Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Káďule píše:
Holky k těm tchýním - já mám jednu superextrém
Nejdříve nás nutila do svatby, asi aby se už synáčka zbavila a když jsme pak přišli, že čekáme mimi, tak se naštvala, nesměli jsme ji říkat babičko, že jsme se ji neptali, jestli chce být babička, a ona že je ještě mladá /45/, no malou viděla naposledy v dubnu 1996 - byly ji 3měsíce a to jsme ji k nim vzali přes její zákáz na tchánovi 50tiny, ale když jsem viděla, jak od Michalky odháněla i ostatní příbuzný, aby na ní nekoukali, že u nich jsou i lepší věci na obdiv jako třeba kuřátka, a když odmítli potom přijet i na vítání občánků, protože mají nějakou práci, tak jsem k nim vlítla, řekla jsem tchánovi všechno co mě trápilo, manžel stál při mě, bába se schovala, ale všechno slyšela a od té doby nemáme babičku a já tchýni. Tchán se stavuje, o ní nemluví, ale je to takový povinný stavování, neví, že máme narozeniny, Míša vysvedčení, no ale to už je jedno.
Babizna je teď už konečeně babičkou, má 2 letou vnučku od mladšího syna a může se přetrhnout.
Moje dítě nijak nestrádá, naši ji všechno vynahrazujía kdyby bábu potkala, řekne dobrý den a tím to končí.
to je baba jedu, já zažila dvě tchýně a obě super
ladun píše:
Ahoj holky,
zdravím Vás z práce…
Jaru, je fajn, že jste si to užili. Pak hoď nějaké fotečky
Babul, co zoubky?
Co ostatní holky? Máte něco některá tento týden?
Luca má zítra kontrolu folíků, že?
Kádi, určitě z těch tří aspoň jedno zbyde, neboj
. A budu držet place, aby se embryjko chytlo a hlavně nepustilo
Sakryš ta mrcha už by se Ti taky mohla uráčit… ![]()
Káďule píše:
Holky k těm tchýním - já mám jednu superextrém
Nejdříve nás nutila do svatby, asi aby se už synáčka zbavila a když jsme pak přišli, že čekáme mimi, tak se naštvala, nesměli jsme ji říkat babičko, že jsme se ji neptali, jestli chce být babička, a ona že je ještě mladá /45/, no malou viděla naposledy v dubnu 1996 - byly ji 3měsíce a to jsme ji k nim vzali přes její zákáz na tchánovi 50tiny, ale když jsem viděla, jak od Michalky odháněla i ostatní příbuzný, aby na ní nekoukali, že u nich jsou i lepší věci na obdiv jako třeba kuřátka, a když odmítli potom přijet i na vítání občánků, protože mají nějakou práci, tak jsem k nim vlítla, řekla jsem tchánovi všechno co mě trápilo, manžel stál při mě, bába se schovala, ale všechno slyšela a od té doby nemáme babičku a já tchýni. Tchán se stavuje, o ní nemluví, ale je to takový povinný stavování, neví, že máme narozeniny, Míša vysvedčení, no ale to už je jedno.
Babizna je teď už konečeně babičkou, má 2 letou vnučku od mladšího syna a může se přetrhnout.
Moje dítě nijak nestrádá, naši ji všechno vynahrazujía kdyby bábu potkala, řekne dobrý den a tím to končí.
luca22 píše:
Narkoza je v pohodě,letos jsem podstupovala laparku a taky jsem se jí bála,ale je to to nejmenší.Ale chápu obavy,když je to poprvé,taky jsem byla z toho pokaděná.
Jinak já už stimuluju na své 1IVF a zítra mě čeká poslední UTZ a ve čtvrtek mi řekli OPU,takuvidíme.
Stimulace se dá,ale ty injekce cetrotide,uf nic příjemného
Taky mě od včera bolí prsa a břicho,no nafouklé jako ve čtvrtém měsíci.
Ahoj Glumbi,
jo, to je fakt bludnej kruh. U nás jsem se odjakživa řešila já (špatnej čípek a posléze vysoké FSH - nefunkčnost vaječníků) tak jsem si říkala, že jsem fakt kripl a ve finále se k tomu ještě přidal špatnej SPG takže jsme teď s manžou na 1 lodi. Ale zase si říkám, že tyhle problémy lidi dost stmelí (teda aspoň u nás to tak je). Tak snad vydržíme vše ![]()
Ahoj holky tak jsem byla v pátek na ET. ze sedmi vajíček to jedno nevydrželo. Tak mám 5 zamražených a jedno u sebe ![]()
A nevím jestli jsem nastydlá ale od soboty mám zvýšenou teplotu a dneska mě začala pobolívat prsa. Taky jste to někdo tak měl?
díky za odpověď
jarutka píše:
Ahoj holky tak jsem byla v pátek na ET. ze sedmi vajíček to jedno nevydrželo. Tak mám 5 zamražených a jedno u sebe
A nevím jestli jsem nastydlá ale od soboty mám zvýšenou teplotu a dneska mě začala pobolívat prsa. Taky jste to někdo tak měl?
díky za odpověď
jarutka píše:
Ahoj holky tak jsem byla v pátek na ET. ze sedmi vajíček to jedno nevydrželo. Tak mám 5 zamražených a jedno u sebe
díky za odpověď
Gratuluji a závidím
![]()
Tak se drž, mamino ![]()
LuS píše:
Ahoj Glumbi,
jo, to je fakt bludnej kruh. U nás jsem se odjakživa řešila já (špatnej čípek a posléze vysoké FSH - nefunkčnost vaječníků) tak jsem si říkala, že jsem fakt kripl a ve finále se k tomu ještě přidal špatnej SPG takže jsme teď s manžou na 1 lodi. Ale zase si říkám, že tyhle problémy lidi dost stmelí (teda aspoň u nás to tak je). Tak snad vydržíme vše
Holky, je to opravdu všude jinak. My když jsme začali řešit tyto problémy, tak jsem si nejdříve prošla nekterá vyšetření sama, tam nic nenašli, vše v normě a tak přišla na řadu diagnostická laparka, ale před tím musel manžel na SPg, aby mě neřezali zbytečně, ten dopadl ok. No a laparka odhalila problém ve mě,tak nás poslali do CAR.
Nevím sice, jak by se vyvinula situace, kdyby našli problém u manži, takže toto srovnat nemůžu, ale ze začátku nás zkoumali oba a to si myslím je podstatné.
Holky, jinak já měla tchýni taky moc fajn, měla své mouchy, ale kdo je nemá. Od začátku náš vztah podporovala. vše bylo fajn, pak onemocněla a teď je protivná. Vím, že si hodně prošla a že to asi přispělo ke změně jeji povahy a chování, ale snažíme se ji pomoct jak jen můžem a ona si toho neváží. Chová se jako rozmazlené malé dítě.
tak já se tiše modlím (i jako ateista) abych byla alespoň já v pořádku. MOje dr. to moc neřešila, v CAR mi sice udělali základní vyšetření (krev, HP, UTZ), tak snad se nám k tomu nic nepřidá…
Dokonce jsem se rozhodla po tom všem co čtu zkusit do podzimka shodit pár kilo aby mě ty nabrané po stimulacimoc nepřekvapili… i tak potřebuju aspoň 10 dolů tak snad to půjde. Posilku ani fitko nepotřebuju - mám stavbu - tak jen trochu upravit jídelníček… Naštěstí chodím na obídky, kde bývá denně něco zeleninového a zdravého… ![]()