Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Straki75: A tu minimální stimulaci jsi chtěla ty nebo to jinak nejde?
Babulko, neboj, jeslti tam máš drén, tak případný hnis půjde pěkně ven a nemělo by to už moc bolet. Je to horní nebo dolní osmička? Tipuju dolní, když se tak natrápil
Máš antibiotika? Určitě leduj, to je jediný způsob pro ten první den, pak se to vyplachuje heřmánkem, ale ne dneska!
Holky, my až se sejdeme na kafíčku, tak aby zrovna přistavili cisternu s mlíkem
když pijeme spíš mlíko s kafem než obráceně ![]()
Káďul, jsi z oboru??
JJ, dr. mi říkal, že dneska nevyplachovat, sice mi pořád teče krev, něco jsem vyplivla, tak doufám, že to je dobře. Leduju, co to dá a máš pravdu, byla to spodní osmička. Ještě mě čeká vrchní, ale dr. se smál a říkal, že mě nechá uklidnit a že by to viděl tak na podzim a že ty vrchní jsou brnkačka. Ale fakt si užil, prý zespod toho zubu byla nějaká čepička, tak to prostě nešlo.
![]()
Maia22 píše:LuS píše:Maia22Jj jsem s tím smířená,ale nejprve to byl šok. Mám už 40,7 FSH a 0,01 AMH,ale to už je jedno,těším se na darovanáAhoj Maio,
teda se zatajeným dechem jsem četla tvůj příspěvek…Moc mě to mrzíAle neztrácej naději, určitě to výjde (i když třeba s darovaným vajíčkem)!!Kolik jsi měla FSH?Já loni v září 25,4.Dr. mi řekl, že mám hodnoty jak v přechodu a že jsem 1 pacienta z 25.000, co jich tam mají…Teď mám hodnoty nižší (Dr.v CAR mi ani neřekl jaké, ale na IVF to prý je, ale na ISCI, jelikož má manža špatný SPG
)Tak závidím všem, co tohle nemusí řešit a mají vše bez problémů…!Držím ti moc moc palečky!!!
A jak se ti to podařilo snížit?
Tak to už je teda výška…Já po pravdě ani nevěděla, kolik má být. Pak mi v CAR řekli, že do 21.
Po vysazení HA (v červnu) jsem do prosince neměla MS. V září jsem volala na gyndu a Dr. prý ať radši dojdu, že je to sice normální, ale radši mi udělá horm.profil. V tu dobu (asi 2 měs.) jsem měla návaly jako v přechodu.Ještě jsem se tomu smála a říkala jsem to i Dr.A on, že to prý může být, ale spíš ne.No a za týden mi sdělil, že to tak, bohužel je, ale že to nemusí být finální. Že to prý po vysazení HA bývá. Ještě mě ale pro jistotu poslal na genetiku. Chromozomy mám, naštěstí, v pořádku. V prosinci jsem byla na další kontrole (chodím po 6 měs.)2 dny před došla MS sama od sebe (tak ráda jsem tu červenou potvoru viděla)Tak Dr. řekl, že ať to zkoušíme a za 6 měs. ať dojdu zase na kontrolu…MS jsem měla po 43 dnech a poslední v březnu a do května nic.Tak mi Dr. píchl agolutin a navrhl návštěvu CAR. Tak tam od června s manžou chodíme.
Jinak hned jak mi zjistil to vysoký FSH tak jsem do sebe začala cpát kde co.Koupila jsem si zelený ječmen od Greenways(kamarádka mi poradila, že to právě upravuje hladinu hormonů), různý bylinkový čaje a v únoru jsem pak nasadila gynex.Jestli mi tohle všechno pomohlo, fakt nevím…každopádně uškodit se tím nic nedá…Zkusit se má vše…
A uvidíš, s darovanými vajíčky to určo výjde a budeš ta nej nej máma!!!Jo, tak moc bych si přála, aby nám to všem vyšlo!!!
A už teď někdy bys měla mít ET?
Babulko, dělala jsem 4 roky u zubařky ![]()
Horní 8mičky jsou fakt brnkačka, toho se neboj, mají jen jeden kořen, ty dolní potvory 3 a někdy i 4.
A nepij teď nic teplýho, ať se to nerozkrvácí ![]()
Držím palce, ať tě to už nebolí ![]()
Holky normální hodnota FSH je do 10, všechno nad už je špatně. Já měla 12,5 a DR ze mě už dělala babičku v přechodu a proto jsem měla při stimulce vysoký dávky Puregonu a vajíčka byla, takže houby zle ![]()
Káďule píše:
Holky normální hodnota FSH je do 10, všechno nad už je špatně. Já měla 12,5 a DR ze mě už dělala babičku v přechodu a proto jsem měla při stimulce vysoký dávky Puregonu a vajíčka byla, takže houby zle
Mně řekl Dr., že do 21 je to v poho. Tak fakt nevím…
Houby tomu rozumím.Ale ono je to v tomhle případě asi lepší ![]()
Díky moc za radu. Takže zítra můžu už vyplachovat heřmánkem a ten gumový drén vyndat, jo? Doufám, že se to bude dát vydržet. Ale dostala jsem 2 injekce, hubu mám necitlivou ještě teď.
To už bych si radši zase píchala do břicha stimul. injekce, než zase tohle. ![]()
LuS: Jj také to všem přeji,ve všech diskuzích kde jsem zakotvila všichni už těhotní a já pořád nic,snad se to brzy změní. Mají pro nás na září dárkyni,takže ET by měl být někdy v září,nebo říjnupodle toho jak půjde stimulace atd,to nikdo dopředu neví,ale doufám že to bude v pohodě,mám dost blbou krevní skupinu 0Rh negativní a dárkyně se špatně hledá
Ono prý to FSH kolísá,samo se to může zlepšit,u mě to jde pořád k horšímu,ale že nikdy neotěhotním spontánně vyloučené není,kdo ví jak to bude až budem mít prcka/y z darovaných a hodím se do klidu ![]()
Maia22 píše:y
LuS: Jj také to všem přeji,ve všech diskuzích kde jsem zakotvila všichni už těhotní a já pořád nic,snad se to brzy změní. Mají pro nás na září dárkyni,takže ET by měl být někdy v září,nebo říjnupodle toho jak půjde stimulace atd,to nikdo dopředu neví,ale doufám že to bude v pohodě,mám dost blbou krevní skupinu 0Rh negativní a dárkyně se špatně hledáOno prý to FSH kolísá,samo se to může zlepšit,u mě to jde pořád k horšímu,ale že nikdy neotěhotním spontánně vyloučené není,kdo ví jak to bude až budem mít prcka/y z darovaných a hodím se do klidu
Maia22 píše:
LuS: Jj také to všem přeji,ve všech diskuzích kde jsem zakotvila všichni už těhotní a já pořád nic,snad se to brzy změní. Mají pro nás na září dárkyni,takže ET by měl být někdy v září,nebo říjnupodle toho jak půjde stimulace atd,to nikdo dopředu neví,ale doufám že to bude v pohodě,mám dost blbou krevní skupinu 0Rh negativní a dárkyně se špatně hledáOno prý to FSH kolísá,samo se to může zlepšit,u mě to jde pořád k horšímu,ale že nikdy neotěhotním spontánně vyloučené není,kdo ví jak to bude až budem mít prcka/y z darovaných a hodím se do klidu
Já bych měla jít na ET taky někdy v září, když vše půjde jak má…Zatím čekám na tu červenou potvoru, abych mohla nasadit další balení provery a 23.DC začít stimulovat…
Ale přesně, jak píšeš…To vyloučeno rozhodně není, že budeš mít pak prcka z vlastních zásob
Známá mé kamarádky nemohla mít 5 let děti, pak podstoupili IVF a v 6-ti nedělí otěhotněla přirozeně…Jako ta psychika je fakt na 1. místě a všechno je možné.....!!
Tak neztrácejme naději ![]()
Maia22 píše:y
Maia22 píše:
Já bych měla jít na ET taky někdy v září, když vše půjde jak má…Zatím čekám na tu červenou potvoru, abych mohla nasadit další balení provery a 23.DC začít stimulovat…
Ale přesně, jak píšeš…To vyloučeno rozhodně není, že budeš mít pak prcka z vlastních zásob
Známá mé kamarádky nemohla mít 5 let děti, pak podstoupili IVF a v 6-ti nedělí otěhotněla přirozeně…Jako ta psychika je fakt na 1. místě a všechno je možné.....!!
Tak neztrácejme naději ![]()
Ahoj holky, všechny zdravím
,
Straki, to ICSI a PICSI by sis musela zaplatit určitě navíc. Já osobně bych do toho asi šla. My jsme měli ICSI všechny vajíčka a PICSI jen polovinu a ta byla výrazně silnější.
Kádi, já bych ten KET nezatracovala. Příčina ZT nebo potratu může mít několik příčin a nemusí to být jen špatná spermie. Navíc do těch embryjek nevidíš a je možné, že by dnes s PICSI vybrali stejnou spermii,jakou tehdy, aniž by o tom věděli…Co by za to některé holky daly, kdyby měly ještě mražáčky a nemusely vždycky celé IVF opakovat znovu. Navíc KET je mnohem šetrnější a levnější
![]()
Holky, já zas čekám na MS a ona nikde
. Potřeovala bych, aby už přišla a já se mohla objednat na tu laparku… ![]()
Ahoj Ladunko ![]()
Já vím, že můžu být ráda za mrazáčky, jen nechci dopadnout stejně, kdyby se IVF nepovedlo, šla bych do mrazáčků s větší radostí než teď po ZT.
Na mrchu taky čekám, včera večer už jsem hodně špinila a teď zase nic a můj CAR dnes končí a mají 1|4dní dovč, chtěla jsme se ještě dnes na ten srpen objednat ale mrcha zlobí ![]()