Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
, vy jste toho nakecaly teda. ![]()
Hory beru i já, aspoň bych vypadla z Karviné.
Taky máme rádi hory.
A přiberu našeho maxičivaváka čtyřkilového, ať se seznámí s šestikilovým kocourkem.
![]()
Teda holky, to bude prča, naše Bára se už hrozně těší, ta všechny čtyřnohé postaví do latě, až začne z plna hrdla hulákat
![]()
Ten progesteron je vlastně Utrogestan, co si od ET všechny zavádíme
takže by to mělo být pojištěno ![]()
Kaďule já brala agolutin, ale to je stejné, jen jsem četla, že holčiny měly nasazené nízké dávky toho „utrouše“ a i s ním nedosáhly potřebné hladiny, ale to zjistily až po neúspěšném IVF
Jaru22 píše:
Holky slyšely jste, že by vám zjišťovaly hladinu progesteronu? - ta je prý důležitá pro uchycení emryjka a pak i když se ti embryjko uchytí, tak aby se udrželo a vyvíjelo. Odběry nám dělali (snad i na toto), ale vůbec nevím jakou hladinu mám.
Ahoj Jaru,
taky jsem tohle nevěděla a zjistila to, až jsem se hrabala v kartě. U nás to dělají asi při HP a pak po ET nebo KETu, když přijdeš na kontrolní krev. To odeberou krev na Hcg, estradiol a progesteron. Progesteron podle mě právě proto, aby věděli, že ho máš v tělě dost, pokud bys byla těhu a pokud ne, tak že to nebylo způsobeno jeho nedostatkem (případně příště by dali vyšší dávkování). Prostě to zkontrolují, aby ho bylo dost
. Takže se to hlídá, nboj
. Já z toho měla taky bobka, ale včera jsem se o tom právě s Dr. bavila.
Jo, a ještě Dr. říkala, že dávkování 2-2-2 je vysoké, já při něm měla hodnotu 270 a na těhu stačí prý kolem 100… Ty výsledky bys měla mít ve své kartě v CAR, tak si tam když tak nahlídni, až půjdeš na kontrolu, nebo se jich přímo zeptej ![]()
Holky já měla utrouš taky 2-2-2 denně, v tom bych problém neviděla, já bych spíš potřebovala něco, aby se miminko, když se zakousne, nepřestalo vyvíjet ![]()
Proč všichni říkají, že na to nic není, ani listovka prý nepomůže, je to na přírodě ![]()
Ladu
![]()
holky, tak mi švagrová donesla tu m. kašičku a macu, jaké máte dávkování a berou to i vaše zlata?
Ufff, tak jsme konečně doma…
Vydali jsme se z rošťákem do města na nákupy do školy, aby jsme to v srpnu nehonili na poslední chvíli. Lepší počasí jsme si fakt vybrat nemohli…
Peněženku mám lehčí o 1500,– Kč a to ještě nemáme všechno!!! Mít dvojčata je asi doopravdy luxus, ale zase by jsme to nějak zvládli.
Pořád přemýšlím, jestli v září nechat zavést jedno nebo dvě…
Kdyby to bylo první mimi tak neváhám, ale když si vemu, že rošťákovi dáme ročně za kroužky a doučo z ájiny 20 000,–, tak váhám… ![]()
Jaru, baštím to sobecky jen já… ![]()
Kadi, nám na to zamlklé těhu právě řekli, že přestože máme genetiku OK, tak tím, že manža má špatnou morfologii, tak embryjka mohou mít genetickou vadu a tím se přestávají vyvíjet. Právě proto nám doporučili to PGD. Ty si s tím zatím hlavu nedělej… Já měla ZT už třikrát… ![]()
Straki, já na nic jiného pomalu ani nemyslím, jestli nechat zavést jedno nebo dvě, dvojčátka nechci, nemám už na to a nemůžu to udělat dceři, která potřebuje klid na učení, je šikovná, půjde na vejšku, to bychom těžko zvládli ![]()
Být bezdětná, tak ani minutu nepřemýšlím, dvojčátka bych moc chtěla.
Co jste všechno kupovali? Holka si vybrala na netu batoh a penál za skoro 1700 a to musíme koupit spoustu učebnic, hledáme na aukru a tak, nový by stály majlant ![]()
Holky, mám ještě dotaz k té mateří kašičce - píšou tam, že se nesmí užívat v těhu, tak jak to teda budete brát? Až do ET?
Ahoj holky,tak jsem doma ![]()
Z pěti dortíku,nám chutnaly jen dva
Takže ještě budem vybírat,potřebujem tři patra a každý jiný.
Jinak jsem se stihla na zítra objednat na manikuru,už to potřebuju.
Káďul,Straki jak vás tady čtu,tak začínám o tom našem jednom embryjku pochybovat. ![]()
Já jsem rozhodnutá pro 2, pořád si říkám, že kdyby to jedno nezvládlo, tak máme ještě druhé, nevím jak bych přemýšlela, kdybych měla mrazáčky, díky tomu, že se k ET vyvinuly z 13 jen 2, tak bylo rozhodnuto.
Naše přípravy na pink párty pomalu vrcholí, dnes jsem štěpánovi koupila růžovou paruku s dlouhýma kudrnatýma vlasama - ať si je užije, když už min. 10 let má skoro holou hlavu ![]()
Jaru22 píše:
Já jsem rozhodnutá pro 2, pořád si říkám, že kdyby to jedno nezvládlo, tak máme ještě druhé, nevím jak bych přemýšlela, kdybych měla mrazáčky, díky tomu, že se k ET vyvinuly z 13 jen 2, tak bylo rozhodnuto.Naše přípravy na pink párty pomalu vrcholí, dnes jsem štěpánovi koupila růžovou paruku s dlouhýma kudrnatýma vlasama - ať si je užije, když už min. 10 let má skoro holou hlavu
Jaru copak chystáte za párty? ![]()
Drahý slaví kulatiny a heslo je pink party - každý musí příjít v něčem růžovém ![]()