracovniho zivota a nemel by tedy byt problem s nalezenim prace i po RD. Nejsi v pozici absolventky bez praxe. Samozrejme to idealni neni, ale pokud mas dlouhodobeho partnera a budes-li chtit, moc bych neotalela. Nakonec se take nemusi zadarit hned.
Příspěvek upraven 12.02.23 v 15:07
@Aglája75 píše:
Ja jsem se s detma take vratila z tydenniho lyzovani:), mluvim spis o takovem psychickem vycerpani sendvicove generace bez vidiny zlepseni spise naopak… my jsme byli v cechach a tam teda lyzovali o hodne starsi nez ja ( tipla bych jiste 60), ale s vnoucatyale lyze, snowboard nejezdi ani starsi dcera u nas, talze jsem moc nesledovala:) ale proste okolo sebe vidim vetsinu rodin, lde babicky a dedove funguji a ja uz se xx let staram spise o ne a pomoc nebyla nikdy…Jinak fyzicky rozdil vidim od 43 do te doby naprosto v pohode lepsi nez neldo ve 30 a vic jak 35 mi take v te dobe nikdo netipoval… Takze to fyzicke resim vice pohybem
Jinak treba chodim s detmi bruslit a tam tale vidim rodice odhadem meho veku i dedecky:).
Ale proste si myslim, ze bruslici babicka, ltere je 58 -60 je lepsi varianta pro zivot nez bruslici maminka v 50:)
no bruslit jdeme za chvili a bereme na rybnik i hokejky
vek fakt neresim, porad lepsi bruslici maminka v 50ti nez rokydla matka v 35ti s odrostlyma detma, kterou v zivote nad vodou drzi jen AD, nebot vidi, ze ji zivot proplul mezi prstama a nic, vyjma driny, plinek, starani se o muze, ktery ji ted plachl s milenou, nezazila ![]()
Příspěvek upraven 12.02.23 v 15:08
Kamarádka měla první ve 23 a druhé 26. Bude ji 30. Pořád říká, že druhé měla mít až teď( kolem 30). Zase ale teď teprve si začala znovu trochu užívat.
@ontarova.stara píše:
Pokud bys deti chtela, asi bych ve tvem veku nutne necekala na smlouvu na dobu neurcitou. Predpokladam, ze mas za sebou cca deset let pracovniho zivota a nemel by tedy byt problem s nalezenim prace i po RD. Nejsi v pozici absolventky bez praxe. Samozrejme to idealni neni, ale pokud mas dlouhodobeho partnera a budes-li chtit, moc bych neotalela. Nakonec se take nemusi zadarit hned.Příspěvek upraven 12.02.23 v 15:07
Mám odpracováno 5 let, studovala jsem. A tahle práce mě fakt baví, chtěla bych se tma udržet. Řekněme, že je to top místo v mém oboru.
@Anonymní píše:
Mám odpracováno 5 let, studovala jsem. A tahle práce mě fakt baví, chtěla bych se tma udržet. Řekněme, že je to top místo v mém oboru.
V tom pripade si na tu smlouvu pockej. Pokud to beres (a neni zac se stydet) jako prioritni, nevidim duvod se hnat jen za splnenim spolecenskych norem.
A omlouvam se, je ti tricet, takze je logicke, ze po studiu mas pet let praxe, ja jsem si to nejak spojila s tou petatricitkou. Casu mas jeste dost.
@ontarova.stara píše:
V tom pripade si na tu smlouvu pockej. Pokud to beres (a neni zac se stydet) jako prioritni, nevidim duvod se hnat jen za splnenim spolecenskych norem.A omlouvam se, je ti tricet, takze je logicke, ze po studiu mas pet let praxe, ja jsem si to nejak spojila s tou petatricitkou. Casu mas jeste dost.
Děkuji za milý komentář. Já vím, że to není obvyklé, ale ta práce je pro mě důležitá. Dává mi smysl a baví mě. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za milý komentář. Já vím, że to není obvyklé, ale ta práce je pro mě důležitá. Dává mi smysl a baví mě.
Nemas zac, spletly se mi dohromady komentare Markytky, Aglaji i nadpis
. V tomto pripade bych si nejspis opravdu pockala na smlouvu na dobu neurcitou, cas jeste mas. Nevidim nic spatneho na tom, ze ve triceti se jeste dva tri roky budes naplno venovat praci a pak, s klidem v dusi a smlouvou, se spokojene vrhnes do materstvi.
Prijdes mi jako rozumna holka, ktera vi co chce a ma v zivote poradek. A podporu manzela, coz je take dulezite.
Hodne stesti a at te dal prace naplnuje, neni to totiz vzdy samozrejmost
.
@ontarova.stara píše:
Nemas zac, spletly se mi dohromady komentare Markytky, Aglaji i nadpis. V tomto pripade bych si nejspis opravdu pockala na smlouvu na dobu neurcitou, cas jeste mas. Nevidim nic spatneho na tom, ze ve triceti se jeste dva tri roky budes naplno venovat praci a pak, s klidem v dusi a smlouvou, se spokojene vrhnes do materstvi.
Prijdes mi jako rozumna holka, ktera vi co chce a ma v zivote poradek. A podporu manzela, coz je take dulezite.
Hodne stesti a at te dal prace naplnuje, neni to totiz vzdy samozrejmost.
Děkuji, jsi milá ![]()
Rodila jsem ve 32. Bývala bych chtěla dřív, ale měnila jsem ve 28 partnera. Takhle jsem aspoň odatestovala a stihli jsme trochu cestovat. Finančně jsem zajištěná. Jediné, co si říkám, že ve 25 by se mi líp v noci vstávalo
Jinak je to, jak má být.
@markytka3 píše:
no bruslit jdeme za chvili a bereme na rybnik i hokejkyvek fakt neresim, porad lepsi bruslici maminka v 50ti nez rokydla matka v 35ti s odrostlyma detma, kterou v zivote nad vodou drzi jen AD, nebot vidi, ze ji zivot proplul mezi prstama a nic, vyjma driny, plinek, starani se o muze, ktery ji ted plachl s milenou, nezazila
Příspěvek upraven 12.02.23 v 15:08
No to jsou ty variety
bavim se o sve situaci a moznostech, kdybych si mohla vybrat:) mela vych deti driv… ne o tom, ldo koho kdy necha a jak je rozkydly:)… kamaradka je o 10 let mladsi ma rodice o 5 let starsi nez jsou moje a uz ji 8 let hlidaji dite bemocne, pulku prazdnin, staraji se jezdi na dovolene vse zastanou… moji nehlidali nikdy, ve veku o 5 let mladsi tady tatka uz 5 let neni a mamka 4 roky pralticky nechodi a za rok, dva bude na dialyze… tal by se dalo polemizovat porad dokola…
Pisu proste obecne, ze bych kdybych mohla mela deti driv ( ne v 18, ale 28- 34) byla bych aktivni maminka i aktivni babicka ![]()