IVF srpen – září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11237
25.7.11 10:30
Glumbi píše:
luca22 píše:
Narkoza je v pohodě,letos jsem podstupovala laparku a taky jsem se jí bála,ale je to to nejmenší. :wink: Ale chápu obavy,když je to poprvé,taky jsem byla z toho pokaděná. :mrgreen:Jinak já už stimuluju na své 1IVF a zítra mě čeká poslední UTZ a ve čtvrtek mi řekli OPU,takuvidíme.
Stimulace se dá,ale ty injekce cetrotide,uf nic příjemného :poblion:
Taky mě od včera bolí prsa a břicho,no nafouklé jako ve čtvrtém měsíci. :roll:
cetrotide jsem taky píchala a to strašně svědí, ale pregnyl je horší ten bolí víc, ale zase je už poslední :palec:

no a ten už se píchá ale do zadku,ne?Víš mě na tom cetrotide vadí,jak když tam vymáčkneš celou tu injekci,jak pak cejtíš tu tekutinu pod tou kůží,to vždy udělá takovej zvuk,jakoby tam byla nějaká vzduchová bublina a to tam zapíchnu tu jehlu uplně celou až po konec.Fuj,už abych t měla za sebou,ještě dvě injekce :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
25.7.11 10:31

Glumbi tak to jste na tom stejně jak my - manže je teď tak půl roku po pregnylu - nevím jestli zítra bude spg - to paní neříkala tak uvidíme… Ale moc zázraky nečekáme - z těch jsme už vyrostli… dva roky jobovek nás naučily svoje. ¨
SPíš se nám nelíbí, že netušíme kde je pravda. Loni v září jsme byli na kontrolním spg ve Zlíně. Tam řekli, že něco našli, ale že to nebylo na zamražení, že toho bylo opravdu málo. Tak jsme se radovali, že je možná nějaká šance. Dokonce embryoložka řekla, že by s tím šlo podstoupit ICSI… Jenomže od té doby další 4 spg v PRaze a nic nenašli.
Co si o tom myslet??? Navíc nechtějí ze Zlína dát jakoukoli informaci o tom co našli nebo nenašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
25.7.11 10:34

Luci, asi jen jedno, jako při IVF, když je mrazili, bylo jedno stejné jako zaváděli - 10ti buněčné, a dvě byly menší myslím 8mi buněčné, ale prý taky pěkný.
Při rozmražení se všeobecně udává, že přežije jen 50% embryjek, takže snad to jedno vydrží :palec:
Jinak držím palce zítra ne UTZ, večer pak píchneš Pregnyl a hurá do OPU :palec: Úplně Ti závidím, že už jsi tak daleko, já už se nemůžu dočkat, tohle meziobdobí je dlouhý a po té revizi takový smutný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
25.7.11 10:34
luca22 píše:
Glumbi píše:
luca22 píše:
Narkoza je v pohodě,letos jsem podstupovala laparku a taky jsem se jí bála,ale je to to nejmenší. :wink: Ale chápu obavy,když je to poprvé,taky jsem byla z toho pokaděná. :mrgreen:
tak mě cetrotide a pregnyl píchala sousedka je to setra a vůbec to nebolelo, jen pak svědilo…jj pregnyl je do svalu
Jinak já už stimuluju na své 1IVF a zítra mě čeká poslední UTZ a ve čtvrtek mi řekli OPU,takuvidíme.
Stimulace se dá,ale ty injekce cetrotide,uf nic příjemného :poblion:
Taky mě od včera bolí prsa a břicho,no nafouklé jako ve čtvrtém měsíci. :roll:
cetrotide jsem taky píchala a to strašně svědí, ale pregnyl je horší ten bolí víc, ale zase je už poslední :palec:
no a ten už se píchá ale do zadku,ne?Víš mě na tom cetrotide vadí,jak když tam vymáčkneš celou tu injekci,jak pak cejtíš tu tekutinu pod tou kůží,to vždy udělá takovej zvuk,jakoby tam byla nějaká vzduchová bublina a to tam zapíchnu tu jehlu uplně celou až po konec.Fuj,už abych t měla za sebou,ještě dvě injekce :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
25.7.11 10:37
Strsim píše:
Glumbi tak to jste na tom stejně jak my - manže je teď tak půl roku po pregnylu - nevím jestli zítra bude spg - to paní neříkala tak uvidíme… Ale moc zázraky nečekáme - z těch jsme už vyrostli… dva roky jobovek nás naučily svoje. ¨
SPíš se nám nelíbí, že netušíme kde je pravda. Loni v září jsme byli na kontrolním spg ve Zlíně. Tam řekli, že něco našli, ale že to nebylo na zamražení, že toho bylo opravdu málo. Tak jsme se radovali, že je možná nějaká šance. Dokonce embryoložka řekla, že by s tím šlo podstoupit ICSI… Jenomže od té doby další 4 spg v PRaze a nic nenašli.
Co si o tom myslet??? Navíc nechtějí ze Zlína dát jakoukoli informaci o tom co našli nebo nenašli…

my jsme na prvním sprg byli v apolináři, tam se na mě doktor podíval a říká „máte neplodnýho manžela, ale nebojte existujou dárci“ to nás vyškolilo a nic horšího už snad nezažijeme, ale taky nám nechtěli dát potvrzení…ale při M/T vám něco najdou. viděla jsem dokument od kočího a tam byl chlap taky na M/T a dneska mají dvojčátka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
25.7.11 10:41

Ten jsem viděla taky, ale to byl jiný případ. Alda má poškozenou spermatogenezi, zřejmě vývojová chyba a teď je otázkou jak moc je poškozená.

To samé mi řekla moje gynekoložka. KDyž jsem jí přinesla první spg. Jako kdybych neměla nastudováno z netu (díky bohu za něj :mrgreen: ) tak se jí tam složím a je po mě… Už jsem k ní nikdy nešla… Už mám sehnaného nového Dr., jen tam ještě dojít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
25.7.11 10:42

Glumi nebyl nakonec na M/T - jestli myslíš toho týpka s kytarou - těm se na konec něco objevilo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
25.7.11 10:43
Strsim píše:
Ten jsem viděla taky, ale to byl jiný případ. Alda má poškozenou spermatogenezi, zřejmě vývojová chyba a teď je otázkou jak moc je poškozená.To samé mi řekla moje gynekoložka. KDyž jsem jí přinesla první spg. Jako kdybych neměla nastudováno z netu (díky bohu za něj :mrgreen: ) tak se jí tam složím a je po mě… Už jsem k ní nikdy nešla… Už mám sehnaného nového Dr., jen tam ještě dojít :mrgreen:

no já v tý době nastudováno neměla…ale on to ten doktor řekl i před manžou…ten se mnou pak 14 dnů nemluvil…ale dali jsme se do boje a díky bohu za kočího. ted už je to jen na bojovnosti našich prcků a snad druhá várka bude lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
25.7.11 10:44

Glumbi, moc děkuji za odpověď. No, u nás je taky málo testosteronu, situace celkem kritická, přitom - jak se vyjádřila endokrinoložka - kdybychom nechtěli dítě, tak je manžel vlastně zdravý chlap. Je to dáno genetickou poruchou, má nízko nejen ten testoš, ale všechny tzv. tropní hormony. Mohlo se na to přijít v dětství a bylo by vyhráno, jenže je to strašně vzácné onemocnění, takže… :-(

Jinak v CARu manžela moc řešit nechtěli, takže jsme šli vlastní cestou, urolog manžela po hormonálním profilu poslal znovu na SPG u nás v Karviné (dělá to gynekolog… :-) ), a ten už ho štandopede hnal na endokrinologii. Tady jsme další 2 měsíce čekali na výsledky. Jak říkáš, konečně víme, kde je zakopaný pes, a strašně nám to pomáhá. Nicméně od léčby možná očekáváme příliš mnoho a bojíme se zároveň zklamání. Chceme vydržet do začátku příštího roku.

Manžel od začátku navrhoval místo čekání M/T nebo rovnou dárcovství, viděl, jak mě to všechno drtí. Nakonec to dopadlo, jak dopadlo, rozhodli jsme se, že si těch pár měsíců ještě pokud možno užijeme. A pak se prostě uvidí…

Glumbi píše:
leli: u nás to bylo tím, že manžel měl málo testosteronu, asi si to zavinil sám tím, že hodně cvičil a jako snad každej kulturista něco bral…ale dr. Kočí nám hodně pomohl…manžel bral clostilbegyt a agapurin a profertil. byli jsme u něj poprvé loni v září asi a pořád žádná změna, až po 3/4 roce letos v červnu najednou skok a je jich tam přes 2mil. od kud jste? podle toho co píšeš, tak k někomu chodíte. já osobně bych udělala všechno pro svoje dítě a dárcovství je až poslední možnost. léčba chlapů trvá fakt strašně dlouho, ale pokud víte čím to je, tak máte napůl vyhráno :palec:
strasim: já jsem po prvním IVF v červnu, druhé by mělo být září nebo říjen, jak to vyjde. 23.8 jdeme na konzultaci do nového car a uvidíme jak budou rychlí.
jinak já mám tchýni zlatou, u nás nám to vynahrazuje moje máma… :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11237
25.7.11 10:46
Káďule píše:
Luci, asi jen jedno, jako při IVF, když je mrazili, bylo jedno stejné jako zaváděli - 10ti buněčné, a dvě byly menší myslím 8mi buněčné, ale prý taky pěkný.
Při rozmražení se všeobecně udává, že přežije jen 50% embryjek, takže snad to jedno vydrží :palec:
Jinak držím palce zítra ne UTZ, večer pak píchneš Pregnyl a hurá do OPU :palec: Úplně Ti závidím, že už jsi tak daleko, já už se nemůžu dočkat, tohle meziobdobí je dlouhý a po té revizi takový smutný :zed:

aha to jsem nevěděa že je tam jen 50%,tak budu držet palečky,ať to vyjde a nemusíte jít do žádného IVF. :hug:
já se teď každý den peru s myšlenkou,co když se to jedno nechytne,co kdyžje tam malá šance,ale dvou se bojím,chceme jen jedno,ale nejsme na 100% rozhodnutí,chceme počkat co nám řeknou.A kdy se tě budou ptát na to,kolik jich chceš a jestli chceš ICSI?O něm se taky rozhodnem,až tam,ale zase si říkám,naše dr říká že podle výsledků ho nepotřebujem,ale zase si říkám,když chcem jen jedno embrijko,tak pro to uděláme maximum a taky chcem,jestli zbydou mražáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
25.7.11 10:48

Leli buď v klidu - nikdo moc ty chlapy řešit nechce. Třeba ve Zlíně pan doktor konstatoval pohledem, že muž má HP zcela v pořádku - asi tak soudil dle chlupatých rukou a hrubšího hlasu… a taky tam byl nakonec problém.
Všude je to stejné. Až najdeš problém tak teprve musíš hledat odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
25.7.11 11:01

No, na to už jsme taky přišli. Prostě pomož si sám. Na to, že žijeme v 21. století, docela bída. Jak mi řekla sestřička v CARu, když jsem se jí tam málem po poslední kontrole sesypala s tím, že nás doktor žene do IUI, přitom, kruciš, sami musíme vědět, jak to u nás je a co půjde a co ne, - prý doktoři už jsou tím stereotypem semletí a moc se s tím nepářou. Poradila nám, ať si pořešíme po vlastní ose to, co uznáme za vhodné, a pak ať se vrátíme. Docela mazec.

Strsim píše:
Leli buď v klidu - nikdo moc ty chlapy řešit nechce. Třeba ve Zlíně pan doktor konstatoval pohledem, že muž má HP zcela v pořádku - asi tak soudil dle chlupatých rukou a hrubšího hlasu… a taky tam byl nakonec problém.
Všude je to stejné. Až najdeš problém tak teprve musíš hledat odborníka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
25.7.11 11:03

strsim, leli u nás tomu nikdo nechtěl veřit, manžel je chlap jako hora…léčba je sice fakt na dýl, ale aspoň máš pocit, že pro to děláš všechno…my jsme se taky rozhodovali, jestli hned ivf a nebo léčba a radši jsme si rok počkali a teď máme lepší vyhlídky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
25.7.11 11:05

Držím pěsti… Je fajn vědět, že léčba pomůže, a moct tak doufat.

Glumbi píše:
strsim, leli u nás tomu nikdo nechtěl veřit, manžel je chlap jako hora…léčba je sice fakt na dýl, ale aspoň máš pocit, že pro to děláš všechno…my jsme se taky rozhodovali, jestli hned ivf a nebo léčba a radši jsme si rok počkali a teď máme lepší vyhlídky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
25.7.11 11:10
Leli83 píše:
Držím pěsti… Je fajn vědět, že léčba pomůže, a moct tak doufat.
Glumbi píše:

jj jen to chce čas…jak říkám, kočí už nám dával poslední šanci a zlepšilo se to…teď manža nic nebere, tak uvidíme jestli se to drží a nebo tam zase bude propad…
holky u nás to zase bylo opačně, u nás všichni řešili jen manžela a když jsme v dubnu měli jít na ivf, tak mi zjistli, že nemám skoro žádnou sliznici a nefunkční vaječníky…ač měli v papírech od gyndaře že mám anovulaci…tak zase na dva měsíce stop a cpali mě estrogenem a proverou…pak při ivf zjistlili, že málo reaguju na hormony…prostě začarovanej kruh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí