Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já pocházím od Nymburka mám to 60km domu,ale vdala jsem se do Pardubic.
Bydlíme taky v domečku za Pard.ale navadí mi to autem dojedu všude.
Holky, já bych se z města nehla, všude blízko (nákupy, pošta, práce, kino, divadlo, disko). Vyrůstala jsem ve městě, takže na tohle jsem hrozně zhejčkaná.
A co jste se dočetly zajímavého? ![]()
Příjde mi to strašná věda to těhotnění…Když si čtu ty dotazy a potíže…
Holky, co už kolem mně zkušenosti maj, tak mi radí na to nemyslet, v posteli nedělat děti, ale milovat se… A já tady čtu, že bych měla pít kontryhelový čaj do ovulace a po ovulaci už zas ne apod. Myslela jsem si vždycky, že kontryhel je na plíseň na nohou… ![]()
Taky jsem na vesnici nechtěla. Vyrostla jsem v bytě, naši mají chalupu, Petrovi rodiče vilu, my se ségrou jsme zdědily srub v přírodní rezervaci, tak proč, říkala jsem si a představovala si byt v Chrudimi a můj miláček nebyl proti, ale pak jsme si úplně náhodou zamilovali tenhle baráček a já se teď do něj hrozně těším a plánuju, jak si to tam zrekonstruuju. Chci styl anglický venkov, který bych asi nikdy do bytu nenatlačila.A navíc je to od všech mých blízkých kousek.
Otěhotnět se dá i bez vědy
Když jsem poprvé otěhotněla, tak to bylo i bez toho, že bych něco pročítala. Poté co jsem byla po revizi, tak jsem se začala zajímat a docela jsem se divila, že se nám to vůbec povedlo, když záleží na tolika okolnostech ![]()
Bibi11: Můžem dát někdy kávu, do pardubek jezdím docela často. Mám tam nejlepší kámošku a taky se tam líp nakupuje, ale Nymburk je hezčí ![]()
My teď zase plánujeme přestavbu, chceme z 2+1 udělat, 3+kk, koupelna, chodba a kuchyň bude nová. Zatím jsme se byli podívat v MARU na kraji Pardubic, tam mají sanitární výbavu a koupelny a na čt máme domluvenou schůzku s p. Bílkem, který zastupuje firmu Hanák. Ale bojím se, že to bude mastné. Nemáte zkušenost, kdo by udělal pěknou moderní kuchyň?
No jo…To je taky to. Nejen otěhotnět, ale ještě toho mikrounka udržet. Moje ségra měla dva potraty a další dvě těhotenství se otvírala, ale obě holky jsou naštěstí zdravý, i když ta první se narodila ve 33. týdnu.
Hanák dělá pěkně, ale asi je dražší. Viděla jsem ale i pěkný kuchyně od soukromých truhlářů, ale osobní zkušenost nemám.
clobrdinek: No jasně
Tam budu dávat svoje potencionální škvrně do školky ![]()
Tak to je bezva. Kde? Naši mají na Žumberku chatu a v Bítovanech mám kámošku. Nebo neznáme se náhodou??? ![]()
Dejdarovi. Ale jsou to Chrudimáci a v Žumberku bydlí lidi se stejným příjmením, kteří s námi nemají nic společného.