Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno ![]()
Ahoj Jaru ![]()
U metody PICSI dají spermie do roztoku a ty co v něm plavou jsou ty nejlepší. Kdežto u ICSI je pouze na posouzení embryologa a jeho výběru, která se mu zdá nejlepší.
Babul, dobrý vtip
Vyprskla jsem tu v kanceláři smíchy, ještě že tu nikdo nebyl ![]()
Já včera uklízela bordel, co se dostal přes igelity do kuchyně. Miláček vydlabával škváru z podlah. Nejlepší bylo, že když jsem otevřela dveře do kuchyně, tak všude bylo černo, jen tam, kde by mělo být nejvíc, tak bylo vypulírováno, takové kolečko. No aby ne, naši kocourci si vždycky najdou to nejvíc špinavé místo a pak se v něm vyválí. Byli jak mouřeníni, tak šli navštívit koupelnu a vanu a to prskali ![]()
Přeji dneska všem úspěšný den
Pro mě poslední pracovní, pak 14 dní dovča, hurááááá
![]()
Asi ne, manžel má dobrý spermiogram. Ale uvidíme, co nám navrhnou v centru. Pokud to doporučí, tak si myslím, že na to kývneme. Je to přeci jen poslední hrazený pokus, takže uděláme maximum. ![]()
ahoj holky ![]()
Picsi je hlavně o tom, že se sperime nachytají na Hyaluronan hormon a tím poznají, že jsou zralé a schopné oplodnovat, kdežto při ICSI je vybírá doktor a je to jeho subjektivní názor…
holky, já bych se chaty taky zůčastnila, ale ta moje dvě telátka by vám tam asi udělala trochu paseku ![]()
jinak všem hezký den ![]()
Dobré ránko… ![]()
Glumi, co máš za telátka? My máme 36 - ti kilovou zlatou retriévřici. Je fakt zlatááá. Mám moc ráda velké psy!!! ![]()
Sari, tak ať ten poslední den v práci rychle uteče!!! ![]()
Jessi, Ty dnes taky naposled, že? Třeba v přípravném týdnu už nenastoupíš!!! ![]()
Ahoj Straki ![]()
Holky, kávičku? ![]()
Jen doufám, že Glumi nemyslela opravdu telátka
To by byl zvěřinec ![]()
Dneska tu nemám oběd, vařili nějaký blaf, tak jsem navrhla vedoucímu, že mám takový výborný nápad, že půjdu domu dřív a prošlo to
![]()
Straki75 píše:
Dobré ránko…![]()
Glumi, co máš za telátka? My máme 36 - ti kilovou zlatou retriévřici. Je fakt zlatááá. Mám moc ráda velké psy!!!
Sari, tak ať ten poslední den v práci rychle uteče!!!
máme americkýho buldoka…má tak k 60 kilůma 7 mesíční stěně bulíka, ten má 25-30 zatím
prostě miláčci
Jessi, Ty dnes taky naposled, že? Třeba v přípravném týdnu už nenastoupíš!!!
nějak divně se mi to sloučilo
máme americkýho buldoka…má tak k 60 kilům
a 7 měsíční stěně bulíka, ten má 25–30 zatím prostě miláčci ![]()
Ahoj holky ![]()
Dáváme kávičku
jakou máte rády ???
Straki hodně štěstí na kontrole ![]()
Sári, tak myslíš, že to PISCI pomůže, když manžel měl hroznou morfo, ale vajíčka se s ISCI prý krásně oplodnila, jenže já bych chtěla mít co největší jistotu, že se oplodněná embrya budou dál vyvíjet, na co mi jsou oplodněná, když to dopadne stejně špatně… ![]()
kadule: všude píšou, že po picsi se podařilo krásné vyvíjející se embryo i u párů, kde po isci embrya nerostla…náš embryolog tvrdí, že jedině díky picsi jsou schopni vyloučit chybný lidský faktor, že kolikrát by on vybral jinou spermii než která byla vybrána díky picsi, ale jednině ta picsi byla opravdu kvalitní
my jsme picsi u prvního ivf chtěli, prej nám ho nedělali, ale platili jsme ho
takže jdeme do nového caru, kde se právě snaží picsi dělat skoro u všech ![]()
Straki75 píše:
Sari, jj, dáme kafčo…Glumi, jsou to fakt miláčci!!!
náš Barnabash