Ptáci v trní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2081
27.6.10 23:10

Sylvajs, rozhodne si knihu pujc treba v knihovne a urcite precti!!! Ja ji ctu opakovane uz vic nez 15 let a porad me neomrzela :-) a dcera se jmenuje podle teto knihy (Meggie mela dceru Justinu) :-)
A jeste se zeptam - objevi se v tom serialu taky to „vysvetleni“ proc vlastne ptaci v trni? Jako je to v te knize? Ze bych vam to napsala, je to krasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
28.6.10 08:22
No přesně babizna jedna,se mi udělalo špatně :mrgreen: :mrgreen:
Sylvajs píše:
petra79 -přesně tak…pocit nenaplněné lásky…a chtít takovou najít a naplnit ji…ta baba stará jak ho ošmakávala-jsem měla chuť ji plácnout přes ty ruce nenechavý :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
28.6.10 08:23

machalka:Přesně tak,moje řeč. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
28.6.10 13:12

MadGirlNancy -ano bude to tam vysvětelné…máš pravdu je to moc krásné..klidně to napiš…nebo opiš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
28.6.10 13:29

Tak jo, Sylvajs, jdu na to :-)
Na začátku knihy je napsané toto:

Podle jedné legendy žije na světě pták, který zazpívá jen jednou za život, sladčeji než kterékoli stvoření na této zemi.
Od chvíle, kdy vyletí z hnízda, hledá trnitý strom, a neustane, dokud ho nenalezne.
Potom se v těch nehostinných větvích rozezpívá a na nejdelší a nejostřejsí trn se nabodne.
Umíraje se vypne ve smrtelných mukách a krásněji než skřivan či slavík zazpívá jednu jedinečnou píseň, za kterou zaplatí životem.
Ale celý svět zmlkne a naslouchá a Bůh na nebesích se usmívá. Neboť to nejlepší se vykoupí jen velikou bolestí.
Alespoň tak praví ona legenda.

A na samý závěr knihy vrácení se k legendě:

„Pták s trnem v hrudi se řídí neměnným zákonem, neví, co ho žene, aby se nabodl na trn a za zpěvu zemřel. V okamžiku, kdy mu trn vnikne do hrudi, neví, že ho čeká smrt. Jen zpívá a zpívá, dokud v něm pulsuje život. Když si bodáme trny do srdce my, víme to. Víme, co nás čeká. A přece nás to nezadrží.“

Ách.

K prvnímu dílu - musím říct, že Meggie je krásná už jako holčička, já si jí v té knize představovala menší, ale to jen, že jsme nevěděla jak vypadají desetileté děti.
Buš nádherná - v knize jsem si představovala ty pepřovníky, blahovičníky…
Salón na Droghedě mě zklamal, představovala jsem si monumentální místnost.
Chamberlein se mi k Ralphovi nehodí, ale je fakt, že na přebalu knihy je vyfocený, takže v seriálu vypadá tak, jak jsem ho viděla při čtení :-)
Paddy je úplně jiný - představovala jsem si ho zrzavého bez kníru a trošku ňoumu. Frank vcelku souhlasí, měl být víc tmavý. Fiona je moc stará, vypadá tak na 50, já ji viděla svým vnitřním zrakem tak na 35 - 38 let.
Mary Carsonová je překvapivě šťabajzna, v té knize je popisovaná jako stará, hnusná bába. A Stuart - jé, já měla na mysli bloňďatého andílka průsvitného a on má brejličky :-)
No, těším se MOC na příští týden a doufám, že si budeme psát, už dlouho jsem knihu neotevřela, není čas, ale patří mezi knihy mého srdce :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
28.6.10 15:57

MadGirlNancy, krásné, až mám slzy v očích. Četla jsem knížku už před několika lety a byla úžasná. Plánuju si ji přečíst opět znovu. Seriál jsem už viděla snad 5×, ale nikdy neomrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
2.7.10 16:43

koukněte na tohle!!! ááách!
http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
2.7.10 20:35

MadGirlNancy, úžasné video :-D Už se moc těším na další díl :palec:

Dá se někde sehnat ta knížka? Mám zkušenost, že knížka bývá lepší než film/seriál, ten totiž neobsáhne tolik :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
2.7.10 21:14

Tak jsem to video skoukla a docela pěkný.Vlastně už na to nemusím vůbec koukat :mrgreen: to hlavní jsem viděla.Zakázané ovoce nejvíce chutná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
2.7.10 22:00

Machalko, knížku si určitě přečti, já jí čtu už 15 let :-) a seriál teď uvidím poprvé :-)
a seženeš jí v knihovně, napsala jí Coleen McCullough a v originále se to jmenuje The thorn birds.
 http://www.eruditus.cz/…ptaci-v-trni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
2.7.10 22:05

MadGirlNancy -ani jsem Tě nepochválila jakou jsi si dala práci s tím vypisovnáním :palec: je to krásný… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
2.7.10 22:06

MadGirlNancy, díky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.7.10 19:27

tak dneska další nášup romantiky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.7.10 21:42

prosím neviděla jsem první díl. Proč se magiina matka tak divně chová ke svému manželovi?
a přišlo mi líto co udělal s tou závětí, já to vidím poprvé a nikdy jsem o tomto seriálu ani neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.7.10 21:45

cica -páč ho nemiluje…tak divně se chovala k dceři a všem synům mimo Franka…toho měla s někým koho milovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí